Merhaba KS ailesi ☺️ günün sorusu başlıkta olduğu gibi peki siz buna katılıyormusunuz çocuk herşeye engel mi sizce insanın eşi ölmüşveya boşanmış ola bilir maalesef bu Türkiye'de veya başka ülkede epey yaygın konumuza dönecek olursak çocuklu kadının aşk hayatı olur mu çocuklar bizim geleceğimiz bilindiği üzere onları geleceğe daha iyi hazırlamak eğitim kariyer terbiye her açıdan büyük sorumluluk annede oluyor peki annenin aşık olmaya sevmeye hakkı yokmu toplum arasında çok yaygın bir söz var sık sık duyuyorum çocuklu bir kadının aşk hayatı olamaz bu konuda ne düşünüyorsunuz...
Çocuklu kadının aşk hayatı olmaz derler, bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Aşk manevi bir duygu, bir ihtiyaç çıktısı. Sevmek, sevilmek değer görmek herkesin isteği. Bu isteğinde de nefes alan herkes haklı. Birine bakınca kalp atışımız hızlanıyorsa, buna engel olmak mümkün değil. Insan hayat eşini kaybedebilir, fikirleri sonradan ayrı düşüp ayrılabilir de, bu hayatın sonu değil. Çocuk ise burada reddedilemeyecek önemli bir parçamız. Onlara ayırdığımız zaman ile aşka ayrılan zaman birlikte pekala yürüyebilir. Bu amacımıza ayırdığımız vakit ile alakalı bir durum. Ülkemizde insan doğar, okur, evlenir, çocuk yapar, onlar için yaşar, ölür... Ezber sırası ile hayata bakış olduğu için genel bakışa göre davranmamak lazım.
Bu bence yanlış bir düşünce. Kadın anne olunca kalbini ya da duygularını aldırmıyor sonuçta. Kalbi yerinde duruyor, sevme ve sevilme isteği de öyle.. Bu -cinsiyet farketmeksizin- her insan için böyle bence. Yani her insan, sevmek ve sevilmek ister bunda abes bir durum yok. İnsanların özellikle de kadınların bu taleplerine olumsuz yaklaşanların da bu konuda sorunları olanlar olduğunu düşünüyorum.
Çocuk kişinin aşk hayatını etkilediği gibi seks hayatını bile etkiliyor. Çocuk etkenin olmadığını iddia etmek çok saçma olurdu.
Ama seçme şansı varsa kadın için öncelik çocuk olmalı diye düşünüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yanılıyorlar Türkan. Sadece onlar bekar olanlara göre bir tık ileriye bakıp. Biraz daha fazla emin adım atmak zorundalar. Çünkü artık tek değiller. Cennet Pampişe Selamlar
Olur niye olmasın ya mesela bir kadın çocuk sahibi ise ama eşinden boşandıysa olabilir niye olmasın sonuçta sevmek sevilmek herkesin hakkı Türkiye’de birazcık zor ama yinede yani hakkı var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cok uzucu gercekten. Kadınlarımızın gördüğü bir baskı daha. Avrupada falan boyle bir sey yok. Kadin cocuklu olsa dahi aşk yaşayabiliyor, tekrar evlenebiliyor garipsenmiyor. Ama bizim ulkede kadin bosanmissa ve cocuklari varsa baska erkek olamaz hayatinda. Bosandigi kocasının yeni bir esi olabilir, o kadindan da cocuk yapabilir ama kadinda olamaz.