Merhaba. ☺️ Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için yapılan süslü püslü partiler hakkında ne düşünüyorsunuz?Cinsiyeti duyurmak için bu tarz partiler gerekli midir? 👶
Çok saçma ve gereksiz buluyorum. Tamamen özentilik olarak değerlendiriyorum. Görmememişin çocuğu olmuş tutmuş koparmış 🙈 Yani sorsan herkes geçinemiyor, hayat şartları kötü bilmem ne ama herkes bir birbiriyle yarış içinde. Aşırı ters bana böyle şeyler. Ben zaten gösteriş sevmem, sade ve minimal bir hayat tarzı benimsemiş bir kadınım. Böyle partiler hiç yapmadım, yapmam da. Bu çöpe gidecek balonlara süslere, bir defa giyilecek bu dünya pahalısı kıyafetlere vereceğim parayı gider çocuğuma bir banka hesabı açar oraya yatırırım 🤷♀️
Bebeğinin cinsiyetini diğer insanlarla paylaşmak için bu tür organizasyonlar düzenleyen ve eğlenen insanları yargılamamakla birlikte cinsiyet ayrımcılığının yaygınlaştığı ve tehlikeli sonuçlara sebep olduğu bu dönemde doğmamış bir bebeğin cinsiyeti üzerinden bu tür eğlenceler düzenlenmesinin mantıksız olduğunu düşünüyorum.
Bu tür organizasyonlar düzenleyen insanların da ne yazık ki sadece sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak gösteriş amaçlı böyle partilere başvurduğu görüşündeyim. Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez, saygı duymamız gerekir tabii ki ama ben böyle organizasyonları abartılı buluyorum ve tercih etmiyorum.
"Erkek ya da kız, fark etmez" düşüncesinde biri olarak bebeğin cinsiyetinin önceden öğrenilmesi ve bunun coşkulu bir şekilde paylaşılmasının gereksiz olduğu görüşündeyim.
Ailenin bütçesi varsa yapılır tabi çok güzel bir parti çok hoşuma gidiyor benim 🥰 Tabi eski nesiller bizim zamanimizda yoktu şu da yoktu çok gereksiz flan diyor ama şu an var yani imkanda var.. İnsan sevdikleri ile bu anı paylaşmak o anı olumsuzlestirmek ve ileride cocouguna anı bırakmak isteyebilir ben ileride yapar mıyım bilmem ama yapanları desteklerim giderim yani 🥰
sonradan uydurulmuş türk kültürüne uymayan batı özentiliği bir etkinlik daha dünyaya gelmemiş bir bebek için eğlenmek sevinmek umut bağlamak eğer bebek dünyaya gelmezse kaybedilirse Aile için çok ciddi psikolojik sorunlar doğurur. böyle eğlenceler bebek dünyaya geldiğinde yapılmalıdır o zaman daha uygun ve yerinde olur. bu benim fikrimdir başkasının fikri beni ilgilendirmez. eleştirmek için yorum yazıp adamın asabini bozmayın.
Saçma sapan ve lüzumsuz buluyorum. Bu tarz olaylar bana göre çok özenti ve sırf gösteriş amaçlı yapılan şeyler. Oldu olacak çocuğu yaptıkları gece de temel atma partisi versinler yani.. Keyifli günler.
Özenti ve görgüsüzlük , fuzuli masraf. Madem doğmamış cocuk için birsey yapacaksan temaya bağış yap dikili ağacı olsun , losev ve smalı çocuklara bağış yap tedavilerine yardımcı ol. Köy okullarına kitap ya da kıyafet bağışla, muhtaçlara yemek ver , hayvan barınaklarına mama bağış yap ne bileyim işte mutlu olmak istiyorsan bunları yap içindeki maneviyat huzur dolsun.
Ben mozaık pasta ve lımonlu kek yaptım. Fon kaetonlarından harflerle hosgeldınız yazdım. Oaram hıc gıtmedı ve bır balona peceteyı mavıye boyayıp koydum. Yanı masrafsız ve gonlumuzce oldu. Şatapatlı goze sokmaya gerek yok..
Sen suistimal edilmeye meyilliysen öpecek olan bulunur. Rahmetli anneannemin söylediği bir sözü hatırladım birden. "Osuruklu göte çavdar ekmeği bahane"
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O kadar saçma ve gereksiz ki. Boşuna masraf israf. Sanki eskiden bunlar vardı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sırf sosyal medyaya atmak için yapılmıyorsa bişey bilmem
Yapmak isteyen yapabilir buna karışamam insanlar belki böyle bir parti yapınca mutlu oluyordur yapmak isteyen yapsın yapmak istemeyen yapmasın beni ilgilendirmez