Daha önce doğum yapmış olanlar sezeryan mı yaptınız, normal doğum mu?
Normal doğum yapanlar o acıya nasıl dayanıyor ya bana çok korkunç geliyor. Sezeryan daha iyi bence

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha önce doğum yapmış olanlar sezeryan mı yaptınız, normal doğum mu?
Normal doğum yapanlar o acıya nasıl dayanıyor ya bana çok korkunç geliyor. Sezeryan daha iyi bence

Normal doğum ve sezaryen, her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları olan iki farklı doğum şeklidir. Normal doğumun avantajları: Daha hızlı iyileşme süresi: Normal doğumdan sonra, sezaryen doğumdan sonra iyileşmek daha hızlıdır.
Daha az komplikasyon riski: Normal doğum, sezaryen doğuma göre daha az komplikasyon riski taşır.
Daha az maliyet: Normal doğum, sezaryen doğuma göre daha az maliyetlidir.
Daha doğal bir deneyim: Normal doğum, sezaryen doğuma göre daha doğal bir deneyimdir.
Normal doğumun dezavantajları: Daha fazla ağrı: Normal doğum, sezaryen doğuma göre daha fazla ağrıya neden olabilir.
Daha uzun doğum süresi: Normal doğum, sezaryen doğuma göre daha uzun sürebilir.
Daha fazla komplikasyon riski: Bazı durumlarda, normal doğum, sezaryen doğuma göre daha fazla komplikasyon riski taşıyabilir.
Benim annem kadın doğum Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptı özellikle ilk doğumlarda normal doğum tercih edilir çünkü İlk doğumda sezeryan olursa 2 doğumda sezeryan olursa artık belli bir zaman sonra olay riske girmeye başlar çünkü sezeryan için aynı yerden devamlı kesilmesi kadının hayatında riske atar yani en azından doğumların bir tanesini normal olması gerekir.
Normal doğum mu yoksa sezaryen mı yapılacağına karar vermek için gebelik sırasında veya son dakikalarda bir problem ortaya çıkarsa sezeryana dönülebilinmelidir. Başlangıçta özel bir durum yoksa şu veya bu olacak diye kesinkes şartlanılmamalıdır, çünkü doğum anında veya yaklaştıkça her şey değişebilir, oluşabilecek sıkıntılara göre kararlarda değişebilmektedir. Normal doğum daha sağlıklı ve doğru oranı fakat şartlardan dolayı sezaryen gerekirse mecbur o tercih edilir.
Sezaryenin en büyük avantajı bebeğin normal doğum sırasında oluşabilecek riskleri yaşamadan direk sağlıklı bir şekilde dışarı alınmasıdır. Bebeğin sıkışması, oksijensiz kalması gibi kötü olasılıklar sezaryende yoktur. Bebek az riskli bir yoldan dışarı çıktığı için birçok aile bu yüzden sezaryeni tercih etmektedir.
Cevap
17Cevap
sezaryen doğumda bebek pleasanta yolundan geçmediği için mikroplara karşı bağışıklık kazanamıyor ve bebekte ileriki süreçlerde büyük ihtimal ile bir duruma karşı alerjik reaksiyon neredeyse kaçınılmaz oluyor mesela egzama, sedef, astım, polen vs. mesela bende egzama var. ayrıca sezaryen doğumda karındaki yara uzun süre acır. uzmanlar genelde normal doğum önerirler. sezaryen özel durumlarda avantaj sağlıyor. yaşı çok ise, ters geliyorsa, göbek kordonu boynuna vs dolandıysa gibi durumlarda yapılması öneriliyor. bana kalırsa bir çeşit ameliyat sonuçta ölüm riski de olabilir. normal doğuma göre şekillenmiş insanın bünyesi. belki sezaryen anlık olarak rahatlık sağlayabilir ama sonucunda aylarca yara ağrısı çekebilirsiniz. size kalmış
Sorunun içerisinde cevap. "Normal doğummu?" Yani normal olan bu. Normal doğumu defaalarca yaparsınız ama sezeryan 3 defa. Bu bir ameliyattır, yan etkileri vardır ki bazıları büyük kayıptır. Meselâ soğuk havalarda sızı hissetme, cinsel birleşme sırasında ya da çocuk emerken, göslerin bir şey hissetmemesi vb vb. Mecburiyet olmadan olmamalı. En iyi doğum seda doğumdur bence.
Normal çok sağlıklı… kadına bebek gibi bakar beslenmesini hareketler herşeyiyle ateşten uzak prensesler gibi güzel gibi hamilelik dönemş olursa pıt diye doğar çocuk
pamuklara sarılmalı kadın, Hamilelik doğum bşr travma değil mutluluk olarak anımsanmalı… prenseslik olarak
Çocuk ve annenin hayatı riske giriyorsa sezeryan doğum şart. Normal doğumda endorfin salgılanır, en hızlı şekilde toparlanır. Bilmem kaç saat acı çekeceksin ama sonrası normale döneceksin. Diğer türlü uzun süreç
Normal doğumda acı diye baktığınız şey bir seferlik, Sezeryanda ise aynı acı diye baktığınız şey günlerce hatta aylarca sürecektir. Sonuç kaçınılmaz ikisinden birini tercih edeceksiniz ya anlık bir günlük veya aylık acı karar sizin
Eğer sağlıkla ilgili bir durum varsa sezaryen yapılır. O an oksitosin bilmem ne salgilayip acıyı o kadar duymuyormussun.. epidural anestezi falan var istersen
Aslında en uygunu normal doğum, sezeryan kolay değil, sonrasında bakımlar, ağrılar falan. Biraz anneye bebeğe bağlı yani, ne şekilde olması. Her türlü doğum korkunç ya hdjd.
Normal doğum en sağlıklı olanı tabiki ama sağlık açısından risk varsa sezeryan yapılmalı ve sezeryan hayat boyu yaşanması çok zor bir durum hiç kolay değil
Sezeryan tek defa yapılıyor ikinci şans yok.. İkinci çocuk sahibi olmak isteyenler için risk.. Ancak normal doğum yapamayacak bir özür olanlar için kaçınılmaz..
Hayır artık sezeryanın 3 Hakkı var
sağlık açısından normal doğum ama ben asla doğurmazdım şahsen normal falan o yüzden iyi ki de sezaryen var ha
Kesinlikle katılıyorum bana da çok korkunç geliyor normal doğum sezeryan daha rahat ve iyi bence
Ne olursa olsun normal doğum yapın sezeryan en son tercihiniz olsun
Bizlerin cevap veriyor olması söz kadınların saygıyla selamlıyorum sizleri
Kadın doğasına göre normal doğum daha sağlıklı geliyor
eğer risk yoksa normal doğum en iyisi en azından karını da da iz kalmıyor onunla da uğraşmıyorsun
Sezeryan doğumu gerektirecek bir durum yoksa normla doğum daha iyi diye düşünüyorum.
Normal doğum. Sezeryanda da aynı ağrılar oluyormuş.
normal doğum tabiki ama türk kadınları buna izin vermiyor vajina genişlemesi oluyor diye
Normal diyorlar ama ben normalden çok korkarım ilerde çocuğum olursa sezeryan seçerim
Ben sezeryan oldum benim şansızlığım çok oldu ama tavsiye ederim yani
sezeryan değil sezaryen
normal doğumun acısına dayanılmaz
Ben sezeryanla doğdum ama bir sorun oluşmadı hiç
Normal doğum daha iyi
Aşko ikisi de korkunç ya
Ben sezeryan olmuşum jdhf
normal doğum daha iyi diye tahmin ediyorum
Erkeklerin cevap vermesi 😀
Normal
Normal
Normal doğummm