Bebeklerde saç konağıKızım 8 aylık saç derisinde konağı var ne yaptımsa geçirmiyor! Doktorumuz Şampuan da verdi ama faydasını görmedim önerebileceğiniz doğal bir şey var mı?
Bebeklerde saç konağı nasıl geçer, bebeklerde saç konağı neden olur?
BEBEKLERDE KONAK TEDAVİSİSaç derisinin, bir bebek şampuanı ile sık sık yıkanması, ardından pulların çıkarılması için yumuşak bir fırça ile fırçalanması, genellikle beşik kapağını temizler. İnatçı vakalarda, kükürt ve salisilik asit içeren özel bir şampuan kullanılabilir. Bu tedavi sadece bir çocuk doktoruna danıştıktan sonra yapılmalıdır, çünkü bu şampuan bebekleri tahriş edebilir. Bazen anti-enflamatuar bir ilaç olan kortizon içeren bir merhem verilir. Seboreik dermatit bir mantar enfeksiyonu ile komplike ise, enfekte bölgeye günde üç veya dört kez maya önleyici bir merhem uygulanır. Bebekte konak hafifse, OTC topikal antifungal krem veya ketokonazol, selenyum sülfit, kömür katranı veya çinko piriyon içeren ilaçlı şampuan semptomları kontrol etmek için yeterli olabilir. Çocuğunuz rahatsız değilse, hafif konak tedavi edilmemelidir. Daha ciddi vakalarda, iltihabı rahatlatmak için topikal steroidler veya TCI verilebilir. Oral antifungal ajanlar da kullanılabilir
Yani şampuan olur farklı bir losyon olur. Ama olur yani doktor bir yolunu bulur. O doktor bulmasa başka doktor bulur bir yolunu. Kızına sevgiler. Geçmiş olsun. 😊
Bir miktar vazelin ve bebe yağını karıştır ardından bebeğin saçına sür biraz beklettikten sonra bebeğin kafa derisini saç fırçası ile tara daha sonra ılık su ile yıka konak şampuanı sürerek bekletip ardından bol su ile yıkayabilirsin.
Bebek doğduktan ortalama bir ay sonra oluşan konaklar 3-5 ay sonra yok olmaya başlıyor konak oluşumunun nedeni tam olarak bilinmese de bebeğin yağ bezlerinin fazla salgılanmasının etkili olabileceğini düşünüyorum.
Bebeğin kafa derinde sarı kepek şeklinde oluşan konaklar belli bir zaman sonra pul pul dökülmeye başlıyor her bebekte farklı zamanlarda dökülen konaklar bazı bebeklerin kafa derisinde daha uzun kalabiliyor bebeğin kafa derisinde oluşan konakların asla hijyenle alakası yoktur bebeklerin çoğunda konak oluşmaktadır eğer konakların etrafı kırmızımsı bir renk almadıysa korkulacak bir şey olmadığını söyleyebilirim.
@joker_06 evet yapıyorum vazelin ve bebek yağını karıştırıp sürüyorum yumuşadıktan sonra bebeklere özel saç tarağıyla tarayıp ılık su ile duruluyorum ama doğduğundan beri geçmedi