Gizli Üye(18-24)1 yılŞimdi şöyle Ben çocuğa ciddi olmasam bile ne söylersen söyle o çocuğun hep o zihninde kalacak. Ve sen utanmak yerine aslında kızının istediği bir şeyi yapsan daha doğrusu izin versen kızın için daha iyi olur. Çocuk da haklı diyor ki hani sen niye kendi istediğin şeylere bana dayatıyorsun diyor bu aslında birçok anne baba da var çocuk okulu sevmeyebilir çocuk derslerden hoşlanmaya da bilir Bu çok normal bir şey her yerde böyle öğrenci var her yerde bu şekil olup da çok güzel yerlere gelen insanlar var. Önemli olan utanmak yerine kızının arkasında durup Sen ne yaparsan yap ben senin arkandayım demektir annelik. Tamam giydirdin içirdim hep nasihat ettin kızdın bağırdın ama çocuk senden bunu istemiyor ki çocuk bir de gelip sana anlatıyor yani düşün hayalindeki şeyi hedef daha doğrusu sana anlatıyor ve senin de bunu hani babaannenin yanına gönderirim falan bu çok kötü bir annelik bana göre şahsen ben böyle bir anneye sahip olmak istemezdim Eğer iyi bir anne olmak istiyorsan çocuğunun yolundan gitmelisin Sen çocuğa yol göstermişsin zaten belirli bir süre zarfında çocuk artık erginliğe gidiyor yani artık bir şeyleri karar vermedi sen değil de o karar vermeli. Hassasiyetiniz için teşekkürler
08 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler Ben sadece milletin ağız kokusunu çeksin istemiyorum şimdi kuaför veya terzi olmak istiyor kuaför olsam ona tuvalet temizletecekler onu kullanıp kullanıp atacaklar
Cevap sahibi1 yılSonuçta bir lise mezunu olsun hani sen de ki bir lisen bitsin ondan sonra güzel temiz bir yer buluruz de bir çalışsın bakalım ne hissedecek belki ona iyi de gelebilecek bir baksın bakalım zaten hani pişman olursa YKS var hep biliyorsun istese üniversite kazanabilir yani bir sene çalışıp kazanabilir yani hayat devam ediyor
Soran1 yılNotları çok kötü ve kızımın dehb yani dikkat eksikligi ve hipera bozuklugu diyor ki bu dehb benim okul hayatımi etkiliyor hem okuldan nefret ediyorum hem de hiçbir şeyi kafam almıyor zaten zorlama beni artık diyor seni psikiyatriste götüreyim ilaçlara devam et diyorum istemiyor ilaçlar bir işe yaramıyor çok yan etki yapıyor diyor
Cevap sahibi1 yılEvet yan etki yapabilir. Dikkat bozukluğu ilaçlar yerine kendi kendine de geçirebilir uzun bir süre zarfında.
Cevap sahibi1 yılVe notlarının kötü olmasının bir üniversiteye gitmemesi gibi bir engeli yok hani YKS puanı yeterli 300 bile olsa gider yani
Soran1 yılYa bırak üniversiteyi lisede bile direkt meslek edinmek istiyor yıllarımı çöpe atmak istemiyorum zaten benim okuyacağım yok diyor
Cevap sahibi1 yılBende sana diyorum ki bırak çocuk istediğini yapsın o yolda ilerlesin çile çekerse zaten eğitimi seçecek
Soran1 yılNe yapacağımı bilmiyorum zaten eğer istemediğin bir liseye yollarsan okumam ortaokuldan terlik olurum diyorbana vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim LGS'ye bile girmek istemiyordu benim zorumla girecek
En İyi Cevaplar
1 yılBenzerini yaşadık öncelikle güzel bir lisede okudum ve mezun oldum. Kardeşim ise ders çalışmaktan nefret ediyordu. Çıraklık okumak istediğini söyledi araba işiyle ilgili çıraklık okuyor şu an lise 3 ve babama kendisi ben okumak istemiyorum okumayacağım dedi oysa babamlar çok istiyordu düz lise okumasını sonra baktı okumak istemiyor diye babamlar çıraklığa verdi çok mutlu kardeşim ve memnun evet lise onun geleceği ve ben Anadolu lisesi okuduğum için çok pişmanım keşke bende meslek lisesi okusaydım diyorum bazen
08 Yorumla
Soran1 yılYa mesela okuması değil ben insan gibi bir lise hayatı olsun bir kalitesi olsun ve kızın hangi okulda dediklerinde utanmak istemiyorum yoksa ben de onun kötülüğünü istemiyorum tabii ki
- 1 yıl
Doğru fakat okuma niyeti yok ve dersleri kötü ise o çocuk zaten lisede yapamayacak yani.
Soran1 yılBenim de ortaokulda notlarım çok kötüydü hep öğretmen kurulu ile geçerdim sınıfım ama liseye gelince her sene onur belgesi almaya başladım ve üniversiteyi kazandım lisede hem büyüyecek
- 1 yıl
Çünkü hırs yapmışsın ama herkes bir değil kardeşim yapamadı mesela ve şu an halinden memnun hele ki bu devirde zaten meslek edinmek zorken meslek lisesi okursa en azından kuaförlük veya gastronomi ve sayre elindeki diploma degerlenir ve ben hocaların zaten öğrenci geçirmesini doğru bulmuyorum aldığı not bazında değerlendirilmeli 40 alan öğrenciye 85 verilmesi hiç doğru değil ama dediğim gibi çocuğunuz hırslı biri değilse ve okuma isteği yoksa zaten Anadolu’da yapamaz
Soran1 yılAnadolu'ya değil de güzel sanatlara vermek istiyorum eskiden resme çok ilgisi vardı şu an onunla da ilgisi yok ve yetenek sınavına da ben başvurdum ama o girmek istemiyor anne Güzel Sanatlar öylesine okunabilecek bir bölüm değil gerçekten ilgin olması lazım hem derslere hem resime sen bunu anlamıyorsun diyo
- 1 yıl
Haklı eğer eskisi gibi isteği yoksa cidden ne istiyorsa onu yapmalı onun hayatı ve siz ona bunu dayatirsaniz bir gün diyecek ki anne senin yüzünden oldu
Soran1 yılŞimdiden bile sen üniversite okuyup ömründe çalışmamışsın sen tüm gün evde boş boş oturuyorsun ama benim açık eğitime geçmek istemem bir sorun oluyor diyor
- 1 yıl
Haklı
1 yılo yaşlarda kaygılı olması sıkıntı asıl , çocuk çocukluğunu yaşasın , liseyi bitirsin o zaman bazı şeyleri konuşursunuz , hala aynı davranışları sergiliyor ise o zaman yapacak bir şey yok , ne yapacağına kendisini karar vermesi gerekiyor bence , unutmayın sevmediği işte çalışan hiç bir insan mutlu değil , gerçi türkiye de mutlu insan kaldı mı emin değilim
04 Yorumla- 1 yıl
pardon hanımefendi devamını okumadım , lise kısmını atlayın , ama ne yapacağını kendi bulması gerekli kısmı hala geçerli
Soran1 yılYa mesele çocukluğunu yaşayıp yaşamaması değil yaşasın da kızım ya açık eğitime ya da çıraklık eğitime gitmek istiyor Ben de bunu istemiyorum sorun bu
Soran1 yılDaha küçük yaşta ve kendi kararlarını kendi verecek akla sahip değil
- 1 yıl
hanımefendi kaygınızı çok iyi anlıyorum , ama bence tatmasına izin verin ama kontrölünüzde olsun kızınız
14 yaşındaki bir çocuk artık çocukluktan çıkıp birey olmaya çalışıyor. Kim olduğunu, ne yapacağını sorguluyor. Bu dönemde aileyle çatışmalar sık olur Hayatında pek çok kontrolü kaybetmiş olabilir (baba kaybı, okulda başarısızlık, belki özgüven eksikliği). Bu yüzden eğitim kararlarını kendisi almak istiyor.
07 Yorumla- 1 yıl
Senin meslek edinmek istemeni anlıyorum. Sanırım kendine güvenmek, ayakta durmak istiyorsun. Bana da bunu hissettiriyorsun. Belki ben seni kırdım ama niyetim seni korumaktI gibi bir arkadaşımla ve ona zaman ayırarak onu anlamaya çalışarak bazı şeyleri belki yeniden başlatabilirsiniz
Soran1 yılTeşekkürler ama ben bunu söylesem de kızım kararından vazgeçmeyecek çünkü anlamıyor
Soran1 yılBilmiyorum ya
Soran1 yılAnladım teşekkürler
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle kocaman bir sarılmak isterim sana 🌸 Bu ergenlik dönemi o kadar fırtınalı ki, oğlum henüz 6 yaşında ama kızım ileride böyle çıkışlar yaparsa ben de yutkunup kalabilirim. Hem boşanma hem kayıp yaşanmış, sanırım kızında da bu duyguların fırtınası var. Onun kendi kararları önemli, ama seni anladığını hissedince aslında inadı kırılabilir. Senin yanında olduğunu, kızsan da asla sevginden vazgeçmeyeceğini hissettirmek çoğu zaman sihir gibi işe yarar. Ben mesela, oğlum bir şeyde diretince “Ben de küçükken anneme köfte surat yapardım,” diyorum, kahkahayı basıyor, buzlar eriyor. Bazen bir kabuğu kırmak için önce anne tavşan gibi sakin olmak gerek 🐰 Unutma, anneyiz ama sihirbaz değiliz!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u 1 yılkızınızı uyarın
00 Yorumla Öncelikle şunu söylemeliyim kızınız aslında çok zeki böyle cevapları verebilen birisinden aptal olmasını bekleyemezsin bu zamanakadar notlarının düşük olmasının çok basit çocuk psikolojisi ile alakalı olduğunu düşünüyorum ailesinden ilgi görmeyen ve ebeynleri ayrı olan çocuklar ilgi görmek için düşük notlar getirebilir bu olağan bir şey çocuk aradığı ilgiyi bulamayınca durumunu okula yansıtır ancak çocuğunuzu böyle tehtid etmeniz ve duygusal yönlü manipüle etmeye çalışmanız doğru değil çocuğunuz bu durumda tavır gösterirken sizden daha olgun davranmış açıkçası tebrik etmek lazım herkes o yaşlarda o kadar zekice bir cümle kalıbı kuramaz ayrıca çocuğunuz lise konusunda da haklı gideceği lise onun hayatını büyük oranda etkileyecek eğer akademik bilimsel şeyler spor sanat kültür masa başı beyaz yaka işler bu tip şeyler ilgisini çekmiyor ise düz meslek lisesine verilebilir belki de orada bir yeteneği bir yatkınlığı vardır ve hayatı kurtulabilir benim babam beni ve kız kardeşimi meslek lisesine vermediği için pişman ama ben mesleğe gitmediğim için pişman değilim sadece akademik potansiyelm olmasına rağmen ailem bu tip bir donanıma sahip olmadığı için doğru yetişemedim ve şu an kendi kendimi akademik anlamda eğitiyorum eğitmeye çabalıyorum ayrıca meslek lisesi okumak utanılacak bir şey değildir size şöyle bir hayat mottosu vereyim sevmeyerek mimar olup yanlış hesap kitap yaparak masumların canına mı koymasını istersiniz severek sanayide tekstilde veyahut herhangi bir meslekte ustalıkla bir işi severek yapmak mı istersiniz bunu bir düşünün ilk söylediğim çok cazip gelebilir ancak çocuğunuz siz değilsiniz o ayrı bir birey ve ileride zaten sizden bağımsız olacak kendi kararlarını vermesi lazım bu konuda da gayet başarılı gördüğüm kadarı ile yani bu konuda çok istiyorsanız bir uzman desteği alabilirsiniz ancak kızınızın bir hevesi varsa benim başıma gelen gibi hevesini kırmayın sonra amaçsız bir hale bürünür ve bu sefer hiç meslek sahibi olamayabilir
14 Yorumla
Soran1 yılBen ailevi konulardan dolayı olduğunu düşünmüyorum bir sürü kızım ile aynı durumda olan çocuk var ve zaten ben zekasını farkında olduğum için okumasını istiyorum meslek lisesini de istemiyor açık öğretim ya da çıraklık eğitim istiyor direktman çünkü meslekte ben yapamam son sene staj göreceksin falan filan uğraşamam direktman Ben mesleği şimdiden öğrenmek istiyorum diyor ve Ben kızıma gerçekten yeteri kadar sevgi gösterdim gosteriyorim da
- 1 yıl
Çocuğunuza sevgi gösteriyor olabilirsiniz ama sizin iletişim frekansınızla onunki aynı frekansta olmadığı sürece bu o sevginin farkına varamayabilir ya da sizin sevgi diliniz çocuğunuzun ki ile uyuşmadığı ve çocuk psikolojisi için yanlış bir tutumda da olabilir anlattığınız duruma bakarak ebevynliğinize laf etmek istemesem de bir çok kusur bulabilirim sorunun çözüleceğine düşünemiyor iseniz bir aile psikoloğuna danışmanızı tavsiye ederim işini iyi yapan sadece parasında olmayanlarından öyle gözükmese bile sizin tarafınızdan sağlıklı gözüken anne kız ilişkiniz özellikle ergenlikte değişime uğrayabilir şu an da kızınız bir farkındalık sürecinde benim ailem okumayı sadece çocuğuna maddi destek olarak görürlerdi zamanında bu da benim akademik açıdan dikkat çekmeye çalışırken notlarımı düşürmeme sebep oldu bile isteye dersleri dinlememeye başlamıştım çünkü yeterli ve doğru ilgiyi görememmiştim şuanda baktığım zaman psikolojik olarak yaptığım şeyleri anlayabiliyorum bu konuları araştırdığım için ve sorunun kaynağını çözümleri ile beraber görebiliyorum kızınızın ne düşündüğünü ne için meslek sahibi olmak istediğini anlamalısınız belki de mesleğe gitmek istmemesinin sebebi kitapları sevmiyor olabilir benim gözlemlediğim bazı çocuklar kitaplardan ders çalışmadığı için ailesine erkenden meslek sahibi olmak istediğini söyleyenler var etrafımda ama yine aynı çocuk modeli bu sefer farklı bir sonuç elde etmiş bir aile sorunun kitapların kendisinden olduğu için şüphelenen aile bireyleri kitap yerine A4 ile ders almasını not tutmasını sağlıyorlar ben kütüphanede çok çıktı çıkardığım için bana böyle bir soru yöneltilmişti o zaman anladım kızınızın okumak istememesinin mutlaka bir sebebi vardır ve meslek istemesininde bu sebepleri bulun ve sorun mu yoksa kendi sorunu için ürettiği bir çözüm mü bunu anlamaya çalışın eğer bu sorununa bulduğu çözümse bu sorunu ve nasıl çözecebileceğinizi kızınızı karşınıza alarak birebir bir diyalog ile çözmeye çalışın
- 1 yıl
Ayrıca çocuğunuzun böyle bir şeye merakı gerçekten varsa denemesinde fayda var nedenini şöyle izah edeyim ben çocukken sürekli bilimsel çocuk kitapları ve dergileri okurdum daha 10 lu yaşlarımda temel biyolojik bilgilere hakimdim ancak ailem başımıza profesör mü olacan git mühendis ol para kazan düşüncesine sahip olduğu için benim bu merakımın önünü kestiler normal liseye gitmese bile daha sonra fikrini değiştirip üni okumak için parasını doğru yönetirse yeterli maddiyatı ve zamanı olacak üniversiteye hazırlanırken ve üniversite için günümüz gençlerinin en çok zorlandığı kısım bu üniversitelerde maddi açıdan akranlarından geri kalan gençler üniversite zamanı sosyal olmak yerine asosyal oluyorlar japonların tabiri ile suni bir hikikomori durumuna girebiliyor benim düşüncem etraflıca durumu analiz edip çocuğun bu meslek konusunda ne kadar ciddi olduğunu görmek olurdu buna göre yok haritası izlerdim eğer mesleği başka sebeplerden dolayı istiyorsa az önce bahsettiğim gibi sorunun kaynağına inilmesi ve çözülmeye çalışılması lazım çocuklar küçük yetişkinlerdir onlarda bizim gibi sadece küçükler doğru iletişim her şeydir işte de özel hayatta da
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı.
1 yılSakin olun. Daha yeni yeni karar vermeye başlamış ve çevresinden etkilenmiş. hemen hayır demeyin ama okumaya niyeti olması için çevrenizde okuyan akrabalarınızla ya da aokumadığı için pişman olanlarınızla tanıştırın
04 Yorumla
Soran1 yılTanıştırdim diyor bunlar ilkokul mezunu bana mı laf ediyo
- 1 yıl
şu an normal düşünemiyor. Okumaya karşı alerjisi var
Soran1 yıl😂😂😂😂😂😂 o kesin
- 1 yıl
üzülmeyin. lütfen. bazı şeyler sizin elinizde değil. o yaşlarda kendilerini haklı görüp yanlış yönelirler.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 396 cevap paylaştı.
1 yılNasıl Anne olunmaz adlı gösteri olmuş bu ben bunu buraya gercekten yazdigina inanmiyorum pek ama gerçekse bir sana bak bir cocuguna bak o sana Annelik yapiyor
01 Yorumla
Soran1 yılAnnelik yapmak derken nasil yani
Bakın bu devirde üniversiteye gitmenin pek bi avantajı yok hele ki istemeyen biri için hiç avantajı yok kız doğru düşünüyor. Onun önünü açın ve ona destek olun ki yapacağı işte başarılı olsun
06 Yorumla
Soran1 yılDaha üniversiteye gitmesine çok var Ben şu anda lise için konuşuyorum
Soran1 yılArkadaş çevresinden çok ben insan gibi bir lise hayatı olsun bir kalitesi olsun beni de insan içinde kızın hangi lisede okuyor dendiğinde utandirmasn istiyorum
Soran1 yılFikriniz için teşekkürler
1 yılKızın dayak istiyor abla.
Ben onun yaşındayken kara kara fen lisesi'ni nasıl kazanırım diye düşünüyodum. Kazandım da.
Kafam hiç böyle diklenmeye, racon kesmeye calismiyodu. okuldaki arkadaslarindan mi öğrendi acaba.
Varlıkli bi aileden geliuormussunuz. Sizde yoktur heralde açık öğretim merakı
00 YorumlaOkumak istemeyen çocuğu zorlamayın her çocuk okursa kim inşaat ustası, kuaför, kasiyer, şoför vb olacak?
022 Yorumla
Soran1 yılİşte ben milletin ağız kokusunu çeksin istemiyorum
Soran1 yılKızımla bir türlü orta yolu bulamıyoruz ne yapayım şimdi
Soran1 yıl8 sınıf i bitiyo haziranın 15'inde LGS'ye girecek
Soran1 yılLGS'ye bile girmek istemedi ben onu zorla sokuyorum
Soran1 yılHiç çalışmadı defter kapağı bile açmadı okula hatta defter bile götürmüyordu
Soran1 yılÇünkü okumak istemediği için kendini ona göre programladı hanımefendi
Soran1 yılMeslek lisesi istemiyor çünkü meslek lisesinde son sene staj görüyorsun ama çıraklıkta direkt çalışmaya başlıyorsunilla çıraklık ya da açık öğretim istiyor
Soran1 yılYa çıraklık derken çıraklık eğitim okulları oluyor ya onu demeye çalışıyorum çıraklık eğitim zaten lise direkt hiçbir puan veya LGS gerektirmeden kolayca girebildiğin bir yer
Soran1 yılÜniversite düşünmüyor zaten
Soran1 yılBen güzel sanatlara gitmesini istiyorum en azından güzel bir çevresi olur
1 yılÜstüne çok gitme , çok da boş bırakma. Arada ki denge çok önemli. Hatasını bugün olmasa bile bir gün anlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNasıl annelik yapılmaz adlı çalışma olmuş çocuk her türlü haklı
22 Yorumla
Soran1 yılLütfen öyle demeyin bir anne olarak ben de çaresizim
Cevap sahibi1 yılÖncelikle kusura bakmayın tepkim için ama çocuk kendini ifade etmeye çalışıyor kendi hayatından isteklerinden bahsediyor biraz bence empati yaparak davranın ve nolursa olsun senden utanırım gibi biley demeyin tekrardan kusura bakmayın peşin hükümlü davrandım
Gizli Üye(25-29)1 yılAğaç yaş iken eğilir küçükken öğretmeliydiniz herşeyi
01 Yorumla
Soran1 yılÖğretmeye çalıştım da anlamıyor ki
Gizli Üye(30-35)1 yılBunu yazan ergen kizin heralde. Senden daha mantikli konusuyir
00 Yorumla
1 yılSende haklısın ama sana öyle çıkıdması hata bence
02 Yorumla
Soran1 yılBencede
- 1 yıl
Canını sıkma sen elinden geleni yaptın dediklerinde haklıydın
1 yılBiraz daha olacak ama
10 YorumlaTerbiye edilmesi gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOkuldan geldim ve basım çatlıyor. O yüzden tane tane konuşalım mı?
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 315 cevap paylaştı.
1 yılNasıl giyiniyir
00 Yorumla Çalıştır bu yaz aklı başına gelir
00 Yorumla
1 yılErgen işte
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih