Bu çok kişiyle alakalı bir şey. Bir anne olarak anneler daha fedakar deyip babaları ikinci plana atamam. Ben çok fedakar bir anne olarak tanımlarım kendimi ama eşim de çok fedakar bir baba. Çevrem de gördüğüm ailelerde de çocuğu için fedakar olanlar çok farklı. Mesela kuzenimin kocası ondan daha fedakar onlara göre yorumlayacaksak babalar daha fedakar demek zorunda kalırız. Ya da benim eşimin annesi kocasından her zaman daha fedakar olmuştur. Ona göre yorumlarsak da anneler daha fedakar deriz. Bu tamamen kişiden kişiye aileden aileye değişen bir durumdur. Umarı tüm çocuklar fedakar anne ve babaya sahip olurlar. <3
Bu biraz değişiyor. Anneler fedakardır ama gerçekten fedakar olan babalar da var. Anneler günlük hayatında fedakarlık yaparlar. Babalarsa çocuklar kimseye muhtaç olmasın diye kendi hayatlarından fedakarlık yaparlar. Babalar diyorum yalnız yanlış anlaşılmasın herkes baba olamıyor
Baba fedakar değildir demiyorum asla ama anne ile çocuğu arasında bambaşka bir bağ oluyor. Çünkü aylarca tek beden yaşıyorsunuz ve bu hayat boyu taşıdığınız bir mühür haline dönüşüyor bence doğumdan sonra da.
Kadınlar sevgisini dışarıya vurabilirler, ama erkekler daha çekingendir bu konuda. Çoğumuzun bildiği gibi cevap annelerdir lakin perde arkasında rol alan ekip arkadaşı da babalardır. Bir tiyatroyu suflörler olmadan, kostüm ve sahne çalışanları olmadan karşıya %100 aktaramazsınız. Baba da onlar gibidir fedakarlık yapar ama göz önüne sermez. Ha bir de Oidipus Kompleksi adı verilen psikanalitik teoriye göre karşı cinsteki ebeveyni sahiplenme ve kendi cinsinden ebeveyni saf dışı etme konusunda çocuğun beslediği duygu ve düşünceler de etkendir. Freud'a göre her çocuğun ilk aşkı karşı cinsteki ebeveynidir. 😇😇
Bence çok değişken bir durum bu. Genelde anneler daha fedakar derler ama benim çok fedakar diyebileceğim baba da var çevremde. Babalar genelde çalıştığı ve çocuklarla birebir az iletişim kurduğu için daha fedakar görünüyor ama halbuki öyle değil. Bence bu konuda babalara biraz haksızlık ediliyor.
Fedakarlık herkese göre farklı işlediği için buna net bir şey demek zor ama genel olarak annelerin daha fedakar hissettirdiğini söyleyebilirim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bana babalar gibi geliyor. Anneler çocuğun yaşamsal ihtiyaçlarını gideriyor, babalarsa arka planda, çocuk dışarı muhtaç olmasın ve güvende olsun diye daha çok sorumluluk alıyor sanki.