Bazı ailelerin evlat hasreti uzun sürdüğünden veya zorlu olduğundan bazı aileler çocuklarının doğum gününü coşkulu kutlamak istemenin normal olduğunu söylüyor. Yani bu açıdan bakarsak mantıklı gibi. Sizce doğum günü kutlaması abartılmamalı mı?
Çocukların doğum günlerinin çok şatafatlı kutlanması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bütün bunların sadece o resimler için yapıldığını düşünüyorum. Aile salak değil ya, çocuk için yapmadığı aşikar. Millete gösteriş yapmak, ah bakın ben evladıma neler neler yaparım adı altında bol bol mükemmel aile makyajı. Ünlülere olan özentiyi pas geçemeyeceğim, kim başlattıysa bunu bitirmenin yolunuda göstersin.
Gösteriş budalası insanların sırf altta kalmamak için yaptığı yalandan şovları olduğunu düşünüyorum. İnstagram, facebook, Whatsapp hikayeleri vs. her yerde paylaşıp ne kadar mutlu olduklarını gösterme çabaları fakat unuttukları şey şu: Gerçekten mutlu insanlar mutluluklarını ispatlamaya çalışmazlar. 💚
Gereksiz gösterişe ve medya bağımlılığı birbirini ezme politikasına sınır oluyorum. Çocukları 1 yaşında girdi dış çıkardı diye parti vereceklerine daha çocuğum markete giderken birşey isterse korkumdan çöp atmaya gidiyorum diyen ananın feryadını duysunlar yardım etsinler yoksula fakire yazık cidden
Anı biriktirmek istiyor olabilirler ebeveynler yönünden düşünüyorum ben çocukları büyüyor onların bu döngüsüne şahitlik ediyorlar ve onlar için özel bir gün bu bunu kutlamak istemeleri anormal gelmedi bana🤷🏻♀️
Ben iyi karsiliyorum. Sonucta hatirlamasa bile resimlerini gorunce "vay be ne mutlu cocuktum ailem beni cok sevmis" diye bilecekler. O cocuk buyudukten sonra nasil bir hayati olucak, yaninda yine ailesi olucakmi bilemeyiz. o yuzden guzel anilar biriktirmek adina bence bu iyi birsey
hic gerek yok o kadar seye evinin salonunu balonlarla falan asiri abartili olmadan suslersin cocugunuda guzelce giydirirsin bir pasta biraz yanlarina kuru pasta falan cok kalabalik olmadan istediklerini cagiracaksin anı olsun diye 2-3 fotograf cekersin biter gider zaten belli bir yastan sonra bunlari bile yapmazsin asiri abarti seylere gerek yok bence oyle yapanlari hic samimi bulmuyorum.
1,2,3 yasindaki hatta belki 4, o çocukların doğumgünleri iateniyorsa evde de kutlanabilir. Evet gereksiz bir şey belki ama çocuk ilk-ortaokul yaslarinsayken kiskaniyor diğer çocukların doğum günü partilerini, gelen hediyeleri vs. Ben hâlâ abiminkini abim hala benimkini her sene kutlariz. Sadece eskisi gibi kalabalık değil. 3-4 kişiyle
Kendi mutlulukları için yapmıyorlar ki. Zira o şatafata harcadıkları para çoğu kişiyi çok fazla zorluyor. Tek dertleri, falanca kişi yaptı da ben neden yapmıyorum, şu bu görsün de hasetlensin falan. Milletin tek derdi bu olmuş.
Bebeği kullanmak bu başka bir şey değil. Paylaşmadan yapılırsa derim ki çocuk mutlu olsun diyedir herhalde.. Ama fotoğraf çekiminden sonra çocuğu takmayanları görüyoruz maalesef. Sadece gösteriş..
Pek doğru bulmuyorum. Şu yaşıma kadar hiç kutlanmadı ve iyi ki de kutlanmadı diyorum. Hem gereksiz masraf hem de çocukların istenilenin yapılması arsız ve şımarık olacağını düşünüyorum. O yüzden çocuğum olsa doğum günü vs yapmayacağım.
Kutlanabilir ama asıl gereksiz olan bunu bu kadar abartıp itici hale getirmeleri. İnsan empati kurabilmeli olan var olmayan var. Ancak gün geçmiyor ki insan kınadıklarının içinde bulmasın kendini. İnsanın fıtratında var bu. .
Saçma ve gereksiz buluyorum. Yılda bir kere böyle bir gösteriy yapmaktansa, çocuklarına her zaman ve gerçekten bu değeri hissettirmeleri gerektiğini düşünüyorum..
Benim ablamda öyle yapiyor ama gerek yokki bence bebek bir 4 yasına gelsin akli ersin o zaman yapilmali yoksa 1 yasindaki bebek icin o kadar uğraş gereksiz yorucu yani
Cocuk zaten bir sey anlamiyor cikolatam. 1,2,3.. sonra birakiyorlar cocugu tasli zemin bir mekana. Cocuklar her seyden bihaber buyuyup orada bitiyorlar.
Çocuğun kendini bildigi zamandan sonra böyle şeyler aslında yapılabilir onun içinde Cok güzel anı olarak kalır ama daha kücücükken yapılması gereksiz gösteriş ve masraf
Samimi bulmuyorum. Ayrıca o kadar büyük doğum günü demek ekstra stres demek , stres demek çocuğa yansıyacak olumsuz duygu demek gösteriş yapicaz derken huzur kaçırmak demek bence.
Bebekken pek gerek yok ama 14ten falan sonra bence şatafatlı kutlanabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanın kendi tercihi bu. Adamın imkanı var yapmış. Ben yapar mıyım yapmam ama yapanın da kendi tercihi tartışmaya açık görmüyorum. Herkesin hayatına kimse karışamaz 😂