Arkadaşlar 7 aylık evliyim. Eşim çocuk diye tutturdu, biraz da kaynanamdan gaz alıyor ilk torunları olacak diye heyecanlılar. Ama hazır hissetmiyorum hem fiziksel hem psikolojik olarak. Beni böyle zorlamaya hakları var mı? İstemekle kalmıyorlar zorluyorlar hele kaynanam utanmasa eşime mesir macunu yedirecek.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence burada iki taraf da yanlış şekilde düşünüyor Öncelikle kaynananın bu gibi ilişkilere karışması gerçekten normal değil ve buna saygı duymam bana böyle bir şey yapılsa tepkimi koyarım
sizin yanlış düşündüğünüz şeyde Evet 9 ay karnında taşıyabilirsin ama o çocuğu tek başına yapmıyorsun bunun kararını Sadece sen veremezsin yani babanın da hakkı var ortak bir çocuk olduğu için
yani ne o Sensiz bir çocuk yapabilir ne sen onsuz bir çocuk yapabilirsin Senin çocuğu taşımandaki sorumluluk kadar eşinin de o çocuğa bakmak da ki sorumluluğu eşdeğer bence bu şekilde bir ayrım yapmak sizi haklıyken haksız duruma düşürür
önceliğin eşinle düzgün bir şekilde konuşup annesini bu işe karıştırmaması gerektigini dile getirmek.
Daha sonrasında düzgün bir üslupla saygı çerçevesinde karşılıklı konuşarak şu an hazır olmadığını daha zamanınızın olduğunu dile getirmelisin karşının isteğini de mahsur Görmelisin O yüzden önceliğiniz konuşup anlaşmak her iki tarafa da hak vererek saygı duymak gerekir🧚♀️00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer sey iki kisinin rizasi ile olur ve olmali. Sevgililik evlilik, arkadaslik, cinsel iliski bu tarz seyler iki kisinin rizasi ile olur. Bir taraf istemedigi zaman hem sorunlar çıkar hemde sistem duzgun işlemez. Cocuk konusunda erkeginde elbette söz hakki var ama bunun cilesini çeken en cok kadın. Hamileligi doğumu, bakimi emzirmesi vs vs cogu sey kadinda.
Ozellikle bizim ulkede cocuk resmen sadece anne tarafindan buyutuluyor. Babanin cok rolü olmuyor. Ha elinden gelen destegi veren, yardimci olmaya calisan, kadinin yukunu azaltmaya calisan babalar var mi var ama az. Ya da ekonomik destek veriyor baba ama ekonomik destek bebegin gelisimi ve psikolojisi açısından cokta onemli olmayan bir sey ilk donemlerde. Bebek sevgi bekler cunku ilk dogdugu andan itibaren. Bebegin maddi kaygilari yoktur. Bende ekonomik destek sağlıyorum ama diyen babalar evet o da lazim ama o bebek senin ekonomik destegini algilamaz. Babalik eve para getirmekle de olmaz. Ekonomik olaylar cocuk biraz buyuyunce farkedilir hale gelir cocuk tarafindan.
Cogunluk yapıp kenara cekiliyor simdi doğrulari konuşalım. Birey bir seye zorlanmamali. Kisinin özgür hakki ve karari olmali. Mesela tam tersi kadin cocuk isteyip erkek cocuk istemezse de ayni sey geçerli. Cunku o erkegin gelecek kaygilari olabilir, cocuga nasil bakar, karnini doyuyurum, maddi olarak buna gucum var mi gibi kaygıları olabilir. Ya da babalik yapabilir miyim kaygisi olabilir. Ayni özgürlük erkek icinde gecerli.
Burda sorun şu baskilanmak ve zorlanmak. Bunu konusup halletmeli ve bir daha konusu acilmamali. Iste yeni evliyiz ben 2 yila kadar cocuk istemiyorum diyeveksiniz mesela. Bunun karari ortak verilmeli. Bunun karari %75 kadin %25 erkek diyebilirim. Anne olmak zor bir sey cunku. Ortalik zorunlu anneliklerle dolu, bunlardan yetişen sorunlu sevgi gormemis cocuklarla da dolu malesef. Gercekten hazir hissetmek onemli.
