Kızlar bir arkadaşımla bu konu üzerine bir tartışma yaşadık. Bir bayan bebeğine 4 aylıkken doktor tavsiyesi ile muz sebze suyu vereceğini söylemiş, arkadaşım da yalan konuştuğunu "doktor demez öyle bir şey!" şeklinde yorum yaptı. Ben de belki doktor önermiştir dedim, bir yakınım da öyleydi sanki dedim ama ısrarla hayır "6. aydan sonra katı gıda verilmesi gerek" diye yalan konuşuyor.
Ben 5. ayda verdim, doktor doktor gezdim gibi konuşmaya devam etti. Ben de emin olmak adına yakınıma sordum, kendisi altıncı ayda vermiş ama doktor dördüncü beşinci ayda da yavaş yavaş verebilirsin demiş. Yani sonuç aynı!
"Bana inanmayıp gidip ona mı sordun?" diyor. Sen doğru söylüyor olabilirsin, ben de emin olmak adına sordum, illa doğurup doktor doktor gezmeye gerek yok bilmek için. Şimdi yazmıyorum, konuşmuyorum sinirliyim. Anneyim diye her... bilen insanlardan nefret ediyorum!
Ben 5. ayda verdim, doktor doktor gezdim gibi konuşmaya devam etti. Ben de emin olmak adına yakınıma sordum, kendisi altıncı ayda vermiş ama doktor dördüncü beşinci ayda da yavaş yavaş verebilirsin demiş. Yani sonuç aynı!
"Bana inanmayıp gidip ona mı sordun?" diyor. Sen doğru söylüyor olabilirsin, ben de emin olmak adına sordum, illa doğurup doktor doktor gezmeye gerek yok bilmek için. Şimdi yazmıyorum, konuşmuyorum sinirliyim. Anneyim diye her... bilen insanlardan nefret ediyorum!
Güncellemeler
+1 yıl
Takibi kabul eder misin anlatmak istiyorum detayını
Bebeğinizin yaşamın ilk yılında uygun ve sağlıklı beslenmesi çok önemlidir. İlk yıl boyunca, çocuğunuzun hayatındaki diğer zamanlardan daha fazla büyüme gerçekleşir. İlk birkaç ay boyunca anne sütü veya formül gerekli olan tek şey. Bebeğiniz büyüdükçe, doğru zamanda çeşitli sağlıklı yiyecekler başlatmak doğru gelişim ve gelişim için önemlidir. Ve bu erken aşamada iyi beslenme alışkanlıklarına başlamak, yaşam için sağlıklı beslenme düzenlerinin oluşturulmasına yardımcı olacaktır.
Çocuğunuzun ilk 4 ayı için beslenme rehberi
Bebeğinizin doktoru size tavsiyede bulunmadıkça katı yiyecekler vermeyin. Aşağıdaki nedenlerden dolayı katı yiyecekler 4 aydan küçük bebekler için başlatılmamalıdır:
Bu şekilde, bebeğinizin hangi yiyeceklere alerjisi olabileceğini veya bununla başa çıkamayacağını söyleyebilirsiniz.
Tüm yiyecekleri bir kaşıkla besleyin
Bebeğiniz bir kaşıktan yemek yemeyi öğrenmeli. Biberondan yemekleri içirmeyin. Biberonla sadece anne sütü veya devam sütü verilmelidir.
Balın ilk yıl bebek beslenmesinde olmasından kaçının çünkü bir tür botulizmaya neden olabilir.
Bebeğinizi biberonla besliyorsanız, yatarak vermemeye çalışın. Hafifi meyilli olmasına dikkat edin. Biberonun yatarak verdiğinizde kulak enfeksiyonlarına ve boğulmaya neden olabilir. Bebeğinizin dişleri mevcut olduğunda, biberonun kullanılması diş çürümesine neden olabilir.
Bebeğinizin sağlık kuruluşu, bebeğinizi biberondan nasıl bırakacağınız konusunda size tavsiyede bulunabilir.
Temiz tabak sendromundan kaçının
Çocuğunuzu acıkmamış olsa bile tabağındaki tüm yiyecekleri yemeye zorlamak iyi bir alışkanlık değildir. Çocuğunuza yemek yemeyi öğretin, ama zorlamayın. Bebeğinizin büyüme hızı 1 yaş civarında yavaşlar. İlk dönemdeki gibi hızlı kilo almayacaktır.
Bebeğiniz ek gıdaya başladığında su içmeye de başlamalı. Alıştırma bardağı edinin ve yavaş yavaş içmesi için teşvik edin.
Bebeğinizin yemek tercihlerini sevdiklerinizle sınırlamayın. Çok çeşitli yiyeceklerin erken verilmesi, daha sonra iyi beslenme alışkanlıklarına yol açabilir.
Umarın yeni ek gıdaya başladığınızda size bu bilgiler yardımcı olur. Acele etmeden eğlenceli bir ek gıda süreci dilerim
Sevgiler.
Esra