- Çocuk & Ebeveyn konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılKardeş buna benzer bir durum yaşadım :(( boşandığım canlı kızım daha 6 aylıkken o korunmasız, kıpır kıpır, cıvıl cıvıl, hayat dolu kızımı öldürme girişiminde bulundu. Öldürüp sonrada intihar edecekmiş! Sebebide kızımı korumakmış! Sonra Ne oldu dersin? Annesine duruma anlattım ve kendi annesini eve almadı. Bir süre sonra annesi geldi. Biraz aklı başına gelince fiziksel olarak ayrıldık daha sonra boşanma davası vs vs sonuç çocuğun velayeti anneye verildi. :(( annesi kızımın tırnaklarını kesmez. Tırnakları kırılarak veya aşınarak kısalır. Ayak tırnakları içe doğru kıvrılarak en köşeli yerinden aşınarak kopar. Yasal olarak aldığım günlerde kızımın tırnaklarını keserim yıkarım saçlarına bakım yaparım vs vs :) anlata bildim mi? Avukatlara güvenip boşanmaya kalkışma kızını anneye verirler. Eşinle anlaş boşanma protokolü hazırla çocuğun velayetinin babaya verileceğini yaz. 350 tl boşanma harcı yatır tek celsede boşan sonra paranın yarısını geri alıyorsun.. gidip avukata dünya kadar para bayılma 👍 Çünkü paranla rezil olup çocuğun velayetini anne isterse anneye veriliyor. Böylede kokuşmuş bir adalet sistemi var.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKendimi gördüm. O çocuj gibi davrandı annem de bana. Ben anneme ne zmn sırnaşsam sevgi istesem ve onu öpmeye kalksam yüzüne dokunsam ona sarılsam beni iterdi neler nelerrr kaç kere bu yüzden dayak yedim bsbsm anneme bağırır o senden sevgi istiyo sen napıyosun nası bir annekik derdi babam hep sakin mantıklı kibar bir adam oldu hep sevildi annemle de bunu defaatle konuştu. Siz öyle yazınca ben düşünmedim değil acaba annem beni demi istemedi diye. Beb zaten sevgi açı bir kız oldum her zmaan ama annem zaten makul biri değildi küfür beddua hergün dayak şiddet hem osikolojik şiddet tehdit hem fiziksel. Fiziksel olanı insan kaldırabiliyo çünkü o morluklar çürükler geçiyo kanama duruyo gözlerdeki şişlik iniyo ama ruhsal bozulmalar O KADARRR tranvatik etkiler ve izler bırakıyorlar ki. Ben dilerdim ki ve hep diledim ki bir mucize olsun ve annem düzelsin beni sevsin hiç olmadı ben onu sevdiğimde dçvmesin itmesin küfretemssin ama ı mucize olmadı uzun yıllar en son annem umrwye gitti işte içimde umut yok gibiydi ama dua ettim allah ım son kez istiyırum senden eper annem düzelebilirse senin evini ziyaret ettiğğndr düzelip gelsin bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmasın dedim ve şöyle de bir şi var bizr hocalarımız da derdi umreye hacca giden kişi mutlaka bir değişiklik olurmuş (iyi yönde) ben de buun bulup bunu istedim neyi arzukadıysam olmafı bari bu olucaksa osun dedim oldu da çok şükür. Ama bir çocupun bir bebeğin annesine en çok ihtiyac duydupu ondan sevgiyle şefkatle hem ilgi alaka hem yön nulamk doğrultusunda görebileceği en makul zamanlar ooan çocukluk ve bebeklik zamanında görmeli idim. Keşke... Gönül isterdi ki o vakitlerde göreydim sevgi şefkat. Ben isterdim ki elkerim parmaklarım burkukmasın kollarım bacaklafım morarmasın annemin öpmeleriyle çicekler açsın... Ama olmadı. bir de şöyle dua ederdim (daha ne dualarım var:)) Allah ım bu dünyada sahio olamadığım anneye ve göremediğim sevgileri rıza göster de öteki tarafta tüm anneler benim osun. Neyse daha yazamaam ağliycam yoksa. Kendimi zor tutuyorum. Bilmiyorum tavsiye ne olur ne çıkardınız ben siz değilim ki ına göre hareket ediym burdan akıl almaktansa babanız bir büyüpünüx yaşıyorsa anneiz veya öyke biri ona diyin ama o kişi cahil cühela anlamaz dinlemez biri olmasın. Yokaa ona da en kolay 'boşanın' demek olur. Inlar daha görmüş geçirmiş. Veya bir terapist de olur. Siz kızınıza bir anne yeri geldiğinde baba olun o vakit. Bilmiyorum babam beni severdi çok severdi o da sizin gibiydi ama ben hep anneci oldum sadexe onu istedim. Eşinizin kılığına girin eşarp takın komik bir şekilde filan hırkaını giyin hem onun kokusu hem onun görünümüe girmete çalışmanız onun adeta dikkatini celbedicektir. Hem güker mutlu ılur hem evcilik filan oynarsınız annesi de şaşar onu da bu hamleniz biraz olsun düşünmeye sevkeder. Ayrıca eşinizin böyle yapmasının sebebi hormanel geçiş evresinden de kaynaklı olabilir dıpum yaptıran uzman doktora gidio anlatmanız da büyük katkı saplayabilie o eminim bunu notmao grörür çnükü bu kadınkarda genel olarak olan bir şi diye biliyorum. Düşünsene hayatın değişiyo. Tamam sen de bir babasın ama bir kadının bedeninde onun hormonlarına ruhsal geçillerine bedenine ince aklına sahio olmadan anlayamazsın hep böyle devsm ederse sıkıngı var demektir. Ciddeb bir tedavi görmesi lazım olabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkürler onca yorum arasından görüp dikkaate aldığınız için. Umarım yardımcı olmuşumdur. Sevgilerle inşalah hayatınız en hayırlı en güzel en sağlıklı şekilde yön bulur. Kalbinizdeki acıları alur rabbim. İnşallah duam kanuk olur. Tekrsr sevgileerle... 😇🙏🕊💫
+1 yılpaşalar gibi çocuğuna da bakarsın. ilerleyen senelerde illa boşanmak zorunda kalırsın böyle giderse ve her şeyin idrakındayken çocuk daha fazla üzülür bence küçük yaşta halledip boşanmak en iyisi inan bana o zaman sana büyük bir güç gelicek çok haklısın ama ne olursa olsun el kaldırma hiç bir insan evladı şiddeti hak etmez ve madem eşin bu kadar dobra bırak gitmiyosa gitmesin psikoloğa kızınla sen git psikolog size bir yol gösterir :)
00 Yorumla
+1 yılAyşe kulin miydi neydi, bir bayan yazarımız var. Bunun bir romanı vardı. Adamın teki babasını çok seviyor. Ama böyle babasıyla tövbe Yarabbi aynı yatağa girecek kadar seviyor. Bir gün bunun kızı oluyor. Aynı gün babası yaş haddinden geberiyor. Taktiri ilahi! Fakat adam nasıl bir angutttsa babasının ölümünü kıza bağlıyor. Ona göre kızı çok uğursuz babası bu yüzden ölmüş oluyor. Annesi kızın adını kader koyalım diyor babası ''Yok olmaz, onun adı keder olacak'' diyor. Ve hakkaten kızın adını keder koyuyor hiper maniac. Roman sonrasında kederin dışlanmasını çektiği acıları, babasının ömrünün son yıllarında aklının başına gelmesini ve kızını bağrına basmasını ama çok geç kalmasını, akabinde kederin soyundan gelen çocukların yaşadığı talihsizlikler silsilesini anlatıyor. Her şey kederin babası olacak mallllın basit bir saplantısı yüzünden! Adamın bencilce saplantısı kendi soy zincirinde deprem etkisi yapıyor. Ortalama beş neslin hayatı kararıyor. Bu kitabı temin et ve karına okut. Konu üzerine güzel sözler söyleyerek dikkatini celbet. Peygamber efendimizin kız çocuğu rahmettir kız çocuğu berekettir sözlerini de bu konuşmanın içine yedir. Baktın olmuyor, kardeş karın kadar çocuğunu da düşünmen lazım derim.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,5b cevap paylaştı. Erkek çocuk merakı genelde erkeklerde var derler ama çoğu kadında bu merak var maalesef. Kendi kızına ikinci sınıf insan muamelesi yapan insandan pek hayır beklenmez ama çocuğun için onu kazanmaya çalış.
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılBen hep kız çocuğum olmasını hayal ederdim böylece kahramanı olabilirdim kızımı her şeyden çok severdim. ne tür bir anne çocuğunu sevmez onu istemez bu anlaşılabilir bir şey değil. mutlaka bir sorun olmalı. Bence Eşinizin yanında olup bunu birlikte çözmelisiniz Psikiyatri ve psikolog yardımcı olabilir. bu süreçte kendinizi değil ilk önce kızınızı düşünün bence. evlilik önemli değil ama kızınızın mutlu bir hayat sürmesi önemlidir
00 Yorumla Ebeveynleri tarafından yeteri kadar ilgi ve sevgi alamamış bir "çocuk" olarak belirtmek istiyorum ki, benim annemin psikolojik sorunları vardi. Sürekli majör depresyonlar geçirir, sinir krizleri, intihar etme girisimleri vs vs ile geçti çocukluğum. Evde bir tek gün mutlu olamaz hep dışarı kacmak isterdim. Babamla annemin her kavgasindan sonra keske bosansalar da babamla kalsam diye ağladığımi da hatırlıyorum. En son benim de durumum annemden farksiz oldu. Onun kadar bencil olmasam da hayatimi mahvettiler. Benim tavsiyem biraz daha sabredin, psikologlarla gorusmeye ikna edin, terapiler, gerekiyorsa ilaclar, sorun cozulmeye calisinsin. Çünkü bir annenin yavrusunu sevmemesi çok ciddi bir durum. Benim köpeklerim, kedim ve tavşanım var. Onlar çocuğum gibidir. Ama onlara gösterdiğim ilgi ve sevgiyi kadar bile sevgi görmedim. Eğer ki baktınız olmuyor çok geç olmadan ayrilin. Yasiniz da genç. 33 sanirim. Çocuk buyudugunde evlenebilirsiniz yeniden. Gerçekten sorunun cozulmemesi halinde evlilige devam ederseniz hem kiziniza hem kendinize çok büyük bir kötülük yapmış olacaksınız. Yaşadığım için biliyorum. Tek ben değil, annem, babam, abim... Herkes huzursuzdu. Kavga ettiklerinde babam her zaman hiçbir zaman aile olamadigimizdan bahsederdi. İnanin çok zor. Olmuyorsa kizinizi da düşünürek bosanmalisiniz.
30 Yorumla
+1 yıl😢Bende erkek uğruna dünyaya geldim sadece ben değil, diğer 6 kardeşim de öyle😢 her kız doğunca bbm o gün milletin evinde kalıp isyan edermiş. Afedersiniz bana , ablalarima köpeğin dişisi olurya o şekilde sesleniyolardi annemde piskolojisi bozulduğundan biz bekarken öyle sesleniyolardi 😢 işte o gün dedim ki hakkımı o adama helal etmiyorum!!! İnşallah dedim bir kızım olurda onları utandiririm kız evlat nasıl yetiştirilir onlara ogretirim diye 😔 sonra evlendim hamile kaldım, bnde 4 aylıkken hastaneye gidebildim Dr dedi erkek.7 aylik hamileyken başka hastaneye gönderdiler oradaki dediki kıza benziyor 😁gerçekten yaşadıklarımız çok benzer ama rabbim kimsenin başına vermesin😢🤲 bnde artık ddm kız oğlan farketmez rabbim hayirlisuni versin ama kıyafet konusunda canım sıkılıyordu. Mesela çok güzel kız erkek elbiseleri varken bn yeşil, sarı alıyordum hm erkeğin hm kızın giyebileceği. Bn Rabbimden ne istediysem rabbim rüya yoluyla bana cinsiyetini göstermişti cinsiyetini öğreneceğimiz o sabah . hep onunla yola çıktım erkek elbisesi aldım. Şimdi ise evladım doğdu , kız evladını köpek yerine koymayip bbm a kaç kere dedik eşimle görüntülü gör diye tamam diyip cevrimiciydi ve dönmedi 😔torununu görmedi birbucuk ay oldu bir kere evladımı görmedi ,!!! Yazıklar olsun hepsine yine annem iyi ama oda eskiden onun gibiydi bbamin yasattuklarindan dolayı neyseki şimdi düzeldi baya. Bu arada eşiniz in gerçekten sıkı bir psikiyatriste ihtiyacı var evlat başka biseye benzemiyor 😢 Rabbim yardımcınız olsun inşallah düzelir 🤲🤲🤲
30 Yorumla
+1 yılArkadasim esin laftan anlamiyorsa ilk onu biraz uzaklastir laftan anlamiyorsa bosa gitsin cunku cocugunun ezik ve silik bir tip olarak büyüyecek ve büyüyünce baba niye annemi bosamadın diye sana kizacak ve belki senden de nefret edicek bende kucukken annemden siddet gordum ve babak laf soylemeye cesaret dahi edemezdi şu yaşıma geldim hala o kucukluk travmaları gecmedi keske seblw konusabilsem sana o cocugun ne hissettigin ve ne yapman gerektigi hakkinda yok gosterirdim haa bu arada bana gelirsen annemin yuzunden insanlari cok sevemiyorum mesela karsimdaki insanla muhabbetim güzelse ( akraba makraba kim oldugu farketmez) ölse atlatmam 2 hafta mi alir belki o kadar sürmez ama yakinim ol mesela kardesim ölse hüngür hüngür ağlamam belki sevinirim bile
Unutma Çocugunu o cani evlat düsmani kadinla birakma onun tüm hayatini mahvedersin sırf benciligin yüzünden cocugunu mahvetme benim gibi param parca biri olur intihara eğilimli , a sosyal veyahut suça egilimli ve anne baba sevgisini hep onda bunda arar senle uzun uzun konusurdum ama useniyorum
Baksana halime usendigimden dolayi o cocugu kurtamak icin ugrasmiyorum cocugun benden de kotu olur bu arada kardesimin psikolojik aorunlari bendende kotu00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuyu annemle paylaştım. Annemin görüşü şu oldu: Acaba siz kızınıza bağırır, şiddet gösterir "gibi" yapsanız annelik içgüdüleri devreye girer mi? Belki size karşı kızını savunursa ona daha yakın hissetmeye başlar?
Belki biraz ütopik ama denenebilir..242 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı geldi. Zaten o esnada bile tepki göstermezse kesınlıkle annelık duygusu yok demektir
- +1 yıl
Arkadaşlar soran kişinin aklını karıştırmamak adına yorumları sildim.
Çocuk 2.5 yaşındaymış. O yaştaki bir çocuk babasının ona bağırdığını ileride hatırlayamaz. Zaten çocuk üzerinde psikolojik bir travma yaşatacak olsa, bir çocuk gelişimci olarak böyle bir fikir vermem.
Kaldı ki, uygulayıp uygulamamak babaya kalmış.
Fakat burada kâr-zarar oranına bakılması gerekiyor. Babasının bir defa bağırması mı o çocuğa daha çok zarar verir yoksa annesi tarafından hayatı boyunca hor görülmek mi?
Kaldı ki bu bir kız çocuğu ve en ihtiyacı olduğu kişi annesi.
Babanın da annesiyle birlikte yoluna devam edip edemeyeceğini bu yolla anlayabileceğini düşünüyorum.
+1 yılŞimdi anne çocuğuna ilgi ve sevgi göstermez sarılmaz ise vucüdu oksitosin salgılamaz.. Bu da sevgi ve bağlılığın zamanla tamamen kopmasına sebep olur.. Çocukta ileride çok çeşitli psikolojik sorunlar yaşamaya başlar.. Bağlanamama, çoklu kişilik bozukluğu v. s.. İş hangi raddede bilmiyorum sonuçta eşin ama çok daha kötüye gidebilir son aşama olarak polis ya da sağlık bakanlığına gidip olayı güzel bir şekilde anlatmalısın onlar da tedavi süreci gibi bir şeye başlayacaklardır. Çünkü eşinin tedaviyi kabul etmemesi bunu doğurtabilir.. Sana sabır ve gelecek günlerde huzur diliyorum..
60 YorumlaÇok üzücü bir durum okurken bile tek nefesle bitirdim. Deriz ya rabbim ne verirse versin ama hayırlısını versin diye. Kesinlikle eşinizin ruhu kalbi herşeyi annesinde kalmış travmada kendi kızını görünce o evrelerine geri döndü sadece roller değişti. sakın boşanmaya kalkışmayın buda sizin ve çocuğunuzun imtihanı, sabırlı olun eşiniz tedaviyi kabul etmiyorsa siz gidin sağlıklı bir şekilde neler yapabileceğinizi öğrenin bakın ben aynı zamanda çocuk gelişimi uzmanıyım rica ediyorum yavaş yavaş eşinizide ikna edersiniz oda gelir çok gitmeyin üstüne daha ters teper her kadının fıtratında merhamet annelik vardır sadece ortaya çıkaracak sınız yorulacaksınız ama bu imtihanı kazanırsam ailemi eşimi ve travmasını kızımı geleceğini hayallerini travmasını yani herşeyi kazanmış olacaksınız ve engüzeli Allah'ın rızasını kazanmak demi rabbim yardımcınız olsun dualarım sizlerler.
17 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsınız kadını anlamak lazım bu büyük bir travma boşuna demiyorlar gittikçe insan annesine ya da babasına benzer diye aileden böyle görünce demek oda istemezdi eminim böyle olmasını belki anneside erkek torun istiyordu onunda etkisi olabilir
- +1 yıl
Biri şükür biri sabır derken ne demek istediniz
+1 yılBence eşin kızını seviyor ama sevgisini gösteremiyor onun da sevgiye cok ihtiyacı var o gecmişi yüzünden böyle onunla güzelce konuş kız diye evlatını kötü insanlarin elinemi terk edelim kendi yaşadıklarını cocuguna da yaşatma onun sana ihtiyacı var ona böyle davranalak hem cocugunu yaraliyorsun hem kendini yaraliyorsun cocugunun iyilihi icin onu kız diye dışlama unutma sende kadınsın kendi yaşadıklarını ona yaşatma senin iyi bir annen olmamış ama sen iyi bir anne olmaya calış ki cocugun da sana iyi bir evlat olsun de bunun gibi düşünerek sakin bir zamanda uygun dille konuş onunla yapma böyle bizi mutsuz ediyorsun de bizim mutlulugumuz senin elinde sadece şefkat ve merhamet et de eger yapmazsan bu dünya da da öbür dünyada da acı cekecek olan sensin de emin ol o da acı cekiyor cok mutsuz ne yapacagini bilmiyor ve gecmişin etkisinden cıkamıyor onun gecmişinden cıkması icin yardim et ona
12 Yorumla- +1 yıl
Eşinin ve cocugunun sana ihtiyaci var
Anneliğinden hayır gelmeyen biriyle 5dk durma aileye çok önem veririm yuvanın yıkılmaması içinde burda elimden geldiğince fikirlerimi söylerim kimsenin yuvasın isterim zorluklarınıda bilirim ama bu başka ya o çoçuğun sağlıklı bir şekilde büyümesi için o kadından uzak tutun
70 Yorumla
+1 yılAllah yardımcınız olsun. Size hep dua edeceğim. Boşanmamanız en doğrusu. Belki birgün eşiniz anne olduğunu hatırlar. Sabır ve anlayışla yaklaşın ona. Kimse bir çocuğa annesinden daha iyi annelik yapamaz bence. Çocuğunuz konusunda eşinize güvendiğiniz kadar hiçbir kadına güvenemezsiniz. Boşanmak hemen karar verilebilecek bir konu değil. Kaldı ki eşinizden bir parçanız, canınız var. Eşiniz belki lohusalık depresyonu geçiriyordur. Belki bakıcı tutabilirsiniz, belki bakıcı tuttuğunuzu görürse eşiniz, çocuğunu kıskanır, sahiplenir. Allah yardımcınız olsun her konuda 🌺
00 Yorumla
+1 yılVideo çekimi yap gizli. Eşine annen sana böyle davrandığında nasıl psikolojik olarak kötü halde idiysen şimdi aynı şeyi ona yaptığında onun hislerini en iyi sen anlarsın. Malesef bazıları başına gelenin aynısını çektirmeyi tercih ederken bazıları ise daha olgun olup tersini yapar. Ona mektup yaz. Olmadı diğer aile breylerine durumu anlat. Onlar konuşsunlar olmadı ona psikolojik baskı ya geç kızın ve sen onu yanlız bırakın. Sevginden mahrum et. Görsün bakalım sevgisizlik yanlız bırakılmışlık basılmış
00 YorumlaBoşanmak yerine eşinin bir travma geçirdiğini kabul ettirip bir uzmanlar destek almalı kız çocuğunun erkek çocuğundan farkı olmadığını onun içinde yetiştiği ni onu koşulsuz ca sevdiğini ve bir anne olarak onunda sevip koruması gerektiğini anne ve babanın çocuğun ilk koruyucuları ve Öğretmeni olduğunu anlamasını sağlamalısın ama bunu tek başına yapamazsın bir psikolog ile görüşmesi şart belki ilaç desteği bile alabilir çünkü bu annesinin ona olan davranışının ona getirmiş bir travmatik hastalık kalıntısı kız çocuğunun kusur ya da kusurluluk olmadığını allahin bir emaneti olduğunu anlaması gerek
Umarim düzelir çok üzücü bir durum00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCiddi olduğuna inanmakta güçlük çeksem de ciddi olduğunu düşünüp yazacağım
Bu kadını kapının önüne koy
Kızıni al kendine ayrı bir hayat kur
Hayatımdaki en büyük hayalim kız çocuğu sahibi olmakti
Ama yaşım 40 oldu daha evlenmeyi bile beceremedim :(
Allah'ın nasıl bir adaleti var Hiç bilmiyorum hiç anlamıyorum ama birileri hayalini kurar birileri de bulur nankörlük yapar
Nasıl bir iş hiç bilmiyorum :(91 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO masum sabiyi kaybetme
Çöl yazık olur ona :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnesinin davranışları yüzünden cocuk pısırık buyur her seyden korkar hata yapmaktan korkar en ufak bir hata yapsa kendini suçlar. Ben de babam tarafından oyle büyütüldum her şeye bağırıp kızardı su an kendime lanet okuyorum ben niye böyleyim diye. 25 yasimdayim ve ömrümün sonuna kadar ben bu düşüncelerle yaşayıp öleceğim. Iyi düşünün beyfendi kızınızın sağlığı icin. Cunku o yaşadıklarını hicbir zaman unutmayacak. 2.5 yasında olsun ister 1 yaşında ister 10 yaşında. Cocuk hicbir zaman unutmaz. Unutsa da psikolojisinde hep bunlarla yaşar.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu olayı yaşayan biri olarak anlatıyorum. Yorumların çoğunu okudum çoğu kişi ön yargılı olarak yaklaşmış. Eşinizin yaşadığı durum geçmişte yaşadığı kötü anıları hatırlaması ve bu anılar ile ilgili sürekli kötü şeyler düşünmesinden kaynaklı oluşan bir hastalık. Manik depresif veya Bipolar bozukluk olarak tabir ediliyor.
Hastalığın aynısını annem geçirdi ve aynı muameleleri bende gördüm. Bu hastalık insanı sürekli kötü düşüncelere yönlendiriyor, sergilediği tavırları bilerek ve isteyerek yapmıyor.
Benim önerim eşinizin ve çocuğunuzun sağlığı için çok geç olmadan bir hastaneye gidip eşinizi tedavi ettiriniz. Hastalığı hiç bir şekilde kabullenmeyecektir ama bir tedavi uygulanmazsa dahada kötüye gidiyor.
şu an annem hastalığını atlatmış durumda ve tırnağıma zarar gelse üzerime titriyor.20 Yorumlaçocuk zulüm görğyorsa bence yapılacak en iyi şey boşanmak olur. ama çocuk hayatından mutluysa annesiyle mutluysa anneyi tamir etmek gerekli derim. çocuğun bu durumdan etkilenmemesi için elinizden geleni yapmalısınız. Çocuk 2,5 yaşında babanın bağırdığını hatırlamaz gibi düşünceler var ancak çocuk bu davranışlar sonucunda kendi içine kapanabilir, çocukta başka fiziksel ya da ruhsal bozukluklar görilebilr. ileriki yaşlarda da bu etki devam eder. bazı davranış bozuklukları için de senin çozukluğuna inmek gerek sözü buradan çıkmıştır. Bu nedenle çocuk üzeirrnden bir deneme yapmanızı önermem. bence annenin ikna edilmesi önemli, psikolojik destek, danışmanlık alınmalı.
00 YorumlaBir uzmana görünmenizi acilen tavsiye ederim. Çünkü bir çocuğun en öncelikli ihtiyacı annedir. Eşinizin psikolojik bir desteğe ihtiyacı olduğu kesin. Ve buna eşinizin sevdikleriyle bir araya gelerek ikna etmeniz gerekebilir. Ve bunu bir şekilde başarıp bu durumu düzeltmeniz gerekli
40 Yorumla
+1 yılOkurken bile gözlerim doldu içim yandı be... O güzel yavruna iyi bak be abi mutsuzluk sevgisizlik şu dünyanın en kötü şeyi Allah senin ve kızının yardımcısı olsun o eşini bir psikoloğa götürmeyi dene olmadı mı boşan gitsin kızını al yanına bak ona belki kendine iluygun başkasını da bulutsun zamanla ama lütfennn onu yalınız bırakma böyle hissetmesine izin verme
30 Yorumla
+1 yılEşinizin ailesinden kaynaklı bir durum. Bilinçaltına öyle aşılama yapılmış.
Annelerde koruma içgüdüsü vardır. Eğer koruma içgüdüsü devreye girmiyorsa problem büyük demektir.
Kendisi psikoloğu reddediyor madem siz gidin durumu doktora anlatın. Ve eşinizi psikolog için nasıl ikna edersiniz öğrenin ve ev içinde davranış biçim için bilgi alın.
Eşiniz kızınıza şiddet uyguluyor mu?30 Yorumla
+1 yılHer doğuran anne olamıyor ne yazık ki... Tedavi görse ne olacak bu sevgisizliği o çocuğun zihninden silinecek mi? Eve gizli camera yerleştir. Normalde yasak ama bir kaç kere şiddet uyguladığını gördüm kanıta ihtiyacım vardı dersen haklı oluyorsun. Şiddet psikolojik bile olsa şiddettir al kayıtlarını ayrıl ve kızına hem anne hem baba ol. Kız çocuğu yetişiyor ergenlikte ki sağlığı için çözümün bu olmalı.
30 Yorumla
+1 yılBoşan demek işin kolayı bilader bakma sen millete doğru düşünüyorsun. 1 psikolog bul durumu anlat konuş. Sanki arkadaş olmuşsunuz gibi davransın aile dostu gibi size gelip otursun kalksın eşinle arkadaş olsun sohbet etsin ama mesleğinin psikolog olduğunu eşin bilmesin. Bu şekilde çalışan psikologlar var. Biraz araştırırsan bulursun seansları evde yapmış gibi olursunuz. Bunuda seninle psikolog bilir. Sen gerektiğinde ofisine gider ayrıntıları konuşursunuz..
20 YorumlaValla boşanma en mantıklısı psikolojisi bozulmuş eşinin maalesef artı boşandıktan sonra mutlaka ama mutlaka kızını yanına al ona bırakma sakın. 7 yaşın altındaysa hakimler genelde anneye verir ama bu durumda bir anneye vermezler hakime herşeyi anlat boşanırsan çocuğu yanına al.
20 Yorumla
+1 yılKızıni da al bir süre ayrı kal dicem de kendine zarar verebilir mutlaka psikologa ikna etmeniz lazım çocuğa yazık bir yandan şanslı sizin gibi ni babası olduğu için,, gerekirse ailesiyle vs görüşün ama mutlaka ikna edin... siz de onunla konuşup o çocuğun bir günahı olmadığı gibi masum ve anne şefkatine ihtiyacı olduğunu güzel bir dille anlatin.. o çocuk kendi isteğiyle gelmedi dünyaya buna ikna olması lazım önce..
20 Yorumla
+1 yılEşin çocukluk döneminde taciz vs. gibi travma geçirmiş olabilir, bilinçaltında genellikle bu konular yatar. Annesi sevmedi diye genel de annem ailem vs. bana böyle davranmadı diyerekten daha şefkatli ve çocuklarının üzerine titrer. Terapiye ihtiyacı var kardeşim.
20 Yorumla
Eşinizin eskiden kalan travmaları var, bunlari haletmesi gerekiyor terapist ile yüzleşmesi gerekir öylece suanda kızına ne yaptığını farkına varsın
Şu an annesinin ona yaptığını kendi kızına yapıyor.
Ruh sağlı yerinde olan bir insan bunu hayatta yapmaz emin olabilirsiniz!10 YorumlaDediği gibi çocuğunuzu alıp gidin psikoloja bu durumda ne yapmanız gerektiğini ve kızınızın durumunu bir öğrenin ve eşinize de kendisi hakkında görüşmek için gittiğinizi söyleyin ciddi anlamda çocuk zarar görüyor ve eşiniz bundan tedavi yoluna gitmiyorsa ayrılmalısınız çocuğa yazık
10 YorumlaYaa kız çocuğuna üzüldüm o bunları haketmedi ki😔 gerçekten yazık yaa kadının aklı ile arası yok bence. İşte bunun gibiler dayağı hakediyor. Çocuk özlemi ile yaşayanlar var be kıymetini bilmiyor. Bence boşanın kızı da sen al ona başka anne bulursun onu sevecek şevkat gösterecek. Unutma ki doğuran değil büyüten annedir🌸 kızını da kendini de bu çile den kurtar. Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸
10 Yorumla
+1 yılİkinci kizimi doguracagim bir kac haftaya
Kiz diye cocuklarimi sevmeyen bir babalari olsaydi sanirim babalarina cpk bagli diye bir cumle dahi kurmazdim.
İyi kiziniz annesine bagli diye eziyet cektirin cocuga.
Nerden bulursunuz boyle cuk sevdalisi saftirikleri bilmem10 Yorumla
+1 yılKardeş zor be senin işin, Allah sabır versin. Eve kamera yerleştir ne olur ne olmaz, en azından boşanırsan elinde kanıt olsun. Hakeza boşanma davalarında velayet %90 anneye verilir :(
72 Yorumla- +1 yıl
@Pelos99 yok öyle bir şey :D Ben bu konu da biraz tecrübeliyim ;) Başıma geldiğinden değil dert ortağı olduğum çok arkadaşım var, kanıt sunmak bile bazen yeterli olmayabiliyor. Mahkemenin atadığı pedagog çocuk küçükse psikolog raporu genelde baz alınıyor. Tarafsız şahitler etkili fakat söz konusu anne olunca mahkeme %80-90 anne den yana ;)
+1 yılEşiniz tabı zamanında anne sevgisi görmemiş ama neden böyle yapıyor olabilir bir sürü cevap çıkarılabilir Yanı tabikide psikologa gitmesi şart ama istemiyorsa doktorla görüsseniz hanı eğer normal bir insanmış gibi evinize gelip eşinizle konussa içini dökse Yanı sanmıyorum baskasına böyle tepkı göstermez diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılBende hep bir kız çocuğum olsun istemisimdir. Yüzü ona kalbi bana benzesin diye hayallerim vardır. Karının bu tutumu kesinlikle psikolik bir rahatsızlık. Tedavi edilmesi gerekir. kendi kendine düzeleceğini zannetmiyorum. Tedaviyi reddediyorsa sende onu reddet. Resmen el kaadr bebeğe mobbing uyguluyor eşin. O çocukta büyüynce sinir problemleri ve güvenszlik oluşacak. Yazık ya.
00 YorumlaKizimin annesine ihtiyaci var demissin ama annelik etmiyor ki kiza aksine zarar veriyor.. ilerde kizin büyüyünce psikolojik durumunu tahmin bile edemiyorum. Bosan demiyorum ama herseyi dene ailesiyle felan konus hicbise fayda etmedimi bosanmakla tehdit et olmadi kizini al bir kac hafta uzaklas.. bazi insanlar cabuk simarir ve elindekinin degerini bilmez ve laftanda anlamaz.. belki ondan biraz uzaklassaniz evliliginin riske girdigine görse akli basina gelir.. ama en önemlisi su ki bu böyle devam edemez kizinin bütün hayatini etkileyecek bir durum..
00 Yorumla
+1 yılAnnenin geçmişe dayalı bir travması olabilir belki ne bileyim geçerli bir sebebi olmali ya aklim almiyo ne demek kız oldu diye çocuğunu reddetmek ilgi sevgi göstermemek.. kendi de kızınla ayni cinsiyeti paylasiyo o kadar aşağılık bir şeyse kız olarak dünyaya gelmek gitsin kendini yok etsin çocuğa sarmasın
00 Yorumlakesinlikle boşanın derim en azından yaşı küçükken olsun bitsin büyüdükçe bu durum çocuğunuzda çok daha fazla yara açacak benim annem de küçükken beni hiç istememiş şu an yirmi yaşındayım hala öl Çok yaşa diye karşımda beddua ediyor anne sevgisinden yoksun büyüdüm babama gidip ya o bu evden gider ya da ben dediği bile oldu ben bu yaşananları unutamıyorum çok büyük travma oldu yol yakınken kızınızda da büyüdükçe bu yaraların açılmaması için boşanın eminim siz kızınıza hem çok güzel babalık hem de annelik yaparsınız
02 Yorumla
+1 yılKızınız kaç yaşında? Eşin Normal değil bence, Aile terapistine gitmenizde fayda var diyecektim ama onada pürüz çıkarmış.. Yazık kıza umarım bir oğlunuz olur, ve ona Anneliğini cehennem eder o Kız çocuğu yine ona sahip çıkar ve ona muhtaç olur.. Evet böylede katı bir düşünceye sahibim çünkü böyle kişiler bunu hak ediyor. Sabr edin.. Belki merhamet duygusu yeniden filizlenir. Hem sinir oldum hem üzüldüm küçük kızın adına.. Bahtı güzel olur inşallah.
00 YorumlaEvladın kızı erkeği olmaz hayırlısı olur.. Zaten bu sebebten insanlar her daim Allah hayırlı evlat versin derler.. kız veya erkek versin demezler..
Eşinin bu erkek çocuk tutkusuna bir anlam veremedim. Zamanında. Kendi yaşadıklarını şimdi kızına da yaşatarak.. kendi çocukluğunun travmasının aynısını kendi kızına yaşatıyor.. Onuda kendisi gibi sevgisiz büyütüyor malesef00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah belasını versin diyorum. Benim annem de annesinden hiç şefkat iyilik görmemiş biz 4 kardeşiz ben tek kızım çocukluğumdan beri bana hep hırçın davrandı ayrım yaptı geçen sinirden kafamı dovdum müdahale etmedi sonra da alay etti aynı hareketi kardeşim yapinca içim parçalandı diyor bana karşı hep bir iki yüzlü art niyetli bakislarindan hareketlerinden anlıyorum ha okumama da o vesile annesi okutmamis içinde kalmis bu da Allahın lütfü
31 Yorumla- +1 yıl
Bunu çok yaşadım 😔
+1 yılKardeşim öncelikle geçmiş olsun kızın için çok üzüldüm senin yerinde olsam kızın zaten küçükmüş boşanır ona annelik yapacak biriyle evlenirdim.
İşte napacan cahil ve beyinsiz insan çook
Kadını iyice korkut boşanırım de
Korkarsa o düzelir65 Yorumla- +1 yıl
Kadının psikolojisi iyi değil zaten. Eğer eşine baskı yaparsa kızından daha çok uzaklaşabilir. Hatta kızına karşı kin besleyebilir.
- +1 yıl
Ona annelik yapacak biriyle evlenmek? Bir çocuğun öz annesine ihtiyacı vardır. Ayrıca elalemi tanımadan etmeden evlenip çocuk yapın sonra "annelik edebilecek" kişilerle evlenme telaşına gir. Saçmalık. Bu adamın yapması gereken şey boşanmak, annesi çocuğu sevmediğini göre velayeti babaya verir zaten, baba-kız gül gibi yaşar giderler. Kimseyi çocuğunuza baktırmak için sömüremezsiniz. En olmadı bakıcı tutsun
- +1 yıl
@3popkek bak bir anne kızını sevmezmi bu kadın bundan sonra akıllanmaz yani ben kendi görüşümü söyledim.
- +1 yıl
@lovelylovelyyyy işte kardeşim kızına beslemiş besleyeceği kadar kin sende kadınsın çocuğuna böyle bişey yaparmısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizin durum vahim be abim boşan desek günaha gireriz ee bir doktora gidin bari hani eşinle konuş desek 2,5 sene olmuş değişeceğini sanmıyorum.. Ne karar alırsan al iyi düşün çocuğa da lütfen dikkat edin kıyamam ya.. Allah yardımcınız olsun umarım çıkar yol bulursunuz
20 Yorumla
+1 yılAga evladın kızı erkeği olmaz cinsiyetin ne önemi var evlat dünyanın en güzel şeyi uzman birinden yardım alın eşinin psikolojik desteğe ihtiyacı var bence
50 YorumlaNası bir kafadır o yaa D:
psikoloğa danış böyle böyle de belki bir öneri verir. Aşırı bir takıntı çok saçma hemde..
Şey de eşine belki kanar, ''tekrar deneyelim erkek olana kadar falan.. kızımız da ablalık yapar hor görme onu da sev falan..''25 Yorumla- +1 yıl
Başta iyi bir fikir geldi bana da ama ya o da kız olursa
- +1 yıl
Yok hata üstüne hata ihtimali olan bir öneri sunmamak lazım en doğrusu psikolojik destek almasını sağlamak olmuyorsa da yolları ayırmak, içim acıdı çocuğa
- +1 yıl
@hotketchup Maksat kadının önyargısını kırmak biraz sevmeye başlasa zaten devamı gelir tatliş bebeğe dayanılır mı hiç hele bir de kendi bebeğinse :)
Ayrıca dedim zaten psikoloğa danışmasını sonradan kendi fikrimi belirttim.
Psikolojik destek almasa bile yolları ayırmak ne kadar mantıklı? hem annelik hem babalık yapar kızına bence bu adam :)) ama eğer tek sorun buysa tabi.. - +1 yıl
Yolları ayırma durumunda göz önüne alınması gereken şey, kar karar hesabı yapmak. annesiz büyüyen bir çocuk mu, yoksa bu şekilde bir anneyle büyüyen çocuk mu daha sağlıklı olur.
+1 yılYok artık. Zorbalığa maruz kalanların aynı şeyi yapması değişik bir psikoloji. Dahaçok sarılması gerkirdi belki ben yaşadıklarımı kızıma yaşatmayacağım demeliydi. Onun bir suçu varmıydı ki kızının olsun
21 Yorumla- +1 yıl
Pisikolog desteği şart
+1 yılEşin ruh hastası!! Yazık o çocuğa bence kızını o kadınla yalnız bırakma normal değil. İnsan evladını nasıl cinsiyetinden dolayı sevmez ya kız çocuk nasıl tatlıdır anlamıyorum
60 Yorumla
+1 yılBenim düşüncemde, ilk önce bir psikolog ile konuşmalısın. Çünkü çok ciddi bir konu bu. Boşanmaya kadar gidebilecek bir konu. Herkes boşan demiş ama ne kadar ciddi bir konu olduğundan farkında değiller galiba. Aileniz ile vakit geçirmeye özen gösterin. Belki eşiniz çocuklu aile olduğunuzun farkına varır.
Ama tabi buradaki tavsiyelerden önce bir psikolog ile konuşun. Sonuçta çocuğun gelişimi önemli.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi bir pedogog bul durumu anlat sonrada bir avukata git durumu anlat ve çocuğu alma şansın olup olmadığını sor. Can güvenliği yok o çocuğun haberin olsun.
50 YorumlaYaaa kıyamam yavrum
Kurtar o annenin elinden o çocuğu ya
Şiddet falan da gösteriyordur50 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 328 cevap paylaştı. Bu çocuk psikolojisi için faciaya sebep olacak bir şey. O kadın çocuğuna annelik yapmasın. Annesiz büyüsün daha iyi. En azindan hayatta kendini değersiz hissetmez sadece annesiz hisseder.
10 YorumlaHatayi en başta yapmışsın. Onunla evlenerek
Yerin de başka adam olsa kadını döve döve yola getirirdi. O zaman adam da tatli olurdu. Eşine sözünü geçirebilmen gerekirdi13 YorumlaKadın kafayı yemiş, insan çocuğu kız diye sevmez mi anası öyleyse o tam tersi olup çocuğuna sahip çıkacak analık budur, bize her kötü davranan için biz de öyle davranırsak ohooo. Gerekirse boşan
10 Yorumla
+1 yılKızın karından daha önemli. Kıyamam o cocuga. Çocuğuna en büyük şiddetin bu kadına teslim etmen olacaktır.
30 Yorumla
+1 yılbir psikologla görüş bence sen hatta uzman psikolog Esra Ezmeciyle iletişime geçebilirsin. Eminim sana doğru yolu gösterir.
20 Yorumlatek care psikolog ya da ayril. Çocugun da psikolojisi bozulmus zavalli yavrucak. Kadinin saglik durumu iyi degil
20 YorumlaYapacak 2 şey var 1 tanıdık doktor bulacaksın eve gelecek doktor olduğu belli etmeyecek konuşacak. 2 Ci ise. Eşimle konuş. Deki bak annen sana iyi davranmamiz bari sen kızına iyi davranki senin cektiklerini yaşadıklarıni kızın yaşamasın. Herkes boşan demis. Boşanma çözüm değildir hiçbir zaman. Evliliği her zaman uzun sürdürmek çözümdür
00 Yorumla
+1 yılÇok zor durum Allah yardımcınız olsun kardeşim eşinizi anlamalısınız öncelikle yaşadığı büyük bir travma kolay değil yıllar geçse bile bu sevgi eksikliği yara olarak kalır insanın kalbinde... Şöyle yapabilirsiniz bir terapiste gidip eşinizi ikna edemedediğiniz için gelmediğini söyleyin rica edin bir terapistin sizin sanki arkadaşınızmuş gibi evinize davet edin incelesin bir hareketlerini arkdaş olurlar terapistin eşi varsa böylelikle işiniz kolaykaşır
00 YorumlaEvet seni anlıyorum kızın kötü etkilenir diye boşanmak istemiyorsun ama eger boşanmassan kızın annenden psikolojik asagılanma görcegi için daha da üzülür boşanırsan 1 boşanmassan 10 puanlık acı çekicek ve evet bosanırsan çok fazla zorlugu olcak ama bu kızın için en iyisi
01 Yorumla
+1 yılKız çocuğu rahmet erkek çocuğu nimettir Allah nimet için sorgu sual eder rahmet için yalnızca ödüllendirir buyurur peygamberimiz boyle cahilce bir tutum yerine onu guzelce yetiştirmeye baksın sizde yardımcı olun bir yardım alın bence psikolok gibi
00 YorumlaSen yine de her zaman kizinla ilgilen zaten büyüyünce annesinin bu yaptıklarını gördükçe sana çok fazla bağlanacaktır çok güzel bir baba kız ilişkiniz olur inşallah çok üzüldüm annesinin yaptığına bence ona şunu demelisiniz; senin annen sana öyle davranmış olabilir ama sen buna inat olarak kızına mükemmel bakmalısın anneni uyandırmak gerekir senin ona benzemek gerekir. Umarım dersiniz ve biraz da olsa işe yarar belli ki çok uzuluyorsunuz Allah yardımcınız olsun inşallah :)
00 Yorumla
+1 yılAlışır zamanla buna emin olabilirsin, bütün anneler ilk zamanlarda bir şok dalgası yaşar kız çocuğu da olsa erkek çocuğu da olsa, bunu ben mi doğurdum gibilerinden, ama bir kaç ay sonra alışıyorlar
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz çabala zamanla düzelir belki olmadı boşan. Boşandığında çocuğu sana verirler zaten ve tekrar evlenmek zorunda değilsin, en azından hemen evlenmen gerekmez.
00 Yorumla - Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat