Kahvaltı her yaştaki insan için günün en önemli öğünü. Hele çocuklar için kahvaltı daha da önemli. Güne başlar başlamaz vücuduna sağlıklı besinler girmeli. Sizce 3-5 yaşlarındaki bir çocuğun kahvaltı tabağında neler olmalı?
4-5 yaşlarındaki bir çocuğun kahvaltı tabağında neler olmalı?
9
7
Görüşünü yaz
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
canselcanım | Çocuk & Ebeveyn konusunda 660 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Selam canım :) Öncelikle her yaşta olduğu gibi, oyun döneminde olan 3-5 yaşlarındaki çocukların beslenmesinin ne kadar önemli olduğunu, zihinsel ve fiziksel öğrenmede beslenmenin son derece etkili olduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda, bahsettiğimiz bu yaş aralığındaki çocukların güne en iyi şekilde başlamasını tabii ki de kahvaltıyla sağlayabiliriz. Ben de bunun için, 5 yaşındaki kızımın beslenmesinden örnekler vererek neler yapmalıyız ve neler yapmamalıyız konusunun üzerinde durarak yardımcı olmaya çalışacağım ;)
4-5 yaşındaki çocuğun kahvaltısında neler bulunmalı?
Bizim klasik Türk kahvaltısı aslında çocuklar için son derece besleyici bir özellik taşıyor. Özellikle yumurta, peynir, zeytin ve bal gibi makro besin ögeleri içeren bir kahvaltıyla çocuklarımız, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi güzel şekilde sağlıyor, öğrenme becerileri gelişiyor. Ben de buna istinaden, kızımla beraber çoğu zaman tipik Türk kahvaltısı yapıyorum ve tabağında bu besinlere yer veriyorum:
yumurta
zeytin
peynir
domates
salatalık
bal
pekmez
süt
mısır gevreği
ekmek (o da canı isterse tabi)
Peki 4-5 yaşındaki çocukların porsiyonları nasıl olmalı?
Kahvaltı ve diğer öğünlerin porsiyonları çocuklar için de büyük önem arz ediyor. Biz anneler çocuğun iştahına göre hareket ediyor olsak da, çocukların ihtiyacı olan besin ögelerini yeterli ve doğru şekilde almalarına özen göstermeliyiz. Ayrıca çocukların harcadığı enerjiyi ve gösterdikleri becerileri destekleyecek bir beslenme düzenlerine ihtiyaçları olduğunu da unutmamalıyız. Ben de buna istinaden, kızımın kahvaltı düzeninde şu detaylara dikkat ediyorum:
Yumurtayı günde 1 adet tüketmesi yeterli, çünkü yumurtanın tokluk hissi diğer besinleri almasına engel olmamalı.
Salatalık, domates ve zeytini kendi yiyebildiği kadarını tabağına alması için teşvik ederim.
Mısır gevreği ile kahvaltı yapacağı zaman ise 1 kase gayet yeterli oluyor. Özellikle Eti Petito'nun kahvaltı gevreğinden baldan alacağı şekeri karşılıyor olması, hem kahvaltısını keyifli hale getiriyor hem de içerisinde bulunan besin ögeleri ile güne enerjik başlıyor.
Eti Petito Kahvaltılık Gevrek nedir, içeriğinde neler bulunur?
Eti Petito Kahvaltılık GevrekEti Petito; içerisinde renklendirici bulunmayan, şekerini de bal ve hurmadan alan yegane bir kahvaltılık gevrektir. Günümüzdeki kahvaltılık gevreklerin çok şekerli ve renkli olduğunu, bunların da zararlı katkı maddeleri ile oluşturulduğunu bildiğim için, Eti Petito, hem kızım hem de kendim için tercih ettiğim tek kahvaltılık gevrek oluyor. Kahvaltılık gevrekler, özünde besleyici bir niteliğe sahip olmalı. Özellikle konu çocuklar olunca, beslenmenin sağlıklı gelişime olan faydalarını göz ardı etmemek adına, yapacağımız tercihlerin yerinde olması mühim. Eti Petito Kahvaltılık Gevrek içerisinde bulunanları görünce siz de neden ilk tercihim olduğunu anlayacaksınız:
İçerisinde A, B1, B2, B3, B5, B12, C, D, E vitaminleri ile beraber,
Kalsiyum
Demir
Biotin
Folik Asit bulunmaktadır.
Klasik Türk kahvaltısından belki de almakta güçlük çekeceğimiz çoğu sağlıklı besin maddesini sadece 100 gr yani 1 kase Eti Petito kahvaltılık gevrek ile alabiliyoruz. Kızımın ne kadar enerjik ve yemekte zorlandığını düşününce, Eti Petito'yu severek tüketmesinin şahane bir tercih olduğunu anlıyorum ;) https://www.youtube.com/embed/b4DCCHa9Y1sKızımla güne Eti Petito ile enerjik başlıyoruz! Siz de çocuklarınızın kahvaltısını şenlendirmek istiyorsanız, hem lezzetiyle hem de besleyiciliğiyle gönüllere taht kuran Eti Petito kahvaltılık gevreği deneyin!
Oooo, harika bir görüş olmuş, çok teşekkür ederim rehberim... İnsan eve bir şey alırken içindekileri anlamaya çok özen gösteriyor tabi. Onları da açıkladığınız için çok teşekkür ederim.
Özellikle küçük çocukların şeker tüketimi çok önemli, değil mi? Neticede günün büyük kısmında ekran başında olan ve obez olmaya meyilli bir nesilden söz ediyoruz. Doğal şeker kullanılması olayı dikkatimi çekti, ondan yazmak istedim.
@pinkmom Ben teşekkür ederim :) @Nilüfer35 Eti Petito'yu seçmemdeki en büyük etken şekerini bal ve hurmadan alması tabii ki. Şekerin iştaha ve gelişime olan etkilerini hepimiz biliyoruz neticede ;) @Pikachu Beğendiğine sevindim, afiyet olsun :)
1dilim buğday ekmeği, peynir, zeytin 7 tane, bal, tereyağ, tahin pekmez (1er tatlı kaşığı), salatalık, domates, ceviz, süt ya da portakal suyu. Yeşillik. Tabağımızda hep oluyor ama bazen hiçbirini yemiyoruz 🤷♀️
Bal fındık ezmesi protein agirlikli hindi füme tarzı şeyler ve yumurta seri numarası 1 olanları tercih edin. Bal fındık ezmesi derkende şekerli bilmemne şurubu falan katlililardan değil organik olsun ve ekmek tüketimi çok ama çok az olmalı
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş