Evet , Bazı Anne Babalar evlenir evlenmez çocuk sahibi olmayı düşünürken bazıları ise , önce kariyerini daha sonra çocuğu planlıyorlar sizce en doğru yaş aralığı nedir ve sebepleri nelerdir? Anne baba olmanın zorlukları Tecrübeyle sabit olan fikirleriniz nelerdir 🙂?
Bence bu durum tamamen yaşa bağlı değil bi kere çocuk yetiştirmek için gerekli olan şey sadece maddi imkanlar değil onun sorumluluklarını kaldırabilir misin ne kadar tahammülün var ne kadar fedakarsın ne kadar anaçsın bunlar çok daha önemli inan bana:) kariyer planlaması falan yazmışsın güzel diyosun da olay onla bitmiyo kendini hazır hissetmenle ilgili bi durum bu.. maddi durumu nice iyi olan insanlar var ama evlat sahibi olmayı hayal etmiyolar olabilir tabiki.. zaten bu istemeden olursa sonuçları güzel olmuyo ya.. her iki tarafında özverisiyle olmalı.. bunu söylüyorum çünkü etrafta gerçekten anne olmayı hayal etmeyen insanlar var her kadın bunu istemiyo olabilir ya da erken yaşta hazır hissetmiyo olabilir:) o yüzden cevabım kendini hazır hissettiğin yaş
Kişiden kişiye değişir sanırım. Ben önce her şeyi paylaşabildiğim, karşılıklı sevgiyi mutluluğu, ortaklığı geliştirebildiğim bir ilişki isterdim. Sadece sevmek yetmez. Ortak pek çok şeyi de başarmalıyız. Ortaya hep yeni ve güzel değerler çıkartabilmeliyiz. Birbirimizi her yönüyle tanımadan yaşamadan çocuk düşünmezdim. Bunun için de bence evlilik içerisinde de olgunlaşmak gerek. Daha kendi başlarına kendi sorumluluklarinı alamayan, birbirlerine karşı sorumluluk ve değerler hissetmeyen insanlarin çocuk yapması çok büyük hata olurdu. Herkes değerini yerini ilişki içerisinde iyice oturttuktan sonra çocuğa sıcak bakmalı. Birbirleriyle mutlu olmayan çiftlerin kendi yalnızlıklarını, korkularını dertlerini yatıştırmanın bir aracı olarak çocuk düşünmelerini doğru bulmuyorum. Önce birlikte kurulan ilişkinin içerisinde her iki taraf kendisini geliştirmeli, eğitmeli.
Çocuk bakmak sadece maddi yönden değil, hem duygusal hemde bilişsel olarak kendi kendimize olan yeterliliklerimizin de çok yoğun olarak yaşandığı, sınandığı bir alındır. Hayatlarında daha düzgün ilişkiler kuramayan, sürdüremeyen, dengeleyemeyen kisilerden sağlıklı olarak ortaya çıkacak değerler değildir bunlar. Yoksa ortada kalan bu kadar çok çocuk olmazdı. Çocuklari bizler dünyaya getirsekte onlar bize ait değillerdir. Kendi kimlik kişilik ve yapiları vardır. Yepyeni bir insandır. Tüm bunlarla yüzleşebilecek olgunlukta olmanız gerekir.
Psikolojisi bozuk o kadar çok insan var ki. Kendi psikolojik dengelerini kuramamış, evlilikte aşılamayan problemleri olan kişilerin, yaşları kaç olursa olsun çocuk yapmalarını uygun görmüyorum. Bir çocuğun sağlığı sadece maddi değil, bu çiftin birbirleriyle olan geçimine de bakar. Aileden ve çevreden de etkilenir. İyi örnek olmaya çalışıp sonra kendi bildigini okuyan sahte güvenilmez hayatlar mı yaşatacaksınız yoksa gerçekten kendinizi sürekli geliştiren, değişime ve yeniliğe açık yapıcı kişiliğinizi mi ortaya çıkartacaksınız.
Çocuk yapmak önce iki kişinin bu ilişkide karşılıklı, birlikte beraber olgunlaşmasını gerektirir. Yani kişinin bireysel yaşına değil, ilişkinin birlikte olgunlaştırdığı, beraber üstesinden gelindiği, paylasıdıkça çoğalan gelişen değerlere; beceri ve kazanımlara, birlikte olan başarı ve uyumlarınıza bakar. Çocuğu bireysel olarak yapmak isteyen elbet istediği yaşta yapar. Ama anne baba olmak farklıdır. Kendi başınıza sorumluluklar alıp bunlari birbirinizin hayatlarına sunabiliyorsanız, yani ilişkinizi kendinizi geliştirmenin bir aracı olarakta sahipleniyorsaniz o zaman gayet mutlu ve güzel çocuklarınızın olacağını öngörebiliriz.
Anne baba olmak için insanin yaşından ziyade kurduğu geliştirdiği iliskiler içerisinde kendisine kazandırdığı değerlere bakmak gerekir. Birbirlerini geliştiren, birbirlerinin sorumluluklarını üstlenebilen ve bundan zevk ve keyif duyarak yaşayan çiftler bence çocuk yapmak içinde idealdir.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Açıklayıcı ve Aydınlatıcı yorumumuz için teşekkür ederim. Çok Doğru konulara yer vermişsiniz kesinlikle katılıyorum. 👏🏻
Bu soru tamamen kişisel bence kimi insan vardır 15 yaşında çocuğu olsa bile ona bakacak bilincte ya da sorumlulukta olur kimisi vardır 60 yaşınada gelse o sorumluluğu alamaz yani kişinin yaşam standarti hayatı yaptığı iş vs hepsi etki eder bu karara
Bence bunun doğru yaşı diye bisey yok olgunlukla alakası var, bi bakıyorsun 20 yasında anne baba olmuşlar 30 40 yaşındakinden daha iyi anne baba, tabiki maddi acıda önemli isin gücün yerindeyse kendilerii bu sorumluluğu almaya hazır hissediyorlarsa bence yas bi anlam taşınmıyor
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
9
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu tarz olayların belirli bir yaşı olduğunu sanmıyorum. Bu kişinin hayat gayesine, eğitim durumuna, çevresinde gördüğü olaylara kadar birçok şeye bağlı çünkü. Bence ne zamanki kişilerin önünde maddi ya da manevi engel yok, uygun zaman o zamandır. 18 yaşında anne olup kaç yıldır çok güzel annelik yapan insanlar da tanıyorum..
Bence bayanlarda en az 26, erkeklerde en az 28 yaş ebeveyn olmak için ideal. Erken anne baba olmanın zorlukları çok çünkü bebek bakımını pek bilmeyen insanların bebeğinin olması hem onun hem de bebek için işkence.
Kişiden kişiye değişir belki 15 yaşındaki biri 25 yaşındaki birinden daha olgundur ama ben açıkcası bi 26 yaşı geçmesini isterim en az o yaşa kadar hayatımı yaşarım eşimle o yaştan sonra çocukla ilgilenirim
Kişiden kişiye göre değişir tamamen olgunlaşma yaşına bakar bu işler kimisi 25 yaşında hazırdır kimisi 35 bide şu hayata doyun da öyle yapın çocuğu sonra yaşayamadım diye ağlayanlarla doluyor ortalık