Dünya bu olayı konuşuyor: Malili kadın 9 bebek doğurdu!

Fas'ın Kazablanka kentinde gerçekleşen bir doğum tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Malili bir kadın tam 9 bebek doğurarak inanılması güç bir doğum hikâyesine imza attı. Çoğul hamilelikler ve doğumlar oldukça nadir ve zor gerçekleşirken 9 bebeğin tümümün sağlıklı olduğu bildirildi.

Dilimize yerleşmiş 'dokuz doğurmak' deyimi iki anlamda kullanılıyor. İlk anlamı 'Bir durumu sabırsızlıkla, heyecan ve merak içinde beklemek.' İkinci anlamı ise 'Bir işi sıkıntı ve güçlük çekerek sona erdirmek, işi sona erdirinceye değin çok güçlük, sıkıntı çekmek.'
Fas'ta gerçekleşen bir doğum ise bu deyimi gerçek anlamıyla hayata geçirdi. Malili bir kadın tamı tamına 9 bebek dünyaya getirdi.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/dunya-bu-olayi-konusuyor-malili-kadin-9-bebek-dogurdu-41804093
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Doğum mucizevi ve çok da doğal bir durum. Bir kadının içinde bir canlı büyütebilmesi ve dünyaya yeni bir canlı getirmesi muazzam ve elzem. Bu durum kimi toplumlarda anneliği daha değerli kılıyor. Bu kadıncağızın 9 çocuğu olmuş. Maşallah :) Kadıncağız dedim çünkü doğurmasından ziyade çocuk bakmak işi ayrı bir iştir. Hepsiyle tek tek ilgilenmek, beslemek, büyütmek, duygularını anlamak gerçekten yorucu olacağa benziyor.
2 çocuklu annelerden ikinciyi daha kolay doyurdum diye sözler duymuşsunuzdur.
Burada korku faktörü hem azalmıştır hem de perine bölgesinin doğumlarda esnemesi birinci doğuma göre daha kolay olmuştur. Yani ilk bebeği doğurmak daha zordur. Bu yüzden perine bölgesinin doğum öncesi hazırlanması gerekir. Bununla ilgili Perine masajları var.
"korkuyu yok ederseniz ağrıyı da hissetmezseniz".Malili kadında ilk bebeğin doğumu ardından gittikçe adrenalin hormonunun da salgılanmasıyla diğer bebekleri daha kolay çıkarmıştır diye düşünüyorum. Bizim toplumumuzda da doğurmak çok acıdır diye bir düşünce kalıbı yerleştiği için 9 doğurmak daha acıdır olarak algılanıyor olabilir. Fakat bu durum sadece yeni gebelerde korku yaratılmasına sebep oluyor. Korku da ağrıyı hissetmemize sebep oluyor. Fakat Dick Read ( İngiliz kadın doğum uzmanı) der ki,
O yüzden bu konuyla ilgili korku yaşıyorsanız bir doğuma hazırlık eğitimine katılmalısınız. Hatta doğum sırasında bir doulanızın olması sizi daha güvende olmanızı sağlar. Güven hissettikçe vücudunuz doğum yapabilirim etraf güvenli olarak algılar ve doğumunuz kolaylaşır.
Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. İkiz annesi olarak resmen hayatim bitti, bu kadini dusunemiyorum bile.