Kocam 32 yaşında ben 24 yasindayim. Cocuk sahibi olmayi cok istiyor yasim geciyor diyor duygu somurusu yapiyor ama ben ona daha oncede soyledim ben cocuk dogurmak istemiyorum evlat edinmek istiyorum. Oda ben kendi evladimi istiyorum diyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen de su an anne olmak istemem ama her kadin gunun birinde ister bu 20 yasinda da olabilir 70 yasinda is isten gectikten sonra da olabilir keske dogursaydim diyebilir. Icinde kalmamasi ve ilerde eksiklik hissetmemek adina cocuk sahibi olma yeterliliklerine sahip bir birey olacagini dusunuyorsan dogurmak icin tam uygun yaslardasin bence. Cunku ilerde cocukla yas farki fazla olmasi hem ebeveyn hem cocuk icin sosyal ve psikolojik guclukler meydana getirebilir.
Ve cocuk istememe nedeninin vucudunu bozmak istememen olmasi affina siginarak soyluyorum bana biraz bahane gibi geldi. Gunumuzde bi cok kadin dogumdan haftalar sonra dahi eski formuna donebiliyor. Bu vucut yapisi ve gerekli ozveriyle alakali bi durum.
Eger farkli nedenlerin varsa bunlar uzerinde dusunup bunlari esinle paylasabilirsen belki daha anlayisla karsilayacaktir.
Mesela benim istememe nedenim hayatimin hic bi doneminde sorumluluk sahibi bir insan olmayisim. Her bakimdan her an bana muhtac bi canli dunyaya getirmek bana sıkışmış hissettirebilir ve bunun bi telafisi de yok 'ben alisamadim analiga alin bunu' deyip geri de veremezsin😄. Ancak esim olcak kisinin cocugu buyutme konusunda her bakimdan benim yanimda olacagina sorumluluklari paylasabilecegine kanaat getirirsem o zaman dusunebilirim.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Doğurma yeteneğine sahip olan kişi sensin ve doğum yapmak, hamile kalmak tamamen senin bedensel sınırların içinde olacak şeyler olduğu için burada senin beyanının göz önüne alınması gerekiyor. Ayrıca zaten dünyada birçok ailesi olmayan çocuk varken birini evlat edinerek ailelik yapmak gibi bir düşünceye sahip olduğun için seni kutlarım 😍. Bu konuda kesinlikle senin bedenini ilgilendiren bir şey olduğu için senin istediğinin yapılması gerekir. Eğer baya ters düşecek gibiyseniz üzülerek söylüyorum ki ayrılmayı düşünebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılGüzel kardeşim, bu vücut sana Allah'ın bir emaneti değil mi? Bunu istesek de istemesek de eninde sonunda bozulacak ve bir gün hak ölüm bizi bulacak.
Evvela geçim şartları çocuk sorumluluğu kolay değil bu konuda haklısınız elbette, ama sırf görüntü için evlat sahibi olmaktan insan kaçması doğru bir davranış değildir.
Belki yetiştirme korkusunu anlarım ama bu konularda da eşiniz ile ortak bir karar da buluşmak daha doğru olur.
Ama yinede evlat sahibi olmaktan geri durmayın onun heyecanı mutluluğunu her kadın gibi sizin de tatmanız güzel olur. Ben böyle düşünüyorum ama tercih size kalmış, yine de unutmayın vücut yaş geçtiği zaman eninde sonunda bozuluyor.00 Yorumla
+1 yılÖyle saçma şey olur mu lan yok artık adam canım mı gitsin başkasının kanından bir çocuğu alsın evlat diye eve kızım sen ne yaşıyorsun ayrıca sen bırak vücudunu filan bakabileceksen yap bir sonra sağlık durumun elveriyorsa yap iki bakacağın şeyler bunlar he hemen yapmazsın da beş sene sonra yaparsın filan öyle evlatlık mevlatlık konuşma adamın yanında aldatılırsın görürsün evladı piyasa kaşar kaynıyor zaten
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
96
Cevap
74Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBirazcık bencillik yapıyorsun bence sen vücudun bozulmasın diye çocuk istemiyorum ne demek Allah aşkına bir kadın elinde doğurma gibi bir şansı varken bunu neden kullanmaz gerçekten soruyorum soruyorum kendime bunu cevabı yok
451 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlatta edinseniz çocukta doğursanız çocuk çocuktur. başka bir ismi anlamı yok. birde çocuk istemiyorum çocuk sevmemde dememişsiniz. evlat edinmek daha mantıklı çünkü onca annesi babası olmayan çocugun günahı ne. onlarda insanca yaşamayı bir yuvayı hakediyor.
birde erkeklerde menopoz kadınlara göre daha geç. evlilik karşılıklı sevgi saygı üstüne kurulur. aranızdaki saygı ve sevgi çocuk meselesiyle yıpranmamalı. sonuçta çocuk sizin devam eden yaşamınıza sonradan dahil oluyor. ve huzur dolu bir ortamda büyümeli. birde eşinizin ve sizin çocuklara karşı yaklaşımınız nasıl bu da önemli. dediğim gibi eğer böyle bir sorumluluğa ikinizden biri bile hazır değilse hiç bir şekilde çocuk düşünülmemeli. olan masum hiçbirşeyden habersiz çocuğa olmasın😔
vücudun toparlanması kişiden kişiye değişebiliyor, sonuç hormonlardada birtakım değişimler oluyor. cinsel hayatınız yolundamı, mesele çocuk değilde erkeklerin cinsel ihtiyacıda olabiliyor. birde eşiniz ve siz önce çocuklarla bir vakit geçirin gerçekten çocuk isteyip istemediğinize karar verin sonrasında evlat mı ediniceksiniz yoksa doğumlamı çocuk sahibi olucaksınız ona karar verirsiniz. ayrıca birbirinizin arasındaki iletişimde önemli. ortak hareket edebiliyormusunuz. diyelim sizin A dediğine eşiniz B derse çocukta çift kişiliklilik evde başka dışarda başka olmak gibi bir takın durumlar baş gösterir.
herkes çocuk sahibi olabilir ama herkes çocuk büyütemez. çocuk doğurmaya bile karar verseniz çocuk olup olmayacağıda mechul. kolay hamile kalınmıyor. çocuk olmadığında eşiniz size saygısız bir şekilde anlayışsız olmamalı. sonuçta mesele çocuk sahibi olup aile kurmak.
çok uzun yazdım ama düşündüğüm gözlemlediğim gerçekler bunlar.
ikinizinde ortak bir noktada buluşabilmesi dileğiyle 😊00 Yorumla
+1 yılÇok güzel bir vücuda sahiptim ve fittim herkes cok beğenirdi. Hamile kaldım ve 86 kg ile doğdum yaptım. Karnım, belim, kalçalarım hep çatladı. Hamileyken üzülüyordum ama o kadar pişmanım ki üzüldüğüm için sanki bebeğime haksızlık yapmışım. Bebeğimi kucağıma aldıktan sonra vucudda neymiş? Şimdi sağlıklı besleniyorum, sporumu yapıyorum eski halime dönebilirim hatta dönüyorum da ama ya çocuk sahibi olamasaydım? Bu vücudum bir gün bozulacaktı hep genç kalmayacağım sonuç olarak. Lütfen böyle düşünmeyin
60 Yorumla
+1 yılYaş itibariyle şu anda istememen normal. En başında konuşmuşsunuz kabul edilmiş bazı şeyler ama kimse kendi imkanı varlen evlatlık kolay kolay istemez. Adamın yaşı baba olmaya müsait. Başkasından çocuk yaparsa şaşırma. İkinizden biri fedakarlıl yapmak zorunda. Şimdi çocuğun olmadığı için böyle konuşuyorsun ama o zorluklardan sonra bebeğini kucağına alınca iyi ki yapmışım diyorsun. O bambaşka bir şey.
Ve sağlıklı beslenip sağlıklı kilo alırsan vücudun bozulmaz. Göğüs konusunda da estetik var sonuçta. Yani taktığın şeyler önemsiz oluyor. Ben de evlat sahibi olmak isterdim eşinin yerinde olsam. Başka çocuklara evlat edinmeden de yardım yapabilirsin. Herkes önceliği kendi kanından soyundan ister30 Yorumla
+1 yılbaştan yanlış adamla evlenmişsin
çocuk çocuktur senin benim onun çocuğu yoktur
nice annesiz babasız zorluklarla büyüyen çocuklar varken ille de benim kanımdan olsun diye tutturmanın anlamı yok
doğurmak sana kalmış istemiyorsan yapmazsın
yorumlarda vücudun zaten bozulacak demişler de bahsettikleri yaşlar da 50-60 dan sonrası yani boş yapmışlar neden yaşlanmasını 20 yıl öne çeksin ki?
herkes doğurmak zorunda değil bunu anlayın artık
ayrıca evlat edinmek doğurup anne olmaktan çok daha fazla yürek ister siz anlamazsınız35 Yorumla- +1 yıl
Sen ne tür bir saçmalıksın ya vücudu bozulmadı varsayalım nolcak yani evli barklı kadın vücudu sergiyemi çıkarcak
Hem çocuk yapamaycaksam neden evleneyim ki ayrıca hem evliyim ve hiç bir sağlık sorunum olmamasına rağmen ben kendi kadınımdan çocuk yapamaycağım hanım efendinin vücudu bozulmasın diye buda yetmezmiş gibi birde evlatlık edineceğim şu bahsettiğin mevzuyu hollandalılar bile alay konusu yapar bukadar saçmalamayın bari gençlere aşılamayın bu saçma fikirlerinizi - +1 yıl
@Kemaltangunes hollandalısı isviçrelisi beni ilgilendirmiyor beyefendi siz belli ki hayatınızı başkaları ne der diye düşünerek yaşayan ilgi budalası birisiniz , yazdıklarımı anlayabilecek kapasitede değilsiniz
yazdığınız görüş hep ben ben ben odaklı
kendi çocuğum benim eşim bla bla
kimse sizi zorlamıyor benimle aynı düşünceye sahip biriyle evliliğe çocuk istiyorsan çocuk isteyenle evlenirsin bu kadar basit yazdıklarımdan hangisi bu kadar rahatsız etti acaba sizi
evet belki sergileyecek size ne kendi vücudu ve kendini genç güzel görmek istiyor
kadının vücudu sizin için mi var bir tek
kendini iyi hissetmesi aynaya baktığında mutlu olması hakkı değil mi
evli barklı kadınmış
tamamen eski kafalısınız
ne yazsam umurunuzda olmayacak bu yaşa kadar böyle gelmişsiniz zaten
ayrıca doğuran sizmişsiniz gibi boş konuşmayın lütfen
evlatlık deyince bile belli ki tüyleriniz diken diken oluyor doğurmakla kendi kanından olmakla aile olunmuyor
vicdan sahibi değilsiniz, dünyaya at gözlüklerinizi çıkarıp bakmayı deneyin
ne çocuklar yalnız büyüyor, neler çekiyor
o çocuklar orada mücadele ederken ve bizim yardım etme şansımız varken neden onun bunun çocuğu muamelesi yapılıyor
bu zihniyet iğrenç artık - +1 yıl
@çikolataçikilop çok haklısın valla, biri de şey yazmış kadının doğurma şansı varken neden doğurmaz bencillik falan ama onca yardıma ihtiyacı olan çocuklara yardım etmek yerine bir tane daha çocuk getirmek bencillik değil bunlara göre.
- +1 yıl
@Milay_160 aynen öyle herkes doğurmak zorundaymış gibi davranıyorlar benciller hem de nasıl benciller kendi doğurmadıkları çocuğu çocuk olarak görmüyorlar
- +1 yıl
Ay boş ver laf anlatcam die yorma sunlara kendini kizlar bile bencil demis kiza kiz onceden demis belirtmis suclu adam yorumlarda yok zaten yaslancan falan dolu sacmalik ya evlilik sirf cocuk icin yapilmiyor uzun uzun aciklarim biseyleride bunlara bisey anlatmaya degmez
+1 yılBence bu konuda sen haklısın.Çünkü bende daha önceki ilişkimde evleneceğim insana "ben çocuk istemiyorum, taşıyıcı anne yöntemiyle bir çocuk yapacağız" dedim. Yani önceden bunu sende söylemiştin, ve eşinin şu an empati yapması gerekir. Ayrıca evlilikte mutlaka çocuk olacak diye bir şey yok. Evlilik çocuk için değil!
70 Yorumla
+1 yılO adam yakında giderse buralarda kocam neden gitti terk etti beni diye sorma 😂 baba olma hakkını elinden alıyorsun resmen saçmalık önceden düşünecektin bunları. Gençsin doğum yaptıktan sonra spor yaparsın yine fit kalırsın eğer derdin buysa sonuçta ne kadınlar var doğum yaptığı bile anlaşılmıyor zamanla düzeltiyorlar.
72 Yorumla- +1 yıl
Övünmek istemem kendimle ama yorumunuzda kendimi gördüm 2 çocuk annesiyim 23 yaşındayım ve herkes beni ablaları sanıyor 6 yıllık evliyim evdeki düzenle bile insan çoook rahat kilo verebiliyor 48 kiloda evlendim iki çocukluyum ve hala 48 kiloyum 😂
- +1 yıl
Allah bağışlasın, işte insan istesin yeter ki hiç imkansız değil. bunu bi çocuk doğurmaya bağlamamak lazım 😂
+1 yılEşim 34 ben 24 yaşındayım 6 aylık oğlum var.
Bende fiziğine önem veren bi kadınım.. hamile kaldım diye herşryi yemezseniz bi beslenme uzmanı beta diyetisyenle beraber hamilelik sürecini geçirirseniz fiziğiniz bozulmaz.. ben 64 kilo ile hamile kaldım 12 kg aldım.. tabi bu ağırlık sadece kilo değil bebeğin kendi ağırlığı 4 kg, pasenta, bebeğin suyu, annenin vücudunda biriken ödem, süt dolan göğüsler, vs vs doğumdan sonra bütün kilom gitti şu an 62 kiloyum bebeğim 10 günlükken yürüyüşe başladım.. hava yağmurlu veya kar olmadıkça düzenli yürüyorum. Hamileyken de çok yürüdüm..72 Yorumla- +1 yıl
Amin Allah razı olsun teşekkür ederim
Bedenin hep böyle kalmayacak, yine de sen bilirsin ama ileride yaşlandığında etrafında hiç kimse kalmayacak bugün yanında olan tüm sevdiklerin, çoktan gitmiş olacak.
Peki kim olucak yanında?
Kocan?
Kendi sağlık sorunlarıyla ilgilenmekten ve senin yalnız kalacağından endişelenmekten başka bir şey düşünemez hale gelecek olan kocan mı?
Yoksa evlat edindiğin ve tüm yıllarını onun yaşamını daha güzel hale getirmek için harcadığın çocuğun mu?
Hiç sanmıyorum, muhtemelen evlenip sizden uzağa taşınarak, sizi anca hastalandığınızda ziyaret edecek, tabii o da eğer vefa duygusu varsa olur.
Ama kendi öz çocuğun her ne olursa olsun, eğer ona sevgiyi, saygıyı, iyiliği ve insanlara değer vermeyi öğretebilirseniz.
Daima sizin ışığınız olacak çünkü o ışığı siz yarattınız, öz çocuğunuza öğrettiğiniz değerlerle.
Belki evlat edindiğiniz çocukta size ışık olup yolunuzu aydınlata bilir.
Ama bu ihtimal milyarda bir, bir ihtimaldir.01 Yorumla
+1 yılKocan neden duygu sömürüsü yapsın, ne kadar boş konuşuyorsun. Adam haklı yaşı geçiyor. Kardeşim baştan konuşup evlenecektiniz. Sen çocuk istemeyen bir adamla evlenecektin. Yazık adamada, sanada. Sen vücudum bozulur diye istemiyorsun, buda ne saçma bir düşünce. Vücudun eninde sonunda bozulacak zaten. Birgün buruşuk muşamba olacaksın. Kocanla takışma. Fikirleriniz uymuyorsu çocuk konuşunda boşanın hemen. Ben senin yerinde olsam boşanırım. Ya sen tm diyeceksin , ya da kocan. Başta çıkış yok. Zıtlaşarak günleriniz ömrünüz kavgayla gider. Kocan kendi çocuğu olsun istiyor, yurttan almak istemiyor. Böyle devam edersen (KOCAN BAŞKA KADINDAN ÇOCUK YAPAR) geçmiş olsun canım şimdiden. Saygılar
44 Yorumla- +1 yıl
Mal ya. Kadin söylemiş zaten istemedigini adam da he demis ki evlenmişler. Önceden verdiğin sözü bozan haysiyetsize niye laf söylenmiyor acaba? Ayrica sen vermezsen baskasindan cocuk yapar ne demek ya konusmaya bak. Kimse kimseyi elinde tutmak icin istediklerini yapmak zorunda degil
- +1 yıl
Kardeşim ben adamı savunmuyorum. Adamın neyini savunacam. Erkekler böyledir, kadın hayır derse, başkasından çocuk ister. Kadın vücudu bozulacak diye istemiyor , sen bu görüşü normal mi görüyorsun. Çocuk sevmiyorum dese dana mantıklı. Adam yurttan istemiyor, kendi çocuğu olsun istiyor. Biri istiyor diğeri istemiyor bu evlilik yürümez...
- +1 yıl
Vucudu bozulcak diye cocuk istememenin nesi yanlis? Yeter artik duyar kasmayin herkese kendi kurallarinizi gecirmeye de calismayin sizin gibi olmak zorunda degiller sen cok istiyorsan yaparsın ama herkesten ayni fedakarligi bekleyemezsin cok sevgili etiklerinize kendiniz uyun ya
- +1 yıl
Tamam
Hayatı ortak paylaşıyorsunuz. Onun çocuk istemesi, senin vücudunu bozmak istememen kadar doğal. Ki çocuk istemiyordunsa evlenmeseydin, ya da bunu baştan onunla konuşsaydın?
Daha kendi çocuğun için bile kendinden ödün veremiyorsan, başkasının çocuğunu evlat edinip nasıl ona bakabilirsin ki.30 Yorumla
+1 yılNormal doğum bir yıpranma değildir kadın için
Bir onarımdır. Doğru beslenme ve sporla hem kilo almazsım hemde kaslarını çalıştırdığın için kolay doğum yaparsın, hatta ilginçtir ki doğum bir hastalık değildir ve doktorun yaptığı pek bir şey yoktur her şey kadının güçlü kasılmalarına bağlıdır. Olayına gelecek olursak burada eşin hatalı en baştan belirttiğin halde çocuk istemesi yanlış, seninde yanlisın kendi cocugunu doguracak sagligin varken evlatlık edinmen (ileride fikrin degisirde kendi cocugunu dogurursan icgudusel olarak, öz olana daha fazla iyi davranabilirsin) son olarak doğum hakkında biyolojik bilgileri ve beslenmeyi iyi ogrenirsen bozulma falan olmaz ancak şunuda unutma dogumdan ziyade çocuk bakmasi çok zor bir olay
Ablamdan biliyorum.10 Yorumla
+1 yılEvliliklerde elbette ki kendi evladını ister insanlar öncelikli olarak evlat edinmek sağlık problemleri olduğunda ya da yaş geçtiğinde tercih edilir, vücudunun bozulmasını istememeni anlıyorum, ama bu eşinin kendi çocuğunu istemesi kadar haklı bir gerekçe değil daha önce konuşmuş olabilirsiniz ama ama hayat şartları ve insanların istek ve beklentileri değişiyor. Bence sende annelik duygusunu yaşamaktan mı kendini mahrum etmemelisin hem de yıllara mağlup olacak bir vücut yapısı için
00 Yorumla
+1 yılSenin vücudun ve o kocanın kuluçkası değil... Senin bir parçan olduğundan hazır olmadığında asla ama asla doğurma. Ayrıca kocan bencil. Kocanın seni manipüle etmeye çalışması (duygusal sömürü dediğin) çok itici bir durum. Bence psikoloğa gidin. Sağlıklı bir evlilik her iki insanın kararıyla olur, saygı duyarak olur.
00 YorumlaSaçma sapan yorum yapan çok olmuş doğurup bakamayan çok insan var herkes Anne olmak zorunda değil bence orta yolu bulun sen istemiyorum demişsin ayrıca yaşın daha genç çocuk yapmak için daha çok zaman var senin önünde sen kendini hazır hissetmiyor olabilirsin yaşında küçük bence eşinin bunu kabullenmesi lazım biraz anlayış göstermesi güzel olur
00 Yorumla
+1 yılcocuk büyük sorumluluk, sadece vucudum bozulmasin degil. 7/24 bakim istiyor tatili yok. iyi bir ebeveyn olmak, kendi keyfini birakip sürekli cocugunla ilgilenmek demek. Bir cok ebeveyn burada eksik kaliyor. Ona bunlari verecek sabrin var mi? hani esinin bir hevesiyle alinacak bir karar degil.
10 YorumlaAl iste senin gibi kadınlar yüzünden bu ülkede nüfus azalıyor, suriyeli mikroplar çoğalıyor, hay vucudunada sanada , 1 2 tane zar zor çıkarıyorsunuz, bu ülkede kadınlar kadınlığı unutmuş yazıklar olsun , memem sarkar, popon büyür, sonra ülkede genç nüfus azalır tabi , yazık.
02 Yorumla- +1 yıl
Kadın bir kuluçka makinesi değil! Cahillik akıyor resmen zihininden.
+1 yılAslında hamilelikte ve doğum sonrası pilates uygulamaları vücudu çok güzel yapabiliyor eskisinden bile güzel olabilir. Çatlak oluşumunu önlemek adına kremler kullanabilirsin. Tabi sen de istiyorsan bunun önünde sadece vücut engelde bunu dusunebilirsin. Ayrıca erkeklerin yaşı o kadar erken geçmez
00 YorumlaEvlenmeniz ne kadar mantıklı o zaman yani, bu konuları halletmeden evlilik nasıl yürür, vücudunun tamamen bozulması denen kesin bir şey yok. Kendi evladın olacak, tabi ki saygı duyarım evlatlık konusuna ama bana vücudundan dolayı aşırı abes geldi düşüncen.
00 Yorumla
+1 yılHer çocuk doğuranın vücudu bozulmaz. Yediklerine dikkat edip düzenli spor yaparsan vücudunu korursun merak etme. Ünlülerin vücudunu hiç mi görmedin? Doğum sonrası hep aynı vücutlar. Onu geçtim, madem çocuk istemiyordun evlenmeyecektin. Evlilik çocuğu da barındırıyor çünkü. Eşinde çocuk istemeseydi belki evlenmen mantıklıydı ama bile bile evlendiysen bencilin tekisin.
02 Yorumla- +1 yıl
Sence o ünlüler çocuklara kendisi mi bakıyor? Bunu ciddi ciddi yazmış olamazsın herhalde. Paraları var, çocukları bakıcılara bırakıp kendileri hayatlarını yaşıyorlar. Sonra da tabii stres olmadığı için çocuklarıyla mutlu mutlu selfie çekiyorlar. Sen de bunlara kanıyorsun. Ha bir de evlilik içerisinde çocuğu barındırmaz. Bu karşılıklı bir şeydir. Kadın istemiyorsa istemiyordur. Adam ya boşansın ya da çocuksuz devam etsin. Burada bencillik yok. Kadın en başında demiş zaten çocuk istemiyorum diye. Adam evlenmeseymiş.
- +1 yıl
Konu çocuğa bakması falan değil. Hamilelikten bahsediyorum ben. Çocuğu da bir başkası taşımıyor herhalde? Hamile olup ona rağmen vücut şeklini koruyan çok kişi gördüm. Aslında bunun için zengin olmaya da gerek yok ben tanıdıklarımda da şahit oldum buna. Düzenli spor yapacaksın, sağlıklı besleneceksin. Evet yine de kilo alacaksın normal olarak ama normal birisi 10 kilo alıyorsa sen dikkat edersen 5-7 kilo arası tek alabilirsin. Çocuk bakmaya gelirsek emin ol hiçbiri doğar doğmaz başkasına teslim etmiyor çocuğu. Ve aslında bu kişiden kişiye de değişiyor. Benim gördüğüm doğum yapan ünlüler işlerinden dolayı çocuklarına bakamıyor. Diğerlerini bilemem elbet çocuklarıyla da ilgileniyorlardır. Yani bir gün içerisinde 24 saatin var. 1 saatini kendine ayıramıyorsan sorun sendedir. Çocuk meselesi evlenmeden önce konuşulmalı. Kadın tamam söylemiş istemediğini ama adam da elbet söylemiştir istediğini. O an kesin olduğunu açıkça belirtmeliydi. Adam zaten yaşı büyük kadından o yaşta olan her adam cocuk ister yani gayet normal.
Evlilik öncesi bunları konuşup söz aldiysaniz ve ona göre evlendiyseniz sözüne sadık kalsın kalmiyorsa da siz de yapmazsınız olur biter sözünün eri olmayan insanları sevmiyorum bu devirde evlilik ilişki pişmanlıktır çıkar menfaat ilişkisi evliliği ile dolu her taraf
00 YorumlaEşinizle bu konuda ortak karar sağlayamazsanız sizden çok kolay boşanır sırf bu nedenden. Orta da buluşsanız iyi edersiniz. Yasalar karşısında bir kadın veyahutta erkek diyorsa ki “ben çocuk sahibi olmak istiyorum ya da istemiyorum.” İki tarafında aynı fikirde olması gerekir bu gerçekleşmezse. “Görüş ayrılıkları” nedeni çok geçerli bir boşanma sebebidir.
00 YorumlaSağlıklı doğum yapmak vücudu bozmaz, aksine doğum yapan kadınların tüm hücreleri yenilenir ve gençleşir. Düzgün bakım yaptıktan sonra çatlak oluşumu bile engelleniyor. Evet çatlaksız doğum yapmış kadınlar gördüm. Hatta 4 çocuk doğurmuş kadınların yaşıtlarından daha dinç ve genç gözüktüğü pek çok örnek var. İstersen araştırabilirsin.
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaş farkı çokmuş... ama neyse aşk varsa önemli değil fakat bunu daha önce konuşmuş olmanız gerekmiyor muydu, eğer bu konuda fikir ayrılığınız olduğunu bilseydiniz sizinle aynı düşünen farklı insanlarla fikir ayrılığına düşmeden istediğiniz şeyi yerine getirebilirdiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe kadar çabalarsan çabala yaş ilerledikçe vücudun deforme olacak zaten ister doğur ister doğurma. Evlat edinmeyi düşünmek de çok güzel bişey ama hastalık vs bişey olmadıkça sırf vücut güzelliği için erteleme bence. Model bile olsan bir süreden sonra aldığın tüm kiloları atarsın zaten hiç mi doğurmasına rağmen güzel olan kadın yok. Kaldı ki vücudunu en çok kocan görüyordur o da seni her türlü beğenir bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSırf vücudun bozulmasın diye düşünüyorsan üzgünüm ama aşırı saçma. Çocuk doğurduktan sonra kendine bakarsan gayette eski forumuna kavuşursun.
Ha diyorsan ki ben başka hayatlara dokunmak istiyorum, o zaman kendi çocuğunu yine doğurup koruyucu ailelik de yapabilirsin. Bir hayata dokunmak sadece evlatlık edinmekle olmuyor.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen basta soylemissin o da kesin simdilik ona evet diyeyim nasil olsa evlenince cocuk ıstiyorum dedigimde mecbur yapacak deyip seni gecistirmis binevi kurnazlik yapıyor eşin ama yapma bencede cocuk bende 24um daha cocuk icin hem yas olarak erken hem de fizik gerçekten bozuluyor bide bu zamansa ne çocuğu be insan basina bela alir
00 Yorumla
+1 yılEğer sadece vücudun bozulmasın diye istemiyorsan bu ilişki daha fazla yürümez bence yaptığın bencillik herkes bi gün kendi kanindan olan bir çocuğunu sevmek ister
31 YorumlaYa gerçekten bu kadr saçma birsey olamaz dogumdan sonrada yani o vucudunu fit tutabilirsn bu nasil beslendiginle alakali birsey ve bi insan nasil sevdigi adamdan çocuğu olmasını istemezki bence tekrar düşün ve eşinde hakli bnce belirli bi yastan sonra çocuk olmama riski var eşin istiyorsa bu fedakarlığı yap bnce
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu adam kılıbık. Gitsin insan gibi evladını doğurucak gerçek bir kadın bulsun. Gitmiş Golden fısh almış. Çok istiyosan antartikada suya atla çıplak. min 200 yıl da buzun çözülür tazecik kalırsın 😂
62 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum 😂
- +1 yıl
Ya harikasın koptum 😂👍👏👍👏👍
Tamam vücudun bozulmasın diye çocuk doğurmak istemeyebilir son. Fakat eninde sonunda yaşlanacaksın büyük ihtimalle 15 sene sonra çökmeye başlarsın ve niye zamanında evlatım olmadı diye yakınırsın, sonuçta evlatlık elin çocuğu.
10 Yorumla
+1 yılNe vücudu ya
Vücut hep öyle mi kalacak sanıyorsun bencil olma60 YorumlaEşin demekki zaten ben ikna ederim bir şekilde olur gibi düşünüyor. Çok kötü. Artık içgüdünün önüne mantık geçebiliyor. Saygı zaten yok. Ve istemiyorsan bu senin tercihin yolları ayır derim zaten yaşı geçmiyor muymuş gitsin çocuk yapsın :)
10 Yorumla
+1 yılVücudunun şeklinden bile feragat edemiyorsan anne olma zaten.
60 Yorumla
+1 yılÖncelikle senin kararın en başında bunu bilerek eşin evlendiyse senle zorlamaya hakkı yok ama yani kendi çocuğun dururken evlatlık neden alırsın ki yanlış vücudunu doğumdan sonra hertürlü toparlarsın birsürü doğum yapan ünlü var örnek mesela
00 Yorumla
+1 yılSonsuza kadar güzel kalmayacaksın yaşlanıp sarkacaksın zaten çok kasma. Doğur bir tane gitsin. Anneliği tat bari.
30 Yorumla
+1 yılSaf mısın arkadaşım allahım yarabbim sinir oluyorum şöyle insanlara imkanın var ve evlatlık edinmek istiyorsun sırf vücut için yerinde olmak için canını veren insanlar var bu kadar bencil olmayın.!
64 Yorumla- +1 yıl
neden evlat edinmek son çare gibi bakıyorsunuz?
anne olmak için ille de doğurmaya gerek yok asıl bencil sizsiniz
bencilsiniz çünkü sizin olmayan çocuğa çocuk muamelesi yapmıyorsunuz
iki ağlasa saatlerce pışpışladığınız çocuğunuzla herkes aynı imkana sahip değil maalesef
siz yine evlat edinmeyin kendi çocuğunuzu yapın ama evlat edinmek isteyene de laf etme hakkınız yok yerinizi bilin. - +1 yıl
@çikolataçikilop haklısın
- +1 yıl
@çikolataçikilop evlat edinenlere laf yapan yok sırf kendi fiziği bozulmasın diye çocuk yapmayanlara bu lafım böyle bi düşünceye sahip olan kişiler baştan konuşucak bu konuyu karşı tarafı mağdur etmenin üzmenin anlamı yok evlilik yuva kurmaktır vücutu bozulmasın diye çocuk yapmamak değil.
+1 yılBeyefendinin akli sen cocuk istemiyorum die bastan derken nerdeymis yok oyle duygu somurusu evlenmeseydi
22 Yorumla- +1 yıl
Su bencil mencil diyenler kafanizmi guzel acaba kiz basta demis ya
- +1 yıl
aynen öyle en baştan evlenmeyecekti
ben bunu ikna ederim diye düşünüp evleniyorlar sonra da suçlu hissettiriyorlar insana kendini
Beklentileri farklı olan iki insanın evlenmesi baştan hata. Öyle seviyorum ediyorumla bitmiyor, evlilik de mantık da önemli.
20 Yorumla
+1 yılO zaman ne halt yemeye bu kadar genç yaşta ewlendin 30 una kadar bekleseydin adam haklı baba olmak istiyor nokta...
21 Yorumla
+1 yılBen çocuğum olsun diye evlenirim evlenirsem yoksa niye evlenip boşuna dır dır cekicem hem her doguranın vücudu bozulmuyor duzenli beslenip biraz spor yapabilirsin kocan kesinlikle bir cocugu hak ediyor ki eğer kabul etmessen çocuğu bence çok uzun sürmez evliliğiniz yani ben olsam çoktan boşamıştım
00 YorumlaSporunu egzersizini beslenmesini düzenli yapıp bir sürü anne olan insan örneği görebilirsin her yerde ve vücudunu korumayı bildiğin sürece hiç bir hasar görmeden çocuk sahibi olabilirsin bu sadece bir bahane çocuk sahibi olmamak için istemiyorsan da sana saygı duymalı tabi ki ama bu konular evlilikten önce konuşulup kararlaştırılmali ki çocuk isteyen birinin hayalllerini böylece başına yıkmayin
00 YorumlaLafa geldimi anneyiz vücudun bozulmasın aman çok değerli bence de doğurma, emzirme, adamı da sal gitsin başka bir bayanla hayat kursun senin ki evlilik değil sen Barbie bin hayatını yaşamak istiyorsun
00 YorumlaEvlenmeseydin o zaman madem istemiyorsun bazı evli çiftler çocukları olması için çırpınıyor dua ediyorlar ama sen bunu söylediğin halde bile günaha giriyorsun
010 Yorumla- +1 yıl
Neden günaha girsin cidden komiksiniz.
- +1 yıl
Aynen öyle ben bazı kadınları anlamıyorum vucudum bozulur yırtırmalar oluyor göğüs sarkması oluyor diye çocuğunu emzirmek istemeyen anneler var ama ben bekarkende isterdim çocuk halada istiyorum çocuk evin neşe kaynağı bereketidir yuvayı yuva aile yapan çocuktur eşim istiyor diye ben istememezlik yapmam o zaman neden evlendinki diyecek
- +1 yıl
ama bazı erkekler var eşi doğum yaptıktan sonra onu beğenmemeye başlıyor bazı şeyler için zorluyor
- +1 yıl
Canım benim ama çocuk isteyen sınunada katlanacak bende doğum yaptım 1 oğlum var kasıklarımda yırtıklık oldu ama eşim o kadar takmıyor ilk zamanları merakından bunlar ne derdi bende oğlunun eseri karnımı kaşıdığım için oldu dedim kaşımasaydın diyor ama eşiminde sırtında bacaklarında yırtıklık var göbeğinin kenarında bile var ama eşimle ben o kadar takmıyoruz yırtıklık ikimizde var hiç bir şey olmaz
- +1 yıl
Her erkek bir değil maalesef kadınları aşağı gören de çok kadınlar hep kendi istedikleri gibi olsun ister bazıları
- +1 yıl
Dediğin doğru haklısın bazı erkekler kadına söz hakkı vermez evin adamı ya ben ne istersem o der çocuk konusunda bile karışmalarına izin vermiyorlar ben oğlum doğduktan sonra 2 ci çocuğu oğlum 5 yaşına gelsin öyle istiyorum demiştim sözünü tuttu üstelemedi hiç şimdi istiyor ama onun adım atmasını bekliyordum bende
+1 yılDaha önceden görüşünü söylemişsin bunu bilerek evlenmis olmalı ama vücudun bozulmuyor doğumdan sonra. Hamileyken, hamileyim diye abartıp her seyi yemezsen öyle aşırı bir kilo alınmıyor.
00 Yorumla
+1 yılTek sebep vücudum bozulmasın düşüncesiyse yanlış düşünüyorsun bir kaza geçirirsin kolun bacağın kopar bozulur vücudun ah ben ne dedim dersin. Başka bir sebebi varsa da güzel dille anlat.
00 Yorumla
+1 yılHaklı. Ikı taraf için de saglık yönünden sorun yoksa kendı evladınızı dogurmanız en güzeli. Illa evlat sahıp edınmek ıstıyorsanız, gene edınırsınız.. En gusel yasınız bence bir tane yapın.. Merak , etmeyın sporla hersey hallolur hele mınnak canavarın pesınde kosmaktan eskı halınıze gerı donersınız.. Anne olmak cok guzel bır duygu 🥰 senı kosulsuz seven en guzel şey...
00 Yorumlaİyi de anlamadığım şey şu. Evlenmeden önce ben çocuk yapmayacağım. Eğer bu fikre saplantılıysan evlenmeyelim diyemedin mi?
Umarım bu hikayenin sonu boşanma ile bitmez.01 Yorumla- +1 yıl
Yorum yapmıştım ama tekrar yapmak istedim. Eğer sadece vücudum bozulacak diye korkuyorsan iyi bir doktor kontrolünde eski formunu geri kazanılabileceğini düşünüyorum. Nice insanlar var çocuk doğurduktan sonra eski formuna geri dönüyor.
Ayrıca dinen bakıcak olursak evlat alınması, alınan evlat 18 yaşını geçtikten eğer kız ise kocana yok erkek ise sana mahrem oluyor.
Yani kendi vücudunu sevmen güzel ama tek taraflı düşünmeden lazım bu kararın arkasında bunun dışında bir gerçek var mı merak ettim doğrusu çok teferruattır bir konu bence bu daha detaylı konuşmak lazım aslında...
03 Yorumla- +1 yıl
Yahu kadin zaten evlilikten once demis cocuk istemiyor diye, yani neden boyle diyon abi. Bu bir. Ikincisi bak, kendi vucudunu dusunmesi guzel ve de dusunsun, cunku o belki biliyor eger doguracaksa kendi vucudu eskiye dinmez. Belki kendisi cok zorlandi kilo almakla, vermekle, ya da hastaliklari var, belki komplikasyonlar lur, yani bilemezsin, Onun vucudu, ONUN SAGLIGI. Yani kendi vucudunu dusunmesi cok guzel =)
Açıkcası çocuk istrmeyen bir kadının çocuk doğurması taraftarı değilim. Çünki o çocuğun sevgisiz büyümesi çok olası. İstenmeyen bir çocuk olacak. Artı eşinle evlenmeden önce bu konuyu konuşup bu kadar önemli bir mevzuda fikir ayrılığına düştüyseniz niye evlendiniz?
00 Yorumla
+1 yılNiye çok mu güzel vücudun var ki? Genelde Türk kadınları kalın belli ve kalın bacaklı ama vücutlarını güzel zannediyor.
10 YorumlaGüzellik kalıcı değil... dünya da hiçbir şey kalıcı değil.
Yani sırf görünüş için böyle bir şeyi reddetmek biraz bencillik olmuş.10 Yorumla
+1 yılBu konuda evlenmeden önce anlaşmış olmanız gerekirdi. Böyle bir fikir ayrılığınız varsa, baştan evlenmemeliydiniz.
10 YorumlaVucüdu salla da bu dünyaya çocuk getirirken çok iyi düsün.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek çocuk yaparsın sıkı bir sporla yine düzelir sın
Buda kadınlar da yeni çıktı çocuk istemiyorum
Erkekler bir ömür yanında iken iyi
Bir ömür seveceği bir evlat bir ciğer pare isterkenmi ayıp oluyor02 Yorumla- +1 yıl
Boyle bi zamanda cocuk yapmak onu buyutmek kolaymi zannediyorsunuz maalesef büyüklerindede hicbiri anne babayi takmiyor ben niye boyle cocuk yapayım o zaman sevmek icimse park cocuk dolu yetimhaneler cocuk dolu cocuk yapmak buyuk bi sorumluluk
Cevap sahibi+1 yılKorkma kardeşim o çocuk size umut yaşam amacı olacak
Sen, kocan o çocuğa iyi eğitim verir sen o çocuk bir ömür Sana hayırlı evlat olur korkma kardeşim
Bacım eğer sen kocanın öz çocuğun un olmayacağını bilirse daha hep sana yüreği buruk olacak
Ve yine bir çocuğun olsun ama ekstra bir çocuğun da koruyucu aile si ol ya da evlatlık edin. çocuğun doğduğunda ona bir sütemecek en fazla 9 aylık bir çocukda evlatlık alırsın oda senin süt oğlun olur. iki kardeş yaşarlar yine yaşam amacına ulaşırsın
Senin kadar gereksiz bir kadin çıkmaz karşıma umarım. Sen niye evlendin ki git takıl orada burada:D :D
00 Yorumla
+1 yılYa doğru doğum yaptıktan sonra kadın vücudu zarar görür.
Fakat senin bu konuyu bence evlenmeden önce kocanla konuşmuş olman lazımdı…00 YorumlaBnde böyle düşünüyordum ve plansız hamile kaldm. Bebisi dpgrdum ve şu an hamile kalmadan onceki halimden bile zayfm belk snde ole olursun
05 Yorumla
+1 yılBunları evlenmeden önce konuşmuş olmanız gerekmez mi
10 Yorumla
+1 yılAnne baba duygusunu tadında inan vücudun geri planda kalicak
11 Yorumla- Devamını Gör (110)
Devamını Gör(155)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Vücudum bozulmasın diye çocuk istemiyorum ama eşim istiyor. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler