Merhaba hanımlar benim kızım 4 ay 10 günlük doğduğu günden beri biberon ile besleniyor memeyi almadı bir türlü ben sürekli sağıp süt vermeye çalıştım ama meme emsin istiyorum sütüm azalıyor emmedikçe bu saatten sonra emer mi memeyi ağzına verdikçe öğürüyor midesi bulanıyor çok üzülüyorum buna benzer olay yaşayan var mı bebeğim emsin diye zorlamalımıyım ilk çoçuğum
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Maalesef ki bebeğin ilk başta biberona alıştığı için artık anne göğüsünü istemeyebilir. Öğürmesinin nedeni emmeyi ve o hissi bilmiyor yabancı geliyor. Ayrıca sütünün az gelmesi strese üzüntüye bağlı olabilir
18 Yorumla- Soran+1 yıl
Bazı zamanlar olması gerektiği gibi bazı zamanlar boşa sağıyorum sütüm kesilirse bebeğimi emziremediğim için çok üzüleceğim
- +1 yıl
Bolca sıkça sütünü sağ ki daha çok gelsin üzülme üzüntün sana zarar verir
- Soran+1 yıl
Bugün biri de sadece süt sağarak kendine zarar verirsin ileride meme kanserine sebebiyet verebilir memenin kanalları tam boşalmadığı için kitleler oluşur dedi bu konu da fikir sahibi misiniz
- +1 yıl
Benim bildiğim sen göğsünde olan sütü sağmazsan çok büyük ağrı yapılabilir ve sorunlara yol açabilir. Kadın doğum uzmanına ya da sağlık ocağındaki ebeye sorman daha iyi olur
- Soran+1 yıl
Evet mastit yapıyor bunu yaşadım ilk zamanlar süt daha çoktu diye her 3 saatte sağmak lazım memeyi mastit olmamak için benim için öyle yani
- +1 yıl
O yüzden ilk önce senin sağlığın sen iyi olacaksın ki bebeğinde ıyi olacak
- Soran+1 yıl
Açıkcası ben bayadır bu şekilde idare ettiğim için sağmaya alıştım yük evet ama bebeğim için yaparım sütüm yettiği sürece sadece emse daha çok süt olur diye sizlere sormak istedim teşekkür ederim hepinize
- +1 yıl
Rica ederim bebeğin ile birlikte uzun ömürler diliyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
12Cevap
bakın ilk önce meme aparatları var küçük meme ucu için ve eğer çok küçük yaşta meme emmezse bile pompalar ile sağım yapmadan memenizi biraz elleriniz ile ovalamanız gerekli ki süt kanallara gelsin ve pompa ile rahat rahat çekersiniz anne sütü çok çok önemli
10 Yorumla- +1 yıl
memeye takılan aparatlar var vakumlu pompalar felan onunla deneyin memeyi ağzına vermeyi
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Meme ucu silikon aldım onunla da başlarda emmeye çalışmıştı ama sonradan bıraktı tıkanıyordu diye korkuttular boğulur falan denilince 😔kendi de almadı zaten
- +1 yıl
Korkma her kulaktan duyma şeye de inan ma
Çocuk & Ebeveyn konusunda 307 cevap paylaştı. Lütfen bilen bilinçli bir ebeden filan yardım alın. :(
30 Yorumla- +1 yıl
Baştan biberona alistigi icin maalesef emmez. Ama siz yine de bi doktora danışın
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Biberon Aldıktan sonra hayatta emmez şahsen ben öyle olmuşum
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Keşke hiç sagdirp vermeseydn aslisti biberona zor emer bence
10 Yorumla - +1 yıl
Doğduğu anda emer bir sorun olmasın çocuk hastalıkları görmeli
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bunu en iyi teyzeler iyi bilir. Yok mu soracak kimse çevrede.
25 Yorumla- Soran+1 yıl
Etrafım emzir olur sen inat etmiyorsun diyorlar fakat bebek biberona alıştığı için meme yumuşak geliyor ve memeden öğürüyor doktor süt içmesi önemli olan dedi devam et bu şekil diye söyledi ama memelerim tam boşalmıyor pompalarla bende sütüm kesilirse kendimi sorumlu hissedeceğim
- +1 yıl
Soran kişi bak ben anne değilim evli değilim hiç tecrübem yok ama senin yerinde olsam memeyi ağzına dayardım öğürsün yine de meme verirsen istikrarlı olursan ve süt yapıcı şeyler yersen emer. Ama bırakırsan hiç emmez. Bebeğin daha çok küçük anne sütüne ihtiyacı var.
- Cevap sahibi+1 yıl
Abla doktorlardan öte teyzelere güvenmek lazım böyle konularda. Doktorun dediği teyzelerle celismiyor ki. Alışkanlık diyoruz biz çocuğun memeden emmemesine. Aşamalı şekilde biberondan kesilebilir bence. Çok zorlamadan gün içinde belli aralıklarla meme verin. Belli süre sonra alışır diye düşünüyorum. Tabi zorlamadan
- Cevap sahibi+1 yıl
Ve süte ne iyi geliyorsa o gıdalar ağırlıklı beslenin.
- Soran+1 yıl
İnşallah hayırlı evlatların olur hiç sıkıntı çekmezsin kardeşim bende 40 gün lohusa duygusallığıyla bebeğin ağlamalarına çığırmalarına dayanamadım sonra tekrar tekrar denedim 3. ayında Bi kaç gün emdi fakat sonra birden memeden koptu ve uğunacak derecede ağlıyor sütüm var fakat bebek çekmediği için gidecek diye korkuyorum
- +1 yıl
Emer o zamanla gerilme sen hisseder bebek
11 Yorumla- Soran+1 yıl
şu an 5 e girdi başından beri emer zamanla deniliyor ama inanın ağzına alınca mosmor kesiliyor
Ya bir şey sorcam niye erkeklerin yorum sayısı daha fazla djjxjxjdjsjxjxj
10 YorumlaYok kesinlikle emmez. Geçmiş o iş
10 YorumlaEmebilir de ekleyebilir de ben 3 aylık ken bırakmıştım kardesim 3.5 yaşında birakti
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bu saatten sonra zor emer.
10 Yorumla - +1 yıl
Etmez bence tadını onutmustur
10 Yorumla - +1 yıl
Emmez de
10 Yorumla - +1 yıl
Alırsa olur diye düşünüyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Emmiyor
10 Yorumla
Devamını Gör(12)