6. Aydan sonra deniyor ama bazı annelerbunu yanlış anlıyor. Günlük hayatta senin yediğin herşeyi yiyemez o daha sonrasında sağlıksız olur ve gaz krizleriniz tutar. Sebze çorbası yap ez ama blenderdan geçirip vitamini öldürme el yordamıyla ez tülbent veya metal olmayan süzgeçten geçir ve hemen hemen her yedirdiğin yemeğin içine kimyon at gazı engeller. Cam rende al meyveydi salatalıktı falan onları cam rendeyle rendele kendi yaptığın yoğurtla karıştır yedir.
6. ayda diyerek cevabı vermişsiniz zaten. Bebeklerin damak tatlarının oluşması için bu aydan itibaren ek gıdaya geçiliyor. Mesela çocuğunuza ileride brokoli yedirmek istiyorsanız bu ayda brokoliyi tuzsuz yağsız haşlayıp püre yapıp çocuğunuza yedirirseniz ileride de bunu yer.
sen kimseyi dinleme, meyvenin suyundan, etin suyundan, yemeklerin suyundan ver, çocuk her besini alsın, güçlü kuvvetli olur, gelişir iri olur ama tabi anne sütünü 2 sene vermelisin
6. Aydan sonra çorba içirebilirsin. Bebelacın kahvaltılık mamalarından alıp içine pekmez, robota çekilmiş ceviz içi, peynir ve yumurta sarısı ekleyip kahvaltı öğününü yedirebilirsin. Erken değil ama tabi çok abartmadan ufak ufak başlamak lazım :))
4. Aydan itibaren gunluk ev yapimi yogurt cok az belirli yemeklerin suyundan dil ucuna degecek kadar baslanabilir, beslenmeye takviye olarak 6. Aydan itibaren baslanmali
İlk 6 ay anne sütü.. Zaten 6 aydan sonra bebeğin sadece anne sütüyle sağlıklı bir şekilde beslenemez. Anne sütü 6 aydan sonra yeterli değildir ek gıdaya ihtiyaç vardir
Anne sütü yeterli ise altıncı aydan sonra başlamalı. Benim kardeşim anne sütü alamadığı için aptamil filan kullandı. Dördüncü aydan itibarende özel mamalar yedi) Hero baby pirinç unu, ballı mamalar)
Bunların miktarları var. Ek gıdaya elma püresi ile başlanır. Mesela bir kaşık gibi. Çocuk gelişimi uzmanına danışmadan bebeğine bir şey yedirmemelisin. Veya iyi bir uzanın kitabını al.
En İyi Cevaplar