Adak mi değil mi hala anlamadm?

Arkadaşlar hamileyim 2 3 aylik felanda cinsiyetini bilmiyorduk cinseyinitini bilmediğimiz içinde sağlıklı olsunda kız ya da erkek olmasının bir önemi yok diye düşündük. ve bütün doğan çocuklarda kurban kesilir diye eşimde cinsiyetini önemi yön sağlıklı olsunda fark etmez benim için ilk cocgudumdur kurban kesip 7 eve dağıtıp geri kalanını kendimiz yeriz dolaba katariz demisti koç keseriz hatta kimlere verecgimizi bile konuştuk adak adamadik adak aklımızdan bile geçmedi ya da bir dilekte bulunmadik cinsiyeti için bir dilekte bulunmadik ya da sağlıksız olsa ya da sağlığı hakkında şüphemiz olsa sağlıklı olursa keseriz demedik cinsiyetini bilmediğimiz için hani derler ya sağlıklı olsunda kızda olsun erkekte olsun diye sağlık açısından o manada kullandık çünkü sağlığı iyiydi yani küçüktü daha cinsiyetini zaten hiç bilmiyorduk bazıları adak adamissiniz diyor bilmeyerek istemeyerek bir dilekte bulunmadan yani şöyle olsun keserim demedik sart koymadan nasıl adak oluyor niyetsiz bir şekilde anlamadık bir kac hoca adak dedi bir kaçı ise siz başta 7 eve dağıtıp biz yiyeceğiz demişsiniz ayakta kendiniz yiyemezsin o yüzden adak değil ilk bu şekilde niyet etmişsiniz bu adaga geçmez çünkü kendimizde yiyeceğiz demişsiniz demişsiniz şekilde adak aranmaz dendi siz niyetinizdeki gibi 7 eve dağıtıp gerisini yiyebilirsiniz adak değil bu şekilde niyet etmişsiniz adakta bende yiyebilirim denmez ve niyetiniz bu şekillenmiş denildi 190 fetva hattinida aradım bu şekilde dedim aklimiz hala karışık niyet etmedi dilek dilemeden kendimiz Bebeğimiz ve ailemiz için kurban keselim dedik konu nerelere geldi anlamadık...
Adak mi değil mi hala anlamadm?