En İyi Cevaplar
Sebebi yok kıskanıyorum napim ben gözümden sakiniyorum...
Bunu düşündükçe çocukları katledilen anneler geliyor aklıma çıldırıyorum ya 🤦♀️anneler çocuklarını gözlerinden sakinirlar o şeref yoksunu yaratiklar kirli ellerini o masumlara sürüyorlar...
Yine denk geldigim bi haber üzerine soruya denk geldim gadasi kusurabakma tutamadım..
Allah belalarını versin oylelerinin yok olsunlar inşallah ya rabbim çocuklarımızı korusun hiçbir anneyi evladiyla sınamasın Amin..40 Yorumla
Kadinlar degilde erkekler sorun yasiyolar. Anne tum ilgiyi cocuga verdigi icin babalar bi noluyoruz ya oluyor. Kiskanclik babayla cocuk arasinda oluyor sanki daha cok.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Maalesef böyle anneler var. Ama ikiye ayrılıyorlar. Babanın çocuğa olan düşkünlüğünü kıskananlar ya da çocuğun babaya olan düşkünlüğünü kıskananlar var. Benim de bir arkadaşım var kızının babasına olan düşkünlüğünü acayip kıskanıyor. Kızı babamı daha çok seviyorum deyince kıyameti koparıyor. Resmen eşiyle rekabet halindeler. :D
10 Yorumla- +1 yıl
Bence hiç sağlıklı bir yaklaşım değildir. Benim yargılamama göre kardeşim babanın bir parçasıdır ve sağlıklı, iyi, sorumlu bir baba olduğu sürece annenin böyle bir hakkı yoktur. Bu, o adamın psikolojisi üzerinde "dışlanmışlık" hissi yaratır ve iyi niyetli bir adamın böyle bir acı hissetmesi elbette oldukça üzücü bir durum. Bence burada kadının bunu yapma sebebi baba olan şahsa aslında çok da bir sevgi ve gerçek bir güven beslememesinden kaynaklanır sadece başımızda bulunsun diye kullanıyordur (bunu bilinçsizce, toplumda normal olan olduğu için yapıyordur kasti bir kötülükle değil.) Baba olacak erkeğin sadece erkek gücü ve erkek cinsiyet kimliği önemlidir ama karakteri ve kişiliği o kadar değersiz hatta maalesef tahammül edilemezdir ki kadın, babanın çocukları üzerinde herhangi bir etkisi olmasını istemez. Çocukların yetişirken karakterlerindeki tüm yönetimin kendisinde olmasını ister. Güçsüz, zayıf bırakılan, hakları elinden alınan, eğitimsiz bırakılmış, kendi ayakları üzerinde duramayan cahil kadının biraz kafası çalışıyorsa dönüştüğü şey budur BENCEEEEEE!
20 Yorumla - +1 yıl
Bir çok kadın normal fakat arada dengesizler çıkıyor. (Tıpkı erkeklerde olduğu gibi) Bazı kadınlar çocuğu doğurup çöpe atabiliyor. Bazıları öldürüyor klozete atıyor vs vs vs bazısı ise çocuğu, çocuğun gerçek sahibi olan babasından kıskanıyor. Soruna cevap vermek için bu şekilde yazıyorum erkekler baba olmayı sonradan öğreniyor ama anne olmak içgüdüsel. Kadınların çoğu anne olma isteğiyle evleniyor sonra cinselliğin güzelliğinin zevkinin farkına varıyor. Annelik kadın için en kutsal ve önemli görev olduğu için ve babalık sonradan öğrenildiğinden 9 ay karnında taşıdığı çocuğu kıskanıyor. Bu davranışı elbette doğru değil çünkü kocası baba olmayı öğrenemiyor. Kadın çocuğu babasına güvenemiyor, bu durum kesinlikle doktorluk klinik bir durumdur. Acilen tedavi edilmesi zorunlu bir durumdur.
20 Yorumla - +1 yıl
Çünkü çocuklarının güzellik olarak da zeka olarak da kendilerini geçebilme ihtimalinden korkarlaar. Şaka bir yana sevgisinden kıskanır bence. Çünkü hem eşini hem de çocuğunu sadece kendisi sevsin ister -tabi bu mümkün değil ama sevgi işte-
10 Yorumla Ne? Böyle bir şey mi var? Anne ayrı baba ayrıdır, çocuk diğerinin sevgisinden alıp öbürüne vermez, ikisini de ayrı ayrı sever. Bunun nesi kıskanılır ki?
20 Yorumla- +1 yıl
Bana göre o sorunlu insanlarda olacak türde bir şey. Sağlıklı psikolojiye sahip insanların kıskançlık yapacağını sanmıyorum. Ailemde yok, yapanı da normal bulmam.
10 Yorumla - +1 yıl
Bu durum benden cok uzak ama genel olarak gozlemim.. anneler cocuklarini babalara oranla cok ama cok buyuk bir farkla gozlerinden sakinarak baktiklari icin ister istemez.. bi kiskanclik oluyo...
10 Yorumla - +1 yıl
Normal değil bence bunu yapan, hiç duymadım daha önce
30 Yorumla - +1 yıl
Tüm ilginin kendilerin de olmasını isterler. Kıskanç krizlerine sebep olacak kadar ileri gidebilirler.
10 Yorumla - +1 yıl
bana saçma geliyor ne diye yapıyorsunuz o zaman çocuğu
20 Yorumla - +1 yıl
Ben kiskanmazdm o bağın güçlü olması beni mutlu ederdi
20 Yorumla - +1 yıl
Çocuklarım en çok beni sevsin isterim ama sanırım babalarını daha çok seviyorlar. Üzülüyorum.
10 Yorumla Yani ben öyle bir anneye rastlamadım hiç. Çevremde çok fazla anne var olmasına rağmen. Hatta kendileri çok kızgın da olsa yine de asla yansıtmayıp babalarıyla aralarındaki bağı kuvvetlendirmeye çalışıyorlar.
10 Yorumlakız çocukları babaya çok düşkün olduğu için kızını kıskanan anne gördüm ama bunlar tatlı kıskançlıklar :)
20 YorumlaKadınların geninde var bu kiskançlık duygusu onun olan onundur başkası alamaz elinden o yüzden olabilir 👍
10 Yorumla- +1 yıl
Sahiplik duygusu eşine göre çocuğa daha fazladır diye düşünüyorum
20 Yorumla - +1 yıl
Sacmalik kisi kendinden bilirmis işi ilk defa boyle biseyi senden duyuyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Gereksiz bir durum bu bence
20 Yorumla Ben olsam sebepsiz kıskandırdım sjsömsksöw
30 YorumlaEğer öyle Bişey varsa büyük saçmalık
30 Yorumla- +1 yıl
Genelde erkekler kiskaniyor diye biliyorum
20 Yorumla - +1 yıl
Çünkü artık bu devirde babaya bile güvenilmiyor
20 Yorumla - +1 yıl
Kadınlar herşeyi kıskanır.
10 Yorumla - +1 yıl
Kıskanan yoktur bence ya :)
10 Yorumla Bende anlamadım 🤷♀️
10 Yorumla- +1 yıl
Normal olmadıkları için olabilir.
20 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı. kadınlar kıskanç canlılar çünkü :)
10 Yorumlaaa bu ne kadar doğru :D
20 Yorumla- +1 yıl
Şizofreni olabilirler
20 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 692 cevap paylaştı. Aşırı saçma.
20 Yorumla- +1 yıl
böyle bir şey yok
20 Yorumla Yok öyle bir şey.
20 Yorumla- +1 yıl
Saçma
20 Yorumla - +1 yıl
Öyle bi saçmalık mı varmış
10 Yorumla - +1 yıl
Saçma bence
10 Yorumla Hiç bir fikirim yok evli değilim 🤦♂️
10 Yorumla- +1 yıl
Sacma bence ama olabiliyor normal
10 Yorumla Ben kıskanmiyorum 🤔
10 Yorumlaİğrenç bir zihniyet.
30 Yorumla
Detaylı bilgi
Hayata geldiğimiz andan itibaren pek çok rolün içine gireriz.
Çocuk, öğrenci, arkadaş, komşu, sevgili, eş, anne-baba, öğretmen, mühendis, ev hanımı vs… Bu rollerin bazıları iç içe geçmiştir. Hem anne, hem komşu, hem evlat, hem yönetici hem de avukat olabiliriz mesela.
Rollerimizin birinden çıkar diğerine gireriz. İş hayatında diyelim bir yönetici olarak çalışıyorsak eve dönünce ondan çıkıp anne oluveririz, evde iş yerinden aranırız tekrar işkadını rölüne geri dönebiliriz. İş yerine bir arkadaşımız ziyerete gelir ona vakit ayırır arkadaş rolüne gireriz. Hayatın içinde o rolden çıkıp bu role girer dururuz.
Bütün bunları yaparken iki şey çok önemlidir.
Bunlar neden önemlidir? Çünkü rolleri hayatımızda dengeli olarak kullanamazsak birini fazlasıyla abartırsak hep onda kalırsak, misal annelik hayatımızın büyük bir kısmını kaplarsa eşimizin yanında sadece anne olup çocuğun tek sahibi bizmişiz gibi abartabiliriz.
Roller arası geçiş yapamıyorsak eşimizin yanında “sevgili, eş” olmayı başaramaz orada da “anne” de kalır eşimize yabancılaşabiliriz. Çocuğun tek koruyucusu sahibi, kapsayıcısı kalarak onu her şeyden kıskanmak mümkündür bu durumda.
Dengede olmak her şeyi hakkı ile yaşamak ve geçişleri iyi yapabilmek ilişkilerde başarıyı getirecektir.
Aynen dediğin gibi gadası işin aslı bu rolleri birbirine karıştırmamakta yatıyor.