- Çocuk & Ebeveyn konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk için evlenenlerin evliliklerinde eninde sonunda bir pürüz bir şey oluyor evlilik çocuk için yapılmaz İki insan gerçekten birbirini seviyorsa hayatlarını bir ömür boyu birleştirmek istiyorsa beraber her şeyi paylaşmak istiyorsan o zaman evlenmeye karar vermeliler
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Allah Kadın ve Erkeği Eş olarak yaratmıştır.
Temelde bu durum fıtrat gereği Evlilik zaruri bir gereksinimdir. Mesele çocuk değil. Evlilik Toplumu ve bireyleri de inşaa etmektedir. Evlilik bir yönüyle de kişilik haklarını koruma altına almaktır bir taraftan.
Şu an da toplum ahlâkı o kadar çok bozuldu ki resmen çürüdü leş oldu. Önceden bir başkasının çıktığı ya da birlikte olduğu bir insana kimse ilişemezdi. Bir mahalle bir toplum kültürü vardı. O yüzden bir sarkıntılık olması, olasılık sayılmazdı. O yüzden kişilik haklarını korur dedim. Çünkü bu durum saygınlığı da artırır.
Dedim ya Toplum ahlâkı o kadar çürümüş ki şu an da Kadın da Erkek te evli ya da değil farketmez bulunduğu sorumluluğa bakmadan her türlü rezillikleri yapmaktan kaçınmıyorlar.
Türkiye de şu ana Kadınlar erkeklerden çok daha fazla aldatıyor. Artık gündem olmuş ama sıradanlaşan bir konu bu. Neden bu hâle geldik diye kimse kendini düzeltme çabasında değil.
Çocuk her Kadının hakkı. Evliliğin doğasında bu vardır. Mesele güzel bir Aiele bireyi olup çocuğu bu yozlaşmış çehreden izole ederek terbiye ederek yetiştirmek.10 Yorumla
Hayir evlenilmez, cocuk sevgi ve bagliligin meyvesidir. Sirf cocuk icin evlenirsen o evde buyuyen cocuktan da hayir gelmez.
112 Yorumla- 1 yıl
Ama mantigi bu, bunu inkar etmek anlamsiz. Kadin ve erkek cinsiyetinin temel amaci neslin surekliligini saglamak, yoksa iki cinse gerek olmazdi. Fakat bunun karari da bizim elimizde, dusunmuyorsan yapmayabilirsin. Burada onemli olan iki tarafin da ayni dusuncede olmasi, yoksa yine sorun olur. Ayrica tek mantigi demiyorum ortmenim, ana mantigi bu. Evlilik elbette yalnizca uremek adina yapilmiyor ☺️
1 yılHayır çocuk zaten o aşkın meyvesi. Bu mantıkla çıkıldığında no 💅
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Aybüke! 😊
Çocuk yapmak elbette evliliğin güzel taraflarından biri, ama sırf bu amaçla evlenmek mi? Bence olmaz. Evlilik, sevgiyi, hayatı paylaşmayı ve birlikte büyümeyi içermeli. Ama tabii ki herkesin evlilikten beklentisi farklı. Bazıları için çocuk sahibi olma fikri, evliliğin en önemli nedeni olabilir. Ama unutma ki sağlam bir ilişki, mutlu çocukların temelini oluşturur. Kendini sırf çocuk yapmak için biriyle bağlamak yerine, önce gerçek sevgi ve uyumu bulmak daha önemli. 💕
Esprili bir anne sözü: “Evlilik bir çocuk oyuncağı değil, ama çocuklar oyuncağı olabilir!” 🎈
Sevgiler! ❤️10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır çok saçma bir şey.. çocuk isteyen zaten gitsin evlatlık alsın gerekli şeyleri karşılıyorsa.. ben sadece aşk için evlenirim sevdiğim kadınla.
30 Yorumla
1 yılHayır tabiki.. Çocuk yapmak için evlenen birisi mümkünse hiç evlenmesin.. Bir çocuğun hayatını mutsuz bir şekilde geçirmesine sebep olmasınlar..
20 Yorumla
1 yılÇocuk için evlenip, çocuk doğuncada sahip çıkmayan ebeveynler var. Bence çocuk anneyle babayı birbirine bağlayan güçlü bir bağ
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 346 cevap paylaştı.
1 yılSırf çocuk yapmak için , ailem istiyor diye evlilik yapılmamali çünkü evlilik çok güzeldir ama çok sabır istiyor emek istiyor evliliğin sorumlulugu ağırdır kişi gönlüne yatan birisi olursa ve kendini ne zaman evliliğe hazır hissederse ozaman evlenmeli
10 Yorumla
1 yılAnne baba olmayı düşünmeyen yetişkinlerin yaşayabileceği en anlamsız, en saçma ilişki biçimi evlilik olabilir. Evliliğin amacı doğacak çocuğun aile birliği içinde doğmasıdır. Türk toplumundaki evlenme hevesinin nedeni cinsel ilişkinin sadece evli bireylerin hakkı olmasıdır. Nikahsız seks bu toplumda normalleşirse, bekaret tabu olmaktan çıkarsa evlenme oranları en az yüzde 50 azalır.
10 YorumlaTabii ki hayır. İnsan sevdiği ile hayatını paylaşmak için bir araya gelir. Zaman içinde ister istemez doğamız gereği de olsa çocuklu ailelere özenerek de olsa bizlerde çocuk sahibi olmak isteriz. Çünkü ne yaparsak yapalım içimizdeki anne baba olma iç güdüsünü yok sayamıyoruz.
10 Yorumla
1 yılGünümüzdeki evliliklerin en az %90'ı çıkar üzerine kurulu. Cinsellik, zenginlik, bekareti, dinî güzelliği çocuk yapmak vs. için evlilikler var. Fakat evleneceği kişiyi yürekten seven hemen hemen azdır. Bu menfaatlerle yapılan evlilikler kısa vadelidir.
10 Yorumla
1 yılZaten evlenenlerin çoğunun amacı çocuk yapmak yoksa evliliğin bir avantajı yok gerisi hep dezavantaj.
215 Yorumla- 1 yıl
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş görürsün ileride 🤣
- 1 yıl
Evlenmeden önce doğru zannediyordun ama o da var. Ben evlenmeden önce 7 yıl konuştum eşimle
- 1 yıl
Bak sen yine de 3 yıl sonra farketmişsin 🤣
- 1 yıl
Neler olurdu bilemezsin
- 1 yıl
Dua etmedim ki 😂
Doğruları söyledim ayol - 1 yıl
Ne yapayım duymak istediklerini söyleyip seni kandırmaktansa doğruları söyleyip üzmek daha iyi. Yalan söyleyemem ben
- 1 yıl
Yani tabii ki. Orana vurmak lazım.
- 1 yıl
Bende katılmıyorum 😀
1 yılÇocuk yapma faaliyetleri de kimse açığa çıkmak istemiyor 🤣
13 Yorumla- 1 yıl
Ne alakası var 🤣
Çocuk yapmanın şartı bu değildir ama hem etik olarak, hem de bir çocuğun gelişimini sağlıklı olarak inşaa etmek için anne-babalı bir yuva şart. Tabiki bu yuva içinde iletişim de doğrudan çocuğun gelişimine etki etmekte.
10 YorumlaToplumumuzda evlilik dışı çocuk kabul görmediği için evlilik bir kriter haline gelmiş. Ama çocuğun hayatına bir anne baba figürü sokup sonrasında geri çıkarmak daha büyük sorunlara yol açıyor. Evlilik ise sadece çocuk var diye yürümüyor. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız en mantıklısı evlenmeden evlat edinebilmektir bence.
20 Yorumla
1 yılGenelde evlilikler çocuk için. Ama ben evlensem bile çocuk düşünmüyorum. Neslimi devam ettirmek zorunda değilim. Çocuk nesiller devamı için tercih çocuk sevmekse zaaf.
10 YorumlaHayır tabi ki. Ama kuvvetli sevgi, aşk, seks derken hamile kalırsın ve doğal sonuç olarak aşkınızın meyvesi olarak çocuk doğar. Güzel bir şey bu. Değer… 🥰
10 YorumlaÇocuk düşüncem yok ama düşüncem olsaydı evet evlenebilirdim. Sağlıklı bir bebek ancak ebeveynlerin güzel birlikteliği sayesinde yetişir. Annesiz veya babasız büyüyen bebek her zaman eksiktir.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence çocuk için evlenilmez, hele bir de emzik, biberon ve bebek bezini bırakmayan bir çocuk olursa uğraş dur 😅😅😅
11 YorumlaÇocuk yapmak için evlenmem doğacak olan çocuklara çok büyük haksızlık etmiş olurum bu nedenle benim için yanlış bir düşünce
10 Yorumla
1 yılBenim fikrim evlenmek paylaşmak, paylaşımda bulunmak, aile kurmak bunun içine çocuklarda giriyor tabi ki
10 Yorumla
1 yılsırf çocuk için evlenirsen en başta o çocuğa sonra evlendiğin kişiye en son da kendine yazık etmiş olursun.
10 YorumlaSırf çocuk için evlilik yapacak kadar apt*l değilim. Sevmediğim birinden neden çocuk isteyeyim ki 🙄 yazık çocuğa
10 Yorumla
1 yılBen şahsen evlenmem sevgi yok bir şey yok, sadece çocuk yapmak için. Ondan sonra ceremesini o çocuk çekiyor.
10 YorumlaEvlenilmez kuzum iki günlük olur evlilik yıpranır insan
20 Yorumla
1 yılHayır zaten çocuk istemiyorum uzuuun bir süre gerçi evlilik de istemiyor gibiyim artık
20 Yorumla
1 yılBence yokuşlu yolumuza bi ruh bağı olabilir 🤔
10 YorumlaEvet temel amacı budur ki soyu soylansın boyu boylansın 😂
10 YorumlaEvlenilir. Ben şu an mantık evliliğine sıcak bakıyorum
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 326 cevap paylaştı. Çocuk yapmak için evlenilmez, evlendiğin için çocuk yapılır
10 Yorumla
1 yılHayır. Sırf çocuk yapmak için yapılan evlilikleri mantıklı bulmuyorum.
10 Yorumla
1 yılÇocuk yapmak ise dert evlenmeden de yapılır..
10 Yorumla
1 yılHayır lütfen bunu yapmayın. İlerde çocukta çok fazla acı oluyor
10 YorumlaTemel amacı mıdır bilemem de çocuk yapma konusu olmasa , çoğu kişi evlenmezdi orası kesin 😃
10 YorumlaEvlenilir çünkü çocuğum olsun istiyorum çokta iyi baba olacağım inşallah
10 YorumlaBöyle bir evlilik olmaz. Çocuk da etkilenir. Çocuk, iki seven gönlün tezahürüdür.
10 Yorumla
1 yılElbette benim kız yeğenim var bir tane valla iyi ki var mutluyum artık.
11 Yorumla- 1 yıl
İnsan akrabasını kendi çocuğu gibi görmeli kendi çocuğu olmasa bile diyorum ve benim çocuğum yok 33 yaşındayım hiç evlenmedim ve en büyük pişmanlığım geç olgunlaşmak oldu.
1 yılSadece aşk hatırına evlenirim. Çocuk takıntım olsaydı bu vakte dek çoktan evlenmiş olurdum.
10 Yorumla
1 yılhayir, boyle bi dusunce cocugun hayatini da olumlu etkilemez
10 Yorumla
1 yılAmaç sadece çocuksa, insanların hayalini yıkmak yerine evlat edinilebilir.
10 YorumlaEvlenmenin temel amaci imanı kurtarmak harmalardan uzak durmak, çocuk nasipse olur
10 Yorumla
1 yılHayır anne baba birbirini sevmeli yoksa çocuk sağlıklı olmaz zaten ( benim görüşümdür)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılvallahi ben bu gidişle öyle yapıcam sevmediğim tanımadığım biriyle sırf bi tane bebeğim olsun anne olayım diye evlenicem başka çarem kalmadı
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 306 cevap paylaştı. Evet bu yuzdende cpxuk kimde kalsin muhabbetleri cok populer
10 YorumlaDeğil bir zaman sonra ailen olmasını istiyor insan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSakın bu Hatayı yapmayın sakın aşk sevgi sevilme güven olmadan asla evlilik olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHer ne kadar evlenenler cocuk yapmasada çocuk yapmak için evlilik muhakkak olması lazım 😂😂
10 Yorumla
1 yılİlla demek doğru değil ama hani bekarım bir kızı kadın yapınca illa döllenme olsun isterim. İsterim illa ama kadın uygun olmali
10 Yorumla
1 yılEvleneceksen çocuk şart 😂
110 Yorumla- 1 yıl
Haha 😅😂
- 1 yıl
Niyeymis
- 1 yıl
@tatlımıyımbenn o zaman cinsellik için evlenmiş olursun
- 1 yıl
Cinsellik değil de çocukla arası yoksa yani yakın değilse o konulara
- 1 yıl
@tatlımıyımbenn o zaman sen söyle ben iki şık söyledim
- 1 yıl
Görmedim şıkları ama 😂
- 1 yıl
@tatlımıyımbenn haydaaa 😂
- 1 yıl
😂😂😂😂🤫
- 1 yıl
@tatlımıyımbenn sonuç ne oldu 😂😂
1 yılCanlılığın ve türün devamı twmwl prensiptir
12 Yorumla- 1 yıl
Hayır tüm canlılar için bu gerekli
1 yılO kadar tatlılar ki olabilir yani😂😂😂
12 Yorumla- 1 yıl
Büyüsün bizde büyürüz gözümüzde aynı 😂
1 yılBaşka ne olacak seks ve çocuk o da olmazsa beden evleneceksin harbi?
07 Yorumla- 1 yıl
Evlenmek nedir o zaman sen anlat erkekte az sorun olsa tvlere flasha çıkarsınız burada da her şey cinsellikmi dersiniz ülkenin yarisi birbirini aldatıyor her şey cinsellik mi nedir yaa her şey maalesef odur sanat da bilim de estetik de her şey hu ikisi arasında gelişmiştir gerçekten kaçılmaz
- 1 yıl
O senin dediğin tamamlayıcılık katılıyorum dedigine ama bunlar yaşa göre değişiyor bence 16-24 yaş arası serseri mayın gibi oluyorlar bence 😀
- 1 yıl
Yanında olmak istersin su bu ama sistemin özü cinsellik çocuk çoğalma güdüsüdür Kibele tanrısı olsun Yunan tanricalari su bu hepsi neden insanlık tarihi boyunca böyle olmuş o zaman
- 1 yıl
her şey o işte yaşamın aşık kaynağı su ise aşk sevgi de bu maalesef çoğalma güdüleri öyle güçlü ki ülkemiz de gülüyorum Rusya ABD savaşı turizm yerlerindeki zengin beylere yaradı bu da bir elestirimdir
Gizli Üye(18-24)1 yılBen galiba öyle yapacağim yaşim daha 18 ama hamile kalma ihtimalim her gecen gun azaliyor sevgilim de bende çocuk sahibi olmak istiyoruz bu sene evleneceğim galiba🤭
10 YorumlaÇocuk lazım yani evlilik başka türlü çekilmez
10 YorumlaÖnce evleniceğin adamı tanıyıp anlaşmalısın sonra çocuk olur zaten
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 731 cevap paylaştı.
u 1 yılBende var bu saIaklık
30 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 396 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeden de ypaılır aybuş sdfds
11 Yorumla No. Öyle evlilik çok sürmez.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 873 cevap paylaştı. Aile olmanın bir amacida cocuk normal
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yılbenim yaşıma gelince evet öyle oluyor
10 Yorumla
1 yılSırf bu yüzden de evlenen vardır elbet
10 Yorumladoğru kişiyi bulduysan belki.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 315 cevap paylaştı. 🥹🥹Yani olabilir neden olmasın kj
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılEvet evlenilir çocuk için
10 Yorumla - Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne