Gecikince tahammül sınırı düşüyor insanın. Ya da fazla alttan alıyor gibi geliyor. Erken olması da çocuğun çocuğu olmuş gibi bir algı oluşturuyor bence. Biraz da karakter ile alakalı olsa da 25-30 arası bence ideali. Yaş gecikince vücut da bebeği kaldiramayabiliyor zorlu ve sorunlu hamilelik yasama ihtimali artiyor.
Herseyden once ileri yasta cocuk sahibi olunca bana sanki cocugunla yeterince zaman geçirmeyecekmişsin ve zamansız ayrilik olacakmış gibi geliyor. Tabi ki ecel yaş seçimi yapmasa da ortalama ömürleri göz önünde bulundurarak bence en ideali bu yaslar.
Bir de evdeki hesap hiç bir zamn çarşıya uymuyor söylemeden edemeyeceğim. Biz sözde planlı çıktık bu yola. Ama ikiz beklemiyorduk ve riskli bir gebelik oldu hersey birbirine girdi maddi manevi🤦🏻♀️
Yaştan çok akıl yaşı önemli o sorumluluğa hazır olmak önemli çocuğa nasıl davranılmalı , karşındaki eşin veya kocan çocuk için hazırmı doğru kişimi bunlar önemli ondan sonra düşünmeden etmeden yapınca ileride bu çocuklar büyüyor katil , sapık , hırsız , kötü bir eş , anne baba oluyorlar bu yüzden akıl yaşı ve kendinizi hazır hissettiğinizde yapın yaş önemli değil çok küçük yaşta da yapmayın tabi ve evlenmeden
günümüz şartlarını dikkate almadan yorumlamam gerekirse 20'li yaşlar :) genç dinamik ve hızlı olunan yaşlar 30'lar biraz geç ben geçe kalanlardanım :) maddi durumlardan dolayı evliliğimin geç olması ve borçlarım planlarım şu an çocuğa uygun bir zaman değil benim için eğer imkanımız var diyorsanız 20'li yaşlar iyidir yok ise artık ne zaman hazır olursanız diyelim
Bunu söylemek şuna benziyor : Derinliğini bilmediğiniz bir kuyuya bir taş atıp , o su sesinin kaç saniye sonra geleceği konusunda bir tahminde olmak gibi...
Bu sorunun cevabı insanların karakterinin ve kişiliğinin derinliğine bağlı olarak değişecektir.
insan kendisi bilecek o sorumluluğu alabileceğini o aileyi götürebileceğini o sorumluluğu layıkıyla sabırla itinayla arının o peteği örür gibi örerim bende işlerim nakış nakış derse o yaşa gelmiştir bence. bilinçle olacak şeyler onlar
Niye be? Çocuk İstemeyen, Baba olmak istemeyen erkekmi olurmuş? Kalpsizmisin sen? Senin kanından canından, Mini minnak ayakları elleri olan, Senin büyütme tarzınla Büyüyen senin çocukların olucak düşünsene biii.. Tamam, baba para lazım diyecekler, baba abim telefonumu kırdı, diyip ağlayacaaklar kavga çıkacak evde hergün kavga gürültü olacak. Arabanı gizlice alacak, seni yaşlılar evine bırakacak, parana göz dikecek oha oha oha bi dakikaaaa, gerçekten saçmaymış heeeee.
değil bence.5 çocuk yaparsan evet zordur çocuklarada anne babayada işgencedir. en iyisi 2 bir kız bir erkek. aralarında 4 yaş fark olsa mesela. Cailou ile Rosa gibi😂İlki Erkek Sonraki Kız.4 Yıl oğlana Sevgile bakıp Büyütünce Sonra Kardeşine Abilik eder o.
Ayrıca Konu Masraf Filansa, Kaçıncı devirdeyiz. İki tarafta Çalışıp Para kazanınca O sorunda Kalmıyor. Önemli olan, Gerçekten İyi bir anne Baba ola bilmekte. Sevgini Çocuğuna Göstere hiss etdire bilmekte
Bu arada gaysin Sanırım. Seçimine saygı duyarım, ama Konumuz Çocuk büyütmek olduğu için Söylüyorum, Kendi düşüncem Senden iyi bir ebeveyin olmaz. Hani dedin ya'Belki ben Çocuk istemiyorum"Heh, Bu düşüncede kal. Asla Fikrini değişme
Ben İyi Karşılamam Efendim. Saygı Duyarım, Kendi hayaatları. Ama Yeni bir Hayat için yeni Bir can için, Anlayış Beklemeyin benden. Yazık Günah kardeşim.