Turklerin yaptigi yanlis bir sey var. Aman yapalim da bir sekilde su akar yolunu bulur. Bir sekilde büyür. Bir sekilde buyumuyor işte. O cocugu iyi yetistirmek onemli. Marifet yapip yapip ortaliga salmak degil. Bizim ulkede bu baski ya da aman yapalim gitsin kafasindan dolayi duzgun, saglikli psikolojisi düzgün birey yok ortalıkta. Bu bana dogru gelmiyor. Anne baba hazir hissetmeli.
Aman yapalim gitsin kafasiyla cocuk yapilmaz, bir sekilde buyur kafasiyla da cocuk yetiştirilmez. Bu ulke de yeterince gereksiz, topluma faydasiz ve toplumun huzurunu bozan kisiler yetişmiş zaten. Bundan sonra sadece yapmak ve dogurmak mesele olmamali. O cocugu duzgun bir ortamda, duzgun psikolojiyle yetistirmekte cok önemli. Istemediginiz bir seyi yapmak zorunda değilsiniz. Belki her sey hazirdir maddi manevi ama anne olarak hazir olmak önemli. O cocuk sevgiyi tum duygulari anneden aliyor en cok.
Daha yenisiniz. Biraz beklemenizde fayda var. Belki de ileriki sureclerde anlasamadiginiz konular olacak esinizle.(insallah olmaz hep birlikte mutlu olursunuz omur boyu) ama ayrilikta bazen kacinilmaz ve tahmin edilemez bir durum oluyor. Bu kadar acele cocuk yapip kadin ve erkegin arasinda sorun cikinca sirf cocuk icin beraber olmak zorunda olmakta cocuk icin iyi degil. Kikse icin iyi degil. Biraz evliliginize sans verme taraftarıyım. Bu isler aceleye gelmez.11 Yorumla
Soran+1 yılçok güzel yazmışsın çok teşekkür ederim.
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🦇
Hayır çocuğa sadece sen bakmıyorsun. Onunda bir parçası yavrusu. İleride büyütürken baba çok büyük bir etken. Çocuk istemsei çok olağan bir durum. Evlenmeden önce bunları da konuşmalıydınız. Biyolojik olarak dünyaya getirmek seni anne yapmaz onu da baba yapmaz. Mesele çocuk yapmak değil iyi bir şekilde yetiştirmektir.04 Yorumla
Soran+1 yılBen de onu diyorum işte. İyi bir şekilde yetiştireceğim bi dönemde değilim şu an :)
Cevap sahibi+1 yılBunu ona anlat lakin tüm karar benim vb. Tarzı düşünme baba çok büyük bir faktör
Soran+1 yılYok tabi ki öyle ben biraz gerilip yazmışım da lafım kaynanamaydı aslında
Cevap sahibi+1 yıl3. kişiler dahil olmamalı
+1 yılBu durumda asıl önemli olan anne ve baba adayının kendini hazır hissetmesi.
Çocuk yapması kolay, asıl dikkat edilecek hususlar sonrasında. Siz evet bir çocuk yapmış olacaksınız ama bu çocuk ileride büyüyüp çevresini ve dünyasını şekillendirecek. Örnek olarak bu dünyada can alanlar da yaşama imkanı sağlayanlarda (ör. Doktor veya katil) vaktinde masum birer çocuktu. Eğer hazır hissetmiyorsanız,
yapmayın bu dünyaya acı çekecek ve başkalarının da acı çekmesine sebebiyet verecek bir başka ruh daha gelmesin.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
84
Cevap
79Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSadece anne adayının hakkıdır babanın hakkı yok demek insaflı bir söylem değil
00 Yorumla
+1 yılKendini ne zaman hazır hissedersen o zaman çoçuk yap.
Çoçuk büyük bir sorumluluk, psikolojik olarak hazır ol.
Biraz daha olgunlaş, kendini evliliğe alıştır önce, çoçuk sonra ki adım.
Bu psikolojiyle çoçuk yaparsan doğum sonrası depresyonuna girebilirsin.
Tükenmişlik sendromuna yakalanma bilirsin.
Eşine evliliğinize alışmayı beklemeyi önermelisin, en az 2 3 yıl çoçuk yapmasan çok iyi olur.
Önce eşini tanı, ve sonra kendinizi tanıyın.
Sizden iyi anne baba olur mu, bir çoçuğun sorumluluğunu alabiliyormusunuz.
Çoçuk doğunca bütün sorumluluk anne de oluyor, kolikliğiydi, gazıydı, beziydi, mamasıydı.
Bunlara hazır olduğun zaman bebek yapın, ve eşine bu konuda kesin kararını belirt.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende anneyim. Hiç hazır değildim ben çünkü sürpriz bir şekilde anne oldum. Evet çocuğumu çok seviyorum. Annelik harika bir duygu. Evlilikte çocuğa eşler ortak karar vermelidir. Anne baba adayı psikolojik olarak bu duruma hazır olmalıdır. Özellikle anne, sağlam bir psikolojiye sahip olmalıdır. Baskı altında sırf eşini kaynananı mutlu etmek için anne olursan bundan en çok bebeğin etkilenecek. Bunu düşünmeleri lazım. Sen iyi olmazsan bebeğine de verimli olamayacaksın çünkü. Ki istenmeyen gebelikte depresyon falan yaşanabiliyor. Bunlar çok tehlikeli. O yüzden kesinlikle senin hazır olman gerekiyor anne olmak için... Bedenen, ruhen ve psikolojik anlamda hazır olmalısın..
67 Yorumla- +1 yıl
Supeiz hanne olmus hahahehehehehe
- +1 yıl
Ayaekte uyor
Cevap sahibi+1 yılKeşke önce yazı yazmayı öğrenseydin canım..
- +1 yıl
Aen a6akte uyu encak
- +1 yıl
Isminin hakkini veriyosun cahil 💩
- +1 yıl
Bokim sen8
Cevap sahibi+1 yılcanım.
Hiç kimseyi dinleme, çocuğu doğuracak olan, tüm acıları çekecek olan sensin.
Haa hamile olursan çok mutlu olursun, çok yakışır, herkes gibi keşke daha önce yapsaydım dersin mutlaka ama karar senin tabi ki, ne zaman hazırsan o zaman.
Hatta bence çiftler İlk 1 yıl çocuk yapmamalı, maddi ve manevi kendilerini toplamaları ve hazır hissetmeleri gerek.
Çocuk bu yani, ağlayacak, hasta olacak, altına edicek, uyumayacak, düşecek, yaralanacak, büyüyecek, okula gidecek... Vb.
Oyuncak değil ki...23 Yorumla- +1 yıl
Yorumun alnı olsada öpsem çok haklısın
+1 yılİstemeye istemeye doğurduğunuz çocuğa ne kadar iyi bir anne olabilirsiniz ki? Hiçbir çocuk birinin zorlamasıyla dünyaya gelmeyi hak etmiyor. Kadın adamın ne istediğini önemsemeden çocuk diye diretemez, adam da kadın istemiyorsa diretemez hele kayınvalide hiç diretemez. Ne zaman çocuk yapılacağının kararı tek kişiye ait değildir iki taraf da istediyse çocuk sahibi olmaya karar verilir. Böyle ciddi bir konuda isteğinizi önemsemeyen birinden çocuk sahibi olmak da bana mantıklı gelmedi açıkçası. Evlenmeden önce bu konuların görüşülmesi taraftarıyım uzun süre çocuk istemeyecek biriyseniz, çocuk isteyen bir adamla evlenmeniz de doğru değil.
20 Yorumla
+1 yılbir kere soru kalıbı yanlış. sadece anneye ait olmamalı. sonuçta bir aile kurmuşsunuz, pek tabi ki kocanda çocuk isteyebilir, bunu "sanane ben istemiyorum" diye geçiştirmek olmaz. fakat aynı şekilde kocan da gelip sana "istiyorum doğuracaksın" diyemez. bunlar tamamen ortak paydada alınması gereken kararlar. henüz kendini hazır hissetmediğini daha evliliğe, adapte olmaya çalıştığını güzel bir dille söylersen eminim ki halledebilirsiniz... saygınızı ve hoşgörünüzü kaybetmedikten sonra eminim ki hallolur 😊 çok ısrarcı olursa "en azından 1 yılımız dolsun daha sonra bu konuyu tekrar gündeme getirelim benim de fikrim değişir belki" diyerek erteleyebilirsin :)
10 Yorumla
+1 yılÇocuk sahibi olma kararı sadece kadına değil iki tarafa aittir.
Olay tam tersi olsa sen istesen, eşin istemese sırf sen taşıyıcı taraf oluyorsun diye eşini zorlamaya hakkın mı olacaktı yani?
İki tarafta kendini maddi manevi hazır hissedince çocuk yapılmalı.60 YorumlaAnnenin kararı da tek başına yeterli değil babanın kararı da aynı şekilde ortak verilmeli bu karar sadece annenin yapabilir miyim kaygısından dolayı bu durumu ertelemeye hakkı var diye düşünüyorum ben onun bunun demesiyle olacak şeyler değil bunlar kayınvalide çok istiyorsa kendi doğurabilir kimsenin özel hayatına aile planlamasına karışamaz
20 YorumlaBu gibi konularda ben bilirim benim kararım demek yanlış olur. Karşılıklı olarak karar vermek gerekir. Siz bu güne kadar erkeğin kazandığı parayı, ben kazandım istediğimi yaparım karar veririm vs. demesini de yanlış buluyordunuz dimi :D Aynı şey. Birlikte oturulur konuşulur karar verilir. İki ayrı insan gibi davranmak isteyenler bir araya gelmesinler.
20 Yorumla
+1 yılHanımefendi çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu ama hazır olman lazım. Buyum yük annede, gözünün içine bakarak seni mest eder. Erkek ise geneli çocuk ağladığında sırtını dönüp yatabilir. Çocuğun giyiminden yemeğine her şey senin elinde. Ben öyle yapmadım ama yine çocuk anneye gidiyor. Senin kokun onu çeker. Unutma ki, binlerce koyunun içinde yavru annesini karıştırmadan bulur. Yaradılış böyle Sanırım.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Ortak bir karar olmalı, sadece erkeğin ya da kadının karar vermesi doğru olmaz. Başlıktaki mantığı saçma buldum açıkçası, o zaman boşanırken de ne kadar nafaka vereceğim diye düşünen erkek, ne zaman boşanılacağına karar vermeli. Bak böyle düşününce ne kadar saçma bir düşünceymiş anlaşılıyor değil mi?10 Yorumla
+1 yılBöyle bir konuda seni zorlamaya hakları yok. Her kadın çocuk doğurmak, evlenir evlenmez anne olmak zorundaymış gibi bi algı var dünyada. Sırf olsun diye çocuk mu yapılır? Bir kadın anne olunca zaten çocuğuna bağlanıp her şeyi kabullenir hale geliyor ama hazır değilsen kendini buna zorlamamalısın sırf onlar mutlu olacak diye. Ayrıca durun bismillah aceleleri ne? Sırf çocuk doğurman için evlendirilmişsin gibi davranmasalar keşke. Biraz eşinizle birbirinize vakit ayırın, birbirinizi daha fazla tanıyın. Dünyaya gelen büyüyor bir şekilde diyip bakamayacağınız bir çocuk doğurmayın. Benden bir arkadaş tavsiyesi..
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılSen de haklısın ama şu da var, istediğin kadar hazı rhissetme hatta bebeklerden nefret et, hamile kalınca hazır hissedersin, bu iş böyledir, bir an önce olsun bitsin, işler güçler, sağlık sorunları vs olmadan. Ama evliler 3 yıl çocuk yapmamasından da yanayım ama o görüşü boş ver.
