Oğlum beş yaşında Kayınvalidem gördü bir iki sefer yanlış falan dedi saçma sapan konuştu sinirimi bozdu anlamıyorum niye yanlis olsun ki oglum o benim sonucta?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
ÇOCUKLARI DUDAKTAN ÖPMENİN 10 ZARARI
Çocuğunu dudağından öpen anne baba onu daha mı çok seviyordur. Tabi ki hayır. Aslında anne babalar çocuklarını seviyorlarsa ve onlara fiziksel ya da ruhsal açıdan zarar vermek istemiyorlarsa, tam aksine onları dudaklarından öpmemeleri gerekir.
Çocukların dudaktan öpülmesi onlara birçok şekilde zarar verir:
1. Bağışıklık sistemi henüz zayıf olan çocuk dudaktan öpüldüğü için mikroplara daha çok maruz kalır ve daha sık hasta olur
2. Uçuk, sivilce, diş eti iltihabı gibi ciddi enfeksiyonlara maruz kalabilir ki, özellikle uçuk bebekler ve çocuklar için çok tehlikelidir.
3. Çocuklara özel bölgeleri olduğu ve kimsenin bu bölgelere dokunmasına izin vermemesi gerektiği anlatılırken, anne babanın çocuğu dudaktan öpmesi çocuğun zihninde çelişki yaratır.
4. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, başkasının da kendisini dudağından öpmesine itiraz etmez. Çünkü çocuklar için anne babalarının yaptığı doğrudur, meşrudur.
5. Bu nedenle çocuklar kötü niyetli kişilerin taciz, istismar ve hatta tecavüzüne karşı kendilerini koruyamazlar, hatta bu kişilerin davranışlarının kötü ve zarar verici olduğunu anlayamayabilirler bile
6. Babanın erkek çocuğu, annenin kız çocuğu dudağından öpmesi, çocukta cinsel kimlik karmaşası, ileri de farklı cinsel tercih, kendi cinsel rolünü benimseyememe gibi tehlikelere yol açabilir
7. Babanın kız çocuğu, annenin erkek çocuğu dudağından öpmesi anne ve baba ile ileride doğru ve sağlıklı olmayan bir ilişki yaşanmasına neden olabilir. Bu şekilde öpülen çocuk ilerde kendi evliliği ve cinsel hayatında da sıkıntılar yaşayabilir.
8. Dudaktan öpme çocukta yetişkin cinselliğini çağrıştıracak bazı simgeler içerdiği için, çocuğun hem kafası karışacak hem de gelişimi olumsuz etkilenecektir.
9. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, okulda arkadaşını, eve gelen misafiri de bu şekilde öpmeye kalkarsa bu çocuğun sosyal kabulu için dezavantajlı bir durum oluşturur.
10. Bebeklik ve çocukluk döneminde dudaktan öpülen çocuk, ergenlik ve yetişkinlik döneminde gelişimsel, sosyal, duygusal sorunlar yaşayabilir.
Çocuklarımızı öpelim, hem de bol bol öpelim. Ama dudağından, poposundan, kalçasından değil. Yanaklarından ellerinden öpelim160 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHiç bir şekilde tasvip edilmeyen bir şey. Burda bir çok kullanıcının dediği gibi, dudaktan öpülmesi, poposunun okşanması, kasıklarına dokunulması çocuklarda bilinç altında normal şeyler gibi yerleşir ve çocuk beyni yaşadığı ya da gördüğü bir çok şeyi asla unutmazlar. Bu ilerde sanada problem yaşatabilir, çocuğuna da.
Oluşabilecek sorunları bir çocuk psikoloğu maddeler halinde açıklamış.
1. Bağışıklık sistemi henüz zayıf olan çocuk dudaktan öpüldüğü için mikroplara daha çok maruz kalır ve daha sık hasta olur2. Uçuk, sivilce, diş eti iltihabı gibi ciddi enfeksiyonlara maruz kalabilir ki, özellikle uçuk bebekler ve çocuklar için çok tehlikelidir.3. Çocuklara özel bölgeleri olduğu ve kimsenin bu bölgelere dokunmasına izin vermemesi gerektiği anlatılırken, anne babanın çocuğu dudaktan öpmesi çocuğun zihninde çelişki yaratır.4. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, başkasının da kendisini dudağından öpmesine itiraz etmez. Çünkü çocuklar için anne babalarının yaptığı doğrudur, meşrudur.5. Bu nedenle çocuklar kötü niyetli kişilerin taciz, istismar ve hatta tecavüzüne karşı kendilerini koruyamazlar, hatta bu kişilerin davranışlarının kötü ve zarar verici olduğunu anlayamayabilirler bile6. Babanın erkek çocuğu, annenin kız çocuğu dudağından öpmesi, çocukta cinsel kimlik karmaşası, ileri de farklı cinsel tercih, kendi cinsel rolünü benimseyememe gibi tehlikelere yol açabilir7. Babanın kız çocuğu, annenin erkek çocuğu dudağından öpmesi anne ve baba ile ileride doğru ve sağlıklı olmayan bir ilişki yaşanmasına neden olabilir. Bu şekilde öpülen çocuk ilerde kendi evliliği ve cinsel hayatında da sıkıntılar yaşayabilir.8. Dudaktan öpme çocukta yetişkin cinselliğini çağrıştıracak bazı simgeler içerdiği için, çocuğun hem kafası karışacak hem de gelişimi olumsuz etkilenecektir.9. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, okulda arkadaşını, eve gelen misafiri de bu şekilde öpmeye kalkarsa bu çocuğun sosyal kabulu için dezavantajlı bir durum oluşturur.10. Bebeklik ve çocukluk döneminde dudaktan öpülen çocuk, ergenlik ve yetişkinlik döneminde gelişimsel, sosyal, duygusal sorunlar yaşayabilir. Çocuklarımızı öpelim, hem de bol bol öpelim. Ama dudağından, poposundan, kalçasından değil. Yanaklarından ellerinden öpelim50 Yorumla
+1 yılŞeyh müridi öper. Çünkü dudaklar en iyi enerji gönderim yerleridir. Mürid belirli bir enerji ile dolup... Neticede hedef enerji göndermek.
Ve öpmek sevgini paylaşmanın en güzel yoludur. Oysa insanlar sevgiye karşıdır. Metrobüste karısını ya da sevgilisini öpen adama tepki geldiğini görüyoruz. Oysa metrobüste karısıyla kavga eden adam normal karşılanıyor, kimse ses etmiyor.
Özellikle eskiler, sevgiye ve sevgi paylaşımına ayrıca tepkililer. Çocuğunu sevdi diye babasından azar yiyeni duydum.
Sonuçta yaptığınız harika bir şey. Dünyanın sizin gibi sevgisini paylaşan, özellikle de çocuğuna gösteren insanlara ihtiyacı var. Tersini yapsanız kaynananız bu davranışınızı onaylardı. En azından sessiz kalırdı, ki bu da normal karşıladığını gösterdiği için bir onay şekli. Bundan sonra onun yanında başka türlü gösterirsiniz sevginizi. Çocuğunuzla baş başayken de içinizden geldiği gibi gösterirsiniz.
Çocuğunuza sevgi göstermenize nasıl bir anlam yükledi bilmiyorum ama, benim hissettiğim derin bir sevgi ve bağlılık. İyi ki sizin gibi insanlar var...01 Yorumla- +1 yıl
Yine de ciddiye alınabilecek yorumlara bakınca 2 şey öne çıkıyor:
1- İşin bilimsel yanı. Çocuğun gelişimine zarar verebilir diyorlar. Bu konuda doktorların fikirlerini okumalı ya da izlemeli. Ben de merak ettim bunu, araştıracağım.
2- Bakteri paylaşımı olabilir kaygısı.
Aman canım, sen sevgini göster de, varsın yanaktan olsun. Yeter ki olsun. 😊
+1 yılÇocukların dudaktan öpülmesi onlara birçok şekilde zarar verir:
1. Bağışıklık sistemi henüz zayıf olan çocuk dudaktan öpüldüğü için mikroplara daha çok maruz kalır ve daha sık hasta olur
2. Uçuk, sivilce, diş eti iltihabı gibi ciddi enfeksiyonlara maruz kalabilir ki, özellikle uçuk bebekler ve çocuklar için çok tehlikelidir.
3. Çocuklara özel bölgeleri olduğu ve kimsenin bu bölgelere dokunmasına izin vermemesi gerektiği anlatılırken, anne babanın çocuğu dudaktan öpmesi çocuğun zihninde çelişki yaratır.
4. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, başkasının da kendisini dudağından öpmesine itiraz etmez. Çünkü çocuklar için anne babalarının yaptığı doğrudur, meşrudur.
5. Bu nedenle çocuklar kötü niyetli kişilerin taciz, istismar ve hatta tecavüzüne karşı kendilerini koruyamazlar, hatta bu kişilerin davranışlarının kötü ve zarar verici olduğunu anlayamayabilirler bile
6. Babanın erkek çocuğu, annenin kız çocuğu dudağından öpmesi, çocukta cinsel kimlik karmaşası, ileri de farklı cinsel tercih, kendi cinsel rolünü benimseyememe gibi tehlikelere yol açabilir
7. Babanın kız çocuğu, annenin erkek çocuğu dudağından öpmesi anne ve baba ile ileride doğru ve sağlıklı olmayan bir ilişki yaşanmasına neden olabilir. Bu şekilde öpülen çocuk ilerde kendi evliliği ve cinsel hayatında da sıkıntılar yaşayabilir.
8. Dudaktan öpme çocukta yetişkin cinselliğini çağrıştıracak bazı simgeler içerdiği için, çocuğun hem kafası karışacak hem de gelişimi olumsuz etkilenecektir.
9. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, okulda arkadaşını, eve gelen misafiri de bu şekilde öpmeye kalkarsa bu çocuğun sosyal kabulu için dezavantajlı bir durum oluşturur.
10. Bebeklik ve çocukluk döneminde dudaktan öpülen çocuk, ergenlik ve yetişkinlik döneminde gelişimsel, sosyal, duygusal sorunlar yaşayabilir.
Çocuklarımızı öpelim, hem de bol bol öpelim. Ama dudağından, poposundan, kalçasından değil. Yanaklarından ellerinden öpelim62 Yorumla- +1 yıl
Harikasın @7_Kocali_Hürmüz 👏👏👏
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
137
Cevap
148Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış ama bunu aileler size ne diyerek geri çeviriyor o yüzden çok karışmıyorum ilerde görürler
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılBu ciddi sorulmuş bir soru değil gerçek bile değildir muhtemelen. amacınızın dikkat çekmek olduğunu düşünüyorum.
30 Yorumla
+1 yılÇocuklara özel bölgeleri olduğu ve kimsenin bu bölgelere dokunmasına
izin vermemesi gerektiği anlatılırken, anne babanın çocuğu dudaktan
öpmesi çocuğun zihninde çelişki yaratır.
Anne babası tarafından
dudaktan öpülen çocuk, başkasının da kendisini dudağından öpmesine
itiraz etmez. Çünkü çocuklar için anne babalarının yaptığı doğrudur,
meşrudur.
. Bu nedenle çocuklar kötü niyetli kişilerin taciz,
istismar ve hatta tecavüzüne karşı kendilerini koruyamazlar, hatta bu
kişilerin davranışlarının kötü ve zarar verici olduğunu
anlayamayabilirler bile Dudaktan öpme çocukta yetişkin cinselliğini çağrıştıracak bazı simgeler
içerdiği için, çocuğun hem kafası karışacak hem de gelişimi olumsuz
etkilenecektir.
Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk,
okulda arkadaşını, eve gelen misafiri de bu şekilde öpmeye kalkarsa bu
çocuğun sosyal kabulu için dezavantajlı bir durum oluşturur. Bebeklik ve çocukluk döneminde dudaktan öpülen çocuk, ergenlik ve
yetişkinlik döneminde gelişimsel, sosyal, duygusal sorunlar yaşayabilir. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft71 Yorumla
+1 yılTabiki yanlış yani eğer çocuğunu bu şekil öpersen hem 2 çeşit yanlış var bunlardan 1. si Eğer o yaştaki çocuğu böyle öpersen Onun kafasında söyle algılanır Mesela o çocuk seni dudaktan öptüğü zaman "hmm annem kızmadı demekki bu doğru bir hareket!" Diyip sınıfta kız veya erkek arkadaşını öpebilir veya öğretmenini ve eve gelen misafirleri öpebilir sonuçta çocuk bu ne anlasınki doğruyu zaten bu yaptığının yanlış olduğunu bilse katiyen yapmaz onu
2. side Ağzındaki mikroplar veya Bakteriler çocuğun ağzına gelir ve bu onu sık sık hastalandırabilir ve Allah korusun
Korona bile olabilir zaten bu süreçte dudaktan öpüşmek güzel değil hastalanıp ölme riskin var Birde o yaştaki çocukların herhangi yerlerinde uçuk çıkması bir tehlike belirtisiymiş ama uçuk çıkmasının nesi tehlikeli onu bilmiyorum bir arkadaş yazmış neyse dediğim gibi onu dudaktan öpme Kendini umursamıyorsun ama bari çocuğun için yapma bunu illa bir yerinden öpecem diyorsan yanaklarında Veya Alnından öpebilirsin Bunu yapman kesinlikle yanlış ☝️64 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsın helal olsun demek istediğim cümle ve onu geç ileride eş cinsel olabilir çocuk o kadar yanlış ki doktorlar bile 2 yaşına kadar emzirin diyor çünkü herşeyin bir nedeni var sonra çocuklar bilinçsiz ahlaksız büyüğür nedeni anne yetişme tarzı.
- +1 yıl
@Moldovyapapatya ileride eşncinsel olabilir mi? bu kadar cahillik saçan bir yorum okumamıştım.
- +1 yıl
@aylinben olabilir tabi neden olmasın? Zaten önüne gelen herkesi öpeceği ve bunun iyi birşey olacağını zannedeceği için Eşcinsel de olabilir ama her annesi veya Babası tarafından dudaktan öpülen çocuk eşcinsel olmaz biye düşünüyorum bende senin yorumun kadar aptallık saçan bir yorum okumadım 😊
+1 yılBabanın kız çocuğu, annenin erkek çocuğu dudağından öpmesi anne ve baba ile ileride doğru ve sağlıklı olmayan bir ilişki yaşanmasına neden olabilir. Bu şekilde öpülen çocuk ilerde kendi evliliği ve cinsel hayatında da sıkıntılar yaşayabilir. Kendini cinsel anlamda yabancı kişilerin tacizinden koruyamaz çünkü sen onu dudağından öpüyorsun beyninde bu gayet normal izlenimi yaşar. Sonuç olarak 5 yaşındaki çocuk için travmatik bir şey umarım bu kadar insanı dinlersin de yapmazsın artık kaynanan değil tüm tıp ve bilim dünyası karşı buna.
142 Yorumla
Soran+1 yılBabasida opuyor
+1 yılsana bir olay anlatayım o halde.
Benden 6 yaş küçük erkek kuzenimi yengem hep dudağından öperek büyütmüştü. Hiç uyarmadı kimse. Kuzenim de kardeşim gibidir, çok severim onu. Birlikte büyüdük. Bir gün çocuk 2-3 yaşlarındayken üzerime çıktı. Dudağımdan öpmeye çalıştı. Kafamı çeviriyorum zorla yani neyse bunu da yengem gördü. İkinci oğlunu asla dudaktan öpmedi.
Sen çocuğunu her zaman koruyamazsın. O çocuğun bilinç altına dudaktan öpmeyi yerleştiriyorsun. Hiç doğru değil. O çocuğun öpebileceğin yanağı var, kafası var, elleri var.60 YorumlaHaklı
Neden çocuk psikolojisi ni karman çorman ediyorsun
Büyüyünce de aynısını isticek
Neden sen ya da o zorda kalsın
Kafası karışık olsun
Buyurken anne nedir baba nedir yabancı nedir hepsini öğrensin
@zybebe de solemis uzmanlar uygun gormuyor diye
Birde hiç sağlıklı bir davranış değil
Senin vücudun bağışıklık sistemin bazi şeyleri karşılayabilir ama onunki karsilamayabilit
Neden mikrop bulastirassin
Bak çocuğa nolmus56 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 🤗
Bak çocuk bunu yanlış algılayabilir. Dudaktan öpülmenin normal bir şey olduğunu düşünür ve yabancı kişilerinde öpmesine izin verebilir. Allah korusun kötü niyetli bir kişi bundan faydanabilir. Senin öpmen de hiçbir sakınca yok ama işte çocuk daha çok küçük olduğu için bu durumu doğru bir şekilde düşünemez. Çocuklara dudak, gögüs, popo, cinsel organ bunların mahrem bölgeler olduğunu, yabancıların dokunamayacağını hatta yeri geldiğinde anne ve babanın bile dokunamayacağını öğretmeliyiz. Çünkü yeri geliyor insana en yakınından bile zarar gelebiliyor. Haberlerde izliyoruz. O yüzden daha dikkatli olmanı tavsiye ederim.
40 YorumlaSen dünyada yaşamıyorsun herhalde. Öz annr babasına ya da öz çocuğuna ilgi duyanlardan haberin yok herhalde. Anneysen anne gibi davran. 5 yaşında çocuğun gelecekti ahlak anlayışını zedeleyip cinsel eğimine olumsuz etki etmekten başka bir şey yapmıyorsun. Kaç yaşında kadınsın, üstelik annesin! Bunun sana neresi normal geliyor da yapıyorsun!
100 YorumlaÇünkü beyninde normalleştiriyorsun o tarz öpücüğü, sonra yabancı bir adam çocuğunu dudaktan öpünce ne olacak? Bebeğin oğlun buna izin vermeyecek mi? çünkü anneside öpüyor ne var bunda... demez mi? Ağzından öpmek kadar gereksiz bir sevme şekli var mı? İnsan sevgilisini öper bu normalde, cocuğun dudağını öpmekte ne oluyor? Biraz kendinize gelin sevgiliniz değil o cocuğunuz.. ben gideyimde annemle babamın 60 yaşındalar dudaklarından öpeyim kime ne diyeyim, yok ya...
90 Yorumla
+1 yılHaklı yanlış benim kizim 4 yaşinda bir kere kendi istedi yaptk sonra hep istedi hayir yanlis dedim Aşkim diye sesleniyordum oda bana askim dedi sonra baktim arkadaslarinada askim demeye başladi dikkat etmek gerek gidip başkasini dudaktan oper ayrica bu özel birsey kac yasina kadar dudaktan öpeceksin artik düzelt bence
60 YorumlaSiz aslında annelik sevgisiyle yapıyorsunuz ama bu çocuğunuzun zihninde normalleşebilir. Diğer kadınları (babaannesi, teyzesi, halası gibi) böyle öpmek isteyebilir. Bunun aslında sadece sevgiden olduğunu ama onun kimseyi böyle öpmemesi gerektiğini öğretirseniz bence sorun olmaz. Allah sağlıklı etsin 🙏🏻☺️
40 Yorumla
+1 yılÇocuk dudaktan öpmenin normal bir davranış olduğunu ve istediği zaman birini dudaktan öpebileceğini düşünebilir. İleride bu konuda sıkıntı yaşayabilir. Allah korusun başına kötü birşey bile gelebilir. Yabancı biri dudaktan öptüğü zaman bunu normal karşılayıp kötü irşey yaşayabilir. Bu alışkanlığını bırakman oğlun için en doğrusu. Yanlış bir algıya sürüklenir
70 Yorumla
+1 yılÇok yanlış bir davranış, pedegoglar da bunu dogru bulmuyor. Çocuklar dudaktan öpülmemeli algiları karışmamali bu durum çocukları tehlikelere açik bir konuma getiriyor. Taciz olaylarinı algılamada sorun yaşayabilir. Hem cins karşı cins karmaşasina girebilir. Hersey olabilir...
70 Yorumla
+1 yılÇocuklar için anne ve babasının yaptığı şeyler doğrudur. Anne ve babası tarafından dudağından öpülen çocuk başkasınında kendisini dudağından öpmesine itiraz etmez.
Çocuklara özel bölgelerinin olduğu ve kimsenin bu bölgelere dokunmasına izin vermemesi gerektiği anlatılırken, anne babanın çocuğu dudaktan öpmesi çocuğun zihninde çelişki yaratır.
Kayınvalideniz haklı.71 Yorumla- +1 yıl
Ozel bolgelerim var benim haklisin..
Kimsenin opmesine , opmeyi birak koluma dokunmasina izin vermedim.
Hadi Alkislayin beni cok iyi yetismisim di mi
Yasim 35 oldu hicbir kadin yaklasamiyor
+1 yılYanlış.! Çocuğu nasıl eğitirsen öyle gider. Bugün senden öğrendiğini normal bir şeymiş gibi algılayıp, ileride kendi de başkalarına uygular.
Çocuklar hiçbir şekilde ağzından öpülerek sevilmez, özel bölgelerine dokunarak sevilmez, yanında soyunup giyilmez.!
Yaşı kaç olursa olsun, bu yanlıştır..50 Yorumla
+1 yılEvet, çocuğu dudağından öpmek, özel bölgelerini sakınması gerektiğini öğretmemek, çocuğa aşkım, bebeğim vs. (Bilincinde ister istemez karşı cinse karşı bir duygu oluşturabilir.) Şekilinde hitap etmek yanlıştır. Çocuk bunu normal bir şeymiş gibi algılar ve başkasından aynı tepkiyi aldığında çekinmez ve başkasına uygulamaktan, göstermekten, söylemekten kendini alıkoyamaz.
50 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKüçükken bir şey olmaz da ya ilerde o annesinden gördüğünün aynısını kızlara yaparsa ya gördüğü her kızı öperse? ? 1-2 yıla mahremiyet duygusunu aşılamanız gerek bnce eminim siz annesiniz onun kötü olmasını istemezsiniz ama belli yaştan sonra çocuğa utanma duygusu neyin doğru neyin yanlış olduğu öğretilmelidir.
52 Yorumla- +1 yıl
Opsun tabii
Ne ucan kurtulsun ne kacan
Erkek degil mi sonucta
Pi*pisini de kahvehane de gösteririz millete - +1 yıl
@Freddy1616 Bu söyledikleriniz hiç doğru değil.
Çocuk deyip geçme onlar kodluyorlar bunları. Çocuğa dudaktan öpmek normal birşey gibi gelecek şöyle düşün ana sınıfında sevdiği bir arkadaşını dudak öpmek istese sen ne düşünürdün? benim çocuğumu arkadaşı dudaktan öpse kıyameti koparırım ve olan durumlar oğlumun 1. Sınıfta bir kız arkadaşı seni seviyorum diye peşinden koşuyırdu bir kere öpeyim diyormuş😂komik ama çocuk dünyası🤷♀️ ileride nasıl etkileneceğini bilemezsin
50 Yorumla
+1 yılAnne babası dudaktan öpünce sevginin bu şekilde yansıtıldığını düşünebilir ve ileride bir taciz durumunda "annem de böyle yapıyordu, o zaman kötü bi şey değil bu" diyebilir maalesef. Öpülecek onca yer varken dudaktan öpmenin gereği yok bence.
130 YorumlaKız olsun çocuk olsun ben çıkardım öperim yani kimse de bir şey diyemez
71 Yorumla
Soran+1 yılBabasida opuyor
Cocuk ailesinden ne görüyorsa dogru sanıp ona teşviği artar yani demek istedigim şimdi annesini öperken demek ki dogru birşey ki annem kızmadı diye beyni bu şekilde yönlendirecek artik karşısına çıkan kizlara eylimi bu şekilde olabilir. O yüzden yanlış
44 Yorumla- +1 yıl
Avrupa da sadece gayler kızları yanagindan oper.
Hatırlatırım - +1 yıl
@Freddy1616 avrupada yaşamadığımızı hatırlatırım.
- +1 yıl
@LİiLİİTTH iyi kapak oldu ne yalan soyliyim
Çocuk gelişimi alanında eğitimli arkadaşlar daha net bilgi verebilir, ancak bildiğim kadarıyla çocukların 7 yaş zaten cinsiyetlerinin tam anlamıyla farkına varma yaşları, çocukların kimi davranışları kodladığı doğru...Çok küçük ken kısaca 5 yaşa kadar anne sevgisiyle olabiliyor bu tür durumlar ancak sonrasında artık daha dikkatli davranmanız gerektiğini lütfen unutmayın, tabiki çocuğunuzun ruhsal ve davranışsal sağlığı için...
10 YorumlaBilmiyorum bana da cok doğru gelmiyor tamam 5 yaşında şuanda problem yok zaten ama ergenlik döneminde erkekler nasıl desem.. yeni keşfettikleri için herkese ilgi duyabilir mesela senin öpücüklerin falan aklına gelirse? Bilmiyorum böyle birşey de olabiliyor. Bir arkadaşım taa ortaokul yıllarından bahsediyorum annesinin göğüslerini elleyip kaçtığını falan anlatıyordu bana yanlış geliyor şakasına yaptığını falan söylüyor annesi terlik fırlatıyormuş ama bana pek masum gelmemişti
10 YorumlaEvet yanlış. Çocuk gelişimi mezunu olarak söyle soylıyım siz çocuğunuzu dudağından optugunuzde çocuk bunu çok normal birşey gibi algılayıp çevresindeki insanlara bu davranışı sergiler. Ve dudaktan öpmek Çocukların kendi ic dünyasında karmaşaya neden olur. yani kendi benliklerini bulmakta zorlanırlar buda davranış bozukluklarına sebep olabilir. Bu yüzden uzmanlar çocukların ebeveynleri tarafından dudaktan opulmesini asla uygun bulmuyor. Ve sağlık acısındanda yanlış bir davranış.
70 Yorumlao sekilde öpbenin herseyden önce yanlis olduğu konu sağlik acisindan ağızdaki mikroplar çocuğa gecebilir ve zamanla hastalik belirtisi yapabilir ikincisi cocuk kücük yasta örenir herseyi algilar senin yaptiğınin doğru olduğunu üseni herkesi öyle öper allah korusun hastalikli birine denk gelir iyi olmaz yapma bence annesisin tabi karar senindir ama sonuçta çocuğunun sağlığınida düsünmelisin
00 YorumlaÇocuğun tam olarak cinsel kimliğini öğrenmeye başladığı bir zamanda, dudaktan öpmek hiç bir açıdan sevgi gösterisi değildir, aksine kalıcı zararlar verir. Öncelikle her konuda gelecekte sen gibi birini arayabilir ve tek odağı seni taklit eden bir kadınla mutlu olma durumu gelişebilir. Sana fazlaca bağlanabilir. Bunları netten de araştırabilirsin ama asla yapma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOğlun diye şeyini de öp o zaman, tövbe tövbe.. Nasıl anne baba oluyorsunuz bu cehaletle. Hiç mi bu konularla ilgili kitap alıp okumadın ya da internette araştırma yapmadın? Sen doğurdun diye ya da aşırı seviyorsun diye çocuğunun üzerinde istediğin her şeyi yapma hakkına sahip değilsin. O ayrı bir birey. Önce bunu kabullenin...
50 YorumlaBence öpebilirsin ama herşeyin aşırısı yanlış olur yanağından öptüğünden çok daha az olmalı çünkü çocuklar o dönemleri çok başkadır hayatı boyunca yaşayacak karakteri o yaşlarda şekillenir dikkat etmek lazım senin çocuğun diye herşeyi yapamazsın onun için en doğrusunu araştırıp hatta bi uzmana danışıp oyle hareket etmelisin
00 YorumlaYanlıș tabiki o çocuk 3 yașında cinsiyetinin farkına varır ilerde büyük sorunlar oluşturabilir bu durum
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyanlisi dogrusu yok. su virus zamaninda da hic bilmeyen cahil bile anlamistir. boyle temaslar hastalik bulastirir bu kadar basit. etik olayina bile bakmiyorum. neden salyan o cocuga dokunsun. ozgur iradesi bile dehil. kafasi basiyor mu hastalik nasil bulasiyormus vs.
30 Yorumla
+1 yılÇünkü hem bilişsel gelişimi hem de sağlığı için doğru değil.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok yanlış. Bunu burada sormadan önce cevabı çoktan biliyor olmalıydınız ebeveyn olarak. Dudaktan öpecek kadar ilgili ve sevgi doluysanız. Böyle bir sitede soru sormak yerine bir çok makale okuyabilirdiniz. İster kızın ister sövün söylediğimin doğruluğunu değiştirmeyecek bu.
30 YorumlaGerçekten anlamıyorum, insan öz be öz evladını neden dudağından öper?
Dudaktan öpmek cinsel bir eylemdir!61 YorumlaSenin oğlun ama sen öptüğün zaman onu doğru bir davranış olarak algılayacak ileride tacize uğradığı zaman annem yapıyordu doğru birşey diyip sessiz kalacak bu duruma. Öpmeyi biraz bunun çok yanlış olduğunu kimsenin ona izin almadan dokunmaması öpmemesi gerektiğini anlatmalisjn
60 YorumlaBu konuda ben de karşıyım sizlik bir dudum olmaz ama çocuğunuz allah korusun başkası tarafından yapıldığı zaman bunu size gelip söylemez bunun gayet normal bir durum olduğunu düşünür maalesef etraf çocuğunuzu nasıl sevmeniz gerektiği konusunda bize titizlik göstertiriyor
60 YorumlaYanlış çünkü çocukların da özel alanı vardır. Anneyim ben diyerek o özel alanı delmen çok yanlış. Sonra benim gibi bir çocuğun olur ve inan istemezsin.
60 Yorumla
+1 yılKayınvalideniz haklı.. Bunun sebeplerini araştırabilirsiniz.. Sonrasında siz de hak verirsiniz eminim..
...
Burdan birey yetiştirecek gelecek nesil annelere sesleniyorum. Kurban olayım güzel çocuklar yetiştirin ya 🙏🏼🌹40 YorumlaMalmisin yanlis tabi... kizin olsa babasi opse... yas olmus 13-14 hala opse, cocuklarin ozel bolge ve edep sinirlarini dogru cizmek gerek... 13-14 yasinda ergenlikte seni kadin gibi gormeye basladiginda bile bu hatiralar zarar verir cinsel kimligine
40 YorumlaOğlun da olsa bu tür öpmeleri çocuk normal karşılamaya başlayabilir. Güvendiği annesinden gelen öpücük şefkati temsil ederken başka biri de şehvetle öper ve çocuk bunu zihninde normal bir şey gibi algılar. O nedenle yanlış bir durum.
40 Yorumla
+1 yıl40 Yorumla
+1 yıl1 2 yaşına gelene kadar olabilir ama sonra durulmalıdır. Sonuçta siz annesisiniz ve çocuk artık büyümeye başlamış.
71 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru 💚💚😽
Yanlis. Pedagoglar da çocuklarınızı dudaktan opmeyin diyorlar. Bence uzman birinin kitabını al oku. Oyle gelişi güzel ebeveynlik olmaz
70 Yorumla
+1 yılherşeyi gectim de sen ağzındaki bakterileri neden onun dudagına bırakasın ki.. her hali ile yanlıs ve sağlıksız durum.
70 Yorumla
+1 yılEvet haklı. Sonra normal bir şey zannediyorlar yeğenimi hep öptüler yolda küçük çocuk görünce dudağına yapışıyordu normal bir şey gibi görüyorlar.
70 Yorumla
+1 yılSağlık açısından Çok ama Çok zararlı çocukları dudaktan öpmek
72 Yorumla
Soran+1 yılSaglik mi ne alaka
- +1 yıl
Internetten bi araştır anlarsin
+1 yıl10-15 yaşına geldiğinde bunu normal olarak karşılayıp aynısını yapacak bence çocuk diyerek onun özgürlük alanını fazla aştırmayın, ileride kötü sonuçlar doğurabilir.
50 Yorumla
+1 yılOğlunla aranda cinsel bir muhabbet olacağı için demiyor herhalde böyle alıştırma her gördüğü kadının gidip dudağına yapışmasın diye demiştir.
52 Yorumla
Soran+1 yılOğlumla aramda ilerisi icin tabiki cinsel muhabbet olabilir herseyi konusabiliriz benim icin sorun yok
- +1 yıl
Cinsel muhabbetten kastım cinsel yakınlaşma.
Tabiki yanlış. Çocuk bu durumu kafasında normallestiriyor ve kendini koruyamaz bunun yanlış olduğunu bilmezse.
52 Yorumla
Soran+1 yılBen onun annesiyim ne zarari varki
Bana bu hep yanlış gelmiştir. Çocuğun olmayla ilgisi yok. Ayrıca kızın da olsa aynı şey geçerli. Ben irite oluyorum açıkçası
60 Yorumla
+1 yılEvet opulmesi yanlış. Çocuk psikologları bunu savunuyor. Araştırirsan görürsün zaten hepsinin yanlış dediğini.
60 YorumlaEvet haklı ileride olası bi tacizde normal karşılamamalı çocuklar evde ne yaşar görürse normal karşılar dışarıdaki başkasının yapmasından rahatsız olmaz mahremiyeti de öğrenmeli
47 Yorumla- +1 yıl
Dudaktan opme tum Dünya da yasanan bir olgu.
İnanilmaz mahrem birsey degil yani - +1 yıl
TM tacizde kendini korusun tabiki ama eve gelip annesine denemesini buna bağlamanız da sizin yanlış düşünceniz
- +1 yıl
Annesine bu durumu soylememesini bu duruma bağlamanız çok yanlış
- +1 yıl
Acikcasi venim cocuklarim annesi il babasibin opustugunu
Annesi ile babasinib cilvelesmesini gorerek buyumeli - +1 yıl
Bende öğretmenim ve bunun böyle olduğunu öğretmen kimliğimin dışında normal bir vatandaş olarak buyutulme seklimizdede biliyoruz ben onu demiyorum çocuk tacize uğraşa sırf annesi dudağından öpüyor diye çocuk bunu ailesine tacize uğradığını anlamaz demeniz gereksiz yanlış. Kadın sorduğunda pişman olmuştur bu yorumları görünce de uzulmustur gerçekten.
Evet kendi çocuğun dahi olsa yanlış, cok yanlış hemde.
70 Yorumla
+1 yılDoğru bir hareket değil. Pedagoglar da bunun yanlış olduğunu söyler. İsterseniz araştırın biraz.
70 YorumlaElbette yanlış kayınvaliden haklı, bir araştır öğren bu tip durumlar çocukta nasıl kargaşaya yol açıyor anlarsın, keza amaç ne? Bir çocuğun sevildiğini hissetmesi için ille de dudağından öpülmesi gerekmez, hem cahilsin hem umursamaz hem de bencil!
20 YorumlaPsikolog ve pedagoglara göre de yanlış. Kayın validen haklı. Nedenini internetten araştırıp öğrenebilirsin.
50 YorumlaÇok yanlış sonuna kadar haklı sizi şiddetle kınıyorum. Hem psikolojik açıdan zararlı hemde mikrop kapar.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğun özel bölgesi o yüzden bende karşıyım kızım var ve kesinlikle özel bölgelerine kimsenin dokunmasına müsaade etmiyorum size küçük bı anekdottan bahsedeceğim bu böyle olacağı anlamına gelmez ama Allah korusun evlatlarımızı. Kuzenim küçükken halam onu dudaktan öperdi enistem kesinlikle müsaade etmezdi kızardı. şu an kuzenim 14 yaşında gay ve bunu sadece ben biliyorum sebebi nedir ne değildir bilmiyorum ama aklımda hep sanki sebep oymuş gibi geliyor üzülüyorum.
54 Yorumla
Soran+1 yılGay olmasinda ne var ki cocugun anlamadim yani
Cevap sahibi+1 yılSizin için sorun yoksa devam edin tabi ben bu tür durumlarin psikolojik olduğuna inanıyorum insan eğer düzeltmek isterse de kendini duzeltebilecegine inanıyorum ve çok aşırı olmamakla birlikte karşıyım.
- +1 yıl
onunla nasıl bağlantı kurdun anlamadım
- +1 yıl
Eşcinsellik hormonal bozukluklardan da ileri gelebiliyor. Bedeni erkek ruhu disi olabiliyor.
Egitimle bi alakasi yok..
+1 yılÇocuk bunun normal bir şey olduğunu düşünüp ilerleyen zamanlar da eğitim vermek zor olabilir. O yüzden yetişkin bir birey olarak düşün.
50 Yorumla
+1 yıloglun diyede hersey serbestmi olucak. onun gelisimini etkilememelisin. alistirirsan ilerde akli fikri yiyismekte olan bir cocuk olur
50 Yorumla- Devamını Gör (225)
Devamını Gör(270)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 5 yaşındaki oğlumu dudaktan öpmem yanlış mı? Kayınvalidem kızmakta haklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler