Normal bir doğum yapabilmen için çatının istenilen santim de açık olması gerekiyor birçok insan normal doğum yapmak istiyor ama vücut anatomisi buna izin vermiyor Eğer ki normal doğum başlarsa korkulacak hiçbir şey yok zaten bebeğin Dünyaya gelmesi için kaslar olması gerektiği gibi açılıyor gevşiyor doğum bittikten sonra Eski haline geri geliyor bu annenin elinde olan bir şey değil Senin sadece yapman gereken şey doktorun ebenin sana dedikleri şeyi yapmak
Bu genelde çatıyla alakalı durumlar birçok doğum gördüm kimisi hemen doğuruyor kimisinin uzun sürüyor. Eğer özel hastane Vs gitmiyiceksen son anda gitmeni tavsiye ederim tabi bir sıkıntı yoksa bebekte ya da sende yani son anda dediğim bazıları çok önce geliyor saatlerce doğjmhanede bekliyorlar telefon Vs yok yalnız olmaktansa ağrının büyük kısmını evde çekip sonra gitmek daha iyi bence. Çünkü diğer türlü çok uzun saatler duranlar oluyor ve insan perişan oluyor... Doktorların dediklerini doğum sırasında uygularsan sakin olmaya çalışıp ağlamaz ve hem bebeği hem kendini yormazsan sancı çektiğin süre de doğum anın da biraz daha rahat geçer. Bebeğin dışarı çıkması zaten en fazla 2 3 dakikalık bir süre oluyor bebeğin kafası çıkana kadar ıkınıyorsun sonra doktor çıkarıyor bebeği zaten. Egzersizler oluyor birde onları yapabilirsin ve hastanelerde gebe okulları da var oradan hem eğitim alabilir hemde soru sorabilirsin...
Hastanede çalışırken gördüğüm kadarıyla baya uzun sürüyor sabah gelip akşam doğuran var hemşireler bildiğin mal gibi sen orda acı çekiyorsun kadın çayını çorbasını içiyor şen kahkaha vs yani hastane önemli bazı hastaneler doğumhaneye eşi alıyor bence o iyi olur plates topuna oturup bir şeyler yapanı da gördüm o ana kadar gelip sezeryan istiyorum diye ağlayanı da Allah yardım etsin zor iş
Olumsuza asla odaklanmayin. Internette pozitif dogum hikayeleri var aratin onlari okuyun. Cok ise yariyor. Dogum anina degil sonrasina ve bebeginize odaklanin. 🙋♀️
Egzersiz hurma su yürüyüş stresten uzak olmak ve doktor kontroleri geciktirmemek gerek zorlamamak gerek yiyeceklere dikkat edildiğinde bir sorun çıkmaz...
Dogumuna ben girmedim ablacim. Pat diye de cikmayacak bu cocuk. Ama kolay gecmis sen dua et interntten surelere bak besinlere bak hurma ye Allah'a teslim ol kâfi.
Bol yürüyüş yap ben cok yaptim ama malesef olmadı sezaryen la yaptim 12 saat suni sancidan sonra bebeğimin kalp atışları yavaslamis acil aldilardi hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yürüyüş ve plates yap hurma te ve meryem suresi doğumu kolaylaştırır