Kız istemeye gelmeyen anne hakkinda ne düşünürsünüz?

Erkek arkadaşımla bu yuzden ayrildik. Evlilik düşünüyorduk ikimiz de daha önce hiç evlenmedik ve bana "Seni istemeye gelecek miyiz?" dedi. Ben de "Tabi ki" dedim.

Benim annem babam yıllar evvel vefat etti 3 tane abim var. Onun da babası yıllar evvel vefat etmiş , memleķette annesi ve büyük kardeşleri var. O İstanbul'da yalniz yaşiyor.

Bana dedi ki ;" Benim annen yaşlı hasta o seni istemek için uzun yol gelmesin". Ben de dedim ki annen kaç yaşinda ne hastaliği var? "67 yaşinda tansiyon ve şekeri var" dedi. Iyi de 67 yaş yaşlı değil, engelli değil, tansiyon şeker 50 yaş üstü herkeste var. Bu seyehat etmeye engel değil. Oğluna kiz istemeye gelemeyecek kadar nesi varmiş ki?

Bu da dedi ki; "Benim yaşlı ve hasta annem İstanbul'a seni senin genç abilerinden istemek için onlarin ayağina mi gelecek? Ne gerek var?" Ben de dedim ki; "Bu adettir ve saygıdır. Ayrica özel bir an, oğluna kiz istemeye gelemeyecek kadar rahatsiz olsa neyse derim ama öyle ağir bir durumu da yok. Ilerde oğlunun evine sık sık gezmeye kalmaya İstanbul'a gelir ama kız istemeye mi gelemiyor? Bu saygisizliktir ve nasıl başlarsa öyle gider." dedim. Tartıştık ve ayrıldık.

Sizin bu konudaki yorumlariniz neler?

Kız istemeye gelmeyen anne hakkinda ne düşünürsünüz?