Ülkemiz sezeryan ortalamasında %46lık bir oranda. Peki ya sizce gebe bir kadın dünyaya bebeğini getirirken normal doğum (vajinal) mu yapmalı yoksa sezeryan doğum mu tercih etmeli?
Neden normal bir doğum? Neden sezeryan bir doğum?
Bir bebek dünyaya gelirken doğum tercihi sizce sezeryan mı yoksa vajinal (normal) doğum mu olmalı?
Sağlık açısından bir sorun olmadığı sürece normal Doğum önerilir. Normal Doğum yapan arkadaşlarım çok zor olduğunu söylüyor. Sezeryan Doğum bir ameliyat.. Sanırım doktorların da işine geliyor bu. Birden kesip bebeği alıp geri dikmek daha kısa sürüyor sanırım..
Vajinal doğum gibi bir yeteneğiniz varken onu kullanmamak olmaz. Evet, acı çekiyorsunuz bunu hayvanlar da çekiyor ama en sağlıklı yöntem budur başka yöntem değil. Gerekmediği sürece sezaryen taraftarı değilim.
Kadınlar daha iyi bilir tabi ama bana göre bir kadının normal doğum sırasında hayati tehlikesi bulunmayacaksa normal doğum yapmalı. Eğer normal doğumda sağlık riski varsa o zaman sezeryan olabilir.
kesinlikle Sezeryan yok neymiş saglıklıymıs normal doğum pardon ama kaç tane çocuk normal doğumdan dolayı sağlıksız doğuyor ayrıca anne ne acılar çekiyor. tıp ilerledi neden acı çeksin kadın dikiş ağrısıda emın olun normal doğumun sabaha kadar süren sancılarının çeyreği kadar bile değil
Oglumu doktorumun tüm israrlarina rağmen normal doğumla dünyaya getirdim.. yine olsa yine normali secerim. adi üstün de normal yani diğer türlü hiç bir sancisini yasamadan çilesini cekmeden uykuya dalıp uyandiginda anne olmak, doğumun güzelliğinden mahrum kalmak istemezdim.. tabi mecburi durumlar için şart sezeryan ona sözüm yok...
kusura bakmayın ama karnında taşı mide bulantısından Çok yaşa agırlıgından Çok yaşa 937363 kılo ol. onun altını değiş gecelerı bır saat uykun lüks olsun sana büyüt et. normal doğum yapmadım diye yarım anne ol tabiii ya biz kadınlar ancak ezıyet çekersek bişeye laik olabılırız
normal doğum hem anne hem de bebek sağlığı açısından çok önemli.. sezaryen ise bazı durumlarda gerekli ki bazı doktorlar gerekli olmadığını söyleyip hem anneyi hem çocuğu perişan edip kırk dikişle uğurluyor hastaneden.
Normal dogum en iyisi kişi yapabilirse bunu tabi. Normal dogum sırasında cocukta bişey salgilaniyormus ve normal dogum esnasında bunu atabiliyormus. Ama sezaryan da atamiyormus ve bunun gibi bir çok sey var aslında
Evet işte biri ikizi normal doğurdu sabah erkendi doktor gelene kadar doğum başladı hemen bir tane doğdu diğeri sezaryana aldılar yan döndü diye doktor geldi hemen öyle zordu yaa 😅😅
Bu sorunun altına erkeklerin yorum yapması çok saçma doğum zahmetini çeken kadının kendisi olucak o kararida kadın vermeli insanlar normal doğumdan korktuklari için sezeryana basvuruyolar sağlıklı olan tabiki normal doğum
Sezeryan zorunluluk halinde kullanılır. Hem sezeryan ameliyat rahim çeperine zarar verir 3. Çocuk sıkıntılıdır erken menopoz riski var en iyisi klasik usul zorda kalmadıkça biraz cesaret :)
Normal doğuma elverişli olup olmadığı, doğumdan önce araştırılmalıdır. Elverişli ise sağlıklıdır, değil ise hem bebeğe hem de anneye zarar verebilir. Normal doğum yaparken ölen anneler var...
Normal doğum bebek için sağlıklı yöntem ciğerleri aktif duruma anca normal doğumla geçer diğer şekilde küveze alınmalı. Bayan normal doğumla hayatına devam eder. Sezeryan da ise yarım insan olur
Beni hiç şikayet etmediler ama şöyle bir durum var hastanın hastane de enfeksiyon kapma olasılığı daha yüksek buda diğer hastalardan ve hasta yakınlarının hücum etmesinden kaynaklı
@User54321 yorumunu şimdi gördüm uzun zamandır girmedim siteye. Hiç bir sorunum olmadı allaha şükür ilk doğumumda kendim istedim doktordan sezeryan yapmasını sadece ayağa kalkmam uzun sürdü ama bünyeden bünyeye değişiyo ilk doğumda 10 günde ayaklandım ikincide doğum yaptığım günün akşamı kalkıp yürüdüm doktor bir krem verdi ameliyat izi için 2sinide aynı yerden kesti izim yok denicek kadar az
bebeğin kafa süturları açık haldedir , ana rahminden çıkarken sıkışır kolayca kapanabilmesine yardımcı olur sezeryan olan bebeklerde genelde tam normal halinde değildir kafa süturları. Bir bebeğe yenidoğan diyebilmemiz için tamamen normal hiçbir şeye ihtiyaç duymadan dünyaya gelmesi gerekmektedir boyu 48 +2 52 -2 olur.
En İyi Cevaplar