Çocuğumu tek büyütmeyi düşünüyorum çok zor olur mu? Sürekli olmaz deyip duruyorlar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Tabiki büyütebilirsin hemde çok iyi
Ama eksik büyüyecek malesef
Baba karakteri olacak
Herşyi senle öğrneemez
Futbolu, game oyunları, bisiklet skurtur sürmeyi, araba sürmeyi, sokak oyunlarını
Bir baba fügürü eksik olacak
Arkadaşları babalatı ile vakit geçirirken veya anlatırken o eksik hissedecek üzülecek
Herşey maddi değil anne ve baba yeri manevi olarak çok büyük boşluk
Dedesi dayısı var diyebilirsin ama yerine geçermi hayır geçmez
İyi düşün
Ve sorularına hazır ol çünkü sağlam cevaplar veremezsen kaybedersin
Ergenlik döneminde en çok banaya ihtiyaç duyar lütfen yanlış anlama sadece detaylara bak00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılolaya sadece kendi gözünden bakmamalisin.. çocuğun gözünden de bakmalisin.. çocuğun gözünden baktığında bir anne bir babanın yerini dolduramaz.. bir babada bir annenin yerini dolduramaz.. yani ben çocuğuma hem anne hem baba oldum olurum diye bir şey asla olmaz.. çocuğun bir yanı hep eksik kalır.
00 Yorumla
Sabırlı kalmayı , kendine yetebilmeyi öğretir, belki çok zorlayacak, belki bir şekilde halledeceksin, önemli olan çocuğun iyi bir şekilde yetişebilmesi, zorlanıp tükendiğin zaman bunu çocuğa hissettirmemen, bu da çok zor bir iştir, büyük sorumluluk ama innçlıysan kalkamayacağın bir şey değil.
00 Yorumla
Kişiden kişiye değişir insanın kendisini hazır hissetmesi önemli bir çocuğa bakmak öyle kolay bir iş değildir fiziksel ihtiyaçlarını karşılamaktan fazlasıdır ona duygusal destek de olabilmektir onu yetiştirmektir ona ahlakî değerler yüklemektir saygı ve sevgiyi öğretmektir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
112
Cevap
93Cevap
+1 yılBüyütebilir. Annede bitiyor. Anne kalıcı bir figürdür. Baba ise medeni hukukun hayatımıza soktuğu aslında bir nevi sonradan uydurulmuş bir figürdür. Annelik hormonla gelir, babalığın ise bilimsel hiçbir açıklaması yoktur.
Gözümün önünde babasız büyüyen bir çocuk var. Çok mutlu. Hiç de sormadı babası ile ilgili sorular. Anne kişilikli ise , baba aslında gereksiz bir figür.
Erkekler farkında olmasalar da , toplumun gidişatına adapte olmak ve etik anlayışı sebebi ile çocuğuna babalık yapar.310 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen ablanın eksik bilim dağarcığından öperim
- +1 yıl
Resmen saçlamaşsın bu dediğin erkek çocuğu için geçerli çoğunluk olarak kız çocuğu için baba ön plandadır.
- +1 yıl
Saçmalamışsıjij
- +1 yıl
Ah bir de yazabilse :)
Baba figürü tamamen ama tamamen medeni hukukla hayatımıza girdi. Üçüncü bir etkili karakter belirle ailede. O çocuğun evinde olmasa o figür, onu da sorgular çocuk. Bu durum, o kişiye ihtiyaç duyduğunun değil ; aptal olmadığının ve sorguladığının göstergesidir.
Psikolojik testlerin sunduğu veriler gösteriyor ki, babanın yokluğu değil, boktan baba figürleri kızların hayatını dağıtıyor.
Bir kadın olarak öznel yorumum, aklı olan Türkiye de babalı büyütmez. Hani adam çok çok modern olur, açık fikirli ileri görüşlü olur; o zaman ne güzel. Olur tabi.
Türkiye, babalarının aldattığını şahit olup annesine söyleyemediği için kendi içinde yıpranan kızlarla dolu. Babalarımız oldukça eril ama sandıkları kadar zeki değiller. :) - +1 yıl
Son yorumumu öznel sanabilirsiniz. Ama bunu ben yaşadım, samimiyet kurduğum her kız arkadaşım da itiraf etti.
