Bebekler emme refleksi ile doğarlar. Bu onlar için bir ihtiyaçtır. Emzik olmasa elini ya da kıyafetinin bir parçasını emen çok bebek var. bebeğin daha rahat uyuması ayrıca annenin de biraz rahat etmesi için kurtarıcıdır. Önemli olan bebeğin ağız yapısına uygun emziği bulmaktır. Bu da deneme yanılma ile mümkün. Bir kaç emzik alıp denenebilir. Ben philips avent in emziğini kullandım. Araştırdım diş ağız yapısını bozmaması ve sağlık acisindan en iyisi o. Nasıl alıştıracağız? Emzige anne sutu veya mama damlatilip bebeğin ağzına verilebilir , ayrıca emziği tutmakta zorlanan bebekler için tutması desteklenebilir. Yanı çoğunluğun emzik vermem düşüncesine katılmıyorum. Annenin ilk dönemler dinlenmeye bebeğinde emme isteğini gidermeye ihtiyacı var. besledikten sonra uyurken emzik verilebilir. Yoksa bebek sizi emzik olarak kullanıyor 😉😉
Bana bebeklere emzik verme doğru bir davranış gibi gelmiyor benim bildiğine göre amerikan pediatrik akademisine göre evet emzik vermek zamanında bıraktırılabilirse yanlış değil. Ama çocuğun sırf bir nebze olsun anne rahat etsin diye plastik bir şeyi emmesi de hiç sıcak gelmiyor bana. O plastiği emeceğine çocuk bir kaç damla süt fazla içsin daha iyi. Ve siz vermediğiniz sürece de çocuk bunun ne olduğunu bilmez zaten onun yerine oyun halısı veya hangi ayda ise ona uygun oyuncaklar alıp oyalanmasını sağlayabilirsiniz.
Emziğin bebeğin damak yapısına uygun olmasına dikkat edin kauçuk üç kullanmayin. bebeginizin hangi emzik ucunu rahatça tutabilecegini görmek için yuvarlak uc damaklı emzik alıp önce bı deneyin. ona göre kaliteli bir marka alin
Emziği pek doğru bulmuyorum diş gelişimini ve konuşmayı geri yaşlara atıyor ve bazı kelimelerin kalıcı olarak söylenememesi durumunu yaratıyor o yüzden emzik kullanmayı düşünmüyorum bebeğimde