Gigi Hadid ve sevgilisi Zayn Malik bir kız çocuğu sahibi oldu. Bugün ise ünlü model Elsa Hosk ve sevgilisi Tom Daly çocuk beklediklerini açıkladı. Aynı şekilde Joaquin Phoenix ve Rooney Mara'nın da bir erkek bebekleri oldu.
Evlilik öncesi çocuk sahibi olmak konusunda insanların fikri farklı olabiliyor. Evlenmeden çocuk sahibi olmanın daha mantıklı olduğunu düşünenenler kadar evlilik öncesi çocuk sahibi olmanın bir risk olduğunu da belirtenler var.
KScanlar evlilik öncesi çocuk sahibi olmak konusunda ne düşünüyor merak ediyoruz. Görüşlerinizi merakla bekliyor olacağız.evlenmeden çocuk sahibi olmak
Çocuk sahibi olmak için evlilik cüzdanına gerek yok.
Evlilik olmadan çocuk sahibi olmayı doğru bulmuyorum.
Bu karar kişinin kendi kararıdır, saygı duyulmalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlenmeden çocuk sahibi olma konusunda senin fikrin ne?
İnsan ile ilgili olaylarda ve ilişkilerde o kadar çok olasılık ve durum vardır ki bütün bunları önceden bilmek mümkün olmadığı gibi dışarıdan bilmek de mümkün değildir. O nedenle kişilerin kendileri için verdiği karar, her durumda ayrı değerlendirilmelidir.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Galiba bende hukuken imkanı varsa bu duruma düşecem 😭
Asgari ücretli biriyim, elim yuzum huyum duzgun ama bazisebeblerdendolayı ( genelde maddiyat), evlenemedin.38 oldu yasim. Bu saatten sonrada yaşıma uygun bekar , anne olmaya müsait birini bulamıyorum. Baba olma özlemin çok fazla, eğer hukuken müsait olsa iki kız iki erkek çocuğu büyüyüp babaligimi yaşamak, onları evlendirmek, onların güzel günlerini görmek istiyorum.
Not, çocuklu biriyle evlenmeyi düşünmedim, çünkü sonuçta onlar er ya da geç babasını öğrenir veya yüreğimden kopup giderler diye korkarim😔😔 tüm babalık özlemi ve sevgisini verebileceğim bir halde olmasını istiyorum. kimsesiz olan herşeyi olacağım, herseyim olacak olan😭👨👦👦👨👧👧
Evlenmeden çocuk sahibi asla olmaz nedeni Bizim dinimiz asla böyle bir şeye müsaade etmez gayrimeşru bir çocuğum olacağına Yani öyle bir zina içinde mutlu olacağıma kendimi intihar ederim daha iyi bu En azından benim düşüncem tabi herkesin eder onu bilmiyorum
Ne denebilir ki bunlar yaparlar normal ama bizim için müslümanım diyen birazcık Allah korkusu olan yapmaz diyecem ama o da kalmadı bizim erkekler kızlar artık küçük yaştan başlıyor sevgili olmaya cinsel ilişki yaşamaya o yüzden ne dersen de boşta kalıyor
Vallaha nikah olmadan sevgi aşk var diye hayvan gibi yaşayamam bana göre hayvanlık bu durum normal görülüyor evlenmeden kimseye kendimi kullandirttiramam evli olupda sahibi oldugum ekegin cocugunu dünyaya getiririm gayri meşru bir cocuk evlenmeden getirmem zinada yapmam bu dediginiz sevgi aşk evlenmeden hayvanlarda yapıyor biz insanız Türküs müslümaniz bana göre yanlış ama başka bir insanın günahı ve ayîbı kendini ilgilendiri
Abi biz özgürüz diye her şeyi normalleştirdiler ayıp şeyleri normal olarak görür oldular bir kere insan nefsine uyar tamam anlayişla karşılayalım hadi her zaman olmaz ki kendi anasına babasına kardeşlerine sadık olmayan hic bir eşe sadık olmaz bana göre evlenmeden yapan insan evlenincede eşine sadık olmaz bana göre or.. spulugu şer.. efsizligi medeniyetleştirip normal olarak görüyorlar herkesin kendi fikri evet ama ben olsam ne bedenimi kullandirttiririm evlenmeden nede duygularimi kullandirttiririm bir adama karşindaki insanin seni sevdigini alay ettigini kullanıp kullanmadigini bilemezsin gercekleri dogrulari yalanliyorlar karektersizliklerini normal özgür olarak görüyorlar
Nikahsiz o zaman her erkekle yatarlar bunu diyen düşünen birisi bana göre aşîgız seviyoruz diyen her insanla yatar aşk kalpte icte yaşanir bedende degil
@MezarlıkBekcisi03 Çok doğru yine ama sen ne söylersen söyle bosa tabi zaten öyle oldu sevgili yapiyorlar yemedikleri halt kalmiyor ve bunu da normal olarak görüyorlar Avrupaya bakarak onlar yapiyorsa biz de yaparız kafasındalar her konuda her şeyi özgürleştirmeye çalışıyorlar bu başımıza gelen felaketler de bu yüzden zaten bunlar boşuna gelmiyor iyicene bozulduk hic bir iyi yönümüz yok artık bu millet anlayacak anlayacak da helak olduktan sonra anlayacak
Abi insanlarin nasil yaşadiklari düşündükleri ilgilendirmiyor yeterki ben insan gibi yaşamasını bileyim sevdiklerime deger vereyim sadık olayim yeterli karektersiz insanlardan uzak dururum insan gibi yaşarım kendi anasına babasına sadık olmayan hic bir adama sadık olmaz ne kadar severse sevsin benim anamın babamın boynu yere egilmesin bir nefis zevk ugruna
@MezarlıkBekcisi03 ve müslümanlarıda görüyoruz neler yapıyor önemli olan insan olup sevgi dolu olmak yoksa evlilik neyi kapatıyor söyler misin olmayan sevgiyimi yaratıyor çoğu insanda
Kusura bakmada sevgi dedinizmi her insanla yaşayanlar var hayvaar bile yaşiyor sen olaya farkli bakiyorsun ben de olaya farkli bakiyorum basit kiz olup bir sevgi ugruna nefis icin kendimi kullandirttirmam yanlışı dogru olarak görmeniz cok sacma müslüman olsamda olmasamda ilişkiyi evlenerek yaşamak isterdim hayvanlar gibi yaşamak istemezdim sen seviyorum da ona yaşiyorum diyirsun ne malum sevdigin insanın seni sevip sevmedigi arkandan türlü alay edip ezdigi her insan sevmez sevdigini bilemezsin karşindakini bana bak benim ne demek istedigimi neyi kastettigimi anlayamiyorsun ilerde anlarsin belki belkide anlamayacaksin hic bir zaman iyice batakliga düşeceksin
@Berivann6 Ya neyden geliyor bak kendin bu yanlislari normal goruyorsun bu felaketler olmasin mi sevgi böyle olmuyor sen öyle saniyorsun sadece yanlıs olan insanlar kalkipta sen dine islama muslümanlıga yanlıs diyemezsin sen dogru sekilde yaşamiyorsun ondan sonra kalkıp dine dil uzatıyorsun haa bunun hesabıni vermiyecek misin vereceksin yanına kar kalmayacak asla
Aynen sen seversin belki ama karşın da ki seni gercekten sevecekmi seviyormu bunu bilemezsin herkes sevgi aşk üzerinden iyi oynuyor iyi rol yapıyor kullanılıp kullanılmadıgını bilemezsin
@MezarlıkBekcisi03 benimde demek istediğim evlenince de aynı şeyleri yapamayacağı ne malum evlilik seni her şeyden kurtarır mı bu düşünce çok saçma geliyor hem sevmek basitlikmi oluyor herkesle ilişkimi yaşa dedim ben insan sevdiğini hissetmekte ister konuşmakta ister her şeyiyle onunla bir bütün olmak ister
Hemende dine laf uzatma diyorsun dine laf uzatmadım sadece herkes inanmak zorunda değil inanlarda kendinden sorumlu çoğunda kendiyle çelişiyor bu ülkeden olay eksik olmuyor sonuçta çoğu Müslüman değil mi
Dürüst insan evlenince eşine sadık olur dürüst olmayan insan eşine sadık olmaz sen bu düşünce yapısıyla kendi ailene sadik olmazsin sevdigine de sadik olmazsin sevdiginle yaşa evet sevdiginle evlenerek yaşasana biz aşigi seviyoruz diye hayatina 10 kişi girip cıkanlar var ilişki saglıklı olmuyor öyle senin dedigin gibi ilişkim saglikli olmayacagina evlenince yaşarim dogru düzgün ilişki bir gecelik degil her gecelik olmak isterim ne malum seni kullanip atmayacagi bu dürüstlük sadıklık degildir sevgiyi zevk heves olarak görüyor yaşiyorsunuz o heves zevk bitince noluyor başkasiyla tekrar yaşiyorsunuz yalanmi
@MezarlıkBekcisi03 'zina' denilen şeyi o kadar büyütüyorsunuz ki... Ayrıca aşk fiziksel şeylerden ibaret değil demişsin, tabii ki değil. Ama ten çekimi diye bir şey var. Birisiyle birlikte olduğunda ne oluyor yani? 2 taraf da halinden memnunsa giren çıkan kimin umrunda?
Bana göre yanlış iki tarafta mutludur tabi ama şuda var ya kullanılıyorsan nerden bileceksin aşık rolünü herkes cok iyi oynuyor gayri meşru yasak aşk olarak yaşayacagına sahip oldugun kişiyle yaşarsin dogru bir şekilde bana göre sevdigine ve kedine saygin varsa dogru olani yaparsin ne anne babayi aldatirsin ne de eşini aldatirsin olmuyormu sevmiyormusun evli insanlarin dogru şekilde ayrildigi gibi ayrilirsin olur biter ne gerek var her kalbi kırıp kendine zarar verecegine ama unutmayin hic bir ilişki uzun sürmüyor elbet ayrilik oluyor yasak olan şeyi yapip sonrada pişman olanlar intar edenler var hataya düşüpde gecmişi düşünüp üzülecegine bir sevgi aşk ugruna kendini kullandirttiricagina hic yaşama saha iyi karşindakini seviyorsun o seni seviyor diye bunu yapmak bana sacma geliyor ne malum her zaman sizin yaninizda olacagı iyi insan pek yok her zaman iyi insana denk gelinmez her insana güvenilmiyor
Demem şu ki gelecegi bilemeyiz gecmişi düşünüp hem kendimizi hem ailemizi üzecegimize seveceksek kalpten masum severiz her sevenler kavuşmuyor malesef unutmayin herkes gecmişinden şikayetci kendi yaptigi hatalar yüzünden gecmiş her zaman su yüzüne cikar bu aşk ne kadar güzel bir şeyse o kadar da kötü
Bir heves ugruna zevk ugruna her şeyi maf ediyorlar aşıkiz seviyoruz diye herkes kendini kandırıyor benim düşüncem böyle belki bende kendimi kandiriyorumdur ben 22 yaşindayim 23 gircem benden kücükler gecmişindeki aşk acisi yaşiyorlar birsürü kendilerine zarar veriyor bu aşk acisi yalanmi benim hayatimda bir aşk hikayesi yok aşk acisi daha yaşamadim tahmin ediyorum cok kötü bir duygudur aşk acisi yaşayanlara sabir versin ne diyeyim
Her insan duygularina kapiliyor ne yapiyorsa nefsine uyuyor kendi kendi hayatlarini kendileri mafvediyorken onu bunu yaratani sucluyorlar kader bizim elimizde nasip Allahin elinde istersek hayatimizi istedigimiz zaman istedigimiz gibi degiştiririz bu kişiye kalmış
@Ecee_20 Zina dedigin günah haram youtubedan bak bakalim ne oluyormus kafirsen zaten bakmana gerek yok ten uyumuymus suymus bu palavralari gec sevginin aşkın ne oldugunu bilmiyorsun daha aklin fikrin bacak aran da sadece senin su anda anlamazsın ergensin daha gelisim cagindasin ilerde anlarsin zamani geldiginde ama is isten gecmis olur iste sevgi aşk bacak arasinda asla olmadı asla ve olmayan beyinleri bacak aralarinda oldugu icin dedikleri bir laf var seks yeme icme gibi ihtiyactir oyle bir sey yok 29 yasima geldim hala iliskiye girmedim sevgilim olmadı bundan sonrada evlenmiyecem yasamiyacam da ben de herkes gibi normal olarak mast yapiyorum bu da gunahtir yapilmamasi gerekiyor ama yapiyorsun iste hic kimse dört dörtluk degildir ama yapilmayacak seyleri bilip yapiyorsan bir de uzerine bunda bir sey yok diye abartiyorsan orada dur derim zina alkol almak vs seyler buyuk gunahlardan bir tanesi sevgili yapmak da günahtır bir kizin elini tutmak dahi günahtır ama bunu yapipta gunah olan normal olmayan seyi abartiyorsunuz yok oyle bir sey dersen olmaz kafir olabilirsin veya muslumansın kendin yapabilirsin ama bunu normal bir sey yapiyormus gibi millete gosteremezsin asla sen sevgiyi aşkı boyle görmeye devam et
@mezarlikbekcisi03 sen de 22 yaşına gelmişsin aşk acısı yaşamamışsın. Böyle olmayı sen istedin. Aşk acısı kötüdür ama hiç aşık olmamaktan iyidir. Korkaklığı bırakın da biraz meydana çıkın. Tabii bu şekilde olmak senin seçimin, diyorsan ki ben hayatıma yalnız devam edebilirim, et o zaman. Ya da görücü usulü evlen
Insanne zaman isterse o zaman evlenir ister 30 yaşindan ister 40 ve müslüman olup olman beni ilgilendirmez dinde günah olsun ya da günah olmasin ben dogru bulmuyorum hayat cok zalim menfaatci insan cok var nasibin nerden ne şekil gelecegini bilemeyiz
@Ece_20 kizim ben cok gencim ne zaman istersem yaşarim benim erkek arkadaşim oldu daha önce ama sizin hibi aşki cinsellikte yaşamadim benim ki korkaklik degilde sizinki acizlik kizim benim önceligim kariyer meslek aldimmi daha dogru saglikli bir ilişki yapacagim ben kendime ve gelecegime sadikim keşke sizde böyle olsaniz
siz şimdi yanlış anlarsınız, açıklayayım. Ben evlilik dışı çocuk yapmayı desteklemiyorum. Sadece diyorum ki başkası bizi ilgilendirmez. Onun hayatındakileri bilemeyiz.
@Ecee_20 Senin gibi kızlardan uzak duruyorum ve senin gibi kizlar oldugu surece uzak duracam beni istemiyorlar diye degil swnin kafir olman önemli degil bu yanlışi doğru olarak kabul ettirmen ne halt yiyorsan ye ama bunu dogru olarak gosteremezsin pabucumun kafiri seni diger kafirler senin yaptığıni yaomiyor onlara bak da ornek al onlar gibi ol bari sahte kafirlik yapma
Ecee_20 sana oşt köpek diyen yok nasil yaşarsan yaşa bizim hayatimiz düşüncemiz bizi ilgilendirir sizi ilgilendirmez birakin siz öyle yaşayin düşe kalka ortalık karısı gibi biz de böyle yaşayalim daha dogru saglikli ilişkiler kuralim hayat bizim hayatimiz bizi ilgikendirir sizi ilgilendirmez ben aşk acisi yaşadim ama o kadar tüh deyecek şekilde pişman olacak şekilde yaşamadim siz burada acizliginizi karektersizliginizi belli ediyorsunuz cok güzel devam eden bu sizin hayatiniz bizim hayatimiz degil😂
“siz şimdi yanlış anlarsınız, açıklayayım. Ben evlilik dışı çocuk yapmayı desteklemiyorum. Sadece diyorum ki başkası bizi ilgilendirmez. Onun hayatındakileri bilemeyiz.” seninle ilgili bir şeymi paylaştik kuzum sordukmu gelen laf söyleyen sen oldun senin hayatin bizi bizim hayatimiz seni ilgilendirmez tatlim @ecee_20
@MezarlıkBekcisi03 Cok guzel soyledin bunlar dogru düzgun olsa orda burda aglamazlar zaten hem agliyorlar hem de boyle artistlik yapiyorlar ortalik mali bunlar
Sanki abi cok yaşli kimseyi bulamayacak 😂nasibinde varsa olur bu onun hayati ne zaman isterse yapar aşkin nerede ne zaman gelecegini bilemezsiniz derler
Ah abi cok güzel söyledin🙂 yanlız olmak cok güzem bende mutluyum sizin yaninizda insan varsa onlar bir gün gidecek sizde yanliz kalacaksiniz ama siz mutlu olmazsiniz gecmiş sizde iz birakir gecmişi düşünüp düşünüp aglarsiniz😃 ne diyeyim Allah dogru yolu göstersin iyi insanlarla karşilaştirsin her şey sizin anlattiginiz gibi olmuyor insan mutluyken birden mutsuz oluyor dilerim kizlar siz ikiniz hic bir zaman mutsuz olmazsiniz Bir gün bizim gibi düşünecek duruma geliceksiniz ne diyeyim Allah islah etsin
Özgür bir toplumda yaşıyoruz. Bölge genel geçer yargılarla insanları kısıtlamak çok yanlı. Benim için evlenmeden çocuk sahibi olunabilir. Bundan bir problem görmüyorum. Evlenmemek 2 insanın birbiriniz daha az sevdiği ve anne baba olma becerilerine sahip olmadığı anlamına gelmiyor. İsteyen istediğini yapar. Yeter ki çocuğun yasal hakları korunsun.
evlilik sadece bir imza değildir aile olmaktır bir olmaktır evlilik resmi oldugu kadar dini bir müessesedir evlilkkdışı çocuk evlilik dışı beraber yaşama gibi konulara karşıyım ailenin mukaddesiyeti ile bağdaştıramıyorum
Evlilik olmadan çocuk sahibi olmayı doğru bulmuyorum. Ahlaki ve toplumsal kurallar bu duruma uygun değil. Ilerleyen süreçte çocuk için de yıpratıcı bir durum söz konusu olur.
Bahsettiginiz kişiler türk degil türklerde bu normal görülmez normal gören insan varsa da 1000 insandan 3 tane vardir varsa cok nadirdir biz türküz ve müslümanız bize göre yanlış dogru gelmez gevurlarin yaşam tarzkarına özencegimize türk gibi müslüman gibi yaşayalîm gayri meşru cocuk getirmek iyi degildir bizim icin hataya düşüpde yapanlar var bizim icimizde de evet ama cok zorlugu olur kişi icin uygun bulmuyorun evlenmeden cocuk dünyaya getirmeyi bir cocugun nasil anneye ihtiyaci varsa babaya da ihtiyaci var anne olacak kişinin cocugunun üzerinde nasil hakkı varsa baba olacak kişininde o cocugun üzerinde hakkı var yani ben dogru bulmuyorum uygun bulmuyorum gidipde elin memmleketine gevuruna özenip hayvan gibi yaşayacagimiza insan gibi yaşayalim daha iyi bence
Bana göre sonderece bencilce bir yaklaşımdır. Hadi siz kendi hakkınızda çıkan dedikodu ve yaklaşımları sineye çektiniz ama ya çocuğunuzun bir ömür boyu yaşayacaklarına ne demeli? Çocuk dünyaya getirmek öyle evcilik oynamaya benzemiyor. En basitinden anne ve baba kavramını ona nasıl anlatıcaksın duygusal bir bağ olabilir ama bu bağ bazen insanlar arasında en ufak bir tartışma ile son bulurken, başka birisinden hoşlanarak severekte son bulabilir. Adam evden kaçıp gidecek veya hiç gelmeyecek çocuk yapma olgunluğunu beyinsel olarak erişememiş insanların bu gibi büyük hatalar yapmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu tür davranışlar bir süre sonra toplumun (ne kadar varsa) ahlaki değerlerini yapısını bozar. Ortaya çıkan nesli bir düşünsene? Neyse daha fazla devam etmiyim ağzımı bozacam zira.
burada evlenmek ya da evlilik kurumu icinde cocuk sahibi olmak degil sanirim esas mesele... vurgulanan, kari kocadan (cinsiyetleri her ne ise artik) olusan bir aile sahibi olmaksizin cocuk yetistirmek gibi bir talep sozkonusu. cocuklarin soz sahibi olmalari sozkonusu olsaydi, eminim mutsuz bir cift yaninda buyumektense, mutlu ama annesiz ya da babasiz olmayi tercih edebilirlerdi gibime geliyor. kadinlarin erkeklerle sevgililik durumunu bir kenara birakin ev arkadasligini bile yurutemedigi su ortamda- ki bunun icin hakli gerekceleri vardir- bu eylem, feminist zirvasindan daha onemli bir arguman olarak ele alinmali, oturup bu talebin uzerinde ciddi ciddi dusunulmelidir.
Herkesin hayatına kimse karışamaz. Dileyen istediğini yapar. Yapana da yapmayana da saygı duyarım sadece. Bu konu tartışmaya oldukça açık bir konu.
Kadının sort giyip dışarı çıkmasını kaldıramayan eleştiren kesimin ahlaki değerleri altında, toplum ve mahalle baskısının bu denli abartılı olduğu bir Ülke de, elalem ne der kaygısından, anamın yüreğine iner endişesinden yapacağım varsa da kesin çocuğu düşürürdüm zaten. Trajikomik..
Benim için toplumun gidişatı önenmli senin ya da başkalarının ne yaptıgı degil herkezin birgün evladı olacak birgün evladın yanına başkasından hamile kalmış birşekilde geldiginde Sen bilirsin kızım rahat ol diyebilrmisn merak ediyrm
Bu toplumu yozlaştırmak ve ahlak dışı olan şeyleri masum gösterip normalleştirmektir. Zina ile anne olmak ne çocuğa ne anneye bir fayda getirmez. Madem seviyorsa evlenir hem eşinin hem çocuğunun geleceği güvende olur. Mesela her sevgilisinden bir çocuk sahibi olan kadın bu durumu normal görür ama ya o çocukların psijokojisi ne olacak?
Benim için uygun bir durum değil. Yani evlenmeden çocuk sahibi olmayı bırakın çocuğun meydana gelmesine sebep olan biyolojik olayı meydana getiren şeyler bile evlenmeden olmasını doğru bulmuyorum. Bu cinsel olay insanlığın devamı için gerekse yani arada hiçbir evlilik olmadan meydana gelmesi hem çok riskli hemde doğanın kanununa göre anlamsız geliyor bana. Bir aile olamadan dünyaya bir çocuğun gelmesi hem çocuk için hemde anne baba için birçok sıkıntı oluşturabilir.
Doğru bulmuyorum. Aklı başında bir kadın evlilik olmadan çoçuk yapmaz diye düşünüyorum. Evlilik olmadan çoçuk yapmaya yeltenen erkeğin bir değeri olmaz gözümde. Şu da var ki sevgi her şey değil ve gözümüzü kör etmemelidir. Sen seviyor diye çoçuk yaparsın o hevesini alıp başka hikayelere atlar, çoçuğunla bir başına kalan sen olursun. Bırakın ben şu seviyorumları az mantığınız devreye girsin hayır demeyi öğrenin. Garantisi olmayan denizlerde yüzmeyin.
Ortada kalmak mı? İşin gücün gelir kaynağın varsa çocuğunla kendinize yetebiliyorsanız bir mal gibi "ortada" kalmazsınız. Güçlü olursunuz. Nikahsız biri neden rezil olacakmış
Bence nikahsız çoçuk yapan ahlaki ilkeleri olmayan hayır demeyi bilmeyen zayıf kişidir. Maddi durumu olsun veya olmasın bu bir şeyi değiştirmez. Bu da benim görüşüm.
Hayır demeyi bilmeyen zayıf kişi mi? Eğer istiyorsa hayır demesine gerek yok yok yok! Bu konuda nesnel yargıya yer yok! Bu pembe blüzü istiyorum demek gibi bir şey, sen pembeyi bluzü isteyen bir insanı karşına alıp "Sen mavi blüzü seçemeyecek kadar zayıf ve iradesizsin, maviyi sevmen gerek!" diyemezsin
Duyar kasmaya gerek yok burda. Sen doğru bulduğun hayatı yaşa. Bu benim görüşüm sen istediğini düşünmekte özgürsün Bence zayıf ve duygularına karşı koyamayan insan evlenmeden çoçuk yapandır.
Ben sınıflandırıyorum git herkese sor 100 de kaç senin tarafında.. Akıldışı şeylerle kalkıp yorum yazıyorsun bu bir buluzu beğenip beğenmeme veye rengiyle ilgili görüşle aynı şey değil saçmalamakta master yaptın burda. Bilgin olmadığı konulara fikrin de olmasın sus bir zahmet. İnsanlara yararlı bir şey yazdım karşılarına yanlış insan çıkıp ortada kalma ihtimallerini düşünerek bu seni bağlamaz git istediğinle istediğini yap bizene yani.. Zorla sinir ediyorlar insanı içi boş sığ yorumlar...
Ortada kalmak ne ya sığ yorum yapan sensin. İnsanlara yararlı bir şey yazıyormuş bir de, duy da inanma. Yüzyıllardır dönüp duran "mahalle baskısı" olayını körüklemekten başka bir şey yaptığın yok
Ben senin gibi düşüncelerimi zor a empoze etmiyorum insanlara asıl cehalete orda başlıyorsun. Sabahtan diyorum ki bu benim görüşüm sen istediğin hayatı yaşamakta özgürsün ben böyle düşünüyorum benim düşüncem... Benim yorumum yazılan yorumlara saygınız olsun biraz.. Har gür çıkarmaya yer arayacağınıza saygılı olun önce.. Herkes aynı düşünecek diye bir dünya yok. Çoğunluk benimle aynı görüşte oldu diye kasılıp burda duyar kasmak size bir artı kazandırmaz.
Kimseye zarar vermeyen seçimlerinden dolayı insanlara zayıf dediğin anda, bir eşya gibi "ortada kalırsınız" dediğin anda senin görüşün saygı duyulacak bir fikir değil.
Kime göre sana göre mi canım benim lütfen aklını kullanır mısın rica ediyorum kimse senin gibi evlilik dışı çoçuk dünyaya getirmek istemeyebilir evet ortada kalma ihtimali var kadın çalışmıyorsa bir güvencesi yoksa ailesi olanlardan sonra onu kabul etmiyorsa o kadın bas baya ortada kalır. Hiç mi gündemi takip etmiyorsun ortada kalıp canına kıyan çoçuğunu sağa sola bırakan tonlarca kişi var neden Acaba düşündün mü anlık zevkleri için geleceğini heba ettikleri için. Sen yorumları kendine göre yorumluyorsun canım o işler öyle olmuyor işte. Ekonomi ortada gençler bile işsiz kalkıp çoçuk bakın diyorsun ne olacak evlilik dışı olsa ha ben senin gibi değilim sen istediğin çoçuğu yap tabi karar senin saygı duyarım..
inanç din bakımından ele alırsak herkesin kendi iç dünyasında bireysel olarak yaşadığı bir şey herkesin doğrusu farklı ve başkasına zarar vermediği sürece herkes istediğine inanabilir. çocuğun geleceği bakımından ele alırsak evli insanların da ayrılması çok zor değil çocuk yine annesiz ya da babasız büyüyebilir ki evlilik dışında da sıcak bir aile ortamı olabilir buna siz karar veremezsin siz bilemezsiniz. evlilik içindeki çocuğun psikolojisinin çok sağlam evlilik dışındaki çocuğun bozuk olacağı %100 mü? hayır. kaldı ki aile içinde şiddetin aşağılanmanın ayrımcılığın olması çok da büyük bir sorun herkes anne babasıyla birlikte büyüyünce her şey mükemmel olmuyor. dediğim gibi bu da buradan atıp tutmayla tahmin edilebilecek bir şey değil her ilişkide farklı sonuçlar gözlemlenebilir. tek dezavantajlı tarafı aile hukuku bakımından anlaşmazlık çıkabilir. mal paylaşımı miras gibi konularda onun dışında sorun yok bence
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
B seçtim.. Özentilikden vazgeçmek lazım artık.. Evlenmeden çocuk sahibi olabilirsiniz evet, ama o çocuğun Haklarınıda korumanız gerek, Türkiyede bu tür çocuklara Veled i Zina diyorlar. Ne siz Gigi hadidsiniz nede Rooney mara.. Sanırım yeterince açıklayıcı oldu.
Bir çocuk anneye ne kadar ihtiyaç duyuyorsa babaya da o derece ihtiyaç duyar. Dolayısıyla sağlıklı bir birliktelik olması şart. Evlilik kalıcı bir kurum değil sonuçta zaman içinde sonlanabilir ama çocuk edinme cesaretini gösteren kişilerin evlilik adımını da atması gerekiyor bana göre
Ben kimim? Ya da siz kimsiniz? Bunu ünlüler için söylemiyorum herkes için söylüyorum. Birine nefret kusmamız şartı değiştirmez, birini onaylamak da. Durumu kabul etmek gerekir, herkes ayrı bir birey ayrı biri. Hepimizin hikayesi farklı günahları farklı sevapları farklı ruhları farklı. Bundan dolayı umrumda olmaz. Buna karar verecek onlar ve bunu yapmış olanlar düşünecek ve yaşayacak
doğru bulmuyorum, bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Gavurlara özenipte evlilik dışı çocuk yapıcak halim yok. Haberlerde görmüyomusunuz neler çıkıyo bu zina yüzünden, millet sapıtmış Allah akil fikir versin.
bir imza diye baktığımız evlilik, hukuken bir imza değildir.. sonra elimiz de bebişler nerde bu devlet diye bağırmayalım da.. topluma örnek teşkil eden insanların da bu konuda hasasiyet göstermesini beklerdim aile kurmak basit değildir bir imza diye basitleştirmek de bayağılaşmış insan profilidir söz konusu çocuklarsa daha hassas düşünüp karar vermek gerekir
Kesinikle doğru bulmuyorum ve sırf özgürlüğünden istifade etmemek için çocuğa çift bir hayat yaşattıklarından dolayı bencil insanlar olduklarını düşünüyorum. Ya taşıyıcı anne veya sperm bankası yöntemleri kullanılmalı, ya da zaten cinselliği yaşamışsın çocuğu bile yapmışsın bir zahmet evlen geriye ne kaldı ki diye düşünüyorum.
Ben pek doğru bulmuyorum. Yani çiftler kendinden eminse sıkıntı yok fakat içinde bulunduğumuz toplumun baskısını düşününce bile pek sıcak bakamıyorum. Kimsenin hayatına karışmam görüşmem, dileyen dilediğini yapar elbette ama ben doğru olduğuna inanmıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fikir olarak güzel.. Olabilir.. Normal bir durum.. Ama türkiye'de mümkün değil Erkekler de şrfsiz.. Kadınlar da... Türkiye'de evlilikten önce çocuk olursa, çocuk ortada kalır Annesi de babası da sahip çıkmaz Yetmezmiş gibi birde çocuk üzerinden nafaka/menfaat kazanmaya çalışırlar Türklük = Leşlik
Türklük leşlikmiş ne neraklısınız kendi ülkenizi kötülemeye amerikada da evlenme oranları az çocuklar babalarını tanımıyorlar aile denilen bir kavram kalmadı bile bunun türlü amerikalısı yok yani evlenmeden çoğu insan çocuğuna sahip çıkmıyor bu kadar basit
@Deryabulut Türkiye'de aile kaldı mı? Müslümanlar olarak aile kavramını yokettiniz. Herkes akrabalarıyla komşularıyla ilişki yaşıyor. Bugün Türkiye'de dna testi zorunlu olsa ülkenin yarısının babası başkası çıkar. Keşke amerikalılar kadar ahlaklı olsaydınız
Hee ya müslümanlıkta komşularıyla ilişki yaşamak diye bişi vardı zaten dimi belki bütün pislikler dünyanın çivisi çıktığı içindir ne dersin batı özentisi kardeşim her şeyi dine bağlamaktan vazgeçin siz diye hitap ediyor bir de avrupalı falan mısın sen
Gayrı muslum olarak sen ve senin gibiler aile kavramını yaşattı değilmi 😂Burda bile nikahsız ilişkiyi savunup birde aile hayatını yok edenlerin müslümanlar olduğunu iddia etmek çok komik. Amerikalilar kadar anlamıymış. abd de geçen gün okudum bir kadın 14 yaşındaki özürlü öğrencisiyle cinsel ilişkiye girmişlerdi. Oldukça ahlaklı bir hareket
Gerizekaliii dediğin seni bir mikerse görürsün. Minakodumun kaltagi. Seni multiverse bilemem. Yabanci ülkede ise 9 yaşındansa önce mikiliyor kahvenin evladi
@Dark_lahana bu olaylar her ülkede yaşanıyor sadece amerika ya da türkiyede değil insanlar kafayı yedi dünya kötüleşiyor ve ben türkiyede yaşayan ermenileri de gördüm bu kız gibi türk düşmanı olmayan her b*k sanki türkiyede yaşanıyormuş gibi gençlerin sürekli kendi ülkesini aşağılamaya çalışması çok sıkıcı bir durum
Evlenmeden çocuk sahibi olmayı ben doğru bulmuyorum.. Yurtdışında yabancılarda bunu sıklıkla görüyordum. 6-7 yaşında çocuğu var ve evli değiller. Neden evlenmediniz diye sorduğumda ise "Birbirinizi tanıyoruz" cevabını aldım.. ...
Kuran ın zinayi yasaklama sebebini şimdi daha iyi anliyorum şimdi 2 kadın bir adam düşünün iki kadininda o adamdan çocuğu var diyelim bir ı kız bir i oğlan ileride bunları bilmeyen cocuklar bilmeden üvey kardeşi ile evlenebilir buda dna karmaşasına yol açar
bşr anne ve babanın ayrı ayrı bebek ıstemesı gayet olagandır ancak bu esyanın tabıatına aykırı bır durumdur.. anasız buyuturum ya da babasız buyuturum demek dahı o bebege layık olmadıgınızın kanıtıdır.. bebegın hem anneye hemde babaya ıhtıyacı vardır.. ıkısınınde hem sefkatlerıne hem mezıyetlerıne ıhtıyacı vardır.. ben tek basıma bebek buyuturum dıyen ınsan bencıl ınsandır.. cunku bebek oyuncak ayı ya da cam kenarındakı saksı degıl!
Sevgili olmak doğaldır, bir arada yaşamak da gayet normal karşılanmalı, fakat çocuk yapma ehliyeti uygulansaydı bile buna hak verirdim, çünkü herkes çocuk yapmamalı zaten, bu sorumluluğu almak herkesin harcı değil, çoğu evliler bile çocuk yapmayı haketmiyor! Hele ki evli olmayanlar hiçbir sorumluluk hissetmiyeceklerinden çocuk için sağlıklı bir aile yapısı oluşmaz, bu da hem bireylerin hem de toplumun yapısını daha da yıpratır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes istediği gibi yapsın kimse kimseyi kınamasın. Ünlülerin evlilikleri zatne kalıcı olmuyor. O nedenle nikah memurlarını meşgul etmeyip çocuğu öyle yapmaları daha mantıklı. Normal vatandaşlar için bence önce evlenmek beraber aile olmayı basaramiyorlarsa cocuk yapmama taraftarıyım.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilikle pek alakasi yok aslinda, evlenip cocuk yapip bakamayan buyutemeyen de var. Evlilik sadece resmiyette iki kisiyi birbirine baglar baska bir numarasida yok. Dogru buluyomuyum konusuna gelince ben yapmam ama yapanlarada neden demem kendi bilecekelri sey. sonucta evlenip ayrilanda var cocugun yasal haklarini verdiklerini surece gayet normal
Sonuçta kişilerin yaşadıkları ilişki kendi aralarında bu ilişkiden çocuk. Sahibi olmak ya da olmamak onların kararı bir imZa ya da büyük törenler ya da milletin onayladığı şahitlik ettiği bir birliktelik olmadan da çocuk sahibi olunabilir
Çocuğun psikolojisi ile oynanmaz. Medeniyiz diyenler o çocuk okula gittiğinde ailesi evli olmadığında hakkında neler düşüneceğini bir düşünün.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya evlenmeden işi resmiyete dokmeden sorumluluk almak biraz cesaret ister ben bunu dogru bulmuyorum sonucta bir çocuk bu ve herhangiolumsuz bir durumdan etkilenmezi geleceginde soz konusu degil mi sizce de ee bu da reamiyeti gerektirir diye dusunuyorm
Bence çocuk için evlilik şart değil fakat çevre o çocuğa bunu yansıtacak ve çocuk bunu sorgulayacak malesef ve hukuksal anlamda çocuk hakları için bu ikisi dısında evlenmek şart değil bence
Tamam kendi kararları ama o çocuğun ne suçu var çok saçma işte Kylie Jenner'la Travis Scott ayrıldı ortada stormi kaldı ayda yılda 1 zaten hani doğum gününde foto çekiminde beraber oluyorlar o çocuğun psikolojisi acaba nasıl olur çok yanlış
Tabiki cocuk sahibi olmak icin cuzdana gerek yok ama o cuzdan bir nevi anlasma hem kadinin haklarini hem cocugun haklarlarini hem de babanin haklarini korur... anayasal bir dayanagi vardir ki bu ailenin onemindendir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öyle insanlar var ki evli değilken zaten evliymiş gibi yaşıyor. Yani ahlak mahlak diyenler sevgilisiyle vuruşurken önce kendine baksın. Yorumlamak zorunda değiliz herşeyi. Herkesin hayatına kimse karışamaz :))
@erdiincc27 Çok haklısınız. Herkesin hayat standartları ve dünya görüşü farklıdır. Muhafazakar bir aile yapımız var ve ben de evlenmeden çocuk sahibi olmak istemem. Ancak soruda bahsi geçen kişilerin yaşam tarzları zaten bizden farklı. Toplum olarak bizim gibi olmayanı kınama hastalığımızdan bir türlü kurtulamadık. Komşusu açken tok yatanı kınayalım. Hayvanlara bir kap su ve mama vermeye üşenenleri kınayalım. Zekatını vermeyen lüks yaşam düşkünü müslüman geçinenleri kınayalım. Vs vs. Özetle kendi kulvarımızdakileri kınayalım :)) İnsanların kendinden başka kimseye zararı olmayan özel hayatları sadece kendilerini ilgilendirir.
Müslümaniz birilerinin canı istedi diye çocuk yapalım ay sonra sevgililer ayrilsın nere gitse resmilik yok sonra o çocuk bu psikolojiyle büyüsün hiç bir çocuk bunu haketmez !
Evliliği " evlilik cüzdanı"ndan ibaret görmek ne acınası ! Evlenmeden çocuk sahibi olmayı tasvip etmiyorum ve evlilik dışı çocuklara yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Kadın:"Aşkıııım ben hamileyim." Adam:"Ben bunu hayal etmemiştim, daha evli bile değiliz. Ben yapamam." Kadın:"Hani beni seviyordun." Adam:"Evet, ama sadece seni."😁😁😁😁😁😁
Benim açımdan sorun olmazdı. Çocukları çok severim ama çocuğun baba ilgisi ve sevgisine de ihtiyacı var. Çocuk psikolojisi açısından olmaz. Kendi zevkim için onun psikolojisini kötü yönde etkileyememm!
Ben bu kararı çifte bırakırım dedim ama evlilik olmadan çocuk sahibi olmak da çok sağlıklı değil. Evlilik eşler arasındaki bağı arttırır. Şimdi bu sevgililer küçük bir sıkıntı da ayrılıp çocuğa yazık etmiş olurlar.
İnançlı birinin (islam) öncelikle dini nikah ardından birliktelik yakın tarihte de resmi nikah. Yabancılar da dini algının içi boşaltıldığı için (gerçi biz de de boşalmaya başladı) zina normal karşılanıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
normalleştirmeyin şöyşe şeyleri tabiki de olmaz zina çocugu mu olsun? ayroca o çocugun hukuksal alanda ki güvenirligi ne olacak? hakkı vs. o zayn çiftinden örnek vermişsinde müslümanmı ki onlar onlardan bizene yahuu?
Başkalarının evlenip evlenmemesinden size ne? Siz kendi hayatınıza bakın kendiniz iffetli, ahlak sahibi, etik, dinine bağlı biri olun. Sizin gibi insanlar yüzünden yurt dışındaki arkadaşlarıma Türk olduğumu söylemeye utanıyorum. Yazık, başkasının ahlakı size kaldıysa işimiz zor...
Çiftlerin ne yaptığı umrumda değil, saygı duyarım fakat çocuk için yanlış bir durum olduğunu düşünüyorum. Ayrılma durumları olabilir.. Çocuk, iki bireyin de arasında kalabilir veya ikisi de çocuğu istemeyebilir. Belki yetiştirme yurduna verilir.. Ünlü olmaları, dünyaya getirdikleri bireyin hayatını hiçe saymayı gerektirmemeli.. (baba ve anne ayrılırsa, yeni sevgilisini annesi ya da babası olarak tanıtma olasılığı var.)
Evlenmeden Çocuk Yapmak Göreceli Mesela Bazı Çiftler Birbirine Çok Güvenir Çok Mutlu Birliktelikleri Vardır Evlenmeden Çocuk Yapabilirler Fakat Söz Konusu "Çocuk" Olunca Önemli Olan Çocuğun Mutlu Huzurlu Sağlam. Bir Geleceğinin Olması Gerekir :Yaa Aşkım Hadi Çocuk Yapalım Deyipte Çocuğu Dunyaya Getirdikten Sonra Paramparça Bir Aile Düzenine Sürüklenmemeli Bu Konuyu Masaya Yatırın Ve Kendinizden Emin Olun Çocugun Geleceğini iyi Düsünün
Sanki Türk aile yapısı çok muhteşemmiş de, evlenmeden çocuk sahip olması neden garipseniyor ki. Çomar ve yobaz bir ailede dünyaya gelmesinden daha iyidir.
Diyelim ki oldu ya adam bizi terk ederse? Daha doğmamış bebeğimemi üzüleyim kendimemi 🙄 peki ya ailem? Hayır yok hayır evlilik öncesi böyle bir risk alamam
Çocuğun gelişimini olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Yaşıtlarının ailelerini kıskanabilir, yasal sorunlar yaşayabilir. Kısaca ben doğru bulmuyorum ama saygı duyuyorum.
Evlenmeden çocuk yapmak kulağa saçma geliyor çünkü bir aile ortamı oluşmamış oluyor erkekler kaçıp gitmeye meraklı sorumsuz varlıklar kadınkarda keza öyle çöpe atıyorlar bakamayınca
Evlilik olmadan doğan çocukların akibetini ciddi manada üstkeneceklerse buyursunlar. Bunları yapanlar keyiflerinin derdinde doğacak neslin derdinde değil. Önemli olan çocuğa yuva verebilmek.
Bu kadar da genislik nedir arkadas evlenmiceksin ama cocuk yapicaksin evlenmiceksin ama cinsel birlesme isticeksin ayni evde yasiyacaksin ama bir resmiyete dökemiceksin öyle isten doğacak çocuğa hangi yüzle annelik babalik yapacaksiniz sorgulayin kendinizi oncelikle herkes çocuk doğurur ama asla gercek bir anne baba olamaz
Evlilik olmadan çocuk sahibi olmak tek başına verilebilecek bir karar değildir.. İnsan bu kadar sorumsuz olmamalı, herşeye tamam ancak günahsız bir bebeğin yarınlarını düşünmek mutlaka lazım...
Bir çocuğu Aile saadetinden Mahrum bırakmak... Anne ve Baba ile büyümekten koparmak... her şeyden önce o çocuğa haksızlıktır... her yönden eksidir... küçük emrah gibi büyümesin çocuklar 😀
Onemli olan cocuk... Mutlu saglikki.. ilgili alakali bir ortamds deger verilerek buyutuluyorsa... Anne ve babasinin yaptigi beni ilgi ve alakadar etnez...;)