Beden sağlığı olarak sanırım 45 yaşından sonra yumurta ve sperm kalitesinde müthiş bir düşüş oluyor ama bu sorumluluğun farkında olan ve reşit bireyler ister biyolojik olarak isterse evlat edinerek çocuklarını büyütebilirler
Kadının fizyolojik ve psikolojik olarak kendini tamamlaması gerekir, özgüvenini edinmiş olmanın yanında kendinde pekiştirmiş olması gerekir, kadının önce kendini hayata karşı hazırlamış olması gerekir.
Bunun öncesinde aşık olacak sevecek ilişki yaşayacak elbette buna hakkı da var kendi nasıl isterse öyle yapar hayat ona ait.
Tavsiyem şu ki doğru eşi seçmek kadar doğru zamanda ölemlidir. !
Bana göre en ideal yaş aralığı 20-33 yaş arası.
Bazıları diğerlerinden çok daha erken gelişir bazıları geç bazıları olağan önemli olan şu hanımlar siz kendinizi hazır hissediyor musunuz.
Sizler, içinde sonsuza dek kendizi bir çocuk olarak yaşıyorsunuz ki ben buna aşığım hayranım iyi ki hep çocuksunuz ve neşeniz asla bitmesin.
Peki içindeki çocuk henüz hazır değil iken onu doğurur musunuz?
Yaşla değil zihinsel olgunlukla alakalı tamamen. Annelerimiz 17-18'inde anne olmuşlar, hepimiz sapasağlam büyüdük. Bugün 30'unda anne olan doğru düzgün çocuk büyütemiyor. Yani yaşla ilgili değil.
Merhaba, Çocuk sahibi olmanın getireceği sorumlulukların bilincinde olan biri elbette istediği yaşta anne ya da baba olabilir. Sağlık koşullarının da buna izin verdiği sürece tabii ki. Önemli olan kişinin sağlığı açısından bir probleminin olmaması ve ebeveyn olmanın sorumluluklarını kaldırabilecek kapasite ve olgunluğa sahip olması gerektiğini düşünüyorum.
30 35 arasının en ideal yaşlar olduğunu düşünüyorum. Özellikle kadınların 30dan sonra anne olması çocuk üzerinde olumlu etkiler yaratır. Zira günümüzde olgunlaşma 30u buluyor eskisi gibi değil