AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
Sakın görücü usulu evlilik yapma ilerde çok pişman olursun
Lüzumsuz ve dengesiz insanlar çoğaldı allah yardımcımız olsun🤔
Bazı insanlar böyle işte doğurganlığa aşırı önem veriyorlar benden de en az 4 çocuk doğurmamı bekleyen olmuştı
Yüzüne vururmuş gibi beraber gidelim demiş hastaneye
doğru olanı yapmışsın görende sanar oğlu dünyanın en iyisi
Ne boş işler bunlar ya. Görücü gelmek mi kaldı yani
Ayyy çok kötü bir durum olmadı bakire misin diye de baktırmaya gitsinler. Ben olsam birdaha görüşmezdim o adamla...
Böyle davranması çok saçma yalan söyleyecek halin yok ya. Bence doğru olanı yapmışsın :)
Keşke insanlar böyle ciddi durumları kabul etmeden çok ca düşünseler sonrası hüsran oluyor
Sen o embesil sığır adamı yol yakinken bırak derim çünkü ondan bir yol olmaz..!
Böyle saçma bişey olur mu yaa ben olsam evden kovarım ne biçim aileymiş o terbiyesizler
Görücü usulü evliliği millet hep kötülemiş. Neden? Çünkü zina, sevgili olma, flört gibi mefhumlar onlar için artık sıradanlaşmış. Sorsan hepsi müslüman ama
Bu ne biçim bi zihniyet ve geri kafalılıktir kendinize gelin diyebilseniz erkek ve kadın aynı ortamda durmamali bile diyeceksiniz, 21. yüzyılda yaşıyoruz ve herkes aynı dinde değil , milletin günahı sana mi kalmış sanane sanane ya , sen mi hesap vercen allaha
@slmbenalper 21. Yüzyılda yaşıyorsun eee ne farkı, insanlık kaç bin yıl yaşadıda bu kadar aşşağılık bir yüzyıl yaşamadı. Şeref onur haysiyet denen kavramalar sizde yok, olmadığı için veya görmediğiniz duymadığınız için söylüyorum ki bilesiniz
Ayhhhh git cidden ya moruk herif ayyy mal
herkes anne olacak diye bir şey mi var? ne saçma işler bunlar
İyi ki engellemişsin ve neden ailesine bundan bahsettin ki onu anlamadım
Doğru yapmışsın ama görücü usulü evlilikten daha fazla bir şey beklenmez zaten.
Birisi bir daha ne iş yaptığımı sormasın kız istemeye gidince ben bankamatik degilim
Nee
Bence aynı şey bu kadar şaşılmamalı
O zaman oğlumuzun sperm sayısını ölçtürelim. Mslslslslsls
Ölçtürelim
çok basit sana kuluçka tavuğu muamelesi göstermiş. vah vah. akıl işte
bu zihniyeti anlamıyorum. herkes torun bekler oldu. ne yapacaksın ya. görücü asla tavsiye etmiyorum
Soğumuşsundur zaten ondan sonra olması gerekeni yapmışsın
Senin bunu onlara söylemen çok saçma olmuş
Her şerde bir hayır var iyi ki söylemiş ki onların gerçek yüzünü de görmüş oldu
Ayrıca saklasa nolucak evlendikten sonra yine kontrole gitse yine ortaya çıkar bu insanlar onu sömürürdü
O bunu söyleyerek karşı tarafa bu hakkı tanımış zaten.
Kimene benim adet düzensizliğimden, çocuğu olmuyor gibi durumu olsa bunu ilk günden karşı tarafa söylemeli elbet ama onun dışında özelini paylaşması yanlış.
Tabiki doğru diyorsun konuşulcak bir şey değil. Ama dediğim gibi iyi de olmuş gerçek yüzlerini görmüş oldu
Karşı tarafın yok hastaneye götürelim test yapalım falan tavrı kesinlikle çok çirkin ama kızında bunu söylemesi çok gereksiz olmuş. Görücü usulü evlilikte hemen hemen herkes doğurganlık konusunda titiz davranır bu bir gerçek, mesela iki birbirini seven çift olmuş olsa o zaman yaklaşım daha farklı olurdu
@Ssgg22 cocuk dogurmak sömürülmek midir? Ne alaka yani...
Hayır ama bir kadının doğurganlığını sorgulamak bi nevi psikolojik şiddet. Eğer hemen hamile kalamasaydı veya yine bu olay bir şekilde ortaya çıksaydı misal kocası eşinin adet düzensizliğini öğrendiğinde ona bunu neden sakladığını vesaire gibi ön yargılar olurdu. Doktora götürüp getirmek isterlerdi. Bunlar bir kadın için, bundan fazla bir insan için çok incitici şeyler. Bir kadının doğurganlığını sorgulamak ayıplamak hiç kimsenen harcına değil. Ve bunu tanışmada yapan kim bilir evlenince kendine neleri hak görürdü. O yüzden sömürü dedim. Bunu bu şekilde nasıl anladınız anlayamadım açıkcası. @muberra94
@Ssgg22 sömürmek kavramından neyi kast ettiğini anlamadim. Nedir yani cocuk istemek sömürmek midir? Bunun şiddetle ilgisi yok. Adamin isi sallantida olsa kiz ailesi bunu sorup sorgulamayacak mi? Veya adamin kısır olma ihtimali varsa görmezden mi gelinecek? Bu tür bir konu olsa bir erkek ciksa dese ki kiz istemeye gittik benin isimi sordular gelirimi merak ettiler dese o durumda da benzer tepki verecek misiniz merak ettim
Niye anlamadın bende anlamıyorum ama tekrarlim senin için. Hayır çocuk istemek bir insanı sömürmek değil, ama bir kadının doğurganlığını sorgulamak sonradan bir evlilikte o kadını kolaylıkla sömürebiliceğini bana gösterir. Bence onların yeni tanıştığı bir kızı doktora götürmeye hakları yok. Eğer ortada bir ilişki olsa buda iki kişinin arasında bir durum. Benim eşimin veya tanışmak istediğim adamım kısırlığınıda ailem sorgulicak değil. Bence sen bir düşün. Birisiyle tanışıyorsun ve annesi seni doğurganmısın değil misin diye kontröle götürmek istiyor. Buna gerçekten onları hak görürmüsün? Çocuk istiyorsan kendin gider doktora kontrolünü olursun. Sonrada bunu eşinle veya tanışıcağıj kişiye bildirirsin. Yani tekrarlıyorum. Burada olay çocuk istemek değil, bir kadının gururunu kırmak. Ve bunu daha işin en başında yapan bir aile, daha başka neler yaparda bu kızı sömürür. Ve yine tekrarlıyorum sömürü çocuk istemek anlamında değil. Ve bir işi ve bir insanın sağlık durumunu kıyaslamayı da çok saçma buldum. Ne iş yapıyorsun demekle çocuğun oluyormu sorusu benim gözümde apayrı şeyler. Ama bu benim görüşüm. Senin fikrinede saygı duyuyorum. Sen benimkini neden sorgulama gereği duydun anlamış değilim. Ama neyse..
@Ssgg22 biriyle tanışma yok ortada iliski veya ask yok... bahse konu olan görücü usulu bir evlilik
.. yani çocuklar birbirini sevmiş de aileler kizin dogurganligini sorguluyor degil. Zaten kizi münasip aday görüp konuyu açanlar kendileri. Zaten akrabalar. Ama kısırlık sorunu varsa hic talip olmak istemiyorlar. Yani başlamış bir ilişki veya ask yok. Boyle bir konuda büyükler bu süreci başlatıp başlatmama karari verecek.
Ayni şekilde simdi ben bir adami sevdiysem de evlenmeye karar verdiysem ailem isini yine merak edebilir ve bana sorabilir ancak adamin ailesiyle muhatap olup mesela adamin bordrosuna bakamaz... ancak anneler biz bunları baş göz edelim diyerek bu süreci baslatiyorsa babam da damat adayına maaşın ne kadar gelirin ne düzeyde diye sorabilir, ikna olmazsa da arastirabilir cunku zaten başlamış bir şey yok. Suni bir süreç bu. Boyle bir süreç başlatacaksan bir takim kriterlerin uygun olduğuna bastan emin olmak istersin
Benim fikrim böyle ve değişmicek bana göre yanlış. Sana göre doğru olabilir herkesin kişisel fikri. Neden sorguluyorsun anlamıyorum benim düşüncelerimi eline ne geçicek yani😅 Her neyse dediğim gibi senin kişisel düşüncelerin ve buna bir şey diyemem saygı duyuyorum yinede
Atladın birden yorumlara nereden geldin de başlattın benimle bu konuyu onuda anlamadım ki😂 Neyse hayırlı geceler
@Ssgg22 cunku ben bu cevaba yorum yapmamış olmama rağmen sen nedense buraya yaptığın yoruma benim adimi etiketlemissin :) ben senin cevabına da yorum yazmıştım ama sen başkasının cevabına yaptığın yorumda adimi taglemissin :)
Fikrinin degismeyeceginden emin olan kisi benim nazarımda düşünmemeye kararlı kişidir...
Seni etiklemedim bir yanlışlık olmalı.. sen beni etiketledikten sonra ben seni etiketledim. Ayrıca benim bu görüşte başka cevabım yok sadece bu yoruma cevap vermiştim. Her neyse. Sende fikrini değiştirmemekte eminsin ve kaç yorumdur fikrini savunuyorsun? Ben sana düşünmemeye kararlı diye bir ön yargıyla yaklaşıyormuyum? Herkesin kendi fikrine sahip olma hakkı var değişmek zorunda da değil bu laf atışı çok gereksiz buldum. Neden bu kadar saldırganlaştın anlamıyorum gereksiz yere. Neyse konuşmaya da gerek yok daha fazla bence. Hayırlı geceler
@Ssgg22 evet ilk ben etiketlemisim... ama ben onu senin yorumun degil cevabin sanmistim
@Ssgg22 fikrimi değiştirmek zorunda değilim elbette ki sen de değilsin ancak kendi fikrinin degismeyeceginden emin olmak düşünmeme kararlılığında olmak demek... dahasi sen açılan konuyu yanlış okumuşsun verdigin cevaptan bu anlaşılıyor... gençlerin kendi kendilerine tanışıp ilişki başlattıkları bir durumda annenin kalkıp kizi doktora götürmesinin garip olduğunu söyledin ben de sana durumun bu olmadığını izah ettim. Bu aşamada yani fikre dayanak olacak bilgi temeli sarsildığında "benim fikrim ayni kalacak" dersen bunun başka türlü yorumlanması mumkun değil
@Ssgg22 ben cidden sana hak veriyorum tüm yazdıklarında şu an sende benimle aynısın ve Tabiki herkesin farklı görüşü var ve saygı duymak gerekir. Her görüş değişecek diye bişey yok. Başkasının düşüncesini dinlersin ve yanlış olduğunu düşünüp kendi görüşünün değişmeyeceğini söylemek düşünmeme kararı almak değildir. Karşı tarafı dinlemeden böyle dersen evet ama sen dinledin ve saygı duydun ama kendi kararını haklı görüp değişmeyeceğini söyledin bence haklısın düşünce şeklinde davranışında😇
Davsan gibi dogurtacaklar seni. sırtından yükü karnından sipayi eksik etmeyecekler.
Çok iyi yapmışssın böyle insanlar yarardan çok zarar verirler
Onlara laf üstüne laf sok ve evden kov
Sen doğru olanı yapmışsın
Büyük ayıp etmişler allah yardımcın olsun
Evden kovsaydın manyaksmısın
Enn doğrusunj yapmışsın helal sana 🤗
Engelleyerek en iyisini yapmışsın.
kardes oyle ismi olur ya
kulukça değilsin ya bir tek onu bilyorum
sana inanmıyorsa güvenmiyor demektir
Uzaklaş kaç hatta terlikle kovala
değilsin ama direk o gözle bakılmışsın
Sen ne ayaksın diye bir sorgulamak istemişler.
hakları fabrikanın iyi çalışması lazım
Arkana bakmadan kaç kuzum
Desene ben Şiva mıyım lan
çocuk olmaz diye korkuyorlar biraz hak ver.
Aninda soğurum ve kacarim
Bunu sorması gayet normal
En iyisini yapmışsın
Değmez bu tarz biri için
Ben olsam evden kovardim yine iyi yapmissin
Adamlık cinsiyet meselesi değil helal kız sana 👏
bu ne hadsizlik. seviye yerlerde
Böyle zihniyette kim varsa hepsinin TA A M INA KOYAYIM
Hergün sık sık doğururum de
Güzeldi bu 😅
bence bu tip evlilikler yapılmasın cahilce çünkü
Cok sacmalamislar, aile nereli bu arada
Aksaray
Dogulu falan sanmistim ben
Yok hayır değil
Üstelik uzaktan akrabamız. Ya tamam adet çocuk vs sorabilir ler ama sorma şekilleri çok kaba ve yalancı yerine koymaları zoruma gitti
Sordujlari sey cok sacma ama
Kadın doktora gidelim soralım kendi kulaklarımla duymak istiyorum dedi şaka gibi sanki yalan söylüyoruz biz 😟
Kalabalik bi aile mi
Ve gelenekseller mi
O kadar tanımıyorum kadının 4 çocuğu ve 2 kızı evli bir oğlu küçük diğeri de işte biliyorsun
Hmm anladim canım
Peki simdi ne olacak
Engelledim onu şimdi pişmanlar işte bende affetmiyorum soğudum onlardan
Haklisin yani
doğru olanı yapmışsın..
bunlardan kurtulduğuna sevin
öylw bir aileye gelin gitmek mi allah korusun
En iyi cevabı vermişsin zaten 👏👏👏bravo sana
Gitsinler tavuk alsınlar o zaman
Değişik değişik insanlar var lan şu evrende
Iyi yapmışsın öyle birşey e haddi yok
Annesi gibi y*vşak doğuracağına doğurma daha iyi