AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
150Cevap
Kesinlikle hakli yanlis bir davranis.. erkek kiz cocuklarinizin yaninda cirip ciplak gezmeyin belli olcunuzu kollayin. Batililasmakdan mumkun mertepe uzak durun
Elli tane psikologtan tesadüfen aynı şeyi dinledik ak sen nasıl denk gelmedin bir türlü. Yanlış tabiki, çocuklarınızı dudağından öpmeyin diyorlar ısrarla.
Bence öpme bunu çocuk normallestirir ve başkası yaptığında taciz olduğunu anlamaya bilir bir keresinde internette bunu araştırmıştım iki taraflı da yazı var ama gerek yok bence yapmaman daha mantıklı sevgini başka şekilde de gosterebilirsin
Daha bilinçli bir anne olmanızı diliyorum 3 yaşındaki çocuk dudağından öpülmez çocuk yanlış özdeşim kurar
Kız veya erkek farketmez çocuğa bbu sekilde davranınca onu çok normal görüp başkasına o şekilde yaklaşabilir. Dudak hassas bir yer başka yerlerinden doya doya öpüp koklayabilirsin o senin evladın 😇.
Yanlış, Çocuk ne görüyorsa onu yapar okulda vs sonra okuldan arayıp "çocuğunuz felancı çocuğu öpmüş ama dudaktan öpmüş" şikayetini duymanız olası bir durum.
Ne alakası var o senin evladın benimki kocaman oldu ben hala öperim o benim evladım
Çuşş😳
Zihniyetiniz bozuk evlat bu ötesi var mı sana yuh
Hee evladimizi kucukken dudaktan öpecegiz essek kadar olacak hala öpecegiz evlat adı altinda her türlü sapkinlik beklenilir sizden
Çocuk gelişimini olumsuz etkilediği söyleniyor biraz araştırırsan detaylı bilgiler bulabilirsin
Çocuğun küçük yaşta cinsel kimliğini kazanması ve sağlıklı cinsel psikolojiye sahip olması için cinsel organ şakalarına maruz bırakma, onların yanında bel altı espriler yapma ve her ne kadar anne babası olsa da mahremine özen vermemek sakıncalıdır.
haklı yaş ile ilgisi yok bunun. 0 yaşından beri öpülmez, öptürülmez
Yanlış bir şey bu çocuğun kadınlardan tiksinip gay olmasona bile sebep olabilirsin
Bana eksi basan cahil ve kezbanlar alın bakın öğrenin dudaktan çocuk öpme zararlarına evlisiniz çpcuğunuz var hiç gelişim kitabı okumayan cahillersiniz alın uzmanlar yazmış
www.emineergun.com.tr/.../240-cocuklari-dudaktan-opmenin-10-zarari
Peygamber efendimiz çocuklarını hep alnından öpmüştür bilim adamları da bu şekişde alından öpülen çocıkların başarılı özgüvenli ve sözünde duran kişişer olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişlerdir.
kayınvalideniz bence cok yanlıs düsünüyor 5 yasında çocuk daha ve kendi çocuğunuz yani sizin cocuğunuz 5 yasında daha ya bebekliği bile daha yeni atlatmış Bi çocuk yani ne kadar saçma bi tavır bu, kayıvalideler cok bilir hep
Abartmamak kaydıyla bana sakıncalı gelmiyor. Uzmanlar ne der bilemiyorum ama benim için problem değil. ayrıca bu anne ve çocuk arasındaki bir şey. Dışardan kimse karışmamalı.
Çok yanlış tabi ki, bi de ne demek oğlum o benim daha kötü ya bir annenin oğlunu dudağından öpmesi normal mi yani? Saçmalamayın bi yaa
Bazıları ‘annem öpüyor o zaman başkalarıda öpebilir’ diye düşünebileceğini yazmış. Ne alaka? Sen oğlunun poposunuda yıkıyorsun o zaman ‘Aaa annem dokunuyor başkasıda dokunabilir’ mi diyecek? Çok yanlış mahremiyet eğitimi böyle verilmez.
kayınvalıdenız sacma sapan konuşmamış sacma sapan iş yapan ve bunu masum gören sizsiniz bu doğru değil
kızınız olsa ve babası onu dudağından öpse? böyle düşünün bi de. cinsiyet farketmez, anne-baba da olsanız dudaktan öpülmenin normal bişi olmadığını, özel bir şey olduğunu bilmesi gerekir.
senin bakış açında sıkıntı yok ama işte çevre bu işe pek doğru bakmaz çocuk dudaktan öpülmez ilerde alışır psikolojisi vs
İlerde alissa nolcak
kız erkek her kesin dudaklarından öpüleceği algısı ile yaşar gider
Bebekken tamam bir nebze kabul edilebilir fakat çocuğun cinsel kimlik kazanmaya başladığı dönem olduğu için (3-6 yaş) ileride sorun olabilir.
Ben çocukken annemle dudaktan öpüşürdüm ama babamla değil. Belli bir yaştan sonra da bunu yapmayı bırakmayı anneme ben söyledim o da onayladı. Ama baba-kız, anne-oğul olmamalı bence.
Bir de çocuğunuzu neden dudaktan öpesiniz geliyor ki? Öpmeseniz ne olur yani?
Öpüşmeyelim mi dedin
@gökgürültülü Çocuğu dudaktan öpüp ne yapacak ki yapanlar? Neden öyle bir şey yapıyor ki? Niye dudaktan öpmek istiyorlar?
Aynen tombul yanakları varken
Öpüşmeyi öğretiyorsun nesi yanlış canım hiç yanlış olurmu devam ett devam
Opmemen daha doğru sonuçta oğluna böyle yapman yanlış bir örnek
Yanağından öpsen yeterli bence
Herkesin kendi tercihi tabi ama ben uygun bulmuyorum anne babanin çocuklarini dudagindan opmesini
sizin oğlunuz tabiki..
ama normalleştirmemek lazım.. çocuk psikolojik olarak etkilenecek böyle yaparsanız..
Bilinçaltına seks aşılıyorsun, daha ne olacak?
Yanlış uygulama şekli dolayısıyla dinen de günah. Buna da aldırır veya aldırmazsın, artık sana kalmış...
Hani agac yas iken egilirya oyle alisirsa oyle gider cocuk
Aslında haklı belki psikolojik olarak etkilenebilir bu durumdan ondan demiştir.
Daha küçük olsa neyse de artık öpmesen daha iyi olur sanki. Kayınvaliden haklı.
Yanak ve burun varken erojen kabul edilen yerden öpülmeye alışrırmak doğru değildir heralde gerek yok
Yani niye boyle bir eylem yapma isteginiz var ki.
Yanaklari varken cocugun dudaktan opme isteginizin sebebini bir dusunun bence.
O halde kayinvaliden de kocani dudagindan opsun...
O goruntuyu gordukten sonra karar ver, dogru mu yanlis mi diye?
Eskiler daha iyi bilirler ama seni kızdırmadan söyleye bilirdi şunu düşünmüş olabilir büyüğü zaman oğlunun yine seni öpmek istemesi
bende yanlış olsuğunu düşünüyorum ileride başka birisi de yaptığı zaman çocuğunuz tarafından bu durum normal karşılanacak sizde ona yaptığınız için taciz vs gibi durunlarda anlamayacak bile
pedagojik anlamda çocuğun kişisel alanı ihlal edildiğini düşünüyorum. dolayısıyla çocuğa verilmek istenen kültür ile yaşananlar bir çatışma doğurur zihninde
Sen insallah sadece anne sevgisiyle opuyorsundur
Aksi taktirde pedofoli olabilirsin..
Baska cocuklari optun mu ya da ilgi duyuyormusun
Annen seni opuyormuydu
Ailen nasil birileri anlatsana
Cok yanlis
Bir de kaymaktan öp 😃
İleri de zamanla alışkanlık olabilir , herkesten bu beklenti içinde de olabilir , çünkü şu an onu kavrayamaz , hep annem öyle öpüyor diye , haliyle ileri de sen uğraşırsın ☝️😃
Tabi ki de haklı. Bu ne biçim öpüş şekli. Sen annesisin annesi düzgün yerinden öp. Kızmakta haklı kayınvaliden
Çok yanlış bir davranış çocuğunuza ilerde kötü anlamda büyük etkisi olur siz normaline dönün yanaktan öpün yetmez mi
Bence de yanlış, evlat sevgisi böyle gösterilmemeli..
ben yanlış olduğunu düşünmüyorum
küçükken annem de beni öperdi öyle
ama ben şimdi büyüdüm ve annem beni öptü diye başka bi kadın da beni öpebilir diye bi şeyi asla düşünmedim
Avrupada millet yengesini bile öpüyor ancak şöyle birşey var dudaktan öpmek bizim milletimizde daha çok sevgililer arasında bir aşk belirtisidir, cinsel bir belirtidir o yüzden alışır ileride de yapar mantığı ile düşünmüş olabilir bencede yapmasanız daha iyi olur.
Yuh yalana bak Avrupada yengesi dudaktan mi opuyorlar? Bu kadar da yalan söylemenmez. Seni kınıyorum
@SeyitAlikerem Git bak kardeşim öyle tutkulu tutkulu değil, böyle evden ayrılırken vs öpücük konduruyorlar o tarz
Tamam gidip bakıp gelicem
Bencede doğru gelişme çağında olan bir çocuk olumsuz etkilenebilir
Haklı kaldıki internettende araştır sakıncalarını göreceksin
.
Kesinlikle çok yanlış bir hareket.
Bunları neden yapıyorsunuz ki?
.
Elbette ki o senin oğlun yanlış bisey yok ama ileride bilinc altına yanlış şekilde etki edebilir yani annem öptüğüne göre gayet zararsız ve normal bi durumdur diye düşünebilir ne olur ne olmaz çünkü küçük değil 5 yaş
sıkıntı sizde bu soruyu bize değil psikoloğa sor
evladında olsa bu tür çağrışımlar yanlış büyükleriniz haklı
Çocuğun sağlıklı gelişimi için uygun değil, örneğin; hijyenik olmaz ağız yoluyla daha kolay enfekte olabilir.
Sapık tipleri kaale almayın. Malesef halkımızın bir %70'i biraz sapık olduğundan bu biraz zor olabilir.
Kaynanan haklı doğru değil, bizim örf ve adetlere ters bunlar
bende yeğenimi yüzünü öper gibi dudağından öptüm, ismi asaf.. kız oper gibi değill.. bu çokk farklı.. evimizi güzelleştirmiş onları sevmemek olmaz..
abi neden gidip dudağından öpüyorsun ki onu anlamadım yanağını öp saçını öp alnını öp dudak ne alaka q. içinden gelen şeye bak
Ya ne kadar saçma düşünüyorsunuz annesi onun bu Bi sevgi göstergesi benide annem öyle öperdi ama insan büyüdükçe neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlıyor zaten ben anneme erkek arkadaşımla öpüşünce anlatmıyorum çok saçmasınız cidden
Canım benim durum istismara engel olmakla ilgili. Çocuklarımıza normal gelmesinki, biri onu öpmek istediğinde olmaması gereken bişey yapmaya çalıştığını bilsin ve bunu ailesiyle paylaşsın.
Bizim önceliğimiz bu, diğerlerini ciddiye alma.
Bunu zaten aile zaman geldiğinde dile getirebilir dimi? Biraz büyüyünce dudaktan öpüşmenin (anne veya aileden hariç ve küçük yaşta olmadan) yanlış oldunu anlayabilir örneğin tv de bi öpüşme sahnesi görünce göz kapattirilir dimi bunun gibi. Ben burda yanlış bişey görmüyorum aksine çok seçti göstergesidir anne çünkü bi yabancı değil 😊
Çocuk 5 yaşında. 1.5 yaşındaki çocuğa bile cinsel istismarda bulunan insanlar varken, ne zamanından bahsediyosun?
Biraz mantıklı düşünmeye çalış.
Işte o insanlara engel olmak gerek çocuklarla alakası yok işin
Engel olabilmek için bilmek gerekir. Bilmek içinse çocuğun bunu anlayıp söylemesi.
Anlaması içinse yanlış olduğunu erken yaşta bilmesi!
Saçma sapan annelik yapiyosun ya dudaktan öpmek ne ayıp ya şimdi dersin sonuçta annesiyim sen salak salak şey ogretiyosun tabi sizin gibiler yüzünden çocuk sapik büyür
Haklısın valla 👌
Allah şunlara çocuk veriyor ya ne diyim ki
Yanlış tabi ki çocuk gelişimi üzerinde olumsuz çok yanı var. Oğlun olması dudağından öpmeni gerektirmez
Çocuk sen açısından değil ama öpmenin herkes için olacağını zannedecek ilerde ve bunu her kişi için isteyecek bu yüzden sakıncalı bir durum psikolojik etkileri açısından
yav ablacım bakma sen bunlara. dilediğin her yerinden öpebilirsin oğlunun. bunlar gayet normal.
Sevgi gösteriyorsun anlıyorum bunu ama çocuk bunu nornal sanıp yabancı biri yapsa taciz olduğunu anlayamayabilir allah korusun travma geçirir, daha uygun yerlerinden sevmelisin bence.
Türk toplum yapısına göre artık öpmesen daha doğru.
Her diyene kulak asma. Kizim var 2 yasinda. Agzini burnunu yiyorum kime ne?
Hiç doğru değil.. Öpüşme karşı cinsle yapılan sevginin açığa çıkmış bir hali ya da duygu yoğunlugudur.. Siz çocuğun bu sekilde psikolojisini olumsuz etkilemektedir.