Elimination communication hakkında annelerimiz veya babalarımız neler biliyor? Doğal Temizlik mi desem? Doğuştan temizlik mi?Bezsiz Bebek Tuvalet İletişimiTam Türkçe karşılığını bilmiyorum ama çocuğun ihtiyacına göre harekete geçme davranma da diyebiliriz herhalde pedagojide :/ Annelerimiz veya babalarımız bana bunun Türkçesini anlatacaktır illa.. Ve deneyenleri çok merak ediyorum. Aranızda deneyenleriniz bu şekilde çocuklarını büyüteniniz var mı? Ben kendim yıkanabilir bebek bezlerini düşünüyordum ama eliniation communication duyduktan sonra bunu denemeyi de düşünüyorum açıkçası..
Elimination Communication Nedir, Elimination Communication Nasıl ve Ne zaman Uygulanır?
Ben o yöntemi becerebileceğimi düşünmuyorum geleki geceleri 🤣🤣 ( açıklamak gerekirse cocuk tuvaleti geldiginde bir hareket yapiyor gerilme suratini burusturma vs sende onu görüyorsun çocuğu tuvalete gotürüyorsun bez kullanmıyorsun sonra popişini yikayip giydiriyorsun bez yok ama ben cidden beceremem 😝😝)
Bunun hakkında bezsiz bebek diye Türkçeye çevrilmiş bir kitap var ve ben de bu ismi kullanmayı tercih ediyorum.
Evet 2 sene önce bunu duymuştum. Eski anadoluda da yapılan fakat kapitalizmin unutturduğu bir yöntem.
Bebekler doğuştan itibaren tuvaletlerini tuvalete yapabilirler.
Görüşünü savunurlar. Aslında bu bana da çok mantıklı geldi ve araştırdım. Çünkü çocukların bazı şeyleri öğrenmeleri için "kritik dönemler" dediğimiz dönemlere ihtiyacı vardır ve modern yöntemlerde tuvalet eğitiminin kritik dönem 2-3 yaştır. Çünkü bize de okullarda bu öğretildi.
Fakat bu yöntemi araştırdıktan sonra gördüm ki bir kritik dönem daha var. O da 0-40 gün. Yani bu süre zarfında bebeğinizin beden dilini kontrol ederek bunları not almalı ve onun biyolojik saatine göre bir tuvalet düzeni oluşturmalısınız.
Evet çok güzel fakat bir o kadar da uğraştırıcı yöntem. Bizim "doğumdan" ve her türlü zorluktan kaçan annelerimiz bunu ne derece uygular orası muamma...
Çocukalrın özellikle ağlayacak gibi olması, kendilerini sıkması ve bacaklarını karınlarına doğru çekmesi sistemidir. Bunu gündüz takip kolay olabilir ama gece çok zordur. Ebeveynlerin askeri nöbet sisteminde 15 günlük süreçleri kontrol altına alıp, bebeğin tuvaleyt saatlerini ortalama anlamaları ve bu saatlerde uyanmak için alarm kurmaları gerekir. Güzel, sağlıklı ama zor bir yöntem.