Yaklasık 3 aydir evliyim ve esimin ilk esinden olan bi kizi var 5 yasinda, benim kizimla hic bir problemim yok, zaten onu cok seviyorum o da beni seviyor ama kayinvalidem onun ile vakit gevirmemi engelliyor, kiz benim ile uyumak istiyor, bi bahane bulup engelliyor, onun ile birlikte parka gideyim diyorum hayir diyor, ne yapmam lazim benim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle yeni evli sayılırsınız ve maalesef toplumdaki herkes sizin gibi sevgi dolu ve duyarlı olmadığı için. Senin rahat olmanı , çocuktan yana bir yük hissaniyetinin olmamasını , ayrıca eşinle olan yaşamında daha rahat olabilmeni ve hissetmeni istedigi için bunu yapıyordur diye düşünüyorum. Senin iç dünyanın bu şekilde oluşunu tam olarak bildiğini düşiünmüyorum. Bilseydi eminim çok sevinir ve çok mutlu olurdu. Mesela seninle yatmasına engel oluyor neden, senin rahat yatman ve özellikle eşinle olan ilişkilerinde özel hayatında rahat olmanız için bu tutum içerisinde olduğunu düşünüyorum. Maalesef senin durumunda olan bir çok insan senin düşüncelerinin tam tersi yönde ilerliyor hatta çocuklara çok kötü bakıyor ve davranıyor , ömür boyu silinmeyen izler bırakıyorlar. Ama, bu şekilde düşündüğü için değil ciddi bir engelleyis var diyorsan eğer. Çok garip gerçekten çok. Eşinin önceki karısı, onların akrabası veya kayınvalidenin çok sevdiği birimiydi acaba? Eşiniz ayrılmış mı yoksa eşi vefat mı etmiş? Muhtemel çocuğu senden kıskanıyor olabilir , kendi büyütmekde istiyor olabilir. Onun düşüncelerinde sana yönelik olarak belki hoşnut olmadığı ya da acaba dediği konularda olabilir. Eğer sorularıma cevap alabilirsem daha net ilerleyiş kaydedebiliriz diye düşünüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sakın ama sakın görmezden gelme. Eğer görmezden gelirsen iyice tepene çıkar. Amaan nasılsa her yaptığıma susuyor der daha ileriye gider benden demesi. Ağırlığını ortaya koy. Mesela parka gideceksin hayır dedi sende sanane de. Kaynananın yaptıklarını kocana göstermeye çalış. Direkt söyleme kocana ilk önce. Mesela bu aranızdaki anlaşmazlıkları kocanın evde olduğu bi zamana denk getir kocanda görsün. Ayrıca Kaynananın her dediğini de yapmak zorunda değilsin. Kesinlikle kendinen taviz verme ve ağırlığını koy ortaya. Aman dikkat et bide kadın seni suçlu gösterir falan . Kaynanayı yenmek biraz strateji ister 😂 Allah kolaylık versin
Bu arada kaynanan ile mi yaşıyorsun?00 Yorumla
Önce bu mevzuyu eşine aç kendi annesiyle o konuşsun. Direk sen kayınvalidene gidip bu konuyu açarsan her şeyi başka taraflarından anlar büyütürde büyütür. Eşin onunla konuşsun sende bu süreçte sürekli çocuğun yanında ol dolduruşa gelmesine izin verme o bi çocuk nereye çekerlerse oraya gidecektir. Ben ne olursa olsun seni çok seviyorum sen benim kızımsın gibi ona iyi hissettiricek şeyler söyle onu gerçekten sevdiğini sonuna kadar hissettir böylece senden uzaklaşmayacaktır
00 Yorumla
Yapacağın iki şey var senin eşine söylemeden önce kayınvalide el konuşmalısın neden yapıyor bunu amaç ne bunu öğren, sen çocuğu eğlendirmek ve mutlu etmek istiyorsun sonuçta kötü birşey yapmıyorsun, baktınki aynı tas aynı hamam devam ediyor kulak asmıyor sana, bu sefer eşini kenara çekip olup biten olayları anlatmak olacak, belki annesi ile konuşursa hayatınıza müdahale ettirmez, eşin izin vermemeli buna bence konuşun halledin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
78
Cevap
48Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılüstüne gitme bu durumu umursamıyor gibi görün ve o kızla iletişimi sürekli iyi tut zamanla çözülecek
11 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapicam galiba
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğun sana olan sevgisinin önüne geçemez gadası
12 Yorumla- +1 yıl
@Zümraslçk maşallah dedin sağol gadası olduğu kadsr
Merhaba,
Öncelikle eşinizin kızı ile böyle bir ilişki kurma isteğinizden dolayı sizi kutluyorum. Belli ki eşinizi önemsediğiniz için kızıyla da yakın olmak istiyorsunuz. Eşinizin kızı da sizinle yakın olmak istiyorsa buna kimsenin engel olamayacağını düşünüyorum.
İlişkiniz ile ilgili üçüncü kişilerin hayatınıza müdahale etmesini önlemek adına ciddi bir tavır ve duruş sergilemeniz gerektiğini düşünüyorum ve bu konuyu eşinizle ve kayınvalidenizle açık bir şekilde konuşmanız gerektiğini düşünüyorum.
Bazı problemleri ertelemeden ve bu problemlere zamanında müdahale etmek gerekir ki ileride daha büyük bir krize dönüşmesin. Karşı tarafı suçlamayacak şekilde ama net bir duruş sergileyerek bu konudaki rahatsızlığınızı en kısa sürede dile getirmeniz faydalı olacaktır.90 Yorumla
+1 yılKayinvalidenizin size güvenmiyor olabilir. Biraz zamana ihtiyacınız var. Benim de küçük bir çocuğum var ve bu şekilde yeni bir insanla aynı ortama girse uzun süre izlerdim güvenemezdim yani. Çocuk hassas bir nokta bu yüzden biraz anlayışla yaklaşın. Kimsenin kalbinin içini göremiyorsunuz bu yuzden koruma içgüdüsü giriyor devreye. Umarım zamanla her şey yoluna girer.
36 Yorumla
Soran+1 yılDediklerimde haklisiniz ancak cocukta beni cok seviyor ve resmen aramizi bozmaya calisiyor
Soran+1 yılKorumaktan da ote bisey
- +1 yıl
Bunu yapmasının sebebi de kıskançlık. Zamanla sizi tanıdikca düzelecektir. Sizin gibi insanlar gerçekten çok az bulunuyor artık. Ben çok mutlu oldum kalbinizi güzelliğine ❤ eşiniz gerçekten güzel bir seçim yapmis umarım çok mutlu bir hayatınız olur 🤗
Soran+1 yılCok sagolun , sizin de cok guzel bi kalbiniz var bunu yaptiginiz yorumdan anladim zaten
Soran+1 yılYakinda zaten ayri eve gecicez
Soran+1 yılO zaman hersey duzelecek zaten
Düşünce şeklin çok güzel ama birde kayınvaliden açısından bak olaya ilk anne yok muhtemelen o büyütmüştür çocuğu sen daha çok yenisin
Benim fikrim şimdilik çocukla ikiniz değil üçünüz biraz vakit geçirin seni tanısın çocukla nasıl vakit geçirdiğini bir görsün oda rahatlasın32 Yorumla- +1 yıl
45 yaşına gelmişsin senin işin bitmiş
+1 yılEşiniz, kayinvalideniz ve siz çocuğun sizi dinlemediği/duymayacağı bir ortamda misal çocuk uyurken bu konuyu dillendirip konuşabilirsiniz. Ortak bir karar alabilirsiniz mesela haftanın 2 günü siz 2 günü kayinvalideniz pazar günleri ise ailecek çocukla zaman geçirip oyunlar oynayabilirsiniz. Günümüz çocukları telefon, tablet, bilgisayar yani teknoloji çocukları olduklarından eskiden oynanan el/beceri oyunlarını bilmeyebilirler keza kayinvalidenizin bildiği oyunları da siz bilmeyebilirsiniz. Kayinvalideniz ile birlikte ortak bir karara varıp ikiniz aynı anda zaman çocukla zaman geçirip eğlenebilirsiniz hem sizin hem kayinvalidenizin hemde çocuğun istediği olmuş olur öte yandan bu aktiviteler çocuğun psikososyal ve psikomotor gelişimi için de çok faydalı olacaktır kanısındayım.
30 YorumlaKayınvalidene açıkca problemini açmalısın annecim ben ayşeyi diğer kızımdan ayırt etmiyorum diyerek rahatlatmalısın. Belki üvey anneye bi ön yargısı vardır bunun sebebini öğrenmelisin, belki de üvey anne elinde büyüdü pekte iyi biri değildi bilemeyiz bunlar yoksa eğer sizinle ilgili bi problemi var kesin tatlı dille sormaya ilgili olmaya çalışın inşallah çok daha iyi olursunuz 🙏🏻
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle sizi canı gönülden tebrik ederim, Eşini seven kadın onun çocuklarına kızım diyorsa Annelik duygusu vardır. Bir kez daha tebrik ederim.
Bu durumu eşiniz ile konuşun, Annesi ile konuşsun bu durumu. Toruna bakma konusunda büyükanne ve buyukbabaların girmesi güzel birşey fakat kızın babasini da dikkate almak lazim. Velayet konusunu bilmiyorum ama onun da annesi var o kadına da kızını göstermemek doğru olmaz. Umarım herşey güzel gider.10 YorumlaEşine bahsetme derim, adam üç degerlisinin arasında kalmasın, Anne , evlat , eş üçgeni, zamanla yoluna girecektir , kayınvalidene de hak ver, tamamen duygusalca torununu koruma iç güdüsü , biraz zaman ver , sana güvendiği zaman farklı olur , birazda senin elinde ;) cici gelin ol sen (kolay olmasa da)
00 Yorumla
+1 yılZaman içerisinde peyder pey aşılacak şeylerdir bunlar. Nihayetinde o daha bir çocuk. Ama büyüdüğünde sizin onun üzerinizdeki emeğinizin farkına varacaktır. O zaman kayınvalide bandosundaki borozanlar bir işe yaramayacak. Üzmeyin kendinizi. sabırlı olun.
00 Yorumla
+1 yılBunun bir çok sebebi olabilir çocukla arani bozup oğluna çocuğa kötü davranıyor ayrıl diyebilir çocuğu kiskaniyor olabilir aklınca çocuğa zarar gelmesine engel oluyor olabilir sırf seni üzmek için yapıyor olabilir önce eşinle konuşmayı dene kesinlikle ama kesinlikle burda eşine çok büyük görevler düşüyor seni seviyorsa anlayacak ve destek sağlayacaktır ama sebep ne olursa olsun kaynananın psikolojik problemleri var bu kesin
00 Yorumla
+1 yıl
hintlimintli'nin ağzına sağlık. Güzel demiş. Olurda değişmez ise yâda ayrı eve çıktığınızda uzaktan kumanda devreye girerse bu konuda kayınvalide ni anlama, sorunların tespiti ve çözülmesi konusunda alternatif egitici, yönlendirici kaynaklardan yararlanmak isteyebilirsin belki00 YorumlaZaman herseyin ilacıdır illaki seninde iyi oldugunu anlayacak o bahane buluyosa sende bul atiyorum psrka goturecekdin hsyir mi dedi ihtiysclarini da alacagim falan de jydur bisey ama bu da bi yere kadar bi cozum olur sonrasi icin bisey dusunmen lazim
00 YorumlaAşağıdaki görüşleri okudum zaten taşınacakmışsınız eşinde sana güveniyor anlaşılan takma bence bu konuyu bu arada eşinizin kızını kendi kızınız gibi görmeniz çok hoşuma gitti. İnşallah hep böyle anlaşırsınız
31 Yorumla
Soran+1 yıl🥰🥰🥰
+1 yılHalbuki bu durumdan memnun olması gerekir, bu kadın oğlunu da kıskanıyordur.
Çocuğun anannesi bunu yapsa anlarım da, babanne niye bunu yapar ki?
Sen çocuğa sevgini vermekten vazgeçme, kayınvalidenin yaptıklarını da görmezden gel20 Yorumla
+1 yılBurada çocuğun kiminle vakit geçirmek istemesi önemli ve anlaşmanız çok değerli. Kayınvalideniz kıskanıyor istemiyor olabilir bir şekilde bınu eşiniz ve kayınvalidenizle konuşmanız halletmeniz gerek zira arada yıpranan çocuk olur ve bunu istemwyiz.
02 Yorumla
Soran+1 yılCocukta benimle vakit gecirmekten memnun
- +1 yıl
Eşinizle konuşmalısınız ama şikayet ederek değilde sebebi sence ne olabilir annenin bu davranışı diye konuşabilirsin zaten çocuk seni seviyorsa problem yok sizin anlaşmanız daha önemli ama çocuğada baskı uygulamayın illa benim tarafımda ol ya da beni swviyorsun niye babaannene gidiyorsunda demeyin çok hassas bir konu duruşunuz önemli
Gizli Üye(25-29)+1 yılBelkide senin rahatsız ettiğni düşünüyordur ya da yanlış bişey demesinden korkuyordur. Dizilerde filmlerde hep kötü gösterildiği için korkuyordur. Sevdiğni samimi bi şekilde göstermeye çalış. İnşallah yakın zamanda düzelir bu durumlar ve mutlu huzurlu olursunuz
00 Yorumla
+1 yılEvin içinde huzur yok hep tatsızlık çıkar kaynananla insan ayrı olunca huzur mutluluk daha çok oluyor kocani ileride doldurur başına salar kaynanan keşke ayrı eve ciksaniz daha iyi yoksa huzur mutluluk zor kaynananla hep istediği gibi neyse o olur der sana kaynanan🤷 ev içinde idim çok şükür iki senem oldu evim ayri çok mutluyum eşimle kızımla eşimide çok seviyorum...
02 Yorumla- +1 yıl
Allah beni günaha sokmasın ister istemez eşin annesine gider her gün gene onu doldurur en mantıklısı kaynanandan uzak bir ev yoksa huzur yok canım 🤷🤷
+1 yılBence cocugun duymayacağı Bi yerde kayınvaliden ve eşini de yanına çekip kaynanana neden böyle yaptığını sor. Cocuga vursan dövsen hadi neyse cocugu korur sakınırsın ama kendi cocugun gibi gördüğün halde senden kaçırmak seni annesi olarak görmek istememesi kayınvalidenin kıskançlığı artı cocugu da dolduruyor aklına kötü düşünceler sokuyor, bence dediğim gibi eşin ve annesini çekip konuşman. Harekete geçmedikçe bu döngü hep devam eder
20 Yorumla
+1 yılBu durumu eşine anlat. Annesi problem yaratıyorsa onun bu sorunu annesiyle halletmesi gerekir ve kendi yuvasına müdahale etmemesini düzgün ve açıkça söylemeli. Ancak ve ancak o söylerse artık kayınvaliden rahat bırakır.
00 Yorumla
+1 yılBenim abim babamın ilk eşinden annem ilk evlendiğinde babaannem’de aralarına giriyormuş ama annem, babam ve abim ayrı bir eve çıkınca rahatlamışlar. Eğer kayınvalidenizle birlikte yaşıyorsanız ayrı eve çıkmanızı tavsiye ederim🥰
00 Yorumla
+1 yılBosver sen iyi ol. Bunun bi sebebi var mı sence? Bn şöyle sezdim. Hani günümüzde bilirsin cici annelere pek iyi bakılmıyor. Çocuğa iyi davranırmı diye. Ama Esinin kizi eninde sonunda görücek kötü biri olmadigini yani yaşı tutunca en azından.
00 Yorumla
+1 yılKayınvaliden daha alışamadığı için güvenemiyorum olabilir gayet normal öz annesi farklı dır onun gözünde sen bence alıştıra alıştıra onun güvenini kazanırsın merak etme acele de etme sabırla bekle aranızdaki sevgiyi görünce her şey daha iyi olucak 😊
00 YorumlaKaynana çocuğu büyütmüşse güvenmiyor ola bilir kendi çocuğu gibi görüyor ya da eski gelinini seviyordu onun amaneti diye sakınıyor
Aynı evde yaşayınca ila problem olur normail bunu başta düşünüp evlenmek lazım00 Yorumla
+1 yılKıskanıyor başka bi açıklaması olamaz hangi kayinvalide torununa üvey annesi iyi baksin davransin istemez genelde üvey anneler kötü olur ama senin niyetin iyi belkide kayınvaliden bunun farkında değil
09 Yorumla
Soran+1 yılBende maalesef anlayamiyorum artik
Soran+1 yılBen kizimi sevdikce o kizimi benden uzaklastirmaya calisiyor
- +1 yıl
3 aydir o evdesin belkide kayınvaliden kötü niyetini sakladiğindan şüphe edip torunu için korkup uzak tutmaya çalişiyordur ya da kıskaniyor bu ikisinden biri başka dA bişey olamaz
Soran+1 yılKiskaniyor bencede
- +1 yıl
Ne güzel yaa üvey kızım demiyorda kızım diyor😍😍
Bence kocana durumu anlatmalisin
Soran+1 yılEsimde biliyor bu konuyu o da farkinda ve bana hak veriyor
Soran+1 yılZaten ayri eve cikalim yavrum hep benim ile olacak
- +1 yıl
Çikin valla başka çaresi yok zaten hem siz hemde kızınız hemde ilerde yeni doğacak çoçuklariniz rahat etsin
Soran+1 yılAynen oyle
+1 yılOna uygun bi dille ilet bence çünkü eşinde biliyomuş hatta eşinle beraber konuş istersen onun annesi sonuçta. Sana karşı kötü bi laf söyleme ihtimali kalkar oğluna bişey diyemez diye düşünüyorum.
023 Yorumla
Soran+1 yılEsimde hemfikir
Soran+1 yılBenimle hemfikir ama yakinda auri eve gececez zaten
- +1 yıl
O zaman bişey yapma bence çocukta yanınızda olcak zaten
Soran+1 yılSuanlik idare ediyorum
- +1 yıl
Hayırlısı olsun kolay gelsin sana umarım halledersin 😊
Soran+1 yılZaten kizimda beni cok seviyor
Soran+1 yılSagol canim
- +1 yıl
Ne güzel seni seviyosa taşındığınızda vakit geçirirsin 😂
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılNe guzel tum gun bizim olacak
- +1 yıl
İyi bakalım 😄
Soran+1 yılPandemiden dolayi yazdiramadik okula bu yuzden ne guzel tum gun dizimin dibinde olacak yavrum
Soran+1 yıl🥰🥰
- +1 yıl
Çok güzel yaa benim böyle aile tablolarına zaafım var 😂 görüyoruz bazı üvey anneler nasıl davranıyo o minicik çocuklara. Bide sen nasıl davranıyosun. Çok tatlısın Allah aranızı açmasın bozmasın mutlu bi şekilde yaşayın inşallah.
Soran+1 yılAmin canim
Soran+1 yılBen o cocuga nasil kotu davranirim ki, o cocuk sevdigim adamin bi parcasi ve herseyden once bi cocuk, bi sabi, bi melek daha , kayinvalidem ne derse desin ben kizimi, yavrumu cok sevdim o da beni cok sevdi
- +1 yıl
Ne güzel düşünüyosunn
Soran+1 yıl:)
Soran+1 yılEsim zaten onu benim nufusuma yazdirmayi dusunuyor
Soran+1 yılYani kimliginde anne ismi olarak
- +1 yıl
Çok güzel 😂
Soran+1 yılDimi
Soran+1 yılYakinda tasinacaz iste
Çocuk & Ebeveyn konusunda 456 cevap paylaştı. Üvey anne olmuş oluon ya kim bilir ne düşünüyor.. Boş ver o baksın etsin o zaman, üzerine düşme önemli değil.. Canını boşa sıkıon sen kendi evliliğine bak.
10 YorumlaEğer ki geçmiş serüveniniz yoksa 3 aylık bir süreç için olması gereken budur, iyi yapıyor. Sen çok iyi birisi olabilirsin belki. Ama sadece belki kısmıdır önemli olan. Olasılığı %50. Bende aynı durumu yaşasam, aynısını yapardım. Problem boyutunda olmazdı ama canımı emanet etmezdim hemen herkese. Doğrudur. Zaman ve gözlem gerekiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşiniz boşandı mi yoksa evli olup sizle mi konuştu öyleyse iğrenç kıza iyi davranın günah kadında belki güvenemiyodur ya da sizi rahat bırakmak istiyordur hemen art niyet aramayın şimdiki gelinlerde herşeyden şeytanlık arıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBen esim ilk tanidigimda ilk esinden coktan bosanmisdi zaten ilk eside turkiyede degilmis simdi
Bence kayınvalidenle bu konuyu konuşmalısın kaygıları olabilir yani üvey anneler biraz kötü davrana bilir ve kayinvaliden de bundan korkuyo olabilir sen çok iyi bir insansin o çocuğu kendi kızın bilmişsin bu durumu kayınvalidene de açıkla eşini olaya katma ama sonra düzgün bir dille ona da anlatırsın bence böyle davranman çok daha sağlıklı olucaktır.
00 YorumlaDüşünce yapın cok güzel ama, belki de çocuğun annesi yerine seni daha çok benimsemesinden korkuyor olabilir. Daha çok yeni oldugun için seninle ilgili bu cekinceleri normal. Kimbilir neler yaşandı senden önce bilemeyiz. Biraz dhaa hoşgörülü ol bu konuda ve fazlada üstleme bence. Çünkü bu konuyu söz konusu edersen daha seni tam kabullenemedikleri için fazla tepki alabilirsin. Biraz rahatla ve herşeyi kafana takma.
00 YorumlaKayınvaliden konusunda eşiniz ile konuşsanız daha iyi olur. Eğer eşiniz de kayınvalidenizin arkasında durursa, dava açmak yeterli olabilir. Çünkü, bir evladı anneye göstermemek büyük bir suçtur.
00 Yorumla
+1 yılBence realist bir şekilde konuşmalısınız. Kimseyi devreye sokmadan, kendin konuşmaya gidersen kendince haklı olsa bile senin onunla alakalı fikirlerinden sonra kendince daha dikkatli olucaktır. Çünkü senin onun hareketlerinden rahatsız olduğunu bildiğinden hem kendi rahatsız olucak, hemde seni rahatsız etmemek için bir uğraşa girecektir. (İnsan psikolojisi böyledir tabi kayınvalideniz düşündüğümden daha kötü bir kadın değilse)
00 Yorumla
+1 yılYani ben üvey annemle vakit geçirmek ister miydim bilmiyorum bana nasıl davranacağını bilmediğim için belki benim kalbimi kırıcak şeyler söyler ya da beni korkutur çünkü bende o durumdayım babamla o yüzden görüşmüyorum huyunu bilmediğim için korkuyorum gitmek istemiyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Olsun ben çok düşünün biriyim hep kafa takarım
- +1 yıl
Bana göre hayla 15 yaşındayım
+1 yılKayınvaldeniz size güvenmiyor olabilir veya çocugun sizi sevmesini kıskanıyor en kötü çocugu size karşıda doldura bilir
019 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
- +1 yıl
Bunların farkındadır inşallah eşiniz
Soran+1 yılO da farkinda zaten bana hak ta veriyor
- +1 yıl
Öyle olması çok güzel insanlar neden bunları yaparki anlamıyorum ne güzel sevinmeli ki ne güzel oğlum mutlu torunuma bakan bi insan var Allah razı olsun demek varken bu kadar adileşmek niye
Soran+1 yılOhala da şikayet ediyor
- +1 yıl
Anlamadım
Soran+1 yılDediginiz gibi kayinvalidem mutlu olmasi gerekir iken hala da benim ile. ilgili sikayeti var
- +1 yıl
Allah a havale edin gitsin
Soran+1 yılAynen
Soran+1 yılZaten yakinda ayri eve gecicez
- +1 yıl
Önüne yemeyini koymayacaksınız her fırsatta azarlasanız kıymetli olursunuz öyle yaratıklara
- +1 yıl
Ayrı eve geçince rahat edersiniz inşallah eşinizle ve kızınızla kara çalı gibi çıkmazda aradan inşallah
Soran+1 yılHaklisiniz valla
- +1 yıl
Bende de var aynısı annem eğerki bi fırsat bulsa eşimi bi kaşık suda boğar suçu ne eşimin hiç bir şey anne anne diye saygıda hörmette kusur etmez ama gelde anneme anlat
Soran+1 yılBu kaynanalar hep mi boyle ya
- +1 yıl
Valla bilmiyorum ama benim annem öyle eşimle yarış içerisinde eşim ne alırsa annemde aynısını istiyor. Biz kaçarak evlendik anneme kalsa düğün bile yaptırmıycaktı kaçmış düğüne ne gerek varmış altın bilezik takılmazmış kaçmış eşyaya gerek yokmuş kaçmış offff offff
Soran+1 yılZor tabi
- +1 yıl
Aynen valla Allah yardımcımız olsun
Soran+1 yılAmin
+1 yılGeberip gidecen bunak de, bırak benle kalsın, bana alışsın, beni sevsin de... Fesat katacak araya yuva bozacak...
06 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten esimin kizini cok seviyorum, o da beni seviyor, ama o surekli aramizi bozmaya calisiyor, cocugu benden sogutacak
- +1 yıl
Uygun bir dille söyle ve sen olmazsan (ölüm var de) onu koruyup kollamak bana kalsın, sevgiden mahrum büyümemesi için benden soğutma de...
Soran+1 yılDiyecem
Soran+1 yılHaklisin
Soran+1 yılKizin babasindan ve benden baska kimsesi yok cunku
+1 yılSenin ben ta diye başlayan bi küfürle çocuğu al ve git çocuk babasınin üstüne sonuçta kayın validenin değil. Ona bok yemek düşer.
00 YorumlaHayırdır kayinvalide sana noluyor de o benim de kizim de
07 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum o senin degil sen mi dogurdun diyor
Soran+1 yılAnlasa istw
Soran+1 yılEsim diyor ki az sabret yakinda tasinacaz zaten
Soran+1 yılEvet o konuda cok sansliyim
Kızım demen o kadar güzel ki🙏🏼 ama ben yerinde olsam ve eşimde benimle aynı şeyleri düşünüyorsa pat pat herşeyi saygı çerçevesinde söylerim herkes birazda haddini bilmeli🙋🏽♀️
50 YorumlaBiraz hoş gör erken daha güvenmek isteywbilir torununu korumak istemesi
04 Yorumla
Soran+1 yılIyide cocukta beni seviyor
Soran+1 yılOlabilir
+1 yılKayın olan şeyler kör olsun. Aileler ilişkinin kamburudur..
10 YorumlaBiraz zaman geçsin tavrı değişmezse onunla açık açık konuş Yeni gelin olduğun için tereddüt ediyor olabilir dede ve neneler torunlara düşkün olur bilirsin normaldir
40 Yorumladaha taze gelinsin. bi güven sorunu var herhalde. zarar vermenden korkuyor olabilir.
00 YorumlaBoşver takma
Ileri de kendi çocuğunu doğurur.
Kendi çocuğunla ilgilenirsin00 YorumlaEşinle paylaş
Sakın kızdan soğuma
Zaman içinde sana daha da yakınlaşacaktır ve kaynanan aradan çıkmak zorunda kalacaktır00 YorumlaSen bu durumu neden eşine anlatıp onu bu durumdan haberdar etmiyorsun
00 Yorumla
+1 yılBu kadar mı sessizsin ya ne demek hayır diyor kocana anlat madem
00 Yorumla
+1 yılBence olayı eşine anlatmalısın. Eşin ona göre annesi ile konuşur
00 YorumlaKendi kızın gibi görüp ilgilendiğin ve yaklaştığın için tebrik ediyorum seni öncelikle. Sen doğru olanı yapıyorsun. Eşinle bu durumu konuşabilirsin veya direk kayınvalidenle güzel bir şekilde bu konuyu konuşup halledebilirsiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yıl🥰🥰🥰
Açıkça konul neden uzaklaştırmaya çalışıyorsun? Bir kaygın varsa söyle de
00 YorumlaYapısı öyledir. Seni, oğlunu, torununu düşündüğün den değil böyle bir insan olduğu için yapıyordur.
00 YorumlaEşinde senle hem fikirse konuşsun annesiyle bitsin olay
00 YorumlaO zaman Bi sal bence ama eşine onu sevdiğin tam hissettir kaynana doluşuna gelmesin
00 Yorumla
+1 yıleşine söyle ayrı eve uzak bi yere taşının ya da seni altıma alırsam cenazen çıkar de
00 YorumlaKocana sor ve senmi böyle olsun istiyorsun de.
Yo hayır derse anasına gerekeni söylesin00 YorumlaSana guvenmesini sagla. Bunu acikca soyleyebilirsin bnce. Esinde yardimci olursa anlar heralde.
01 Yorumla
Soran+1 yılEsimde benimpe hemfikir zaten
+1 yılO kaynanayı sepetle huzur evine... Bu yaşlı insanlardan nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmiyorum
00 Yorumla3 aylık bir ilişki karar verip evlenmişsin iz Allah mutlu mesut etsin. herşeyi istediğiniz gibi yapamazsınız. Belkide bu sizin sinavinizdir. Sabredin bir süre.
00 YorumlaBöylelerini ipe dizmek lazım sizin onunla ilgilenmenizi üstüne düşmenizi kıskanıyordur ben siin yerinizde olsam inadına o öyle yaptıkça daha fazla üstüne düşer en sonunda laf söylerdim çünkü ne kadar sizi baskılarsa o kadar istediğini yaptırır..
00 Yorumla
+1 yılBence bunu esinle paylas. Ve esinin kizinla olan iletisimini takdir ettim. O kiz cok kucuk. Anne sicakligini buldugunda seninle bagi olur. Bu tür evlilik ancak böyle saglam temeli olur. Esiniz cok sansli
00 Yorumla- Devamını Gör (66)
Devamını Gör(111)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kayınvalidem eşimin kızını benden hep uzaklaştırıyor. Ne yapmam lazım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler