Sizin için bu olası bir durum değil midir yoksa olması sorun olmaz mı? Bakış açınızı merak ettim. Evlenmeden çocuk sahibi olma hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evlenmeden çocuk sahibi olma hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Toplum düzenini, çocuğun kimlik gelişimini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Özellikle cinsel kimliğin sağlıklı gelişiminde, anne - baba belirleyici etkenlerden ve ölüm dışı bir nedenle, annesiz/babasız yetişenlerde davranış bozukluğu olabiliyor. Çocuk, anne karnında bile bırakılmış olma duygusuna kapılıp bundan etkilenebiliyor. Bu yüzden; çocuğun, anne - baba (aynı evde) birlikteliği/evliliği içinde yetiştirileceği güvenceye alınmadan, anlaşmasız ya da bağlayıcı/caydırıcı yaptırımları olmayan (sözel) bir anlaşmayla evlilik dışı gebeliğe, çocuk yetiştirmeye ben soğuk bakıyorum.
- Evlenmeden çocuğum olması sorun olmaz çünkü sonsuz bir birlikteliğin içine doğmuştur.
Anne ve baba, çocuğun yasal haklarını korumak ve çocuğun baba ile olan soybağını tescil etmek konusunda anlaşmışlarsa, anne veya babadan birinin ölümü halinde miras hakkı, bakımı vs zarar görmeyecekse, Türk Medeni Kanununun çocuğun hakları ile ilgili hükümlerine nikah akdi olmadan dahi uyulacaksa tabii ki de olabilir. Anne ve babanın nikahsız olmasından çocuk zarar görmesin, gerisi kimseyi ilgilendirmez. Aptal bir imza mıdır çocuğu, anneyi, babayı muteber yapan?
Olmaması gerekir. Çocuk büyütmek kolay değil. Diyelim ki evlenmeden çocuk öldü. Bunun masrafları insanı yorar ve nasıl olsa evlilik yok diye terk etmeye kadar gider.
Evlenmeden çocuk yapmak bana uymaz. Ama bekar ve çocuksuz olsa idim, sırf çocuk yapmak için bir arkadaşıma evlenip çocuk yapıp anlaşamazsak ayrılmayı teklif edebilirdim... Çocuk severim. Çocuk isterim. İyi ki zamanında evlenip yapmışım. Oh kafam rahat 😄
Üreyebilmek ya da seks için imza şartı arayan tek canlı, insandır delikanlı. Yeryüzündeki her saçmalık gibi, üremek için imzanın gerektiği saçmalığı da bir insan uydurması olduğundan, üremek için imza şartı aramam..
Sevgilim de ben de sorumluluk sahibi birer insna ve anne babayız. Neden olmasın ki? Bir çocuğu hakkıyla yetiştirmek için nikahtan çok daha fazlasının gerektiğini biliyoruz o sadece yasal bir zorunluluk sadece
Çocuk doğduktan sonra kadını erkeğe erkeğin kadına ihtiyacı yok ama o çocuğun büyüyene kadar ikisinede ihtiyacı var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence normal bi durum, cocuk sahibi olmak icin illa evlenmeye gerek yok, ciftin birbirine güvenmesi sevmesi beraber aile olmak istemeleri yeterli gayet
Çocuğa kim bakacak ya 😅😅. 32 lere gelince düşünülebilir 🙄 evlenmeden çok saçma çocuk doğurmak butun yükümlülük sende gibi duruyor ve o bebeğe haksızlık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Veledi zina yani arkadaşım oluyor. Ahlaksızlığın farklı bir yönü.