Normal doğum tercih ederdim çünkü hani evet çok açıyor ama daha sonrası kolaylık sezeryan öyle değil mesela acı çekmiyorsun ama birkaç gün sonra acısını çıkmaya başlıyor çünkü bir tane bakman gereken çocuk var hem sen de derim büyük bir yara var sen kendine bakmak zorundasın sıkıntı yani o yüzden sezeryan olmak daha mantıklı
Merhaba, aslında bu tercihe bırakılmaması gereken bir durum. Hem yasal olarak hemde anne-bebek sağlığı açısından olması gereken normal doğumdur. Endikasyon olmadığı sürece ne doktorun sezaryen önermesi, nede annenin böyle bir seçim yapması doğru olmaz.
İki doğumunda kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır;
Normal doğumda evet sancı sureci daha uzun ve doğum biraz ağrılı gerçekleşirken, sezaryen doğumda sancı olmadan ve doğum ağrısı yasamadan bebek dunyaya gelir.
Normal doğumda birkaç saat içerisinde ayağa kalkmak ve bir kac gün içerisinde günlük hayata dönmek mümkündür. Ancak sezaryen doğumda bu süre bazen bir ayı bulabilmektedir.
Normal doğumda operasyonel ya da postop herhangi bir problem yaşanma olasılığı çok düşükken, sezaryen doğumda bu oran normal doğuma göre daha da yüksektir.
Normal doğumda bebek doğum kanalından çıkarken akciğerdeki sıvıları bosaltabilirken , sezaryen doğumda bunu yapamaz ve mutlaka dışardan aspire edilmesi gerekir. Buda solunum problemi yasamasina neden olabilir.
Normal doğumda vajina biraz genişlese de, birkaç ay içerisinde eski haline yakın bir duruma gelebilir, ancak sezaryen sonrası ağrılar, korkular uzun süre devam eder...
Daha birçok fark vardır ama en meraj edilenleri bunlar bana göre.
Genelde hemen her kadın acısız olduğu için sezeryanla doğum yapmak istiyor. Ama normal doğum yapan bir kadın yeniden doğmuş gibi olur. Çünkü tüm hücreleri yenileniyor. Haliyle normal doğum bu açıdan oldukça iyidir.
sezaryen mı normal doğum mu buna siz mi karar vereceksiniz bebeğiniz mi? Ya da sağlık durumunuz sizi yönlendirecek. Fakat bebek açısından normal doğumun bir tık daha iyi olduğu söyleniyor. sezaryen doğumda hemencecik kolayca alıyorlar. 14 gün kadar ameliyat yeriniz ağrı yapar eğilip doğrulamazsınız. Bebeğinizin kırkı çıkana kadar bir yardımcı olmalı yanınızda. En nihayetinde ikisi de doğum önemli olan anne bebek sağlığı. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🌹
Sezaryen doğum demek isterdim ama o daha zormuş onu öğrendim sadece doğumda rahat oluyorsun sonrası zorlu bir süreç. Normal doğumda ise sadece doğumda biraz acı çekiyorsun sonra toparlanmak daha kolay oluyor.🙂
Binlerce senedir süregelen şekliyle, en doğal haliyle bebeği kucağa almak daha sağlıklı geliyor bana. Tabii anne ve bebek için bir tehlike arz etmiyorsa.
valla evli değilim ne hamile kaldım ne anne oldum daha önce ama ben aslaaaa normal doğum yapamazdım kesinlikle sezaryen ile doğururdum eğer normal doğuracaksam doğurmam daha iyi ama sezaryen ile doğurucaksam 8 tane yapabilirim 😂😂😂😂
normal doğum bebeğin gelişimi açısından önem arz ediyor aslında. annede ya da bebekte her hangi bir problem yoksa kesinlikle keyfi olarak sezaryen tercih edilmemelidir.
Sadece o da değil göbekte birçok iz oluyor. Teyzem 4 sezeryan yaptı karnı buruş buruş onu halletmeye çalışıyor. Bir de sezeryan doğum sınırlı diye biliyorum?
Kremler fayda etmiyo teyzem bol bol kullandi merak etme. Bahsettiğimde öyle normal kırışıklık degil slime gibi düşün. Şimdiye kadar kadınlar tarlalarda doğum yapiyorlardı. Suda bile doğum yapan var. Sezeryan pek önerilmiyo sağlıklı değilmiş yani pek bilim acısından da