Haberlerde çoğu kere şahit oluyoruz daha dünyaya geleli bir saat olan masum bebekleri çöp kovası kenarına vs çeşitli yerlere bırakıyorlar.
Düşünüyorum da doğurmamak daha iyi değil mi diye🤔
Gerçekten zor durum madem atacaksın niye doğuruyorsun?

Evlilik dışı halime kalmam da diyelim ki kaldım;
Arada aile faktörü olmasa asla aldırmam. Babasına da babalık yapması için yalvarmazdım. Çalışır, bir şekilde çocuğuma bakardım. Diyelim ki maddi/manevi yönden çok zorlanacağımı düşündüm, mecburen yine aldırmak zorunda kalırdım. Ama en azından doğurup da oraya buraya bırakmamış olurum çocuğumu.
@Ezgi65 Evet, o da bir tercih tabi. Ama ben çocuğum yanımda olsun isterim. Benim yanımda büyüsün, ilk adım atışına şahit olayım, ilk anne deyişini bizzat kendi kulaklarımla duyayım falan. Bunlar her annenin tatmak isteyeceği türden duygular. Onlardan mahrum kalmak istemem...
@Ezgi65 Yaşamadan bilemeyiz. Hoş, yaşamak da istemem. Kimse öyle zor bir duruma düşsün istemem. Her şey zamanında, tadında ve gönlümüzce olsun inşallah.
Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Çünkü kürtaj dediğimiz durum hala kadınlara tam olarak tanımlanmış bir hak değil. Ayıp, yasak, maliyetli.
Maalesef kürtajı bir tabu olarak görmeyi bırakmadan yol kenarına atılan ya da ailesi tarafından hor görülen bebekleri izlemeye devam edeceğiz.
Duygularıma tercüman oldun.
Aldırmazdım, fakat benim hayatıma mal olurdu hayatta yapayanılnız her kapi yüzüne kapanmış bir insan olarak kalıp tek başıma onun için mücadele eder, ilk aylardan çalışıp, bez mama giyim stogu yapardım, sonrada bir bakıcı tutar tekrar çalışmaya devam ederdim
Evlilik dışı hamile kalmak dini yönden oldukça günahtır gadası. Ama Türkiye'de böyle yapan çok insan var. Çocuğu aldırmak zaten başlı başına bir sorundur. Dini yönden günahı oldukça büyüktür.
Cevap
24Cevap
Oyle bir ihtimal asla yok, olsa da aldirmam. 30 kusur yasinda kadinim, bir çocuğun sorumluluğunu tek basima da olsa alabilirim ki zaten minnaklarim var
Aldırılmalı kesinlikle...
İnsanlar , iyi bir hayat sunamayacaklarsa çocukları dünyaya getirmemeliler.
bakabilecek durumum varsa aldırmam yoksa aldırırım ama korunma yöntemleri varken bu tür durumlara düşmek tuhaf geliyor bana
aldırırdım çünkü hem kendi hayatımı hemde o masum bebegin hayatını maffetmeye degmez.
böyle bir durumla karşı karşıya kalmam zaten ama olursa da aldırırdım
Son seçenek mecburca aldıracak. İşte kızların erkeklerle ilişkilerinde daha dikkatli olmaları gerek.
Asla aldırmazdım fakat baba olacak kişinin tutumu da önemli kimseyi zorla baba yapmak da olmaz yani
Bende istemde kaldim ve kurtaj haftasi cunki sizde cabuk bitiyo normalde kadin ostemiyosa nokta ay gunah onu disari atmaya izin veren doktor kurtaj en azindan dogulmadan ama o bile burda sorunlu
Aldirtmam çocuk hediyedir ne güzel Allah nasip etmiş. Çocuk Allah in rızasını kazanmak için güzel bir hediye ve fırsat olabilir
Şartlara bağlı. Mesela şu anki durumda dogurmazdim o riski de göze alıp hamile kalmazdim
Aldırmam onun suçu yok yaptıklarımın sonucuna katlanırım
kızlar seviyosaniz evlenin oyle yapin nedir bu haliniz
Kadın olsaydım o derece bir o.. rsp. u olmazdım heralde
Büyük konuşmayım ama öyle bir durum olması için bilincimin yerinde olmaması gerek. Allah korusun
abov allah korusun. basima gelmesin ama aldirmam gunah benim cocugun ne sucu var essek gibi bakicam
Aldiranlar canidir sonucta ana babasi belli ve onunnda bir sucu yok
evet. eskortluk yapıorum. malesef yaşadım.. 8 ay önce. aldırdım
çok düşündürücü bir soru ben aldırmazdım diye düşünüyorum çünkü cana çok kıymet veririm
Anne olmak için hazırsam aldırmam ama büyük ihtimalle aldırırım
Korunmak şart mutlaka dikkat ederim ki kaza olmasın die
Yapilmamasi gerekiyor bunlar hep cahillikten yapilan buyuk hatalardan
var mı evlenmeden çocuk yapmak için cesareti olan kadın ?
Evlilik dışı hamile kalmam. Fakat öyle bir durum olsaydı eğer bir cana asla kıyamam bu güpegündüz cinayet.
İyi bir hayat sunamamak ve doğru düzgün bir ailesi olamaması da çocuğu yavaş yavaş öldürmekten , harap etmekten farksız
Evlilik dışı ilişki olmaz zaten zinaya girer o. Lütfen siz de bilinçli olun, olan bu dünyada çocuğa oluyor zaten yazık günah.
Asla bir canlının hayatıyla oynayam benim yanlışlarım varsa bunun bedelini ben öderim o değil.
Aldırmazdım. Peki senin evlilik dışında çocuğun olsa ne yapardın
Kesinlikle aldirmam buyuk konusmayayim.
Aldirmam herhalde onunda yasam hakki var yapmadan once dusunmek lazim
Öype bir sey olursa tarihe gecerim
Bir cana asla kıyamazdım
evlenmeden iliski yasamam
Aldırmak doğru olmaz.
Hamile kalmayı biliyorsa aldırmaya hakkı yok.
Sanmıyorum, ALLAH korusun böyle bir şey olamaz
hamile kalmam..
yani inşallah :)
İstemeden olduysa aldırırdım.
Aldirmam dogururum🤣
O haltı yemeden önce düşünecektin
Aldirtirim
Hayır.
Asla
Aldırmam
Aldırmam.
Sanmam