Arkadaslar merhabalar. Benim bir kızım var ismi Berrak, ve çok iyi anlaşıyorduk. Berrak şu an ergenliğe girdi ve bu yüzden onun için endişeleniyordum. Fakat endişelendiğimden dahada kötü durumda. Siyah oje sürüyor ve çok garip bir şekilde parmağını ters çevirip kıtlatıyor. Onda tik oldu bu. Her böyle yaptığında tüylerim diken diken oluyor. Çünkü görseniz cidden korkutucu. Bazen bana "acaba insan etinin tadı nasıldır" diye soruyor, çok korkuyorum. Hiçbir şey yemiyor. Su içiyor arada elma yiyor. Çok kilo veriyor. Eskiden o kadar kiloluda değildi, kompleks yapacak bir kilosu da yoktu. En son gına geldi. Ona birşeyler yedirmeye çalıştım. Yuttu. Ama anında kustu!! Hiç benimle konuşmuyor. Onun siyah bir maskesi var nereye gitse onu takıyor çıkarmıyor uyurken bile takıyor. Diyorum isilik olursun hava sıcak takma! Dinlemiyor!!
Benden hep kırmızı renkte lens istemişti. Bende ona doğum gününde kırmızı lens aldım. Keşke almasaydım. Onada taktı. Maskesinide onuda çıkarmıyor. Saçını kısa kestirdi. Elbise etek giymiyor hep pantolon hep eşofman üstünede kapşonlu giyiyor. Geceleri ağlama sesini duyuyorum. Girmiyorum korkudan. Kızar bana diye. Gözlerinin altında hep şişlik oluyor çok üzülüyorum. Sıcak havalarda bile kapşonlu giyiyor. Vücudunda bir şey saklıyor. Kollarına çizik mi atıyor diye düşünmek bile çok korkutucu.
Sizce ne yapmalıyım?
Ergen kızımın davranışları beni korkutuyor, sizce ne yapmalı, ona nasıl davranmalıyım?
Genel olarak giyim tarzı siyah mı? makyajı ne zamandan beri böyle? sürekli tatlı yeme ihtiyaci duyuyormu? aşırı uyku uyuyor mu? kollarında iğne izleri var mı? metal kısmı sökülmüş ve ucunda kalemle ince bir delik açılmış ampul ile karşılaştınız mı? visine göz damlası kullanıyor mu? 5 10 cm uzunluğunda rulo gibi sarılıp bantlanmış veya lastiklenmiş defter kağıdı veya bir ucu kırılmış tükenmez kalem ile karşılaştınız mı? sigara vs materyallerle açılmış minik bir delik olan 0,5'lik su şişesi veya dibi kesilmiş 2,5/2/1,5 litrelik pet şişe gördünüz mü , veya üst kısmı kesilmiş 5 litrelik su şişesi.. göz bebeklerinin haddinden fazla büyük olduğu ve aşırı terlediği zamanlar oluyor mu? cantasında cüzdan içine vs bir yerlere sıkıştırılmış folyo buldunuz/rastladınız mı? gözleri sürekli haraket halinde mi? bu belirtilerin kaç tanesini tespit ettiniz? soruların cevaplarını bekliyorum ve maskesi , takıları üzerinde dini işaretler veya sizin anlamını bilmediğiniz semboller içerenler var mı?
0
6 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
bakın kafanız tamamen rahat olsun, evinizde bir bilgisayar varsa eğer bu şüpheyle yaşamanızdansa sorunu kökten çözecek bir önerim var , telefonunda kimlerle ne konuşuyor ne yapıyor hepsini harfi harfine öğrenecek , istediğiniz zaman kamerasını açacak ve bunları yaptığınızın farkına varmayacak yazılımlar kodlayabilirim. örnek video çekerim siz de aynısını kendi bilgisayarınız üzerinde uygular ona çaktırmadan yazılımı telefonuna atar çalıştırırsınız. bir daha her şeyi dökülür. bilen bilir metasploit framework çok geniş bir platform...
Evet genel olarak siyah giyiniyor makyaj derken? Makyaj yapmıyor hayır tatlı yemeği azaltmaya başladı bu aralar neredeyse hiç görmedim elmadan başka birşey yediğinide görmedim fazla uyumuyor sadece geç uyanıyor büyük ihtimalle sabahlıyor kollarını görmedim kapşonlu giyiyor hep hayır karşılaşırsam ne olur ki evet çünki lensler gözlerini acıttığında vesaire kullanıyor hayır karşılaşmadım o tarz şeylerle karşılaşırsam bu ne demek? Göz bebekleri fazla büyük değil normal ama kapşınlu giydiği için bazen çok terliyor belli etmemeye çalışsada ve fazla duş alıyor hayır bulmadım hayır gözleri çok yavaş ve maskesi sadece siyah ve fazla takı takmıyor sadece siyah saati var
dini sembollerle alakalı uzun zamandır içinde bulunduğum bir araştırma var çizdiği şekillerin resmini Hızlıresim. com. sitesine yükleyip link bırakırsanız satanizme yönelik bir eğilimi var mı yok mu en azından fikir sahibi yapabilirim. onun dışında ne desem boş çocuğun vebaline girmeyelim belki kötü yönelimi yoktur sadece psikolojisi bozuktur. fakat dışarıdaki arkadaşları kim kesinlikle bu çok önemli gizliden takip ettirin birilerine belki evde ilgisiz hissetti dışarıda ilgi gösteren madde bağımlısı tiplere denk gelebilir. ilk başta bir şeyler kullandığını anlamazsınız taa ne zaman vicudu error verir o zaman farkına varırsınız.
Sen onu uzaktan izlemeyi devam edersen o zaman allah korusun onu tamamen kaybedersin. Önüne al kızını ve konuş onunla. Benim dediğimi yapın çünkü bana gerçekten bu konuda güvene bilirsiniz. Kızınızın neyi olduğunu bilmiyorsunuz fakat siz şimdi onu önünüze alıp konuşup ve sorarsınız neyin var kızım o zaman kendini tehdit altında hisseder ve her şey dahada çok kötüye gider ve bunu istemezsiniz. Önünüze alin ve beli etmeden anlamaya çalışın neden böyle bir hayatı seçti ve en önemlisi bir sorunumu var mi. Siz bol bol dışarıya çıktın ve onuda yanınıza götürün eğlenin ve konuşun ama yeterki o odadan çıksın ve tek kalmasın. Akşamları beraber bir film izleyin yani kısacası hayatın ne kadar güzel olduğunu gösterin ona. Kendi geçmişinizden anlatın ve diyin ki mesela benim eskiden sevgilim vardi kendisi şöyleydi ama olmadı iyiki olmadı çünkü Babanı buldum ve sen oldun hayatımın anlamı oldu peki ya sen kızım senin var mi öyle birisi hayatında? Ona anne değil arkadaş olun. Alışverişe çıkın ve ona yakışan şeyler bulun ve söyleyin bak kızım bu sana daha çok yakışıyor bir denemek ister misin? Eğer hayır dese uzatmayın ve zorlamayın ve asla üstüne şimdi fazla gelmeyin. Peki size karşı nasıl birisi saygılı mi yoksa sinirli mi agresif mi? Geçe ağlıyorsa o zaman odaya gırın ve korkmayın sorun kızım ne oldu ben burdayım beraber atlatılacağız bunları söyleyin. Kendini tek hissetmesin ve sizden veya sizin tepkinizden korkmasın.
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim ve bana karşı soğuk pek birşey demiyor çok kısa cevaplar veriyor konuşmaya çalıştığımds ve kaçıyor
Her ergenlik dönemi hormonlardan dolayı aksi geçer. Bazı kişilerin hormonları daha yavaş ilerler. Bu da erken olgunluk sonrası 17-20 yaş arası başlayan ergenlik dönemlerinin oluşmasına sebep verir. Yani her çocuk mutlaka ama mutlaka ergenliğin aksiliğini yaşayacaktır.
Regl döngüsü, ergenlik dönemlerinde kız çocuklarının daha hırçın olmasına sebep olabilir. Dişilik hormonları çalışmaya başlamıştır çünkü. Vücutsal değişimler onları korkutabilir.
Asabiyet, ergenlikte hormonsal durumlardan ve aile davranışlarından artar.
Kızınızın siyah oje sürmesi geçici bir hevestir, çünkü zevkler değişiyor. Annesi olarak onu bataklıktaymış gibi davranıp kurtarmak istiyorsunuz halbuki o bataklıkta değil. Ona normal yaşantısının olduğunu hissettirmelisiniz.
Karşınızda bir birey oturuyor artık. Onunla birey olarak konuşun, kızınız olarak değil.
Davranışlarını anormal görmeyip ortak fikirlere varmalısınız. Kızınıza " kızım sana ne oldu? Neyin var kızım?" demeniz onun hırçınlaşmasına sebep olur. Kendisini anormal gördüğünüzü düşünür. Bunun yerine sevdiği şeyleri sorun, sevdiği yemeği sorun, beraber yapmayı teklif edin. O yaşlarda gençlerin izleyeceği çeşitli filmler var, beraber film seçip izleyin. Kızınız değil de arkadaşınız, sırdaşınız gibi yaklaşarak her konuda yardımcı olmaya çalışın.
22 yaşındayım yani ergenliği geçeli çok olmadı ama ben hiç böyle şeyler yaşamadım, bunlar normal şeyler değil... İzlediği ya da arkadaşlarının anlattığı bir şeylerin etkisinde kalmış olmalı. Telefonu varsa ona fark ettirmeden kontrol edin derim, sanal ortamlarda aşırı toksik içerikler var, sizi korkutmak istemem ama birtakım frekanslarla uyuşturucu etkisi yapan müzikler, gizli tarikatlar, özellikle genç kesimi hedef alıp onları intihara teşvik eden birçok siteler, programlar, oyunlar var. Şayet mümkünse konuşmayı deneyin, sizi dinlerse de dinlemezse de bu süreçte en önemlisi psikolojik destek alması yani mutlaka iyi bir pedagoğa ihtiyacı var ve bir sağlıkçı olarak bu süreci en sağlıklı şekilde atlatması için mecbur kalınmadıkça ilaç kullanmamasını tavsiye ediyorum. O şu an kendini çok yalnız hissediyor zaten, biriyle konuşup içini dökmesi iyi gelecektir yani sevgi ve bakımla atlatabileceğine inanıyorum. Ergenleri çok seviyorum bu arada, hepsi çok değerli... Dilerim kızınız da kendi değerinin farkına varır ve bir an önce iyileşir. Lütfen korkmayın ❤️
Hepimiz ergenlik geçirdik ve cevremde ergenlik döneminde olan bir sürü genç kız tanıyorum. Kızınızın hiç bir davranışı normal ve ergenliğe endekslenecek şeyler değil. Çocuğunuzu gözlemlemeniz, bilgisayarında telefonunda neler izliyor, kimlerle iletişim kuruyor öğrenmeli ve her halükarda onu bir psikoloğa götürmelisiniz. Söylediğiniz şeylerin neredeyse hepsi satanizm itemleri. Arkadaş çevresinden ya da internette edindiği yalancı arkadaş çevresinden etkileniyor olabilir. Geceleri ağlamasının sebebi de aslında bunlardan korkuyor olması olabilir.
ben de bir ergenim ve yaşıtlarımın çoğu böyle bir dizi veya film izleyip etkilenmiş kırmızı lens siyah giyinme insan eti tadını merak etme bu normal bir şey ama bu durumu bazıları kolay atlatır bazıları zor ben kolay atlattım ergenlige girmeden önce biliyordum vücudunu kontrol etmelisiniz ve terapiste götürmelisiniz arkadaşımı ailesi terapiste götürünce düzeldi ona ilgi vermelisiniz bazen ben de dizilerden etkileniyorum ve o karaktere benzemeye çalışıyorum
Kızınızın sizin desteğinize ihtiyacı var. Kızınızın ihtiyacı olduğu zaman yanında olmaya çalışın. Önce anne, sonra dost olun. Bağımsızlığını elde etmesine izin verin. Özel hayatına saygı duyun. Özgürlük konusunda esnek davranın. Öz güvenli olmasına yardımcı olun.
Arkadaş çevresi uyuşturucu maddeye alıştırmış olabilir. Satanist ayinlerine katılıyor olabilirler. Geceleri ağlaması hiç normal değil. Ruhani varlıklarla mı konuşuyor ki? Korkutuyorlar mı, tehdit mi ediyorlar ki? Siyah oje falan sürmesi ne bileyim. Siyah elbiseler falan giyiyorsa durum daha da vahim olabilir. Kırmızı lens falan. Bir hocaya falan götürseniz. Gitmek istemezse de zorlayın bir şekilde. ya da hocayı eve getirin. Hayra alamet değil yani. Geçmiş olsun. En kısa zamanda düzelir umarım.
Arkadaş çevresinden ya da sosyal medyadan tanıştığı insanlardan etkilenmiş olabilir. Daha da kötüsü bu duruma zorlanıyor bile olabilir. Ona farkettirmeden telefonunu kontrol edin bence. Ve mutlaka Çocuk Psikiyatrisine götürün. Sizi dinlemezse eşiniz konuşsun, genelde babaları daha çok dinler ergen çocuklar. Anneyle daha çok yüz göz olunduğu için daha çok karşı cikabiliyorlar malesef Birlikte gitsinler baba_kız. Allah yardımcınız olsun
Merhaba, kızınız internette veya yakın arkadaş çevresinde gördüğü kişilerden olumsuz bir şekilde etkileniyor. Kızınızın internet sörfünü ve arkadaş çevresini denetleyin ve tedbirler alın. Ergenlik döneminde bireylerde "özentilik" üst safhada olur ve yanlış bir arkadaş çevresi veya internetteki sanal arkadaşlarla bireyler (ergenler) yanlış yollara sapabilir.
Bir psikoloğa danışın. Çocuğunuz gözünüzün önünde mahvoluyor. Ve siz kızar diye korktuğunuz için yanına bile gitmiyorsunuz. Biraz çocuğu denetleyin neler izliyor kimler ile konuşuyor bir bakın. Baba (var ise) bu konuda ne yapıyor?
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Babasıyla 2 yıl önce ayrıldık ondan şiddet gördüm tüm iletişimimizi kestik
Ne trollü hanfendi sadece birşey danışmaya geldim bende düşündüm, çok düşündim psikolağa göndermeyi fakat söylemek istersem benden daha fazla soğur diye endişeleniyorum
Abla ebeveyn olan sensin biraz otoriten olsun. Çocuk seni yönetecek hale gelmiş. Mental sağlığı mahvoluyor çocuğun eline verdiğin teknolojik aletleri kontrol et. Her sabah öperek uyandır beraber spor yapın, kahvaltı hazırlayın, dışarı çıkın, beraber bakım yapın, film izleyin, alışveriş yapın, oyun oynayın, ders çalışın. Çocuk ile çocuk ol. Onun gibi düşün onun gibi davran. Vücuduna zarar vermesine izin verme.
Ya aklıma satanistlik falan gelio ama anlattıklarınız normal şeyler değil ve cevabını burda bulabilceğinizi düşünmüyorum. Acilen bi psikoloğa danışsanız iyi olur size en iyi yardımın ordan geleceğine eminim
En çok uyuşturucu kullanıp kullanmadığı bence bu durumda önemli olur. Bu konuda biraz sorgulayıcı olun ve fark ettirmeden eşyalarını filan karıştırın. Çünkü malesef ülkemizde uyuşturucu kullanımı çok fazla arttı ve en zayıf halka gençler.
satanizm sonrasında eşcinsellik iyi eğitim bakın öğretim demiyorum eğitim verilmezse o yaşlarda asi ruhlu ergenlere çok cazip gelebiliyor , yazık çoğu o halde , şimdiden düzelmezse pişman olacağında iş işten çoktan geçecek
Artık onada bir birey olduğunu hatırlat, ileride pişman olacağı hataları yaptığını, okuluna odaklanmasını söylemelisiniz, artık hayat daha da zor okumadan bir iş sahibi olamaz vs. Ama işi tartışmaya götürmeyin çünkü en ufak şeyde tartışmaya hazırlar
Bir ergen olarak anladığım kadarıyla dikkat çekmeye çalışıyor. Sevgisizlikten dolayı ilgiyi üzerine çekmeye çalışıyor. Arada bir sarılmak ve arkadaş ortamı düzeltebilir ama genede pedagog tavsiyesi alınmalıdır.