Kimi çocuklar banyo zamanı son derece neşeli ve istekliyken kimileri de banyodan korkar ve endişe duyar. Çocuğun banyoya isteksizliği ile vücut temizliğinin kaçınılmaz gerekliliği arasında sıkışan anne giderek gerilir. Genellikle çocuğun ağlaması, annenin umutsuzca sakinleştirme çabaları arasında banyo zamanı bir işkence haline gelir.
Banyo yapmayı sevmeyen çocuklara suyu nasıl sevdiririz?🐥🐥🐥
Banyo yapmayı sevmeyen çocuklara suyu nasıl sevdiririz?
Çocuklar banyodan neden korkarlar? Öncelikle ebeveynlerin çocukları banyoda sıkboğaz etmesi sonucu çocuk banyoyu sevmez. Gözü kapanan insanlar korku duyar ve bu korkuyu en fazla çocuklar hisseder. 1- Çocuğa banyo yapacaksın demeyin. Hayır gel beni yıka. Sen büyük ben küçük oldum deyin ve banyoda tamamen kontrolü ona bırakın. 2- Daha küçük yaşta ve bunu anlamıyor ise banyoda küçük oyuncaklar ile kendiniz oynayın. O ise banyonun kapısından sizi izlesin. Yavaş yavaş gelecektir. O istemeden onu oyuna davet etmeyin ve ilişmeyin. 3- Banyo korkusunu yenmesi küçük bir havuz veya banyo seven bir arkadaşı ile birlikte banyoda suyla oynayarak geçebilir.
Not: Bu yaşımda biri gelse ve gel seni banyoya koyup yıkayacağım derse ayakkabısız sokak sokak kaçarım :)
@анархизм Burada sabır ve sizin ikna yeteneğiniz devreye girecek. Kıskandırısanız daha hızlı çözüm elde edebilirsiniz. Hatta bazen oyuncaklarını ona yıkatın. Zaten hemen olacak değil. Hergün sabırla denemeniz gerekebilir veya ilk adımda başarı gelir.
Benim kızımda korkar hoşlanmazdı tespitlerimi taktiğimi belirleyip annesinden devraldım 8 yaşına kadarda banyoları bendeydi 1 acele edip çocuğu telaşlandırmayın 2 siz onu yıkarken sürekli ilgi alanlarından sohbet edip şakalaşın özellikle saçlarını yıkarken an an neyaptığınızı anlatın köpükçüklerin girleri alıp götürdüğü gibi bunu şarkıylada söylerseniz çok eylenecektir 3 oyuncakları olsun her defasında araların bazılarını seçsin siz onu keselerken o oyuna dalacaktır ve son siz kurulanıp giyinirken onu kendi haline duş başlığıla brakın etrafa su tutup eylensin😄😄😄
çocuğun başına acele ile birden sular boca edilirse çocuk elbette noluyoruz diyecektir :D aslında çocuğu korkutan banyo ve o soğuk ortamdır
nasıl ki diş hekiminden o koltugundan veya hastanenin ilaç kokusundan yetişkin insanların hoşlanmadığı rahatsız olduğu gibi bebeklerde banyodan korkuyor
banyo anlarını eğlenceli komik duruma getirmek belki banyoyu süslemek çocuğun eline en sevdiği oyuncağı vermek çocuğu sakinleştirebilir tabi su dökerken yavaş yavaş alıştıra alıştıra dökmek gülümsemek çocukla konuşmakta gerekir ☺
Benim 2 yaşında kardeşim var pesimi birakmio alti degisilecek bezi alio yanima kaçıo abi abi diye annem banyo yaptiracak aglio oğlum karsisina gec dio geciom susuyor yanina sevdigi bisey koyun