- +1 yıl
Selam gadası 🙃
Olgun saçlar gelmeden önce bebeklerin saçları dökülmeye başlar. Dolayısıyla bebeklerin neredeyse hepsi saçlarının bir kısmını ya da tamamını kaybederler. Bu nedenle ilk 6 ay bebeğin saçının dökülmesi bizleri endişelendirmemelidir. Hep aynı pozisyonunda yatmak veya kafayı yatağa sürtmek bebeğin saç dökülmesine yol açabilir. Bu nedenle bebeği daha fazla hareket etmeye ve oturmaya yönlendirmek uygun olur. Böylece saç kaybı kendiliğinden düzelir. 4 aylık bebeklerde saç dökülmesi genellikle kendini kafanın arkasında belli eder. Bu da saçların farklı zamanlarda ve hızlarda büyümesinden kaynaklanır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba. ☺️
Bebeklerin saçları oldukça ince tellidir ve dökülmesi normaldir. Doğumda saçlı bir şekilde doğan bebekler ilk 6 ayda bu saçların tamamı veya bir kısmını dökebilir. Ayrıca bu görüntüye sebep olan dökülme bebeğin sürekli o yöne doğru yatmasından da kaynaklanabilir. Benim oğlumda hep sağ tarafına dönük yattığı için sağ kulak üstündekiler dökülüyor, korkulacak bir durum yok gayet normal.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
- Bebekler çoğunlukla yattıkları ve sırtı üstü yattıkları için genellikle görselde görülen kafa arka kısmında dökülmeler görülür, bu gayet normaldir bir sorun değildir 😊
20 Yorumla - +1 yıl
Oldukça normal ya bu genelde bütün bebeklerde oluyor böyle özellikle altı aylık olunca filan saçları belli bir dönem inanılmaz derecede dökülüyor hatta böyle var ya kel kalıyor muş gibi oluyor ama daha sonra çıkıyor galiba yenileniyor bilmiyorum tam olarak ama doğumdan sonra yani bebek dünyaya geliyor ya kafasındaki saçlar bir kere tamam mı dökülüyor daha sonra tekrardan çıkıyor yenileniyor galiba
10 Yorumla dert tasa ekonomik ve yaşam kaygısı aşk acısı bebeklerde saç dökülmesine sebep olur
110 Yorumla- +1 yıl
😂ne alaka ya beze sıçan onlar derdi niye onlar çekiyor
- +1 yıl
😂ne alaka anlamadım vallaha sorumla alakasız bi yorum
- +1 yıl
🤦♀️🤦♀️fok balığı mi neyse ya bir şey anlamadım sizden
- +1 yıl
🤣🤣kafayı yetmişsiniz belli oluyo
- +1 yıl
İroni yapıyor adam yahu djdj
- +1 yıl
Yeni dogan bebegin ilk saclari dokulur bu gayet normaldir
10 Yorumla - +1 yıl
Doktora danışıp vitamin veya besin değeri ne eksik ise o özen gösterilmeli bu needenledir
10 Yorumla - +1 yıl
Küçük çocuklarda ve bebeklerde seboreik dermatit hastalığı olur. Yaş ilerleyince düzelir. Düzelmezse cildiyeye göstermek lazım uygun sabun ya da şampuan kullanmak için
10 Yorumla - +1 yıl
Yeniden şaç cıkacağı için :-)
10 Yorumla normal
11 Yorumla- +1 yıl
Çocuğunuzun saçı dökülüyorsa saç derisine zaman zaman ılık badem yağı masajı yapın. Dengesiz beslenme saç dökülmesinin önemli bir sebebi olduğu için demir ve çinkodan zengin beslenme uygulayın (et, pekmez, baklagiller, yumurta sarısı, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler gibi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar