Etli yemekleri küçük yaştaki çocuklara yedirmek diş gelişimi açısından zor olduğu için anneler çoğunlukla et yemeklerinin suyuna ekmek doğrayıp onu yedirmeyi tercih ediyorlar.
O yemeğin vitaminlerini ekmekle suyundan alabileceği bir kesin. Peki protein de alabilir mi?
Güncellemeler:
5 ay
Proteinler, piştiği yemeğin suyuna geçmez arkadaşlar. Proteinin illaki dişlerinizle veya başka bir şeyle parçalanıp yenilmesi gerekiyor.
Et yemeğinin suyuna ekmek babarak sadece içindeki B vitaminlerini alabiliriz.
Tek başına kesinlikle karşılamaz. Direkt etin gramaj olarak protein miktari belli iken günlük alınması gereken protein miktarını karşılayacak kadar kaç litre çorba içireceksiniz çocuğa
1|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşü
superpsikolog | Çocuk & Ebeveyn konusunda 827 görüş paylaştı.
Master
5 ay
Protein konusunda zayıf kalınacak olduğu düşünülebilir. Bunun önüne geçmek için etlerin robotta çekilip çocuğun yaşına göre miktarı belirlenip çorbaya dahil edilmesi daha uygundur.
Çocuğa ne zaman et verile bilirİlk 8 aydan sonra çocuğa balık, tavuk, kırmızı et verilebilir. Anneler genellikle çocuklarına yemeğin kendisini yedirmeyip suyuna ekmek doğrayarak onu yedirmeye çalışıyorlar, ancak bunun çocuğa bir katkısı olmuyor. Çünkü yemeğin suyunda sadece salça ve yağ var. Ayrıca çocuklara et suyu yedirince etin kendisini yedirmiş olmuyoruz. Anneler bu gibi noktalara dikkat ederek bebeklerinin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirler." Et suyu ile etin kendisini yedirmiş olmuyoruz. Onun yerine eti kaynatirken içine patates ekleyin çünkü, patates vitaminleri minarelleri kendisine emer, Bir de et suyu yerine etin kemdisini veya da buharda pişirip köfte vermek istediğiniz vitamin ve protein ihtiyacını almasını sağlayacaktır çocuğun. Etin kendisinde bulunan protein et suyunda bulunmaz. Çocuklara et verirken dikkat edilmesi bir hususta kuzu eti verilmesidir, hem pişince büyük baş hayvanın etine nazaran daha yumuşak olmasıdır hem daha az dış etkenlere maruz kalmasıdır. Köfteyi çocuğun mamasınada ezip kata bilirsiniz. İlk 8 aydan sonra çocuğa balık, tavuk, kırmızı et verilebilir. Anneler genellikle çocuklarına yemeğin kendisini yedirmeyip suyuna ekmek doğrayarak onu yedirmeye çalışıyorlar, ancak bunun çocuğa bir katkısı olmuyor. Çünkü yemeğin suyunda sadece salça ve yağ var. Ayrıca çocuklara et suyu yedirince etin kendisini yedirmiş olmuyoruz. Anneler bu gibi noktalara dikkat ederek bebeklerinin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirler."Et suyu yerine ise ilikli kemik suyu vere bilirsiniz. Etler köfte yapılarak, haşlanarak, sebze yemekleri ya da çorbalara katılarak yedirilebilir. Çocukların protein, vitamin ve mineral ihtiyacı titizlikle giderilmelidir.
1|0
0|0
Cailleach | Çocuk & Ebeveyn konusunda 201 görüş paylaştı.
Master
5 ay
Ekmek çok yararlı bir şey değil bu yüzden ben her yemeğine çorbasına et suyu katardım ya da sebze pürelerine eklerdim. Bir yerden yarar sağlarken diğer yandan zarar vermek gereksiz
Alır tabiki et doğrudan demir protein içeriği olduğu için hem bebeğin kemik ve demir ihtiyacını karşılar hem bağışıklığını güçlendirip iştahını açar sağlıkla büyür inşallah:)
1|0
0|0
KuşKQnmaŽHayrįye | Çocuk & Ebeveyn konusunda 117 görüş paylaştı.
Yoda
5 ay
Terbiyeli et suyu çorbada yapilabilir sirf et suyu kivamsızdır su gibi.
yorumlar cahil dolu. Sen beni dinle , etin o suyundaki şeyler %99 etten akan su ve et yagının birleşimiyle oluşuyor, içinde proteinin p'si yok. Et proteini liflidir öyle suya falan hayatta karışmaz. Et suyuyla çocuklarının sağlıklı yağ ihtiyacını karşılarsın.
eğer illaha sıvı ve ucuz sağlıklı istiyorsanız , peynir altı suyu var pötürcüklü. Tadları biraz kötü ama çok sağlıklı ve proteinli. Protein tozlarının bir kısmıda o kısımdan yapılıyor
johnyx | Çocuk & Ebeveyn konusunda 186 görüş paylaştı.
Master
5 ay
İşe yarar. Nitekim biz neredeyse tüm yemekleri et suyu ile yaparız. Kemik suyu, kemikleri kaynatıp suyunu poşetler ile derin dondurucuya koyuyoruz. Çorba veya yemek olacağı zaman içerisine katıyoruz. 😃
Et suyu yerine onu ilikli kemik. suyu yapsanız şöyle okkalisindan bol kolojenli ayak paça falan olsa kaynatirken içine bir adet patetes atsanız suyunu vede oatatsi ezerek verilse nasıl olur?
1|0
0|0
azelcan | Çocuk & Ebeveyn konusunda 275 görüş paylaştı.
Master
5 ay
Et suyun dan ziyade benim tavsiyem kemik suyu. Fevkeladenin fevkin de faideli. Soruya gelince protein alıyordur diye düşünüyorum.
1|0
0|0
semxsem | Çocuk & Ebeveyn konusunda 165 görüş paylaştı.
En İyi Kız Görüşü