Kardeşim arkadaş edinemiyor, dışlanıyor ne yapmalıyım?

İyi geceler herkese. Biraz uzun olabilir ama yardım edebilecek birisi olursa çok iyi olur. Ne yapacağımı bilemiyorum. Erkek kardeşim 13 yaşında. İlkokuldan beri sınıfta hep dışlanır. Ortaokulda da öyle.. Güçsüz gördükleri için ezmeye çalışıyorlar. Çok az arkadaşı oluyor. Selamlık arkadaşlar.. Arkadaşı olduğunda da nasıl davranacağını bilmiyor. Çok bunaltıyor karşısındakini. Bugün telefonunu aldım bakmak için. Arkadaşına 400'den fazla mesaj göndermiş. Arkadaşının yazdığı cevap da 2 cümle. Konuştuğu arkadaşları kardeşimi aşağılıyor ve buna göz yumuyor. Daha da sırnaşıyor. Arkadaşlarına canımlı aşkımlı konuşuyor. Mailine falan baktım. Flört uygulamalarından e-posta onay maili gelmiş, yok artık dedim. Başına bela alacak diye korkuyorum. Özgüvensiz birisi evet ama aptal da değil. Tarihe aşırı meraklı, okumayı seviyor, çok soru sorar, çok konuşur.. Ne kadar terslesek de 1 saat sonra yüzüne gül, geri aynı soruyu sorar. Bazen kavga ediyoruz. Kızıyorum, yapmamam gerek ama kırıcı sözler söyleyebiliyorum. 5 dk sonra yüzüne gülsem bir şey olmamış gibi konuşmaya devam ediyor. Hiç darılmıyor, benimle böyle konuşamazsın demiyor. Kısaca bu kadar. Yol gösteren olursa çok mutlu olurum. Teşekkürler okuduğunuz için.
Kardeşim arkadaş edinemiyor, dışlanıyor ne yapmalıyım?