Niye yaparlar bunu hiç anlamam... Sadece donunu indirmedi o! Bu yaptığı düzene bir başkaldırı, haklı bir isyan! Selam olsun o erdemli pipine ey oğul!Bugün çok saçma bir hal var üzerimde de dur bakalım sonum hayrolsun...
Ebeveynler Arasında Gelişen Çocuk Kıyaslama Muhabbetlerini Seviyor musunuz?
Beni de hem kendi ailem hem akrabalarım olumsuz yönde diğer yaşıtlarımla kıyaslarlardı onlar şöyle iyi onlar böyle güzel onlar böyle akıllı hepsinin ağzına s. çayım
Ebeveyn değilim henüz lakin çevremde ebeveyn olan bir çok insan var ve maalesef kıyaslama durumuna çok kez şahit oldum.. Ben haksızlığa gelemeyen biriyim ve bu sebeple sert bir dille uyardığım bile oldu karşı tarafı.. Hayır yani yapamayabilir, beceremeyebilir, düşebilir ya da kalkabilir.. Bu çocuğun kendi öz benliğine hakarettir ve çocuğun hayatı boyunca unutamayacağı bir olaydır ve asla onaylamıyorum.. Kızacaksan kız, yerine göre ikaz et ama başkalarıyla ne iyi ne kötü asla kıyas yapma.. Keyifli günler..
Nefret ederim. Çok kıyaslanan bir çocuk olmadım zaten rekabet ruhumda var ama bunun evebeynlerim tarafından bana yapılması çok rahatsız edici bir kaç kez olmuştur çocukluğumda. Çocuğum olursa ileride asla böyle bir şey yapmam. Çocuklar birer yarış atı değil. :)
Valla her zaman en iyisi olmaliymisiz. Buna bir sey demiyorum da ama bazen cok kotu seviyelere getire biliyorlar. Baskasinin cocugu kotu oldugunda "Ben napiyim baskasinin cocugunu" diye lafi agzinizdan aliyorlar. Halbu ki baska zaman o cocuk her gun 7/24/365 size ornek gosterilir
Sırf çocuklar arasında yapılan degıl , ınsanlar arasında kı kıyaslamanın hıc bırını sevmıyorum ve yapmam. Gıt arabaları bırbırıyle falan kıyasla. Her ınsan aynı olacak dıye bırsey yok