Türk erkeklerinin -tamamen kültürel sebeplerden, yetiştirilme tarzından dolayı- mayası bozuk.
Ablamın eşi yabancı. Kuzenlerimin eşi türk. Türk bir adamdan çocuk yapıp baba olmasını isteyemem sanırım. Göz var izan var. İyi günler - +1 yıl
Yazamamanın sebebi klavyeden embesil😂
Felsefe ile kafayı bozmuşsun yazık acıdım sana hastalıklı feminen düşüncen ve zihnin ile seni başbaşa bırakıyorum.😅😅
- +1 yıl
Belli zaten bir şeyler yaşadığın ama yaşadıklarından yola çıkarak erkek veya kadın hakkında karara varmak pek sağlıklı değil çocuğunu çöpe atan kadın var bütün kadınları aynı kefeye koymak etik değildir. Herneyse sağlıklı düşünebildiğiniz günlerde olur umarım😉
- +1 yıl
Ben de babadan müzdaribim ama bu her erkeği aynı kefeye koymak için bir sebep değil pırlanta gibi babalar var
- +1 yıl
annelik kalıcı bir figür değildir. homo sapiens dahil dişilerde doğurma ve bakmaya yönelik hormon salgılamaları var. ancak bu geçici yavru büyüyünce yuvadan uçar yenisini doğurur. annelik budur insana adapte edersen 10-15 yıldır en fazla. üstü tıpkı babalık gibi toplumsal inşaa, yapay kavramdır
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılBir çocuk ilk doğduğunda zaten sadece anneye bağımlı oluyor. Doğum yapan kadının psikolojisinin bozulma sebebinin biri işte budur. Yeni anne olmuş bir kadına mutlaka yardım için birileri gelir ve o gelen kişi gene bir kadın/kız 'dır. Bir çocuk tek büyütülecekse gerçekten geçerli bir sebebi olmalıdır. Ölüm ya da tek büyütülmediğinde daha kötü olacağı kesinse bu yola girilmelidir. Ölüm mutlak yoksunluk yapacak hiç bir şey yoktur tek büyütmek kaçınılmazdır. Kötü bir ortamda büyüyüp topluma çok sağlıksız bir birey eklemektense tek büyütüp normal bir birey yetiştirmek için çaba göstermek gerekir. Yani burada bu çocuk neden tek büyüyor? Bu soru çok önemli! Keyfi bir durumsa zaten o çocuk en başta kaybetmiş maalesef :(( bu çocuğa kim nasıl anne/baba sevgisi verebilir ki?
31 Yorumla Benim annemde babamdan 24 yaşında boşandı gencecik yaşında dul kaldı anne kız birlikte büyüdük evde bir baba profili olmadı babamda zaten 2. Kariyi buldu başkasıyla evlendi erkek milleti hemen başkasını bulur basar nikahı zaten evet yalnız büyütürsün çocuğun fiziksel olarak bir şekilde büyür boyu uzar yetişkin olur hayata karışır ama içinde birşeyler hep eksik olacak aile duygusu nedir bilmeyecek anne baba sevgisi sıcaklığı içinde hep ukte olarak kalacak kadın erkek ilişkilerinin nasıl olduğunu bilemeyecek daha bir sürü olumsuz şey sayabilirim eğer kurtarılabilir bir evliliğin varsa çocuğuna bunları yaşatma eğer ki çok mutsuz ve kötüyse evliliğin bosan çocukların da huzurlu mutlu şekilde büyüsün. Bir çocuk için en önemli şey budur çünkü aile içinde kavga gürültü olmasındasa huzur içinde ayrı ayrı büyüsünler
61 Yorumla- +1 yıl
Bende aynıyım biliyormusun ama bende ne anne nede baba sahip cikiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeni annem büyüttü maddi anlamda. Ayrı değiller ama bütün masraflarımı annem karşıladı. Bizim toplumda evlilik normalden boşanmak anormal görülüyor. Mutsuz Bi ortamda travmalarla büyümesinde nedense söz edilmiyor. Erkekte, kadında sağlıklı bir ortamda birey yetiştirmek istiyorsa tek başına gayette halleder. Hem büyüklerimiz demiyor muydu çocuk bereketiyle gelir diye. Maddi anlamda tek büyütmekten çekiniyorsan o çocuğu tek başına yapmadın paşa paşa maddi destek olmak zorunda. Yok olmazsa ama tek başına, ama başka bi erkekle yoluna bakacaksın
20 YorumlaÇocuğumu derken bile buram buram bencillik kokuyor o çocuk sadece senin değil. oncelikle bunu kavraman lazım daha sonra tabiki bakılır bakılmaz değil maddi açıdan ayıptır söylemesi kıçnı yırtar deli gibi calsiir yine doyurursun karnını alırsın ihtiyaçlarını ama manevi yönden doyuramazsın o çocuğu sen tek yapmadın bu çocuk babasını isteyecek ya da babaanne dede sevgisi görmek isteyecek önceliğin çocuk değil kendini geliştirmek olsun bencilliğın ile doğmamış bir çocuğun günahına girme:)
33 Yorumla- +1 yıl
Dışardaki hayatlar dışardan göründüğü gibi değil. Hiç kimse normal bir evliliği zaten bitirmez. Bitiyorsa o çocuk içinde haklı sebepleri vardır. Bazen en büyük zararı baba verebilir.
- +1 yıl
Kusura bakmasın kimse çoğu evliden daha bilgili ve donanımlıyım neyin ne olduğunu da gayet iyi biliyorum kimse 9 ay içinde değişmez madem kötü biriydi sahip çıkaydı da hamile kalmasaydı neyse ne kendine özel açılan bir alan var oraya duygularını yazabilirsin görüşümün altında gereksiz yorum görmek istemiyorum.
Evet büyütürsün, sen kendine güveniyorsan üstesinden gelirsin.
Baba eksikliği vs bunları sen eksikliğini hissettirmediğin müddetçe hissetmez merak etme.
Bende babasız büyüdüm ve inan ki annem öyle sardı, sarmaladı ki başka birinin eksikliği nedir bilmedim ben.20 Yorumla
+1 yılNeden büyütemezsin ki... hem maddi durumun da varmış.. psikolojisini düşünme... mutsuz bir evde buyuyecegine emin ol böyle dah mutlu olur. Bende ayrı aile de büyüdüm.. ve sen kendi ve çocuğun için ne iyi zaten anlayıp düşünmüşsun ve soruyu sormuş.. yaparsın.. kendine güven..
20 YorumlaAnnem 3 çocuğunu İstanbul gibi hiç bilmediği bir yerde. Otellerde temizlik yaparak büyüttü. Boşuna cennet serilmemis ayaklarının altına kadınların. Sebebi de bu herşeye rağmen her zorlukta erkeklerden daha erkek adamlardan daha da adam olduklarından istesinler dünyayı bile yerinden oynatirlar. Allah basimizdan eksik etmesin kadınlarımızı...
10 Yorumla
+1 yılOlmaz derken ney olmaz mış? Evlen mi diyorlar yani.. Valla sana şunu diyim tek başına çocuk büyüten bir anne olarak; ortalık pedofili s*apk kaynarken tek başına bakamam diye kimseden medet umma. Kimseye de güvenip emanet etme. Sosyal ekonomik destek yardımı alabilirsin edevletten başvurup. Sen güçlü durmazsan herkes her lafı söyler. Güçlü dur 💪
10 YorumlaMenemen yaparken domatessiz yapmak gibi bir şey bu. İnsanların fıtratında anne baba sevgisi, ihtiyacı vardır. Hani bugün 3-5 çocuğu olanlara "bakamayacaksan yapma" diyorsunuz ya? Onu bu sevgiden bu zenginlikten mahrum etmekle ona zulmetmiş olmuyor musunuz?
10 YorumlaÖncelikle babanın aile içindeki yerini belirt aldattım şiddet gösteren birimi bezeveng mi ailesine bakacağına parayı dışardami yiyor bir neden yoksa neden ayrısın. Sorun cinsellik mi bir sürü doktor var aile terapisti cinsel anlamda terapi. Birşeyler olması gerek yoksa sorun sende açıklama yapmarsan çözülebilir keyfi bir çocuğu ne anneden ne babadan mahrum bırakılır 👍
00 YorumlaOlur tabiki tamam annelik anlatilmicak kadar iffadesi cok zor sekilde onemli tartisilmaz ama babalikta onemli bunu cocuktab esirgemeye hakkin yok lakin.. hayat senin evlendigin kisi ile olmamis ama her erkek oyle degil ailenle arkadaslarinla arastirip kendine uygun birini bulabilirsin ozellikle kadinlar icin zor olan bu ulkede kendine daha cok yuk verme nacizane tavsiyem
00 YorumlaBaşka bir sana sahip çıkıp ona bakmak her zaman zordur kolay olduğunu kimse söylemesin çocuk büyütmek derken insan evladı yer içer aç karnı doyarsa herhangi bir sağlık problemi olmassa büyür fakat önemli olan çocuğun hem zihinsel hem fiziksel gelişimin dengeli olmasıdır asıl mesele sorun için cevabım yalnız büyütebilirsin ve bu zor olur
00 Yorumla
+1 yılMeslek ve sosyokültürel ortamına bağlı. Teyzem ve eniştem ikisi de avukattı. Eniştem ani bir kalp krizi sonucu vefat etti ve ardında birisi 4 , diğeri 5 yaşında iki çocuk bıraktı. Teyzem kendi büyüttü çocuklarını, şimdi biri hekim, diğeri ise üniversitede hoca… Bir de bu durum 40 yıl önce yaşandı, bugün imkanlar daha geniş…
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk nasıl kadın ve erkekten dünyaya geliyorsa büyümesi de aynı o şekil olacaktır çocuk anne için sevgiyi şefkati baba ise güveni otoriteyi temsil eder. Doğduğu zaman babasını bilmeyecek hep size ihtiyacı olacak fakat illaki büyüyecek parka onu babasının götürmesini, bisiklet sürmeyi öğretmesi ve birçok şey daha.. İyi düşünün taşının.
20 YorumlaProblemli bir baba ile büyütmektense , yalnız bir anne olarak çocuklarini büyütmen daha kolay olacaktır. Sana destek olan, bir ailen varsa asla yalnızlık veya çaresizlik de hissetmeyeceksin.
54 Yorumla- +1 yıl
Kocan bu siteyi biliyor mu
- +1 yıl
Niye tanımam etmem evli olduğun halde neden burdasın
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorunun dışına çıkıp kadın herşeyi yapabilir gibi büyük laflara hiç gerek yok... Gidin inşaatta mala sallayın tuğla çimento harç taşıyın çok değil bir hafta :D Neyse konuya dönelim. Büyütebilirsin o gücü ve kararlığı kendinde buluyorsan tabii. Ayrıca hem fiziksel hem ruhsal dayanıklı olmalısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabasız büyüyen bir çocuk olarak diyorum ki çok zor gerçekten. Sadece anneye değil çocuğa da zor hatta en zor çocuğa oluyor. Büyüyünce de etkileri devam ediyor. Bazıları maddi özgürlük olursa gayet de iyi bakarsın demiş ama çoğunlukla bu durum babanın şiddet veya başka problemleri var ama maddi olarak kocasına bağlı olan kadınlar için geçerli.
10 YorumlaBen annem ve kardeşim tek yaşıyoruz. Babamın bizle olduğu dönemler çok zordu çünkü her gün psikolojimiz bozuluyordu o varken şimdi çok mutluyuz sadece annemizle kurduğumuz dünyamızda o yüzden bence büyütebilirsin.
20 Yorumla
+1 yılBen daima kadının gücünü savunan biriyim lakin yapılan araştırmalara göre çocuğa evde hem anne ham baba figürü olması gerekiyor. Bu şekilde büyüyen çocuklar daha sağlıklı yetişiyor. Ama tabii ki büyütmek istersen büyütürsün, tamamiyle senin tercihin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmaddi durumun iyiyse ve şımarık yetiştirmeyecek kadar otoritersen yalnız büyütürsün. Genelde anneler çocuklarını tek çocuk olduğu için aşırı şımarıklık ile büyütüyor. Bu çocuk içine kapanık herkese üstten bakan biri oluyor. Babalar saygıyı dengeliyor aslında.
20 YorumlaYanında destek birileri olunca çocuğun için daha iyi oluyor genelde. Ki büyüme sürecinde sen çalışmak zorunda kalacaksın desteğe ihtiyacın illaki olacak. Ama bu demek değil ki bakamazsın. Bu sadece sizin için daha iyi olurdu 😊
00 Yorumla
+1 yılÇocuk elbetde bi sekilde yalnız büyütülür ama çocuk büyüme evresinde babasını sorcak ve bu ona hayata dair hep bir eksiklik olacak kendini gücsüz hisedecek ve sürekli cevabını bulamadığı sorular listesinde yer alcak
00 YorumlaTatlım o olmaz diyenler düğününde pasta yetmedi diyenlerle az altın takmışlar diyenlerle vah vah tüh tüh diyenlerle aynı kişiler değil mi? Kolay olacak diye düşünme değecek diye düşün. Ayağı ywre sağlam basan güçlü bi kadın yapar seni bu. Kapa gözünü tıka kulağını yürü git.
10 Yorumla
+1 yılKolay olur demiyorum ama her kadın tek başına çocuk büyütecek güce sahip bence. Ha toplumun dayattığı baskılar buna izin vermiyor o ayrı bir konu. Bir baba figürü olsa bile genelde kadınlar yalnız büyütüyor zaten çocukları. Çoğu baba iki başını okşayıp geçiyor. Çocuk hakkında herhangi bir sorumluluk almıyor annenin üzerinden. Ben annesi tarafından büyütülen bir çocuk olarak ben bu durumdan çok memnundum.
10 Yorumla
+1 yılZaten Türkiye'de çoğu kadın deyim yerindeyse yalnız büyütüyor çocuğunu. Bu aptal toplumca kadına yüklenmiş bir sorumluluk ya. Baba olsa da herşeyini anne yapıyor
10 Yorumla
+1 yılBence mümkün, gerekli zorlukları mutlaka olacaktır fakat bu zorlukların da üstesinden güçlü bir şekilde geleceğinize inanıyorsanız yani kendinize güveniyorsanız mümkün. Çok fazla sorumluluk sahibi olmanız gerekiyor, bunun için iyice düşünmenizi öneririm.
10 YorumlaAnne babası ayri bir çocukluk geçirmiş biri olarak diyorum ki zor ama imkansız değil bir çocuğun babası olmasada oluyor ama annesiz çok sıkıntılı oluyor
10 Yorumla
+1 yılBüyütebilir, normal bir işi varsa. Şart o değilki lüks hayat yaşatsın. Bazı erkeklerin yapamadığını yapar kadınlar
20 Yorumla
+1 yılevliyken dahi çocuğuyla anne kadar ilgilenen baba var ise göster ona göre konuşayım. tek veya aile içerisinde farketmeksizin çocuğun bütün sorumluluğu annede değil mi? hala neyi tartışıyoruz?
00 Yorumla
+1 yılAnne sevgisi kadar baba sevgisi de önemli hatta kız çocukları için baya önemli bazen sorularda görüyordum burada bile çok eksik kaldığını söylüyorlardı büyütse de eksik kalır
00 Yorumla
+1 yılYa çoğu ailede baba yalnızca para figürü zaten. Hatta kimisi anne babalı bir yetim adeta. Çocuğu anne büyütür büyütmesine ama işin gerçeği o çocuk kendi de büyür.
00 Yorumla
+1 yılElbette büyütür. Zaten toplumumuz erkeklere öyle bir rol büyümüş öyle yüceltmiş ki evli çiftlerde bile kadınların çok büyük kısmı çocuğunu tek başına büyütüyor.
00 Yorumla
+1 yılKadınlar güçlüdür isterse herşeyin üstesinden gelir, bir kadın tanıyorum çocuğunu merdivenin başına koyuyordu dibinden ayırmayıp merdiven siliyodu bir yandan çocuğu ile ilgileniyordu.
00 YorumlaZor ya baba herşeydir aslında baba hiç birşey yapmasın gölgesi yetiyor
Bir erkek çocuğunu belki büyütür laf olmaz ama bizim milletimiz dul kelimesinden haz etmiyorlar bu konuda çok cahil kaldık destek olmak yerine bundan faydalanmak bile düşünen insanlar var ama eğer kadın güçlüyse başaramayacağı hiç birşey yok 💪🏻00 Yorumla
+1 yılmanevi zorluklar olabilir, babasi da olsaydi destek olurdu gibi, cocuk biraz daha buyuyunce baba isticek gibi ama bunlar cok onemli olmayan sorunlar anneligin hakkini vereceginden eminsen cevreni takma cunku o cocuk buyuyup kimin ne oldugunu anlayinca onca seye ragmen arkasinda durdugun icin gurur duyucak
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var canım, tabiki büyütebilir, bunun cinsiyeti mi olur
Sadece tek problem bir insan bir çocuğa hem annelik hem babalık yaparken zorluk yaşar kadın erkek fark etmiyor.00 YorumlaBi kadin isterse herseyin ustesinden gelir, yeterki kafasina koysun, aklini ve mantığını kullansın, her sevgi gosterene inanmasin, bu hayatta sadece kendine inansın.
00 Yorumla
+1 yılMaddi yönden sıkıntın yoksa çok rahat büyütürsün ama çocuğun baba şevkatine sevgisinede ihtiyacı var çocuk hep bunun eksikliğiyle büyüyecek
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılBüyütürsün elbette ama çocuğu da düşünmek lazım. Sürekli baba figürünün eksikliğini yaşayacak üstelik sen x2 yorulacaksın. İyi düşünmek lazım
10 Yorumla Ekonomik özgürlüğün varsa büyütürsün. İmkan yoksa hem senin için hem de çocuk için sıkıntılı bir hayat mutsuzluk yaratır.
10 YorumlaBüyütür lakin baba kavramını çocuğa nasıl iletir, gösterir bilemeyiz..
Genelde bu tür tercih yapan kadınlar babayı hayatının belirli zamanlarına dahil ediyor..
Pratikte mümkün değil çocuk büyütmek..00 Yorumla
+1 yılBen iki tanesini tek başıma büyüttüm kadın isterse kafaya koyarsa yapar
30 YorumlaMaddi yönden zorlanmam diyorsan buyutursun fakat çocuğun babaya da ihtiyacı var.
20 Yorumla
+1 yılNeden tek başına büyütmek istiyorsun? Baba istemiyor mu? Sen mi babayı istemiyorsun? Çocuk var mı? Olacak mı?
00 YorumlaBenim annem de beni ve diğer kardeşlerimi tek başına büyüttü. Baya zorlandı ama daha da önemlisi içimde hep bir baba sevgisi ukte kaldı.
00 YorumlaBuyutme buyuturde ortada cok gecerli bir neden yoksa siddet, taciz gibi cocugu babadan uzaklastirmak ona haksizlik degilmi bence sorun burda.
00 Yorumla
+1 yılÇok zor
Çok zor
Çok zor
İmkansız tabi ki değil ama canin çıkar yaşadığın hayattan anlamazsin ki02 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklısın aile içinde fiziksel ya da psikolojik şiddetin olması, bireylerden birinin eşine ihanet etmesi ve çocuğun ileri ki hayatında güven probleminin oluşması, daha kolay birşey. Aile içinde olan olumsuzluğu hepimiz taklit ediyoruz. Bilinçaltımız da var çünkü
- +1 yıl
Ya da anne ya da bana alkolikse, şiddete meyilliyse istemsiz (alışkın olduğumuzdan psikolojide ki adını unuttum) o tarz insanları hayatımıza alıp yeni bir travmaya kapı açıyoruz
+1 yılniye kadın erkek insan değil mi her insan 2 kişi mi büyütüyor bırakın bu işleri silk gitsin kendi hayatına bak çocuğunu rahat büyütürsün
00 YorumlaErkeksiz de yaşayabilirsin yavrum, bu kadar yetersiz hissetme kendini. Ne çok korkuyorsunuz lan bir erkeğin gölgesinden çıkmaya, tırsaklar..
00 YorumlaÖyle diyen çok kadın gördüm. Ama binlerce müşteri eve girer çıkar arabadan arabaya çocuk ziyan oluyo. Yanlız kadın güçlü kadın ayakları bu demek
00 Yorumla
+1 yılZor olur ama büyür. Ama baba sevgisi bambaşka bir şey birde bir çocuk babadan çok şey öğrenecek bunu da göz ardı etmeyin
00 YorumlaOlur neden olmasın... Ama zır o ayrı, imkansız değil. Eminim çevrende de örnekleri vardır.. Hem de onlarca...
00 YorumlaAnalık iç güdüsüyle bir şekilde büyütürsün ama önce gelirini sağlamalı çocuğun kalacağı bakılacağı yeri belirlemelisin
00 YorumlaBüyütemez mi? Hem de ne güzel büyütür. Ekonomik özgürlükle beraber iyi bir çevredeysiniz işiniz çok daha kolaylaşır.
00 Yorumla
+1 yılElinde ekonomik özgürlüğü var ise yetecek kadar evet
10 YorumlaBn tek başıma buyutuyorum zorlandgm zamanlarda oluo ama üstesinden geliyorm
10 Yorumla
+1 yılBence büyütebilirsin. Ona tüm sevgini, şefkatini ve emeğini verirsen sana minnettar kalacaktır.
10 Yorumlabüyütmemeli olan çocuklara oluyor bende öyle büyüdüm
10 Yorumla
+1 yılEvet neen olmasin bazı erkekler vardır bir kadının yaptığının yarısını yapamiyorlar
10 Yorumla- Devamını Gör (145)
Devamını Gör(190)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Çocuğunu yalnız büyütme kararı keyfi mi yoksa mecburi bir karar mı? Bu ikisi farklı değerlendirilmeli. Tabii ki bir kadın çocuğunu yalnız büyütebilir fakat bu kararı verirken sadece kendinin değil bir başka bireyin hayatını da çok yakından etkileyecek bir durum olduğunu göz ardı etmemek gerekir.
Aile; çocuğun kendini güvende hissettiği, ilk sosyalleştiği yer ve hayata hazırlandığı ilk okulu gibidir.
Burada anne- baba ile dengeli bir hayat sürmesi her ikisinden de bir şeyler öğrenmesi, ikisinin de varlığından güven hissetmesi önemlidir. Kızılderili atasözü “bir çocuk büyütmek için bir köy gereklidir” der. Bu karar ile sadece babadan değil babasının tarafından olabilecek akrabalardan da mahrum edilmiş olunur.
Çocuğun bunlardan edineceği bilgi ve zenginlik ayrıca güven duygusu zedelenir. Araştırmalar bulunduğu çevreden farklı ailede büyümüş çocuklarda özgüven eksikliği olabileceğini belirtmektedir. Ayrıca kadının tek başına her sorunun altından kalkma durumunda olması stres yaratabileceği gibi bunun çocuğa da etkisi büyük olacaktır. Güçlü kadın olmak kolay değil.
Çocuk eğer erkek ise hayatındaki kadınları merkeze koyma ihtimali olabilir ayrıca annesi gibi güçlü, sert ve duygularını ifade etmekten çekinen birey olma ihtimali yüksektir.
Fakat her şey de olduğu gibi burada da olumlu bir yan vardır. Böyle çocukların sorumluluk duyguları erkenden gelişir. Daha çabuk büyür hayata atılır ve sorun çözme başarıları yüksek olabilir. Ayrıca tek ebeveyn olarak aile içi kararları hızlı bir şekilde uygulamaya koymak ve bunun bir çatışma olması da olumlu bir durum.
Başarılar diliyorum.