Benim boyum kısa 163-164’üm sevdiğim adam 166-167 . Benim çok istediğim hayalim ileride bi çocuğum bebeğim olması ama kısa boylu olacak ve ileride kompleks yapacak diye korkuyorum, depresif bir çocuğum olmasın. İkimiz de çok zengin değiliz çok iyi besleyip spor da yaptıramayız. Sizce kısa boylu insanların çocuk yapmaya hakkı ypk mu 🥺😢?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Saçmalıyorsun... anne ve baba kısa diye çocukta kısa olacak diye bir şey yok. Annem 1.60 kadar fazlası değil. Babam 1.68. ablam ise 1.70-1 boyunda ben 1.78 boyundayım boyum uzamaya devam ediyor 1.83-4 aralığında bir boyum olacak %99. Halam, annemden de kısa. Eniştem 170 falan, kız kuzenim 173-4, erkek kuzenim ise 1.87-8 boylarında. Babamın teyzesi ve eniştesi kısa teyzem 1.50 falandır. Eniştem max 1.60 oğullarının biri 166-7 falandır diğeri 171-2 falandır. Uzun olanın eşi de, sormuştum, yanılmıyorsam 1.64tü. Büyük oğlu hesaplamalarıma göre (%95 tutacak) en az 1.95 olacak. Küçükten tam emin değilim (yaşı küçük çünkü) ama o da abisinden geri kalmayacak. Bunlar sadece en yakın akrabalarım da gördüğüm sadece. Ayrıca çocuk kısa olacak diye, çocuk istememek büyük saçmalık
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTabi ki genler de önemli ama 195 erkekle de evlensen senin genlerini alırsa çocuk yine kısa olacak. Mesela benim babam 190 boyunda, annem 160, ben de 175 boyundayım. Aynı şekilde babası 170 olan birçok arkadaşımın da boyu 180+ üstünde. Pazardan patates almıyorsun sonuçta bu işlerin garantisi yok. Önemli olan çocuğunu düzgün yetiştirecek iyi bir baba olması. Asıl kötü ebeveyne sahip olursa çocuk depresyona girer ve ömür boyu bu durumdan etkilenir. Boy takıntısı ergenlikten sonra geçer.
00 Yorumla
+1 yılBoyun gayet iyi,. evlilik düşündüğün kişininki de normal.
Boy anne babayla ırsi olmaz. Çocuğun hızlı boy atmasi 13/16 yaş aralarında olur. O zamanlarda hareketli olması , birazda ayıp şeylerden kaçınması kemik gelişimi boy uzaması için çok etkindir00 Yorumla
+1 yılBu soy dediğin şeyin psikolojik etkisi var mesela evin en büyüğü diğerlerinden kısa en küçüğü diğerlerinden uzun olur genelinde dert sıkıntı vermeyin çocuğa beslenmesi zengin olmasa da olur düzenli vitaminli elma armut düzenli yese ayda bir tavuk ya da balık illa et diye bişiy yok hangimizin boyu 164lerde ben 1 59um şikayetim yok ülke standartlarımız kadın boyu 159 erkek 165 zaten sen dert etmezsen Allah'ın vereceği veli nimeti o da dert etmez
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
63Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu nasıl bir mantık gadası
00 Yorumla Çok yanlış bir düşünce içindesiniz. Bizim şeklimizi şemalimizi cinsiyetimizi yüce Allah belirler. Bize düşen bu vücudu emaneti korumaktır. Ben doktor değilim sadece örnek tavsiye vereceğim. Bir yerde okumuştum Torik diye bir balık var çocuk gelişiminde özelliklere boy uzaması ile alakalı çok faydalı.
En büyük tavsiyem size çocukların erken yatmaları, kesinlikle odada gece lambası bulundurulmamalıdır. Perdeler tam kapalı ve karanlık bir ortamda uyumaları gerekmektedir. Büyüme hormonları ışıkta çalışmaz. Çalışmada istenilen düzeye gelmez. Bu günümüzün en başta ki sorunudur. Mantarları düşünün. Sabaha kadar nasıl büyüdüklerini düşünü. Ömrü kısadır ama çabuk büyür. İnsanların ömrü uzundur ama yavaş uzarlar. O yüzden uyuma ortamı çok önemlidir. Bunlar bilimsel sır. Bunları yeterlidir.00 Yorumla
+1 yılNe saçma bi düşünce bu ya. Çok iyi besleyip spor yaptıramayız ne? Spor paralı olmak ve hoca eşliğinde olmak zorunda değil. Parklarda aletler var, her semtte halı saha var, internette eğitim videoları var bu 1.
Çok iyi besleyemeyizden kastın gerçek anlamda bir çocuğun ihtiyacı olan temel gıdaları vermeyecek düzeyde olmaksa çocuk yapmayın zaten. Derdiniz geçiminiz ve kendi mutluluğunuz olsun çocuk yapmanız şart değil bu da 2.10 Yorumla
+1 yılkısa ya da uzun...
7 göbekten gen alan canlı için tamamen olay belirsiz bir şey. Kısaysa ne olmuş? Naim Süleymanoğlu da kısa, Sabri Sarıoğlu da Simge Sağın da...
Ama haklısın siz çocuk yapmayın canım ebeveynlerinin bedelini ödemesin çocuk00 YorumlaKısa boy sendromunu aştıktan sonra, çocuk dünyaya getirmeni tavsiye ederim. Yanlış düşüncelerini çocuğa asilayip, ozguvensiz biri olarak yetistirmeni istemem.
50 Yorumla
+1 yılBana kalırdı IQ seviyesi olması gerekenin çok altında olanların çocuk yapmaya hakkı olmamalı.
71 Yorumla- +1 yıl
Bana kalırsa*
+1 yılGen dağılımı sadece anne ve baba ile değil ailedeki diğer üyelerle de gerçekleşen bir şey. Ama çocuğun beslenmesini yeterince üstlenmeyecekseniz bence de yapmasanız daha iyi çocuk.
21 Yorumla
Soran+1 yılYaparım da. Hep et protein falan yediremem. Haftada bir kez falan yer et
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır, azıcık gelişim adına bilgi edinmeye bakın. Özgüven yapın birazda. Çocuğunuzu da özgüvenli yetiştirirseniz kime ne?
Elinde olmayan şeylere kafa yorarak daha güzel şeyleri kaçırdığınızın farkında bile değilsiniz. Ondan dolayı çocuğunuzu da (olursa inşaallah) böyle yetiştirin. Bunlar hep el ne der, felan filan meselesi.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoyu geçtim. Durumumuz yok diyorsun güzel bir gelecek sunamayacaksın. Neden durumunu düzeltip sonra buna niyetlenmiyorsun ki?
Buna takılmayıp kişisel boy kompleksine takılıyorsun inanılmaz sığ bir insansın üzgünüm.
Şaka gibisin.
Bak ben 28 yaşındayım. Ama şu ana kadar çocuk yapmadım. Ve gelirim birçok aileye göre daha iyi. Bil bakalım neden?02 Yorumla- +1 yıl
Neden? Yani maddi durumun da iyiymiş? Merak ettim sadece🙂
Cevap sahibi+1 yılMaddi ve manevi versiyonumun en iyisine ulaşmadan çocuk sahibi olmak istemiyorum. Bir can yetirştiriyorsun, oluşturduğun her yanlış etki, onun ve çevresinin tüm hayatını etkiliyor.
Etraf zaten düşüncesizce yetiştirilen şımarık veletlerle dolu. Belki de hiç yapmam.
Aklı çalışan durumu çok iyi insanlara dikkat edin, Max 1 çocuk yaparlar. Hatrı sayılır bir bölümünün hiç çocuğu yoktur. Boşa değil bu.
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle birsey var zaten sen o cocugu özgüvenli, sevgi dolu , kendisini seven biri olarak yetiştirirsen onda o duygular mevcut olmaz. Yahut o düşünceler mevcut olmaz. Benimde boyum 1.65 memnunum kendimden önemli olan böyle şeylerde boy falan değil insanlıkdır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenetik etkilide bazen beklendigi gibi olmuyor. Dedemle babannem kisalar. Hemde baya. Ama babam dahil ogullari uzunlar. Babam 190 annem 160 ben 165 im. Babam uzun olmasina ragmen cok cekmemisim ona. Ama kiz kardesim benden uzun 176 boyunda. Degisiyor yani. Illa kisa olacak diye bir sey yok.
00 YorumlaBu ne kadar saçma bir sorudur yaa spor yaptırsanız bile aile genlerinin dışında Max 5 cm uzayabilir aşırı derecede uzamaz. Ayrıca çocuğun depresif ve asi olması tamamen yetiştirme tarzından kaynaklı olan bir durum. İnsanların dış görünüşe bu kadar tapmasını anlayamıyorum Allah vergisi denen birşey var.
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılGenetik hastalıkları olanlar ya çocuk yapmamalılar ya da önceden tüp bebeğe başvurarak genlerindeki hastalıkları çıkarttırıp yapay yolla çocuk sahibi olmalılar.
Bunlara ek bir de maddi durumu olmayanlar bir zahmet çocuk yapmasınlar. Bakamıyorlar sonra da ülke neden bu halde diyorlar.00 Yorumla Boyun kısa değil standart
1.50cm ile 1.60cm aralığı kısa sayılır.
Spor yapmak için paraya ihtiyaç yoktur
Belediye'nin ücretsiz spor kompleksleri var, ileri de oraya gidebilir. basketbol oynayabilir.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılBu ne saçma soru böyle. Ayrıca çocuklar her zaman anne babayı geçer boyda. Ki senin boyun kısa değil normal, adamın kısa ama bu sorun edecek birşey değil. Ayrıca kısa olsa ne olur, insan olsun yeter. Malûm günümüzde bulunmayan şey bu...
00 Yorumla
+1 yılDüşğncen çok saçma ve afedersin duygu sömürüsü yapmıssın her birey çocuk sahibş olmaya hakkı var din dil ırk boy kilo fark etmiyor bunu anlayın artık herşeyi bu sebeplere bağlamayın
10 Yorumla
+1 yılTabii ki var saçmalamayın🤕 Hem kısa boylular da çok sevimli duruyor🤠
40 YorumlaMinyon tipliler çok tatlılar bir çocuğa yetiştirebilicek en güzel şey ahlakın saklandığı yerde büyütmek sevgiyle yetiştirmek hanımefendi hiçbir çocuk Annesinden babasından hiçbirşey beklemez sadece onu sevmeni ve saçını okşamanı seni kokunu almak ister anne kokusu çok güzeldir aile duygusunu bilmiyorum belki seni anlamıyorumdur beni hiç ailem sevmedi ben kin nefretle büyüdüm sevmeyi sevilmeyi bilmiyorum kendimi yetiştirdim ama dediğim gibi hanımefendi (:
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var acaba? Ha çok takıyorsan kendine uzun eş seçeceksin yani genler sizin elinizde onun dışında illa kısa olacak diye bi şey yok kaldı ki parayla spor yaptırmak boy uzatmaz zaten
00 Yorumla
+1 yılBenim boyum da kısa eşim benden biraz uzun ama çocuklarımız uzun bu şekilde kafaya takman doğru değil. Bu düşünce yüzünden çocuk yapmakta saçma olur kusura bakma
00 Yorumla
+1 yılBoyun çok az bir kısmı anneye babaya bakar büyük kısmı uyku yeme ve spor dur en kötü DNA da çocuk iyi bir sekilde büyütülürse 1.80 ola bilir kız çocuğunda ise zaten pek önemli değil.
00 Yorumla
+1 yılNe alakasi var yahu? Kısa olsa ne olacak? Ayrıca yüzmeye gider basket oynar. Bol kalsiyum verirsin gelişme caginda. Akrabalarda kısa adamlarin dev ogullari var.
00 YorumlaAnnemin boyu 1.58 Babamın boyu 1.65 benim boyum 1.80 Abimin boyu 1.84
Çocuk Anne ve Babadan gen alıyor tâbi ama illaki boyu kısa olacak diye de bir kaide yok.00 Yorumla
+1 yılBugün siz nasıl kendinizden memnunsaniz o da ileride bunu görüp deneyimleyerek alışır hani takılacak bişey değil ya bu 💚
10 Yorumla
+1 yılKendi kompleksini nasıl kısa boylu insanların çocuk yapmaya hakkı yok mu demeye bağladın hayret bir şey
10 YorumlaKisa boylularin degil akli kisa olanlarin yok bence
20 Yorumla
+1 yılBu NASIL bir sorudur ya ne alaka bence sen evet cocuk yapma bu düşüncelere sahip bir insansan çocuk için zor olur.
00 Yorumla
+1 yılAskoo? Niye kendini kucumsuyorsun bu soru cidden cok kirici..
09 Yorumla- +1 yıl
Asil sen niye uredin bu cok kırıcı.. hatali sperm.. bu bizi uzer
- +1 yıl
@JackGreal aga kim gtnu kaldiriyor anlamiyorum cidden dsjfk
Soran+1 yıl@JackGreal senden kim çocuk ister şu tipine bi bak allah aşkına hayal dünysından çık
- +1 yıl
Standart bi tip
Soran+1 yıl@JackGreal sen önce saç ektir mk keli
Soran+1 yıl@JackGreal hahahah bir de çirkin dedik diye fotoğrafını değiştirmiş. Çok komplekslisin be
- +1 yıl
Soran gul gec ruh hastasi çünkü:Ddd
- +1 yıl
@JackGreal senin icin endiseleniyorum:( ii degilsin jack
- +1 yıl
Jack sakin ol
Böyle dusuncelere zaman ayırmamalısın istedigin gibi bir hayat yasama luksu varken neden boy kg guc vs bu kadar onemseniyor
00 YorumlaHerkes uzun olacak diye bir kaide yok. Neden olmasın, takılmayın bunlara. Benim de annem 1.61 babam 1.63 ama ben 1.80 boya sahibim.
00 Yorumla
+1 yılKuracağın en uç hayal evli mutlu çocuklu mu? - Da Poet
Cocuk yapmayı hayal olarak görmek tuhaf00 Yorumla
+1 yılNe alaka ya. Herkes 180 olacak diye bi kaide mi var. ? Hicte depresif bi cocuk olmaz. Sen bu düşüncelerle büyütmezsen tabi.
00 Yorumla
+1 yılKısa boylu insanların yaşamaya hakkı yok mu sorusu ile eşdeğer bir soru..
04 Yorumla
Soran+1 yılBen zamanında çok kompleks yaptım. O da yapar depresif olur diye korkuyorum zengin de değiliz ayrıca
- +1 yıl
Fiziğin çok hoş yaaa boy kilon kaç
Soran+1 yılKız olsa çok sıkıntı değil de Bu sitede hep görüyorum 1.80’den aşağı erkek mi olur onlar erkek değildir allahın hobbitleri falan. Çocuğumun böyle muamele görmesindem korkuyorum erkek olursa boyu en faxla 175 olur
Soran+1 yıl@Nxjsxhxisoah kız olursa da 165 olur bu da az ama kadınlarda boy o kadar önemli değil eğer çocuğum olursa inşallah kız olur
Sacmalamayin a. k anne babasi kida olup 2 metre olan bile var
10 Yorumla
+1 yılHamuru küçük mayalanır herkesin çocuğu uzun boylu olacak diye bir şey yok.
10 YorumlaNe saçma sapan bir soru kavakta da boy var bu kadar kafaya takmayın şu boy meselesini ya
10 YorumlaSen kisa degilsin ama sevgilin cok kisa baskasini bul cok kafaya takiyosan
00 YorumlaBelki sülalelerinizde uzun olan birileri vardır onlara çekerler...
00 YorumlaBelki çekini genleriniz denkleşecek çocuk uzun boylu olacak
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAh ve canım hiç alakası yok. Annem 160 babam 163 falan. Ben 175 , kardeşim 177.
Sonraki nesil öncekinden yapılı olur her şekilde. Tek derdim bu olsun00 Yorumla
+1 yılSacmalama tabikii yapabilrisin buma kimse karismaaz
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılNe ilgisi var. Dünya basketbolunun en başarılı spor adamı Obradovic de kısa boyluydu. Onun erişebildiği başarıyı elde edebilen biri yok.
00 Yorumla kolu bacagı kör sakat ınsanlar var haline sukretmelisin bence. cok cocuksu bır takıntı
00 YorumlaBirsey olmaz ya.. Boy sadece genetik faktörlere bagli değil
00 Yorumla
+1 yılbenim babamın boyu 175 falan annem de 158 ben 183 abim 184. veren Allah vermeyen de Allah.
00 Yorumla
+1 yılSizde de uzun olma ihtimali var bunun şizle alakası yok
00 Yorumla
+1 yılTövbe yarabbi sorulara bak bu gozler daha neler gorecek
00 Yorumla
+1 yılne alaka böyle saçmalık mi olur boyu kısa olan ölsün mü
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var ya
Benim babam 1.70 annem 1.57 boyunda
Ablam 1.60 boyunda eşi 1.68 boyunda00 Yorumla
+1 yılSpora gönderebilirsin ilkaki paralı olmasına gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok artık! 😃
Sizin boyunuz ülke standartlarına göre kısa değil, sevgiliniz de kısa değil ama çok uzun da değil. Düşünceniz çok mantıksız geldi bana doğrusu bir o kadar da komik.00 YorumlaSaçmalama ne alakası var biz annemiz babamizdan uzunduk şimdi 15 yasindaki yigenim benden uzun
00 Yorumla
+1 yılSpor ve sağlıklı beslenme ile boyunu uzatmasına destek olabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka benm annemde babamda uzun ama ben 1.65 o zmn benmde uzun olmam gerekiyordu o mantıkla bakarsan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl164 kısa değil orta boy eşinizde kısa değil gayet güzel bir boyda. Hiç öyle düşünmeyin hakkınız var tabikide.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKisa olsun yahu. iyi bir insan olsun. vatana millete hayri dokunsun.. bu sekil de dusunmen cok yanlış.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe biçim soru ya yumurta ve sperm varsa yapabilirsiniz tabi bi de soru olarak soruyonuz 😂😂
10 Yorumla
+1 yılNe güzel saçmalamışsın. Lise 2 yıllarında nesquik bağımlılığı vardı bende. Aksam karnımı bile onla doyuruyordum. Nasıl uzadığımı bilemedim. Uzun olmasını istiyosan biraz biseyler yapmak lazım
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılO işler öyle olmayabilir. Benim kuzenim var anne babası senin dediğin boylarda ama kendi 180 falan.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem 152 babam 170.. ben 174 abi 185.. abla 155 . Bu kısa olcak anlamına gelmez ki
00 Yorumla- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt