Ben şu anki devri bilmem, bilmiyorum ama ben 2016da evlendim ve çocuk yapmaya çalıştık bazı sıkıntılar oldu eşimle alakalı baya bir uğraştık çocuk yapmaya bir kızım oldu ben sonra bir kaza yaşadım ve eşim yanımda olmadı, beni o halimle beğenmedi yanıma gelip gitmediği bile hep çocuğu bahane etti be sonra boşandık şimdi de mahkeme açmış kızımı bana göstermemek için 12. Aya ertelendi mahkeme ki ben bile daha evlenirsem gayet istekli birini bulmak, benden fazla libidosunun olması, sürekli seks yapmak ama belli bir müddet çocuk yapmamak istiyorum
Keramet çocuk yapmakta değil. Çocuğu güzel büyütebilecek mi. Düzgün yetiştirebilecek mi. Gözü başkalarının malında eşyasında bırakmayacak. Yoksa bir an önce evlendirip çoluk çocuğa karışsın düşüncesi çok tehlikelidir. Kendileri zaten düzgün birey yetiştirmemiştir. Üstüne böyle dayatmalar iyice yanlış yola sokar. Örneğin Tarkan’ın istediğinde evleneceği kadınmı yoktu. Çocuk bakacak parasımı yoktu. Bizimkiler aynı Suriyeliler gibi davranıyor, savaştan kaçmış bilmediği bir yere gelmiş, daha ne olacakları belli değil başka yere mi postalanacaklar muamma. Kadınların hepsi hamile. Bizdeki kimi kişilerde de aynı durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yani kesinlikle öyle, bazı aklı tavuk kızların aşırı çocuk istekleri ve hevesleri yüzünden, gidiyor yalan yanlış kimi bulduysa onunla evleniyor, hemen yalap şalap bi çocuk doğuruyor, iki üç hafta bakıyor, sonra diyor ki çocuk böyle zannettiğim gibi kolay ve basit değilmiş diyor, sonra gidip çocuğu çöp torbasına koyuyor ya gidip denize atıyorlar, veya gidip diri diri görmüyorlar, ya da götürüp çöpe atıyorlar, Daha neler var neler var da saysam yüreğiniz dayanmaz, yeni nesil kızların hepsi böyle maalesef...
Merhaba gadası 🙃 Aslında bence oldukça iyi yapıyorlar. Çünkü olası bir olmama durumunun meydana gelirse en azından erken teşhisle tedavi yoluna gidilebilir. Zaten olduğu zaman maksimum iki sene sonra yine gezip tozmalara başlanabilir. Ama ne kadar geç olursa zorluğu o kadar zor olur.
Bence acele alınmış bir karar. Evlenince önce bir hayatını yaşamak lazım. Bir birbirinize doyun, gezin tozun. Ayrıca aynı evde yaşamaya ve birbirinize alışmanız lazım. Bu yüzden evlenip hemen çocuk sahibi olmak bana çok acele bir karar gibi geliyor.
Bu evli olan çiftin kararıdır, bazısı hemen isterken kimi birkaç yıl sonraya erteleyebiliyor çocuk işini. Ben evlendiğim gibi hemen olsun istiyordum ama iyi ki hemen olmamış diyorum şimdi, çünkü küçük çocukla hayat bazen çok zor olabiliyor.
Yanlış olup olmadığı kişilerin ne kadar sağlıklı bir ilişki yaşadığı belirler aslında. Eğer oturmuş bir ilişki mevcutsa doğru zaman, oturmamış bir ilişki mevcutsa yanlış zaman diye adlandırabiliriz aslında. Bazen çiftler ilişkinin sağlamasını yapmadan kendilerini nikah masasına atabiliyorlar. Birde önüne geçemeyeceğimiz nasip, kısmet ve kader olayı var bunu da göz önünde bulundurmak gerek diye düşünüyorum.
Tercih meselesi bence ama ben yapmayı düşünmüyorum. Tabii kaç yaşında evlendiğimize de bağlı. 30 yaşında evleniyorsak evet çocuk şartlaşabilir ikinci üçüncü bebek için. Fakat 20 25 arası evlenenler bir durun canım. Anne olmak zor süreç o yüzden süreç öncesi motivasyon sağlam olmalı.
Evet bikauz ; tanidigim arkadaa cevremde evlenip borca girip 100 bin lira civari evlendigi gibi cocuk yaptiktan sonra cocuk masraflarinyuzunden daha da sıkıntıya girdigini gordugumden mutevellit bence evlendikten hemen sonra değil de az da olsa cocugun gelecegini dusunerek borclardan kurtulduktan sonra cocuk yapilmali ki ben cocuk sevmiyorum o beni sevsin iyi bayramlar iyi geceler
Yanlış. Sevgili olduğum kişi evlendikten sonra değişebilir belki ev ortamında hoşuna gitmeyecek evlilik hayallerindeki gibi olmayacak. Pişman olacaksın ve bebeğide o pişmanlık içinde büyüteceksin. Olan hep çocuklara oluyor. Önce evliliğin oturması lazım
Bana yanlış geliyor, evlilik tam oturmadan bu çok riskli bir karar. En az bir kaç yıl beklenmesi gerektiğini düşünüyorum, şu devirde malum bir çok sorun yaşanıyor evliliklerde ve taraflar yollarını ayırabiliyor. Bu hem çocuk için, hemde iki taraf içinde fazla çıkmaza sokuyor, zorlaştırıyor…
Yanlış ya da doğru diyemem çünkü insanların evliliğe olan bakış açıları değişiyor. Kimisi sadece çocuk için, kimisi yalnız kalmamak için, kimisi de sırf evlenmiş olmak için evleniyor. Bana göre hemen çocuk yapmak mantıklı değil. İlk önce birbirini tamamen kabullenmek, yeni hayata uyum sağlamak, evlilik olgunluğuna erişip ondan sonra çocuk düşünmek lazım. Çocuklar sağlıklı bir ortamda büyümeliler. Bunu düşünerek karar vermek lazım.
su an evlilik yasi 25 27 ye falan vurdu.20 yasinda evlenmiyorsaniz gec yasta evlenip hemen cocuk sahibi olmak normal. kimisi illa erkek cocuk istiyor o konuda da kiz dogarsa erkek icin yine zaman ayirmak gerekiyor.3 e kadar gider erkek cocuk diye direten olursa.35 ten sonra cocuk isleri riskli olabilir saglik icin.
Bu zamanda çocuk mu? Etrafın hâlini görüyoruz z kuşağının içindeyim ben ama bunlar gibi olmadım neler neleri var evlenmeyi düşünmüyorum kimin eli kimin cebinde belli değil bunuda özgürlük adı altında yapıyorlar çok bozuldu toplum uçuruma doğru son sürat gidiyoruz. evlensem bile çocuk yapmam doğum kontrol hapı aldırırım eşime zevkime bakarım kardeşim bu pis ortamda büyütürsem öbür tarafta bana azap olur
Onlar sadece resmen, zaten çocuk için evleniyorlar, çünkü yaşanacak herşeyi en az iki yıldır yaşamış oluyorlar, beklemeyi anlamsız buluyorlar. Daha doğrusu işini en iyi bilen kesim ünlüler 😂Halk debeleniyor ne istediğini bilmeden... Halkın en önemli sorunu özentilik...
Sırf evlenmek için evlenen tanıdıklarımın ezici çoğunluğu boşandı. Arada bir sene içinde çocuk yapanlar da var. İnsanların günden güne daha da tanınmaz, anlaşılmaz ve güven sorunu yaydığı böylesi bir zamanda "hadi çocuk yapalım" demeleri mantıklı gelmiyor bana. Önce tanı karşındakini, keşfet, yaşa, tat, birlikte uzun uzun zaman geçir, konuş. Bak bakalım bu adam veya kadın çocuk yapmak için ideal biri mi?
Erkeklerde kadina gore cocuk sahibi olma yasi çok fazla onem arz etmezken kadinlarda menopoza erken yaslarda girme (35 ve uzeri yaslar) durumu soz konusu olduğundan kadinlarin dogurganliklari bitiyor. Bu yüzden ileri yaslarda yuva kuran çiftlerin zaman kaybetmeden cocuk sahibi olmalari mantikli olan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ünlüler hemen çocuk yapıp vücutlarını geri forma sokmak istiyolar bence çünkü yaş ilerledikçe geri forma girmek zorlaşır üstelik paran varsa çocuk bakımı çok daha kolay verirler en iyi dadıya parayı yine gezerler. uçakla gittikleri yerde en iyi otelde hatta ev kiralayıp kalırlarsa çocuk rahatça bakılır ama arabayla gidip pansiyona parası ancak yetecek biri çocuğu küçücük odada nere sığdırsın
Evlenmeden önce eğlenmeye fırsat bulmuşlarsa, evlenince yapsınlar. Kendileri daha eğlenememişse yapmasınlar. Biraz gezip dolaşsınlar, evliliğin keyfini çıkarsınlar. Akıllı birey değillerse zaten hiç çocuk yapmasınlar. Çocuk ziyanlığı.
Herkesin kendi kararı eğer uzun bir ilişki varsa sonradan evleniliyorsa belki olabilir ancak insanlar görücü usulü evlenip birbirlerini tanımadan çocuk yapmalarını değişik buluyorum ama büyük konuşmuyorum. Büyük konuşulan her şey başa geliyor.
bence yanlış. mesela evlililerin çoğu borçla uğraşırken bir de çocuk yapıyorlar ve daha çok sorun yaşıyorlar. önce borcu harcı kapatmak lazım. sonra evli olarak gezip tozmak lazım farklı şeyler yaşamak lazım. sonra çocuk yapmak lazım :)
Hayır doğuru yapıyor gezmek tozmak için boş vakit geçireceğine çocuğunla geçir zaten iki yanına girince ne kadar istersen gez toz hayat kısa boşa vaktim yok benim
İki tarafın da yaş ve karakter olarak olgun olduğu ve mantık dahilinde bir evlilikse hiç de yanlış olmaz. Ama bu kişilerin kendi kararı tabi. İster gezer tozar eğlenir ister çocuğunu kucağına alıp muradına erer 😅
Ztn sevgiliyken gezip tozuyosun isteyerek hamile kalindiysa yanlis bir sey gormuyorum ben. Demek ki o sorumlulugu almaya hazir. Umarim herkesin istedigi gibi olur 🙏🏼
Evet. Evlendikten 1 yıl sonra çocuk sahibi olunmalı. Evlendikten sonra geçiniyormusun, anlaşabiliyormun eşinle, önce bunları bir rayına oturt çocuk işi sonra dır.
Evet , bana göre yanlış yapıyorlar,, gezip tozmak bir yana, ciftlerin birbirini tanıması gerek çocuk kararı verebilmek için, insanlar evlenmeden gercek yüzlerini gistermiyorlar maalesef,,
Evet yanlis herkesin kendi kararı olsa da, 2 yıl dahası sorunlar varsa 5 yıl çocuk olmamalı. Ünlüler zaten her naneyi yiyip mecbur kalınca imza atıyor onlar konu dışı bu sözlerim halk için...
Bence yanlış yapıyorlar. Eşler birbirini tanımadan hemen çocuk yapıp hayatlarınınve çocuğun hayatını mahvediyor. Çocuk doğurmak inanın maharet değil. Bir insan yetiştirmek hele bu devirde çok zor.
Ünlüler camiası geç evlendiği için erken yaşta çocuk yapıyorlar. Yaş ilerledikçe çocuk sahibi olmak zorlaşıyor. Ben şahsen en az 3 yıl çocuk istemem ama yapan da yapsın bize ne😂
Ünlüler evlenmeden yeterince gezip tozup yiyisiyorlar. O yüzden hemen yapsınlar çocuk. Normal insanlar ise ilk yıl yapmamalı. Biraz tadını çıkarmalı birlikteliğin.
Kesinlikle evet çocuk demek herşeyini bağlamak demek çocuk allahın verdiği bir anne babay nimettir ama bir yandanda rikslidir boşanma olayı olduğunda en çok onlar yara alıyo ondan dolayı