00 Yorumla
+1 yılAynen her karar sana ait olmadı. Sen taşıyorsun karnında sonuçta. Hatta cinsiyetini bile sen seçmelisin. Tanrının lütfu olmamalı. 9 ay karnında taşıyacaksın sonuçta. Çocuğu sadece kendi anana babana sevdir. Sonuçta sen taşıdın karnında, seni taşıyana sevdir. Çocuğun kendi fikirlerinde, isteklerinde bile hakkı olmamalı. Sen taşıdın karnında. O kim ki.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk sadece kadının sorumluluğunu aldığı bir birey değildir. İki tarafın da sorumlulukları vardır ve ortak bir zaman belirlenir. Kimse için çocuk yapılamaz. Bu gerici kafadan kurtulması gerek kocanın. O da pek akıllı birisi gibi gelmedi bana. Koşullar belli, dönem belli biraz akıllı olan insan bunları göz önünde bulundurur. Ortak bir zaman belirlenmeli.
00 YorumlaYemeklere şap at 😃
Ya daha yeni evlisiniz biraz tadını çıkarın gezin tozun, siz iki kişilik bir Ailesiniz ne olursa olsun, çocuk hayatınızı gerçekten kısıtlayacak gezemezsin istediğin gibi, istediğin yere gidemezsin, maddi boyutu da var,
Biz nişanlım ile 2 3 yıl düşünmüyoruz bu sebeb ten dolayı00 Yorumla
+1 yılİki tarafın ortak kararı olmalı sadece kadının değil. Tamam, evet karında biz taşımıyoruz ama çocuk doğunca sorumluluk sahibi bir eş en az anne kadar emek harcıyor. Çocuk doğmadan 3 ay önce ve doğduktan ilk 6 ay boyunca tüm ev işlerini ve gece bakımını ben üstlenmiştim mesele. Elimiz armut roplamıyor herhalde.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle merhaba henüz evleneli 7 ay olmuş. 7 ay evlilikte çok kısa bir zaman. Ben evlenecek çiftlerin çocuk kararına nişanlıyken karar vermeleri taraftarıyım kaç çocuk istiyeceklerini, evlendikten ne zaman sonra olacağına vs. Eşinle bu konuyu kendi aranızda konuşup anlaşabilirsiniz. Dışarıdan 3. Bir kişinin evliliğinize hele hele ikinizin ortak verebileceği ömür boyu sorumluluk sahibi olacağınız bir konuda kendiniz dışında asla başkasının fikir vermesini karar vermesine izin vermeyin.
31 Yorumla- +1 yıl
o kadar haklısı ki 3. kişi konusunda. sadece çifti ilgilendiren bi konuda ağzı olan görüş belirtiyor, ne kadar yanlış.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha 7 ay olmuş çok yeni. İlk önce Bi canım cicim ayları geçsin hayatınızı yaşayın, çıkın gezin, sen kendine "ben artık anne olmaya hazırım" diyebildiğin zaman olur zaten. Seni zorlayarak yaptırmaya çalışırlarsa da eşin ile daha sert bir mizaç ile konuşmalısın. Mümkünse kocanın tarafından daha uzak bir yere gidin
30 YorumlaBu karar elbet kadınlar doğuruyor diye sadece ona ait değildir ama bahsettiğin gibi bir kadın kendisini de hazır hissetmiyorsa asla olmamalı.
50 YorumlaBazı erkek anneleri çocuklarının cinsel hayatına karışmasa insanlar hazır olmadan böyle zorlanmaya kalmaz.. en büyük hata eşinde bence buna izin verdiği için.
31 Yorumla
Soran+1 yılya sorma, bunun gazına da gelinmez koskoca adam hayret
Gizli Üye(25-29)+1 yılBana göre 7 ay daha çok yeni ondan hazır hissetmiyorsunuzdur haklısınız ama bu karar bir tek size de bağlı olmamalı. Israrla olabilecek bir iş değil tabiki yaptıkları çok yanlış. Bence en mantıklı olanı bu olayı burda kapatıp üzerinden birkaç ay daha geçmesi olacaktır. Ertenebilir bence bu kadar aceleci olunmamali.. belki eşiniz çok istedi çok bekledi ama saygı duyması gerekir size
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbette kadına aittir hem 9 ay deyip geçme sen onu karnında taşındıktan sonra bir de kucağında taşıyacaksın aylarca her bakımı anneden sorulacak.
Bana böyle baskı yapsalar ısrar etseler inadına yapmam iyice soğurum. Benim kararimi onemsemeyip zorla içime boşalmaya kalkarsa da o çocuğu aldiririm düşürurum benim inadımla oynarsalarsa onlara hayatı zehir ederim.11 Yorumla- +1 yıl
Baştaki cümle haricinde size katılıyorum karar anneye ait olamqz karar babaya da ait olamaz ikisine de ait
Gizli Üye(30-35)+1 yılne zaman çocuk yapılacağının kararını eğer evde sadece sen bakacaksan evet sen vermelisin ama eşin yardımcı olacak senle birlikte bu sorumluluğu alacaksa eşini dinlemeli neden istediğini anlamalısın belki fikirlerin değişir ayrıca bu öylece karar vereceğiniz bir durum değil haydi bir yapalım diyip çocuğuna bakamayan insanlar yüzünden ne hayatlar yaşanıyor.. özellikle 2021 tcsinde yaşıyorsunuz mamasına bezine okuluna derken her şeyi yetiremeyebilir ikinizin de hayatından bazı şeyleri feraget etmesinden rahatsız olabilirsiniz zamanla.. oturup bunu ikinizin konuşmadı gerekiyor kaynana da lütfen dış kapının dış mandalı olarak dursun hayatında
10 Yorumla
+1 yılTabii ki de değildir. Tamam doğuruyoruz bu çok kutsal bir şey ama bir tek senin çocuğun olmuyor. Ortak bir karar olması lazım. Güzelce konuşursan anlar diye düşünüyorum. Ben doğuruyorum benim kararım dersen iş inada biner
20 Yorumla
+1 yılBunu evlilik öncesi belirtmen gerekirdi şu kadar zaman çocuk istemiyorum ya da ben ne zaman istersem o zaman olsun gibi eğer belirmediysen aramızda konuşup anlaşmadıysanız tabiki bu eşini söz sahibi yapar ve istemesine gayet normal hale gelir ama kayınvaliden konusunda çok birşey diyemiycem karışmaması gerekir ama kötü niyetli yaklaşmıyor yani diycem şu ki daha önce herangi bi anlaşma olmadıysa aranizda eşinin bebek istemesi en doğal hakkı
Bu durumda sen onun hakkını ihlal etmiş olursun31 Yorumla- +1 yıl
Bu konu hakkında düzgünce ve doğru bir şekilde yorum yapabilen tek kız olmuşsun. Diğer kızlar hep kadın merkezli düşünerek feministçe yorum yapmışlar. Kadının kocasının düşüncelerini dikkate almamışlar.
kendini hazır hissetmiyorsan bir şey diyemem ama karar annenindir diye bir şey söz konusu olamaz doğacak olan o çocuğun bir ömür boyu sorumluluğunu ve tüm maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayacak olan babanın nasıl olurdu çocuk yapma konusunda söz hakkı olamaz
00 Yorumla
+1 yılOrtak karar verilmeli tek anne ya da tek baba olmamalı çünkü çocuk ikisinin de hayatını sonsuza dek değiştiriyo
40 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmayı düşünmeyen evlenmesin. Yani zaten evliliğin yarısı çocuk demek hazır hissetmemek ne yani evliliğe hazırlanmışsın evlenmişsin
42 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk yapmak istemediğimi kim söyledi? Her evlenen ilk senesinde çocuk yaptığı için bu kadar sorunlu yetişkinler fırtıyor sağdan soldan. Az bir psikoloji okuyun öğrenin de ruh hastası çocuklar dünyaya getirmeyin.
- +1 yıl
Az çok lisansımız var doğmamış çocuğun psikolojiyle pek bi alakası yok hazır hissetmeyen evlenmesin evliliğe hazır değilim desin. Gemiye bindikten sonra ben gitmekten vaz geçtim de bakalım nasıl olacak denize atla o zaman
+1 yılİkinizin de söz hakkı var ama çoğunluk sende. Kaynanan kim oluyor da fikir beyan ediyor ısrarcı davranabiliyor? Hayret bir şey.
22 Yorumla
Soran+1 yılfikir beyan etmekle kalsa keşke :D
- +1 yıl
Kapıda bekleyip ne yaptınız diye sordu mu? :)))
+1 yılFiziksel anlamda hazır olmama konusunda tereddüt olmasın ama biyolojik olarak yaşınız küçük olabilir normal.7 aylık evli çift için çocuk erken.2 yıl sonra ideal bence. Sen istemesen de cinsel ilişki sırasında tüm hakimiyet eşinizde
00 Yorumla
+1 yılo çocuğun olması için spermi veren erkeğinde bu konuda söz hakkı vardır yarı yarıyadır , çünkü hamile bir bayanla ilgilenmekte erkek için kolay değildir sen çocuğu taşıyacaksan erkekte hem senin hemde çocuğun ciddi hassas sorumluluğunu alacak
02 Yorumla- +1 yıl
nerde erkek baskısından bahsediyorsun belki çocuk için biraz ısrarcıdır en fazla bu yani abartmayın bu zamanda bayanlar hamile oldumu erkekler onlarla daha iyi ilgilenebilmek maddi manevi herşeyi yapmaya çalışıyorlar çocuk doğduktan sonrada örneğin bayan rahat uyusun diye çoğu erkek gündüz çalıştığı halde gece doğru düzgün çocukla her şekil ilgileniyorlar.
Bu karar ne sadece kadına ait ne de sadece adama. İki tarafında istiyor olması gerekir. Sen hazır hissetmiyorsan seni beklemek zorundalar. Torun sevmek için seni ve çoçuğu zor duruma sokmaya hakları yok.
00 YorumlaBenim sahsi fikrim ilk bibucuk 2 yil yapilmamali bakalm anlsabilioznu gercekten bi aile oldukmu yani sonucta hic tanimadgn biriyle ayni evi ayninhayati paylasion evlilik sevgililik deilki ki bn 30 zum buna ragmen 2 yil dien biriyim
00 Yorumla
+1 yılÇocuk için mesir macununa gerek yok 😄 anne istemeden gebe kalması çok sağlıklı değil. Anne mutlu değilken karnındaki çocuğun gelişimi bile düzgün olmaz
10 YorumlaHahaha kaynanaya bak sen hep böyleler mi yiaa 🙄
Korunma yöntemlerini bırakma sende bişi olmaz
Hazır hissetmedğini belirt. Eşinle de kaynananı fazla yalnız bırakma 😂10 Yorumla
+1 yılSadece anne'nin verebileceği bir karar değildir..
3. Kişilerin kararı hiç değildir..
Bu konuda Ebeveyn ortak karar vermeli ve birbirlerinin fikirlerine saygı duymalılar..10 YorumlaÇiftler den biri istemezse çocuk yapılmaz kadının ya da erkeğin kararı olacaz iki taraf da istemeli yoksa annenin kararı diye kadın ne zaman isterse çocuk yapılır diye bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılAllah başka dert vermesin hadi bakalım
Ne güzel bak buraya kocam aldattı kaynanam aramızı açıyor falan dememişsin dünyaya gelen herkadının tattığı ve istisnasız hepsinin sevdiği bu güzel duyguya hazırmıyım diye düşünüyorsun. Sizin için çok sevindim hayırlısı olsun.
Anne olmadan kimse hazır olamaz bence, bir de eşine sor o hazır mı bakalım00 Yorumla
+1 yılTabii ki anneye aittir sen bırak kulak asma henüz hazır değilsen, bu nasıl bi bilinçsizlik yahu onlar istiyor diye çocuk yapacakmışsın bak sen şu işe..
00 YorumlaNefret ediyorum şu kaynanaların ya da çevredeki insanların çocuk yapın, ikinciyide yapın kardeşi olsun, 4 çok, 3 yeter her halta muhalefetler bari yatak odasına olmayın
00 Yorumla
+1 yılevlenmek çocuk istediğin için olur zaten istemesi normal süre uzarsa bi yerden sonra saçma olur sevgili gibi yaşa o zaman
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek çocuk istediğin için mi olur :D
- +1 yıl
e tabikide yoksa niye evleniyon zaten aynı evde evlenmeden yaşa işte ya da dini nikah yap
- +1 yıl
yoksa bi ömür neden bi adamın kahrını çekesin ki hele herşey burnunu sokan aileler yok mu..
+1 yılBu konuda baskı olmaması gerek ya, büyük sorumluluk sende sonuçta. İstemediğin bir şeyi yapmaya zorlamamalılar 😾
10 YorumlaÇocuğu tek başına büyüteceksen, nabadan destek istemeyeceksen o zaman o kararı da tek başına verirsin
10 YorumlaBen 24 yaşındaım evli olsam 33 e kadar beklemeyi tercih ederim karar annede ama mantık erkekte =) erkek bakıcak sonucda
10 Yorumlahayır değildir...
aile olarakta hazır olmak gerekir...
doğurmak dünyaya getirmekle sorun çözülmüyor... bunun ekonomik boyutuda var...11 YorumlaÇocuğu 9 ay karnında eşin mi taşıyacak yoksa kaynanan mı? Bütün zorluklara sen katlanıcaksın kendini ne zaman hazır hissedersen bence 🙏🏻
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıloncelikle yalnizca annenin karari degildir.
oyleyse evlenmeyin isiniz gucunuz herseyi yok bu anneye ait degilmidir yok kadinin bilmem ne heo bir artislik12 Yorumla
Soran+1 yıl9 ay canından can giden anne. pardon da kocam mı karar verecek benim vücudumda büyüyecek bi şeye?
Cevap sahibi+1 yılo zaman kocan eve para getirince sen harcama sonucta o kazaniyor
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 677 cevap paylaştı.
s +1 yılİki taraf da hazır hissetmeli. Çocuk tğn hayatı etkileyen bir karar
20 Yorumla
+1 yılOnlar nasıl seni yanlış şekilde baskılıyor ise senin de düşüncen yanlış.Çiftlerin alacağı ortak bir karar olmalı. Ya
00 YorumlaAsla zorlama gibi bir durum olamaz. Eğer zorla yaparsa şahsen ben kadın olsaydım tecavüzden şikayet ederdim.
00 YorumlaBu ortak bir karar bence sadece anneye ait olamaz ama aynı zamanda zorlama durumu da olamaz ortak bir noktaya varılması lazım
00 Yorumla
+1 yılOrtak bir karara varmanız gerekli, eşiniz sonuçta. Siz ondan nasıl saygı bekliyorsanız ona da saygı göstermelisiniz.
00 Yorumla
+1 yılBu karar ortak alınır bir tarafın istemesi ile olmaz ama evlenen insan çocuga da hazırlıklı olmalı ya sonuçta ne kadar korunsan da bazen tutabiliyor
00 YorumlaKaynananın da olduğu yerde henüz düşünmediğini sen istediğinde olabilecegini net olarak belirt ki ikisi de sussun artık.
00 YorumlaHayır yok. İki kişi isteyince yapılır tek kişi isteyince değil. Doğum kont. Hapı falan kullan sen analı oğuşlu kafayı yemişler.
00 Yorumla
+1 yılİki kişi bakacaksınız çocuğa söz hakkı ikinizede aittir ama sana anlayışlı olmalı daha yeni de evlenmişsiniz zaten. İstemiyorsan korun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarar kocanla ortak olmalı. Burda kaynanan kim oluyorda karışıyor.
50 Yorumla
+1 yılTek başına yapmicağına göre eşin ve sana ait anneleriniz karışamaz
10 Yorumlaİki tarafın ortak kararıdır.
Maddi manevi anlamda hazır hissedildiğinde olmalı10 Yorumla- Devamını Gör (103)
Devamını Gör(148)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Ne zaman çocuk yapılacağının kararı, 9 ay karnında taşıyan anneye ait değil midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler