Ağlayarak işini yaptırmak her çocuk için hedefe ulaşmada daha garanti bir yöntem olmuştur. Ancak bunu sürekli yapmak çocuğu bu davranışa alıştırır. Peki bunun ileride kişiliğe yansıması nasıl olur?
Her istediğini ağlayarak yaptırmaya alışan çocuklar ileride duygu sömürücü insanlar mı olurlar?
2 tane yeğenim var ve çok zekiler. Kime nasıl yaklaşması gerektiğinin çok farkındalar. Mesela anneme senin dediğin gibi ağlayarak yaklaştığında çözdüreceğini bildiği için ağlıyor ancak bana farklı yaklaşıyor. Çünkü ağlayabilirsin dayıcım ancak bunu yaptırmana sebep olmayacak diyip yapmıyorum. Bu yüzden artık bana bunu kullanmıyor. Yani bu biraz hedefe ulaşmak için herşeyi yapacaklarını gösteriyor o yüzden bunu yapabileceklerini düşünüyorum. Ancak böyle olmamasını umuyorum.
umuyorum olmaz şeklinde yorum yapmak isterdim fakat davranış olarak bu şekilde yetişen çocuğun büyüme sürecindeki her faktör ileri yaşlarında ortaya davranışı kendisinin uygulamalı olarak olarak çıkmaya başladığı gözlemleniyor zaten. yeni nesilin de problemlerinden birisi bu.