Merhabalar, 18 haftalık hamileyim. bebiş büyüyor ve rahim genişlemesi sebebi ile kasık sancılarım arttı. Ne oturabiliyorum, ne yatabiliyorum, bu süreçte Parol kullansam olur mu? Hamilelikte Parol içilir mi, bilgisi olan varsa çok sevinirim.🙋🏻♀️

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhabalar, 18 haftalık hamileyim. bebiş büyüyor ve rahim genişlemesi sebebi ile kasık sancılarım arttı. Ne oturabiliyorum, ne yatabiliyorum, bu süreçte Parol kullansam olur mu? Hamilelikte Parol içilir mi, bilgisi olan varsa çok sevinirim.🙋🏻♀️

Merhaba, sevgili anne adayları🥰🤰Öncelikle ilaç kullanımı hakkında temkinli olmanız kesinlikle çok bilinçli bir davranış. Ben de sağlık bilgimle sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Şimdi kısaca hamilelikte ağrı kesici kullanımı hakkında bilgi vermek isterim.

Hamilelik gibi hassas bir dönemde ne yazık ki bazı sağlık sorunları yaşayabiliyoruz. Bebeğimize zarar vermemek adına ilaç kullanımımızı minimum düzeyde tutamakta ve her zaman doktorumuza danışmakta fayda olduğunu belirtmeliyim.
Yine de bazı ilaçların içeriğindeki bileşenler ve kimyasallar göz önünde bulundurulduğunda nispeten kullanımlarında sakınca yoktur. Hamilelikte parol ve minoset, ağrı kesici olarak tavsiye edilir. Peki hamileler günde kaç parol içebilir derseniz de: günde 3 defadan fazla olmayacak biçimde kullanılabilir. ❤️
Yaşayabileceğinin küçük sağlık sorunlarında, özellikle hamilelik dönemindeki karın ve kasıl ağrılarınızda, baş ağrısı, diş ağrısı, bel ağrısı, ve grip, soğuk algınlığı gibi sorunlarda doktorlar parol kullanmanızda sakınca olmadığını söylemektedir.
Siz yine de her zaman gebelik boyunca sizin tüm kontrollerinizi takip eden doktorunuza danışmaktan vazgeçmeyin. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Sevgiler.💕
Canım dayanamayacağın şekilde ağrın varsa parol veya minoset alabilirsin. Günde max. 2 tane. Gebelikte , loğusalıkta ve emzireme döneminde en çok sattığımız ilaçların başında gelir kendisi. Evet zor bir yoldasın bedenin buna alışması biraz zaman alacak ama unutma bu süreç sonunda dünyanın en mutlu insanı sen olacaksın. Hiç bir mutluluk kolay elde edilmiyor. Kasık belgene hafif masajlar ve gebelik dönemi egzersizleri , pilates yaparsan minimum ağrıyla atlatabilirsin.
Cevap
9Cevap
Parol ve minoset gebelerde çok fazla olmasada aşırı ağrı durumlarında kullanilabilecek nispeten masum analjeziklerdir
Parol hafif bir agri kesici zarari olacagini zannetmiyorum. Tabi saglikci birinin yorumlamasi en sagliklisi :)
Internetten arastir biraz
Simdi baktimda gebelikte en cok onerilen agri kesici parolmus
Allah yardimcin olsun. Iyi geceler ❤
Sakın sakın ha çocuk 👶 sakat doğabilir kesinlikle öyle bir yanlışlık yapma sıcak bez gibi şeyler koy o bölgene ağrısı dinmesi için tamam
kullanabilirsin zaten en hafif agru kesicidir. ozellikle gebelere verilir zaten
Yaaaa sen annemi olacaksin dünyanin en güzel annesi sensin🤗🤗💙🌹🌹🙆🏻♀️🙆🏻♀️🥰🥰👏🏻👏🏻🐼🤗💙💙💙 hamilelikte ilaç içilmez sebebi bebekte bircok probleme yol açabilir. zararlidir
Gebeler için özel minoset ağrı kesici var, doktoruna danışarak onu kullanabilirsin :)
gerekli olduğu zamanlarda içebilirsin sıkıntı olmaz
Minoset veriyor doktorlar fakat aşırıya kaçıp hergun icmeyin
Bildiğim kadarıyla hamilelikte sadece ağrı kesici olarak parol içilir ama sen gene de yakın çevreye sor dikkat et
Ya ben hiç bilmiyorum ama istersen 3 5 kişye sora bilirim tanıdık doktor var
Tabii içebilirsin. Hatta emzirme döneminde kullanılabilen tek ağrı kesici ateş düşürücü.. 1. Aydan itibaren bebekler için de kullanılabiliyor için rahat olsun
İçilebilir hatta gebelikte içilen tek ağrı kesici paroldur. Gebelikte ve emzirme döneminde de uygun.
Sadece aspirin içebilirsin
Bu soruya cevap verecek son kişileriz
Doktoruna danıştın mı ve bazı egzersizler var
Hiç bilgim yok ama özelden konuşalım bunu
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?