Özenti falan yapmaz, aksine gayet mantıklı bir baba olduğun anlamına gelir.
Türkiye'nin hali ortada, iki lafı bir araya getiremeyenler, ekonomi konusunda hiç bir fikri olmayanlar üniversitelerde rektörlük yapıyor, çocuk burada okusa ne olacak okumasa ne olacak...
Ben bir adım daha ileri gittim, bu ülkede çocuk falan yapmama kararı aldım, hatta evlenmeyi bile düşünmüyorum. Bu ülkede alacağın her sorumluluk vergi ve daha ağır çalışma şartları olarak geri döner mutlaka.
Çocuk yapmayı okutmayı bırak, araba almak için bile gelişmiş dünyanın en az 3 misli para ödemen gerekiyor burada...
Her şeyin hayırlısı gelişmiş batı ülkerindedir, dünyanın gerisi çöp.
Türkiye dünyada en iyi eğitim sistemi sıralamasında 41. sırada bence çocuğunun geleceği için iyi bir eğitim alması şart bu konuda senin yurt dışında eğitim almasını sağlman özentilik değil çocuğunun geleceğini garanti altına almandan başka bir şey değildir
Hem evet hem hayır. Çocuğum yurt dışında okuyor demek bir nevi hava atmak gibi bir şey olarak dusundugu icin özenti demiştir ama yurt dışında Türkiye' ye göre daha iyi bir eğitim alırsa bu da özenti olmayıp çocuğun kendini geliştirmesi için bir fırsattır.
Her ebeveyn imkanlarının el verdiği derecede çocuğu için en iyisini yapmak ister bu özel okul da olabilir yurt dışı eğitimi de olabilir gayet normal bence. Sana onu diyen sığ görüşlü biri bence kulak asmamak lazım
Bu senin isteğin ve kararın buna bir şey diyemem. Benim ilerde çocuğum olduğunda tamamen Türkiye'de okumasını, işe girmesini isterim. Çünkü ülkemizin pırıl pırıl gençlere ihtiyacı var ayrıca gerçekten okumak isteyen kendini geliştirmek isteyen çocuklar her şekilde bunu yapar. Büyük bir sürünün sorumluluğunu alıp hemde liseye derece ile giren gençler oldu.
Özenti yapmaz herkes cocugunun iyi bir egitim almasini ister. Bende yurtdisinda yasadigim halde cocugum amerikada falan okusun istiyorum. Diploma cok onemli cunku gelecegi icin bunu istememiz bizi ozenti yapmaz imkanimiz varsa neden gondermeyelim. 🌸
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çünkü sırf yurt dışı olsun diye gidip Azerbaycan'da bile okuyan var😂
Sen yurt dışını değilde okulun kalitesini düşün. Amerika'da Avrupa'da çok kötü ve işsizlik garantili okullar mevcut. Önemli olan okulun kalitesi. Yurt dışında öyle okulda okuyacağına Türkiye'de iyi okulda okuması daha mantıklı çünkü.
Daha iyi eğitim alıp daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak çocuğunun geleceğini düşünmek neden özentilik olsun asjdfhgsafdgs Çekemeyenler imkanı olmayanlar özenti der anca takma kafana kendısının imkanı olsa ilk önce o yapar aynı şeyi
madem seni sinirlendirdi özenti dedi o zaman biz de aynalama tekniğini uygulayalım "onun senin benim gibi burada çalışan değil buranın patronu olmasını istemem çok mu kötü bir şey? " diye sorsan yeter o ona :)
Özentilikle alakası yok. Gelecekte eğer şartlar el verirse lise eğitimlerinden sonra yurtdışına üniversite okusunlar diye yollarım. Birçok olanağa sahip oluyorlar, hem dil olarak hemde yurtdışında istenilen bölüm okunma imkanı da var.
sebebi Turkiye deki egitimden daha iyi eğitim gorebilecegini düşünüyorsanız, çocuğunuzu yurtdışına gondermeniz özentilik degildir. sebebi egitim kalitesi degilde gosterisse ozentiliktir.
Hayır tabii ki alakası yok, ne yani şimdi ben yurtdışında yaşamak istedim diye özenti mi olacağım, saçmalık. Çocuğunu yurtdışında okutmak istemek en doğal hakkın, özentilik ile alakası yok.
Tam tersine kafası çalışan , vizyonlu biri yapar. Kaliteli ülkelerde alacağı eğitim vesilesiyle yurda dönüş yaptığı zaman vatana millete de çok faydalı bir birey olur.
Maddi imkanlarınız varsa, neden olmasın. Ayrıca bu sizin ailenizden başka hiç kimseye ilgilendirmez, kimseye yorum yapmakta düşmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yapmaz elbette. İleride çocuğum olursa ben de eğitim alması için yurtdışına gönderirim ama geri gelmesi kaydıyla. Ülkemiz için faydalı gençler yetiştirmeliyiz. “İlim Çin’de bile olsa gidiniz.” Hz. Muhammet
Saçmalamış imkan varsa ve sizde bir baba olarak çocuğunuzun daha iyi şartlarda eğitim almasını istemeniz en doğal hakkınız başkalarının dediklerine kulaklarınızı tikayin ve çocuğunuz için en iyi şey neyse onu yapın derim