Yeni doğmuş bebeklerin saçı neden kesilir? 7 gün sonra veya kırkı çıktıkdan sonra bebeğin genelde saçları kazılır veya kesilir, bunun sebebi nedir? Çok merak ettiğim den soruyorum, ilerde bebeğim olduğunda kestirmeyi düşünmüyorum
Cevabın nedir?
neden kesiyorlar bilmem ama yiğenimin kesilmedi kesmeye de gerek yok zaten doğum saçları tamamen dökülüp esas saçları yeniden çıkıyor. yani sen kestirmesen de zaten dökülüyor o saçlar
kesenler belki nasılsa onlar dökülecek diye kesiyor olabilir00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldaha düzgün cıksın die zaten bebek sacı topak topak oluyo ister istemez kesiliyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılbenim yigenim henüz 3 yasinda ve cok güzel saci var, lüle lüle felan :)) ablam kestirmedi, hicte topak topak oldugunu görmedim
Cevap sahibi+1 yılyeni doğan bebeği diyorum
- +1 yıl
Gözleri kuvvetlendirir
bebeğin kokusunu tek geçerim ayrıca cocugun yası doldugumu keserım sacını ıskeletı bıraz sertlessın yanı kafatası :D
07 Yorumla
Soran+1 yılsacin kafa tasiyla ne alakasi var :))
Soran+1 yılcanim sende sev dediysek öldür demedik ki :)) elinde bir kuş var farzet ve onu nasil inciltmeden kücük oldugu icin tek parmaginla okşuyorsun yavaş yavaş :)) bastirmadan bir bebegi de öyle seviceksin :D
Soran+1 yılo bende de var :)) yeni dogmuş bebegi asla kucagima alamam :)) şöyle bi 5-6 aylik olucak anca
- +1 yıl
Saç nerede buyur acaba senin annen ile ne alakan var dermiş gibi oldu
yok oyle bisey yaaaa...ne gur cikar ne de daha cok hepsi aptal adetler iste
06 Yorumla
Soran+1 yılbencede öyle :S gelen cevablar cok mantiksiz geliyor :S
- +1 yıl
Aptal adetler mi? Peygamberimizin emridir bebek yedi günlük olunca saci kesilir ağırlığınca altın verilir kırkı çıkmadan özellikle yedi günlükken saçını kesmek bebegin gözlerini kuvvetlendirir saçlarını gurlestirir en onemlisi de zekası ni artırır bu bilimsel olarak da ispatlanmistir
- +1 yıl
@Prenseslerm bilimsel olarak ispatlandı derken? Şu sağda solda paylaşılan Almanyadaki doktor muhabbetini diyorsanız o bilimsel bir ispat niteliği taşımıyor. Bahsi geçen araştırmanın hangi bilimsel yayında hangi bilim kuruluşu tarafından yayınlandığını da paylaşırsanız aydınlanırız..
- +1 yıl
Salak salak konuşmayın be ne aptalca adetleri.
O adetleri senin peygamberinin sözleri emirleri senin bunu yargılamaya haddini ne ki densiz yap deniliyorsa yap git neyini kurcalıyor peygamber sözü bu - +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
3Cevap
Daha sonra daha düzgün çıkması için zaten saçını kesmeseler kendi kendine dökülür.
gün olarak önemli değil 7 gün ya da 40 gün diye önemi yok ne zaman isterlerse keserler.00 Yorumla
+1 yıldaha gür ve düzgün cıksın dye kestirirler hatta kazıtırlar. ben bebegm olsa kestirirdim bi seferlik. snra düzgün cıkar uzatırım.
00 YorumlaKendi saçları çıksın diye. Çünkü bir yerden sonra uzamıyor artık. Birde gürleşsin diye. Bebek saçı yumuşacık oluyo çünküsü. Ama ben bebek saçı çok seviyorum ):
03 Yorumla
Soran+1 yılbende bebek saci cok seviyorum, nasil kiyip kesiyorlar anlamiyorum :S
Soran+1 yılsaci gür ciksin, saci topak topak oluyor vs. bunlar bana hic mantikli gelmiyor :S misal annem bütün cocuklarinin sacini kesmiş ama aralarinda bi ben gür sacliyim, digerlerin saclari kuş tüysü gibi :)) o yüzden pek pozitiv bakmiyorum olaya, bence gecmişte bi ninenin yapmasiyla moda olmuş ve binlerce sene devam edilmiş birşey :S
Gür çıksın diyedir muhtemelen..
00 YorumlaSacLari gur ciksin diye...Asla yapmam
01 Yorumla- +1 yıl
Peygamberin sözleri neden asla yapmam diyorsun ve bunu aleni şekilde paylaşıyorsun elin İsrail köpeği ketchup un üzerine salsa sosu dökün diyince yapıyorsun iki cihan peygamberinin sözlerine gelince asla yapmam aferim sizin gibilerin yüzünden dini adetlerimiz bu hallere geldi suçlusu sizsiniz
+1 yılgür çıksın diye olabilir
00 Yorumla
+1 yılGür çıksın diye keserler
00 YorumlaEnerji saçlara gitmesin diye olabilir.
00 Yorumla
+1 yılDaha gür olsun diye
00 Yorumla
+1 yılkısa saç moda:DDDD
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldüzgün çıksın saçı diye ileride
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi