+1 yılBu kadar tepki ve bu kadar çaresiz bırakılmak ne dir Allah aşkına? Ve şunu da hiç anlamıyorum bebek yapmak her ikinizin de kararı olmalıydı ve bu konuda ilk görev sana düşer. Yani bebek yapmayı düşünmeyen bir erkeğe napalım oldu, hamileyim diyerek zorla bunu kabul et diyemezsiniz. Tarafsızım bu konu da ve seni asla yerden yere vurmuyorum. Ama insan hakları hususlarında bu tip kararlar erkek ve kadının ortak kararıdır ve taraflardan birisi henüz ikinci bebeğe hazır değilim diyor ise onu zorlayamazsın. Eğer ki istenmeyen bir gebelik ise ve henüz aldırma şansınız var ise aldırın ve birlikteliğinizi, ailenizi, bütünlüğünüzü, güveninizi bozmayın. İşin hafta da bir sekse gelen kısmı ise ayrıca bir tartışma sorunudur. İsterseniz bunu özelden konuşalım.
15 Yorumla
Soran+1 yılBen istiyordum ama onun istemediğinin farkındaydım o yüzden dikkatli ol dedim zaten. O bunu bile bile içime boşaldı, ne yapabilirdim bu durumda? Kalkmamada izin vermedi ki içimden dölleri çıkarayım, şimdi sorumluluk almıyor olan o.
- +1 yıl
Bakın durum her ne olur ise olsun siz kadınlara olan oluyor sonuçta ve her şey bu kadar ortada iken direnmek ve inat niye. Adam istemiyorum diyor ve kesin kararını söylemiş ve tepkisini de ortaya koymuş. Ve kim ne der ise desin hamilelikten korunmak ilk başta senin görevin. Sana güvenmiş ve birlikte bebek istemedilçe de bu konu da bir süpriz yaşanmayacağına inanmıştı. Seks bu ve kimse zevkin o aşamasında geri çekilerek her şeyi mahvetmez. Ve madem en sıcak anındı, yani yumurtladığın andı e hamilelik riskin en yüksekti kararı bu kadar kesin iken eczaneden ertesi gün hapı alabilir, içebilir, hamileliği önlerdin. Ya da bir şekilde gebelik şüphenin olduğunu daha ilk anlarda belli edebilir, bir doktora görünmek istediğini belirtebilirdin.
Soran+1 yılBu kadar bilgilsin sözde ama beni suçluyorsun. Sana üzüldüm. 1. Hap içemem çünkü alerjim var. 2. Korunmak ona düşüyor çünkü bile bile ilişkiye girdik. 3. Bebeğime aldıracak kadar vicdansız değilim. Senin yorumu yazma amacın sadece beni yermek ve onu yüceltmek. Kadın düşmanı gibisin. İstemiyorsa uçkurunu tutacaktı o zaman ya da korunmasını söylediğimse korunacaktı
- +1 yıl
Ne kadın düşmanıyım, ne de seni bir köşeye sıkıştırıp döve döve öldürmeye niyetim var. Ama insani gerçekler var ve bu konuda siz kadınların da şunu anlaması lazım, hadi o aptallık etti, hadi o düşünmedi, hadi o saçmaladı, ya sen? Sen neden şeytana uydun ve bile bile bunu önemsemedin, devam ettirdin? Desene sabah uyanınca bak akşam böyle iken böyle oldu ve büyük ihtimal ile hamile kaldım, kalabilirim, sonra neden bunu söylemedin, konuşmadın deme derdin. Ve bir doktora gitmen gerektiğini söylerdin. Ben sadece en pratik ne yapabilirdini anlatmaya çalıştım. Nerden bileyim hapa karşı alarjin olduğunu. Ve şunu unutma ki bebek istemeyen sen de olabilirdin. O zaman böyle bir şey olsaydı bu kadar sorumsuz ve rahat olabilirmiydin? Ben gübümüz kadınının inadını, işime nasıl gelirsesini, ben ne istersem o oluru, hadi bakalım ikinci de yolda sıkıysa terket benilerini, kısaca her şeyi biz erkeklere malederek, kurduğunuz tüm tuzakları kabul etmemiszi, istemediğimizi bir hayata zorlamalarınızı hiç ama hiç kabullenemiyorum. Hadi bakalım çöz şimdi, nasıl çözeceksin?
- +1 yıl
Evet ya hep öyledir zaten hep bi ikincisi vardır zaten...
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılİlk çocuğundan sonra erkek seni anne olarak görüyor ve eskisi kadar arzulamıyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış testesteron düşüşü var. Yani bir kadın Doğum yapınca evde çocuk olunca erkeğin testesteron hormonu düşer. Sen bebeği aldırmadığın sürece kimse zorla bir şey yapamaz. Eşinde belki bunaldı biraz uzak durun kendini dinlesin adam :) eğer bir süre sonra yanaşırsa anla ki anlık bir sorundu. Soğuma düzelmezse işte o zaman yaptığın planı uygulamaya koyma vakti gelmiş demektir. Allah yardımcınız olsun..
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda 1 ine bile bakmak zorlaşmışken 2. Çocuk çok külfet olur ama serefsizliği de yapan o, aldır diyen de o, yani 😒😕çok günahı var bu işlerin bunu nasıl düşünmez bu insanlar vlla anlayamıyorum ya.. sen bence ailenle konuş bu konuyu acilen.. böyle adamları yemin ediyorum kurşuna dizesim geliyor haketmiyolar yaşamayı mk dallamaları
00 Yorumla
Saçmalama yasalar var bu ülkede dağ başında değilsin, boşansan da nafaka alırsın
Yine de aldırman daha uygundur, dilersen yine de boşan fakat istenmeyen çocuk sağlıksız bir aile ortamında büyümeye mecbur bırakılan bir çocuk, asıl ona kötülük etmiş olursun00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnsuz bir hayat seni daha mutlu edecek gadası
00 Yorumla
+1 yılIşten çıkarıldım ve ailem yanına gidemem diyorsun.
Bence bir çocuğun doğup doğmayacagina karar vermek tek kişinin yapabilecegi bir şey değil.
Ortak bir noktada buluşun.
Illa istemiyorsa da bakamayacağın bir çocuğu doğurmak bana çok mantıklı gelmiyor.30 Yorumla
+1 yılHaddimi aşmak asla amacim degil aşarsam da simdiden ozur dilerim. sen bu cocugu tek basina yapmadin ve tek basina bakmak gibi bir durum soz konusu dahi olamaz ama eger cok ilgisizse ve sana pisikolojik veya fiziki bir siddette bulunuyorsa "aninda evden cikmani ve bosanmani "tavsite ediyorum calisabilen bir kadinsin isten cikarilmis olman tekrar is bulamayacagin anlamina gelmez. Kendi ayaklarin uzerinde durabilirsin Sana bu konuda inaniyorum.Ona muhtac degilsin o senin hayatinda olmasada mutlu ve basarili bir kadin olabilirsin 🙇🙇🙇🙇🙌🙌🙌😔😔😔
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEve geldiğinde sor bence. Derdi neymiş? Neden masum bebeğinin ölmesini istiyormuş? İstemiyorsa neden boşalmış? Seni mi aldatıyormuş? Evliliğiniz neden böyleymiş? Hepsini sor yani aklında bir tek soru işareti kalmasın. Sonra sabah olunca da annenin evine git. Annende geçirdiğin süre zarfında boşanma davasını da aç. Bebeğini aldırma tabiki. Bebeğe çok yazık olur. Gerçekten anlamıyorum bir insan nasıl bu kadar vicdansız olur. Resmen kendi bebeğinin ölmesini isteyen bir baba. Baba bile denemez de neyse...
10 Yorumla
+1 yılSanki baskasinin cocuguda alsin diyor. Yerinde olsam ne aldirir nede bosanirim. Mahkemede hakime anlat bosamaz seni. Bosanmada. Aldirmada. Adama bak yaaa yuvayi aileyi bozmak ne kolay olmus bi bebegi aldir demek ne kolay.. Allah yardimcin olsun. Evini terke etme. O giderse gitsin elbet donecektir.
Erkekler baba olduktan sonra bi kismi depresyona giriyor oda depresyonda belli ama boyle davraniyor olmasi tabiki hakli gostermez onu.. aile terapistine falan gitseniz.30 YorumlaEşiniz anladığım kadarıyla evlilik sorumluluğu olmayan biri babalık sorumluluğunu da alıcağını düşünmedim doğurup çocuk için nafaka alabilirsiniz hissettiğim çocuğu istiyorsunuz sorumluluğu sizde olacak işe gidemezsiniz bakıcı almanız gerekir ailemin yanına gidemem diyorsunuz tek başınıza zor olucak büyük bir savaş vermeniz gerekecek devlet yardımı umarım tek başınıza atlatabilirsiniz
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama bebeğini aldırmak bir cinayet ile eş değer. Eşinin böyle bir cümlesi karşısında kim olsa kırılır, bir birliktelik aile olmaya karşı ise zaten zaman kaybıdır. Eşinle keşke sorunlarınız hakkında konuşup çözüm arasaydınız. Ama ya bebeği aldır ya da kendi hayatını kur diyen bir insanla bende yolumu ayırırdım.
10 Yorumla
+1 yılMerhabalar. Öncelikle yaşadıklarınıza üzüntümü belirtmek isterim. Eşinizle bu oranda bir değişim olması çok normal bir durum değil. Altında yatan başka sebepler olabilir. Sizden istediği ve vermek üzere olduğunuz karar acele edilecek bir karar değil. Her ihtimali düşünerek, ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Bu noktada bir aile terapisi desteği almanızı şiddetle tavsiye ederim. Maddi olarak böyle bir imkanınız var mı? Ya da eşiniz bunu nasıl karşılar?
10 YorumlaHiç bir şey yapma evinde otur yapacak yemeğin kalmayınca arar dersin ki sen mi yiyecek bir şeyler getirirsin yoksa ben annenlerden mi isteyeyim dersin
Hiç istifini bozma at gibi giden it gibi döner demişler boşanmak istiyorsa davayı açsın sende nafakanla yaşarsın
İki gün düşünsün sende hiç takma evine döner zaten13 Yorumla
Soran+1 yılBoşanma davası açacağımı söyledim, böyle davranmaya devam etme falan dedim. Düzeleceğim dedi, birkaç gündür eve gelirken sevdiğim yemekleri alıyor, bebeği de istediğini belli ediyor. Bir anlık sinirle söyledim diyor, sinirle söylediysen gerçektir dedim ağladı hatta. Bilmiyorum. Emin değilim, hala soğuğum o da farkında ama düzelecek galiba
+1 yılBüyük ihtimalle hayatında bir başkası var ve beyni yıkanmış. Eğer böyle diyorsa zor olsa da bitirmek daha mantıklı. Onun köyü babaligini göreceğine iyi anneliğini göster çocuğuna en azından iyi bir insan yetişir dünyaya.
30 Yorumla
+1 yılbebeğini öldürmek değil bu. eğer bakamayacaksan, eğer iki taraf da istemiyorsa, eğer imkanların yetersiz ise, eğer ona verecek, sevgin/ilgin/sabrın/isteğin yeterli değilse aldıracaksın ablacım.
olayı fazla dramatize ediyorsunuz.
ortada dolanan, zeka özürlü davranış sergileyen, başı boş ne kadar fazla insan var farkındamısın. hepsi birer ilgisiz ve sevgisiz ailenin eseri. çoğalmak o kadar da matah bir şey değil, fazla anlam yüklemeyin.10 Yorumla
+1 yılBacim allah sabir versin ya esine buyu yapmis olabilirler ya da baska biri varsakin bebegini aldirma bizim haddiimize dusmus allahin verdigi cani almak 2 cihandada yuzun gulmez bir bebegi aldirmak allha karsi gelmektir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bu bebek aldırma işini nasıl yapıyorlar hiç mi merak etmiyorlar kime benziycek neleri sevicek neleri sevmicek neye sinirlenir neye üzülür çalışkan mı tembell mi nelere becerisi var sesi güzelmi kaşı gözü nasıl tombikmi cılızmı daha neler nelerrr bunalrı nasıl merak etmeden hemen aldır diyebiliyorlar
23 Yorumla- +1 yıl
Çok şirin bir görüş.
- 1 yıl
@mumaleviilekedi Bu yorum bebemi sahiplendirdi ardından gidip aldım
- 1 yıl
Bu yorum bebemi sahiplendirdi ardından gidip aldım
Sakın Allah katında adam öldürmüş olursunuz. Bu dünyada da ahirette de vebali büyüktür altından kalkamazsınız. Eşiniz ısrar ediyorsa boşanıp yolunuza devam edin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızın kac yasında bilmiyorum 2 yas ustuyse anaokuluna yazdırabılırsın subyan mektebı mi ne dıyorlar cok guzel seyler ogretıyorlar oyunlar yabancı dıller Üstelik fiyatlarıda iyi 8 saat zaman gecırebılıyor orada sende hamıleligini calısarak gecırırsın annene de yuk olmazsın o adamdan bi cacık olmaz kendını ona mecbur hıssetme.
12 Yorumla
Soran+1 yılKızım 2 ay sonra 2 yaşına girecek, bizim burada 3 yaş için anaokulu var sadece, kendime iş bakacağım inşallah bulurum. Annem bakar zaten kızıma ama o da emekli maaşı zor kanaat türkiye ekonomisi belli ama bunu duyarsa beni zaten alır yanına..
Cevap sahibi+1 yılEmin ol onsuz çok daha mutlu bir hayatınız olur kafanız rahat baban yok sanırım annenle mutlu mesut yaşarsınız o cocuklarla ılgılenır semde calısırsın hıcbı sorun olmaz pandemi gecince daha rahat bı ıs bulursun
+1 yılAllah yardımcın olsun ya kıyamam sana Rabbim onun gönlüne de ferahlık versin Biraz alttan al her ne kadar haklı olsan da Biliyorum streslisin zor oldu belki de senin için ama beraberiz atlatıcz falan de Huyuna gitmeye çalış eğer yapabilecek hiç bir şeyin yoksa Bırak kendine yeni hayat kur demek çok kolay yolu
10 YorumlaAldırma sakın eğer aldırırsan çok pişman olursun sırf o bencil istedi diye aldırma! Önlem alsaydı, ben böyle şeyleri duyunca çok üzülüyorum lütfen kıyma o küçücük cana.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılYıl 2020, milyon tane korunma yöntemi var ve içine boşalıyor... yani zaten yolunda gitmeyen evliliklerde seks nasıl aklınıza geliyor anlamıyorum ama o evladın suçu ne şimdi
40 Yorumla
+1 yılYaparken iyi ama doğurmaya gelince aldir ne kolay ya.
Biliyorlar kadin çaresizdir onun eline bakar, hayir caresiz değilsin.
Annene git en azından sahipsiz olmadığını görsün Allah büyük bir yol bulunur.50 Yorumla
+1 yılOha diyorum önce özür dileyerek. Sen akıllı bir annesin. Kararın yerinde. Kocanın aklı başına illa ki gelir ve ayaklarına kapanır çok geçmeden.
10 Yorumla
+1 yılağır olacak sana ama, aldır. yoksa;sen ve iki çocuğuna daha ağır olacak. sonra da kendini o adamdan kurtar
11 Yorumla- +1 yıl
evet aldatması muhtemel
Bence eşin beynini aldırsın zaten bir işe yaramıyor. aldırma çocuğunu herşeyden önce o senin çocuğun senin olduğu için doğur.
40 YorumlaNe kadar saçma. İnsan çocuğunu git aldır der mi. Öbür çocuğunu çok seviyor diyorsun. Belki de sana karşı tripli olduğu için böyle diyor. Aranıza giren bu soğukluğun sebebini anlamaya çalış bence. Ve çözülebilecek bir şeyse çözmeye çalış
10 YorumlaTavri cok yanlis ama ulkenin durumunu seninde calismadigini dusunursek aldirman mantikli bir karar.
Ayrica sene 2020 de aldiginiz tek onlem disima bosal mi? 🤦♀️01 Yorumla
Soran+1 yılYok yani evde prezetatif falan var o amaçla dedim, ya da ilaç alsın diye ama ne fayda. Meto mermer meto kafa
Asla cigeri bes para etmez biri icin cocugunu aldirma.
Dik durma zamanin gelmis.
Cocuklarina güzel annelik babalik yapa bilcegine inaniyorum. Gittigin yolda kapilar sana acilacaktir.
Hakta adaletde allahda. Sen kendine güven30 Yorumla
+1 yılAptallığın zirvesi. Allah yardımcın olsun. Boşan ve yoluna devam et. Çocuğunu asla aldırma.
20 YorumlaAldırmamak çok doğru ardındayım. Allah yolunu açık etsin. Umarım her şey gönlünce olur.
10 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun o adamdan bosan bence hayatında başka birisi var bu kadar net söylüyorum. İkinci bebeğinide doğurma ablacım tek çocukla hayata tutunmak daha kolay
00 Yorumla
+1 yılHamilelik sürecinde hormonlardan dolayı fazla mı değiştin ruhen acaba? Ya da fizik olarak bakmadın mı pek kendine. Eşin çocuklardan değil senden rahatsız olmuş çünkü belli.
00 Yorumla
+1 yılBence aldırma ablacım, çünkü aradan yıllar geçtikten sonra şunu diyeceksin : Şimdi olsaydı 10 yaşında olacaktı.
O miniğin yaşama hakkını o istemiyor diye almamalısın bence.30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOha ya yeminle şaşırıyorum yaa bu kadınların çektiği nedir
30 Yorumla
+1 yılIkna etmeye çalış zor bir durum
Ilk çocuğun bakımını hep onun üzerine attın galiba adam bezmiş gibi10 YorumlaSerefsize. Bak ya. Çocuk senden dolayı oldu birde benden paydos diyor kanı bozuk adi köpek boşan köpek gibi nafaka ödesin sana
20 Yorumla
+1 yılSen bebegini istiyorsan dogur ve esinden ayrilabilirsin buna sebebin var yani hakknda var
20 Yorumla
+1 yılBoşa sktr et gitsin... ne demek ikinci bir senle ugrasamam evlat bu ya. Olmuş bi kere
21 Yorumla- +1 yıl
Sen nıye gidiyorsun ayrıca o ev senın de evın o gitsin
+1 yılBebeği kesinlikle aldırmayın. Altında muhtemel değişik etkenler olabilir sizin aklınıza gelende olabilir. Çok üzüldüm.
00 Yorumla
+1 yılsosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğine başvur bu konuda maddi ve diğer şekillerde yardım ederler
10 Yorumla
+1 yılTabikide birak ya cok gunah hemde o senin cocugun yani akil isi degil bu soylenen cumle
00 Yorumla
+1 yılBoşan bence bunu söylemek istemem ama belki hayatında başka kadın bile olabilir kızına al bide sana süresiz nafaka ödeyecek direk boşan gitsin
10 Yorumlayobazlığın daniskası hayır uyarmışsınız o dikkate almamış hata onun bile diyemeyeceğim çünkü ortada bir hata yok bir can var, üzüldüm sizin adınıza
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAldırma çok büyük günahı var. O adamdan da ayrıl sana Hayrı gelmez. Güçlü bir kadınsın sakın eline fırsat verme
00 YorumlaArada başka kadın var ve seninle çoğalmak istemiyor artık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden seninle soğuk sebebi ne neden sana tavırlı bilmiyorum ki sebebini sordun mu bu durumun.
00 Yorumla
+1 yılYokn artık evli insanlar neden yapar bunu sevgili olsan neyse zevkini almadan önce düşünseydi uyarmışsın bide
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet, bunu yapmasında korkmuştum ama zevkine baktı sadece, şimdi de aldır diyor.
- +1 yıl
Kaç yaşındasınız
- +1 yıl
Kusura bakma ama yani kocan ergence davranmış
Soran+1 yılBen 22 yaşındayım o 26 yaşında
- +1 yıl
Yazsana bana konuşalım
- +1 yıl
Yaşın gençmiş
- +1 yıl
Hadi yaz dertleşelim
Sen neyi istiyorsan onu yap ve pişman olmiyacağin kararlar ver ve en önemlisi ona muhtaç olmadığını göster
10 Yorumla
+1 yılAilesine şöyle ne pis bir adammış ya
20 Yorumla
+1 yılAldırma. Zorlarsa eğer boşan ve tazminat iste. İyi bir avukat bul
00 YorumlaAldırmamak en doğrusudur. Ben ikinci bir kişiden şüpheliyim. Ailen de sana yardım edebilirse ailenin yanına dönmeni öneririm
00 Yorumla
+1 yılbak şu da var herşeyi adama yıkmış da bezdirmisbde olabilirsin kimse böyle bakmamış konuya
10 Yorumla
+1 yılNiye korunmadınız? Neyse o konu geçmiş artık karar sizin çok zor bir karar
00 Yorumla
+1 yılEvrimsel psikoloji arastir bunun hakkinda bilgi edinebilirsin
00 Yorumla
+1 yılbu sanırım trol soru Yok artık
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılewlilikte çocuk kesinlikle sorun bi tane neyse de ikincisi çekilmez. bence de aldırın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen ne yaptın hep mi adam suçlu bir de ona sor ne isitiyor ne yaptın?
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir odunla evlilik
10 Yorumla
+1 yılYerinde olsam net boşardım
20 Yorumla
+1 yılAhhh ya... 😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞
01 Yorumla- +1 yıl
Diyecek söz bulamıyorum. Kendime ve çocuğuma yapılmış gibi hissettim, üzgünüm gerçekten. Kahretsin böyle adamları. Bu nasıl söz , yataktayken aklını kullanamıyor tabii. Yaşınız kaç?
+1 yılOrta noktayı bulamıyorsanız boşanın
00 Yorumla
+1 yılAllahim ya millet kafayi yemis
00 Yorumla
+1 yılSen istemiyorsan söyle
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem