Ekmek dünyada en çok tüketilen besindir 🥖 Çocuğun karnı ekmekle doyurulmamalıdır ama ekmeğe de gereksinim duyar mı?🥖🥖🥖•Bebekler ekmek yemeye ne zaman başlamalıdır?
•Peki hangi ekmek tercih edilmelidir?
Bebekler ekmek yemeye ne zaman başlayabilir ve hangi ekmeği tüketmelidir?
Biz ek. gidaya 4. Ayda başladık doğduğundan şu an 16 aylık halen mamaya devam ekmek vermeye 5. Ayda başladık hatta hiç unutmam nohut yiyoruz 6 aylık falan ekmek doğradım nohuta ufak ufak gimm hım. himm. diye diye yedi arada ayranla beraber yediğimiz ne ise aynı i veriyoruz ekmek konusund anormal fırından beyaz ekmek hatta çok seviyor köşesinden koparıp eline verince
Yaaa ne kadar güzel 🥺 Minik tırtıl da ek gidaya 4. Ayda geçti sadece formül mama ile beslendiği için. 19. aylık mamaya hala devam ediyor oda. 2 yaşına kadar bırakmayı düşünmüyorum ama duruma göre 3 e kadar da uzayabilir bakacaz ama benim oğlan ekmek sevmez gerçi zaten hic bir sey sevmiyor 🤣
Benzer durum refluden oturu doğduğundan bu yana mama ve halen mama gece 2 kere kalkıp 1er biberon mama içmeye devam ediyor :) yemek konusu bebeklerde sorun ama bu sarı papatya tam bir et canavarı tavuk balık kırmızı et sabah sucuk olmasın kahvaltıda kahvaltı etmek istemiyor
Normalde 7-8 yasinda basliyor disler cikmaya basladigi icin ve mumkunse glutensiz tam tahil ekmekler vermek daha saglikli olur gibi. Ama corona doneminde dogan bebekler daha cabuk gelisiyor benim arkadasimin bebegi 3 aylik ve dis cikaracak nerdeyse dik duruyor ayakta durmak istiyor. Yeni bebekler beni korkutuyorlar 😣
Benim minikte 4 aylıkken desteksiz oturabiliyordu hep her şeye çok acelesi olan bi bebek oldu 😂 Ama tam tahıl ekmekler daha sağlıklı değil balım, bende öyle düşünüp tam tahıllı ekmek aldım ve alerji reaksiyondan hastaneyi boyladık. 😂 buğday çok alerjik bir besinmiş hiç bilmezdim, tam tahıl olayı bebeklerin bünyeye ağır geliyormuş 🙂
Harika olurdu keşke annelerin beyninde çocukları ile ilgili her şeyi kayıt edecek bir program olsaydı 😂 Öyle eski fotoğraflara bakınca aa sanki hiç öyle küçük olmamış gibi geliyo ne çabuk geçti aa felan dur duygulandım şu an fjfjf
İşte ben mesela çok bilmişlik edip gidip çocuğa tam buğday ekmeği almıştım tam tahıllı alerji yapmıştı minik tırtıla 🤣 Hayatta çok bilmişlik yapmak iyi değildir kamu spotu fjfjfn
Karnını ekmekle duyurmasına müsade etmek doğru değil eline bi parça ekmek vermekten değil tahıl gıdası olarak destek besin olarak söz ediyorum. Yoksa elbette hep karbonhidratla beslenmek aptallık yapabilir 😂
6ay o yahu ilk 6 ay sadece anne sütü. 2 yaşına kadar devam edebilir evet ama ek gıdaya geçmesi gerekiyor. 2 yaşına kadar sadece anne sütü ile beslenirse yemek yemeyi nasıl öğrenecek? 1 yaşına kadar ana öğünü süttür ama yemek de yemelidir 🤗