Kanal ismi vermek istemiyorum. Ama bazı kanallara dikkat ediyorum da çizgi filmleri bir yetişkin için bile fazla tehlikeli. Şiddet var, küfür var, cinsellik var... Ooo neler neler var. ...Eee sevgili ebeveynler ve ebeveyn adayları çocuklara çizgi film izletirken nelere dikkat edersiniz? Bu konuda kriterleriniz nelerdir?
Çocuklara çizgi film izletirken nelere dikkat edilmeli?
Benim zamanım da o kadar vahşi çizgi filmler vardı ki, TRT'yi en çok bu konu da tebrik ediyorum. Çizgi filmlere bizliği koydu. Sabahları izlediğimiz çizgi film de, ördek, gece yatarken dua ediyordu, tabi hristiyan adatlerine göre, adamlar haklı, kendi çocukları için yapmışlar. Sabah kalkıp kahvaltı da dua ederdi tekrar ve sürekli bir noel vardı. Bizde kutlamaya başladık, avuçlarını birleştirip, noel babadan oyuncak isteyen arkadaşlarım bile oldu. Abartı gibi değilmi? Sonra özel kanal çıktı kuyruklu bir çocuk, kızların göğüslerine dokunmak isteyen yaşlı bir adam, buram buram cinsellik kokan diyaloglar.. gecesinde, Hristiyanların sır kapısı otostopçu, elbette cinsellik. Biz kayıp nesil olduk sonrası fena. O yüzden TRT teşekkürler.
Ebeveyn değilim, ama çizgifilm konularına hakimim. Bakın size tavsiyem, çocuğunuza bebek şeyleri izletmeyin. Özellikle yeni çıkan çizgifilmler çocukların zeka kapasitelerini düşürüyor. Bilimsel olarak kanıtlandı. Hatta çocuğunuza tablet falan verirseniz, youtube da neler izliyor çok dikkat etmelisiniz. Yeni çıkan sözde çocuklar için youtube kanalları var. Ama benim için bile çok korkutucu türden. Çocukken bunları izlesem psikolojimde mutlaka sorunlar olurdu. Neyse kanal adlarına bakıp yazarım sizin için. Cartoon network ün yeni çizgifilmlerini sevmesem de hala adventure time, gumball, sürekli dizi gibi çizgifilmleri yayınlanıyor. Bu çizgifilmler bazı sübliminal mesajlar içerse de, zeka seviyesini daha çok koruyor. Çünkü bu çizgifilmler en azından çocuğunuzun bir bebek olmadığını kabullenen nadir eserler arasında. Ne yazık ki yeni nesli beyinsiz olarak görüyorlar. Sonra neden beyinleri çalışmıyor! Alın size neden.. benim tavsiyem çocuğunuzu bebek gibi görmekten vazgeçin, ona satranç gibi zeka oyunları oynatın. Az sonra yazacağım kanalları :)
ben kucukken televizyonda neler neler izlemisimdir annem mutafkta yemek temizlik falan yapardi babamda calisirdi kardeslerimle bende tv'de neye denk gelirsek onu izlerdik yani korkusunda tut ask mesk hatta bir kere abuk subuk bir kanal acmistim kucukken yanlislikla ve oradada o kucucuk yasimda taciz sahnesi gormustum uzun bir sure aklimdan cikmamisti yeri gelir hayla hatirlarim bu yuzden cocuk tv izlerke basinda durulmali yoksa yanlislikla baska kanallari acip uygunsuz seyler izleyebilir
Selam, Ben sadece TRT çocuk izlemesini isterdim yüksek ihtimal ilk başa o kanalı koyarım. TRT çocukta akraba sevgisini, insnalara karşı sevgi ve saygıyı, dinimizden kareler veren çizgi filmler bulunmaktadır. İçerisinde cinsellik, küfür, kötü davranış, kavga gibi şeylere yer verilemeyen bir çizgi film kanalı olduğu için TRT çocuk.
Çizgi filmlerin çoğunda subliminal mesaj var daima her şekilde elinden geldiğince ailenin çocukla aktivite yapması taraftarıyım çünkü çocuk küçük yaşlarda zeka gelişimi olarak en ileri seviyededir ve TV bunu köreltir
Benim yeğenimin tabletinde engellediğim kanallar bile bir şekilde tekrar önüne çıkıyor vallahi bunu önlemenin yolu kesinlikle kendi kontrolün altında olan tel veya tabletten Tv ye yansıtıpda çizgi film izletmek olacak.
eğitici öğretici çizgi filmler izlemesine dikkat ederim ama onlardan da sıkılırsa alternatif olarak bizim zamanımızdaki çizgi filmler gibi mesela bir bugs bunny tom ve jerry gibi izlenebilir hayal gücünün gelişmesi için
Cevremde goruyorum. saatlerce izletiliyor bu en buyuk yanlis subliminal. mesaj veren cizgifilmler malesef mevcut kanali bende soylemek. istemiyorum ama cok bariz belli en iyisi oyun oynamaktir heralde
Eski şeyler çocuklar için zararlı olduğunu düşünmüyorum. Johny Bravo mesela evet güzel bir çizgi film ama ana konusuna bakınca gördüğü her kiza yürüyen adam. Samuray Jack çocuklar için korkunç olabilecek şeyler barındırıyor aynı zamanda savaş var içinde bir çocuğa uygun olamayacak. Eski zamanlarda bunlara dikkat edilemezdi şimdi çok güzel eğitici öğretici filmler yapiyorlar.
Merhaba,
Çocuklara çizgi film izletirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini şu şekilde sıralayabilirim: